Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

А допускал ли си, че е от браузъра ти?

а ти пробва ли да скролираш надолу както съм направил аз?

в момента в който скапаните "социални" бутони се скрият от екрана, те се преместват и се появяват върху темата.

тествал съм с Maxthon, Dolphin, Mozilla на Samsung Galaxy S2 и резултатът е идентичен на всички браузъри.

Редактирано от tntc4 (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 301k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Е, ти в случая не си от хората разчитащи точно на носа си. Имаш някаква база знания над минимума :) Но аз не и нямам идея какво точно не й е оптимизирано. Може да подскажеш някакви решения.

Като всяка готова система, си има неща, които не са оптимизирани, защото търси по-широк кръг от потребители.

Иначе готови решения може да се подсказват за системи, които предимно записват или предимно четат информация от базата данни. За такава, която и чете, и пише много, се изисква по-специален подход, пък и форумът си има хора, които да си мислят за тези работи.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Можеш да направиш един одит на системата.Админа щи помогне кат свалите нивото на разговора.Публикувано изображение

а ти пробва ли да скролираш надолу както съм направил аз?

в момента в който скапаните "социални" бутони се скрият от екрана, те се преместват и се появяват върху темата.

тествал съм с Maxthon, Dolphin, Mozilla на Samsung Galaxy S2 и резултатът е идентичен на всички браузъри.

Пробвал съм разбира се, едва ли чета само заглавията, ето, в двете версии на сайта:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

• 4 месеца по-късно...

Ако може да си оправите сайта, че като се логна и вместо да остана на новината ме връща всеки път на началната страница на калдата. И после трябва да я търся наново.

https://www.kaldata.com/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8/%D0%9D%D0%B5-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8--97343.html#comment133313

това смятате че е новина в стил калдата ли? защото аз не смятам - както съм написал и в коментара си, текстът подхожда на едни трибуквени сайтове

наскоро гледах че имахте и нов редактор - защо не добавим бутон докладвай и в новините, чрез които да насочим вниманието на въпросния редактор към подобни новини

Липсва ми старият изглед на сайта, по-умерената политика, по-интелигентните новини...И всички изгонени хора поради това...

Липсва ми старият изглед на сайта, по-умерената политика, по-интелигентните новини...И всички изгонени хора поради това...

В Kaldata е имало интелигентни новини?

Мда, имаше, преди 10 години, когато всичко се правеше на доброволни начала.

После се комерсиализира, Калин имаше изисквания от брой думи на новина, за което плащаше и така....помията стана пълна.

Мда, имаше, преди 10 години, когато всичко се правеше на доброволни начала.

После се комерсиализира, Калин имаше изисквания от брой думи на новина, за което плащаше и така....помията стана пълна.

Айде сега. Новините и форумът са много по-хубави отпреди - ние просто не сме го разбрали. Ама нали сме някакви обикновени юзъри, дето нямат сайтове с по 10000+ посещения на ден, та откъде ще да знаем, че сега нещата са в пъти по-добре отпреди.  :wink12:

• Администратор

Ако на някой нещо не му харесва в новините. Нека не се чувства срамежлив а да покаже на какво е способен и как трябва да се правят нещата. Имаме прекрасна форма за това, нарича се "Добави новина" Сега е моментът да ви видим вас: https://www.kaldata.com/modules.php?modid=4

Поздрави и успех. Очакваме ви с нетърпение.

• Администратор

До момента все още няма подаден нито един материал. Колко тъжно :( така ми се искаше понеже сте големи разбирачи някои да видим вашите новини, но нейсе не е било писано .... иначе е лесно да си седим вкъщи на топличко и да плюваме по труда на другите автори, но ако се иска от нас да положим такива усилия свиваме платната и отплаваме. Еххх тоя български манталитет :)

До момента все още няма подаден нито един материал. Колко тъжно :( така ми се искаше понеже сте големи разбирачи някои да видим вашите новини, но нейсе не е било писано .... иначе е лесно да си седим вкъщи на топличко и да плюваме по труда на другите автори, но ако се иска от нас да положим такива усилия свиваме платната и отплаваме. Еххх тоя български манталитет :)

При условие, че хубаво пооплюхте и баннахте Алекс, след като изписа доста ревюта, дали ще се намери пак някой будала да пише материали? :rolleyes:

• Администратор

При условие, че хубаво пооплюхте и баннахте Алекс, след като изписа доста ревюта, дали ще се намери пак някой будала да пише материали? :rolleyes:

Никой не сме карали на сила да пише каквото и да е. А това, че някой е писал нещо не означава, че ако не спазва правилата и ги нарушава хиляди пъти ще си седим и ще си мълчим защото бил написал нещо. Това е все едно да си плащаш данъците на държавата и после да си трепеш наред по улицата щото виждаш ли си си платил данъците. А да се върнем на темата сега го защитавате Ванко и колко го плюехте, че не са му качествени материалите. Последно какво точно търсим? Качествени материали или будали, които да пишат вие да ги плювате а когато започнат да не спазват правилата и ги накажем да ги канонизирате в светци? Еххх тоя български манталитет :)

Пак казвам покажи ни на какво си способен в писането на новини и спазвай правилата на сайта да видим кой ще те накаже. Ще видим също и как ще те поплюват и теб за нещата който си написал ама не ти стиска нали. Стиска ти да седиш удобно на стола ти и да тлолваш, че е по-лесно или че не си будала а ние будалите да се трепем да пишем, че да има с какво да си чешеш празната глава. Еххх тоя български манталитет :)

Никой не сме карали на сила да пише каквото и да е. А това, че някой е писал нещо не означава, че ако не спазва правилата и ги нарушава хиляди пъти ще си седим и ще си мълчим защото бил написал нещо. Това е все едно да си плащаш данъците на държавата и после да си трепеш наред по улицата щото виждаш ли си си платил данъците. А да се върнем на темата сега го защитавате Ванко и колко го плюехте, че не са му качествени материалите. Последно какво точно търсим? Качествени материали или будали, които да пишат вие да ги плювате а когато започнат да не спазват правилата и ги накажем да ги канонизирате в светци? Еххх тоя български манталитет :)

Пак казвам покажи ни на какво си способен в писането на новини и спазвай правилата на сайта да видим кой ще те накаже. Ще видим също и как ще те поплюват и теб за нещата който си написал ама не ти стиска нали. Стиска ти да седиш удобно на стола ти и да тлолваш, че е по-лесно или че не си будала а ние будалите да се трепем да пишем, че да има с какво да си чешеш празната глава. Еххх тоя български манталитет :)

Когато не е писал правилно, съм го критикувал. След това като си пооправи писането, също съм отбелязвал, че пише по-добре.

Иначе аз и колегите от HAT писахме едни материали. Виж, след това, изсипахте доволно количество помия върху нас заради някаква простотия в чата, че някой баннал юзер в чата, щото пишел глупости, и видите ли HAT си превишили правата. Та като искаш някой да ти пише материали, първо се научи да му уважаваш труда. Така че си пишете сами новините, ама не се сърдете, като някой ви критикува, че ги пишете нескопосано.

• Администратор

Когато не е писал правилно, съм го критикувал. След това като си пооправи писането, също съм отбелязвал, че пише по-добре.

Иначе аз и колегите от HAT писахме едни материали. Виж, след това, изсипахте доволно количество помия върху нас заради някаква простотия в чата, че някой баннал юзер в чата, щото пишел глупости, и видите ли HAT си превишили правата. Та като искаш някой да ти пише материали, първо се научи да му уважаваш труда. Така че си пишете сами новините, ама не се сърдете, като някой ви критикува, че ги пишете нескопосано.

Аз ли съм "изсипвал помия" върху HAT тима? Моля да ми припомниш кога точно защото аз нямам подобни спомени. И ако не съм аз ще те замоля да не ме караш мен да отговарям от името на всеки един потребител в този форум, тъй като те са над 200 хиляди и ще се затрудня малко. Когато имаш някакви недоразумения с някой ги решавайте помежду си. Не дръж отговорен за това целия сайт и не тролвай авторите те пък най-малко някога са си писали с теб, дори повечето не влизат във форума. А ако просто няма какво да правиш и пишеш това е друга тема.

Аз ли съм "изсипвал помия" върху HAT тима? Моля да ми припомниш кога точно защото аз нямам подобни спомени. И ако не съм аз ще те замоля да не ме караш мен да отговарям от името на всеки един потребител в този форум, тъй като те са над 200 хиляди и ще се затрудня малко. Когато имаш някакви недоразумения с някой ги решавайте помежду си. Не дръж отговорен за това целия сайт и не тролвай авторите те пък най-малко някога са си писали с теб, дори повечето не влизат във форума. А ако просто няма какво да правиш и пишеш това е друга тема.

Има тема във форума на HAT по въпроса от един от модераторите на раздела, след като администрацията му дърпала ушите - по този повод мисля, че бяха отнети правата на HAT за модериране на чата. Ама това са стари истории. Но пък ако след това присъствието на членовете на HAT по темите е леко понамаляло, да не се чудите откъде е дошло. Виж, някой пък да се седне да пише новини или други материали, някак е почти невероятно да се случи, след истории като тази - то и един хубавец, който е глобален мод, нещо беше почнал да се прави на много страшен в последствие, та не е като да сме нямали джумбуши с администрацията.

Та ако искате някой да седне да пише новини бадева, ще трябва да измъдрите някаква нова стратегия, в което не се съмнявам за хора, които имат сайт и форум с 10000+ посещения. :P

• Администратор

Има тема във форума на HAT по въпроса от един от модераторите на раздела, след като администрацията му дърпала ушите - по този повод мисля, че бяха отнети правата на HAT за модериране на чата. Ама това са стари истории. Но пък ако след това присъствието на членовете на HAT по темите е леко понамаляло, да не се чудите откъде е дошло. Виж, някой пък да се седне да пише новини или други материали, някак е почти невероятно да се случи, след истории като тази - то и един хубавец, който е глобален мод, нещо беше почнал да се прави на много страшен в последтвие, та не е като да сме нямали джумбуши с администрацията.

Та ако искате някой да седне да пише новини бадева, ще трябва да измъдрите някаква нова стратегия, в което не се съмнявам за хора, които имат сайт и форум с 10000+ посещения. :P

Аз навярно дори не съм писал в тази тема, която цитираш. Но ако е имало превишаване на правата на някой за това сме ние да вземем мерки. И пак казвам тук никой от екипа не е застрахован и ако превишава правата си ще има своите последствия и така мисля, че е редно.  Иначе за писането на новини на всеки автор се заплаща, не е нужно да се подмазваме на някой за да пише новини и никога не сме го правили и никога не мислим и да го правим.

Администратори и дяволи, докато си мерите рогИте някой ша погледне ли в темата ''Проблеми с форума" и да вземе да отговори защо не излизат известя когато някой цитира даден пост?

Сори, ма може между споровете тук да не сте забелязали, че има питане от моя милост.

Шефе забравил си да сложиш бутон "докладвай" под новините. Да ти светва директно на теб червения светодиод.  Да видиш, колко новини ще горят.

Аз навярно дори не съм писал в тази тема, която цитираш. Но ако е имало превишаване на правата на някой за това сме ние да вземем мерки. И пак казвам тук никой от екипа не е застрахован и ако превишава правата си ще има своите последствия и така мисля, че е редно. 

Все ми се струва, че последствията бяха за цялата група, а не само за този, който си е превишил правата.

Ама както казах - стари истории. :whist:

• Администратор

Администратори и дяволи, докато си мерите рогИте някой ша погледне ли в темата ''Проблеми с форума" и да вземе да отговори защо не излизат известя когато някой цитира даден пост?

Сори, ма може между споровете тук да не сте забелязали, че има питане от моя милост.

Погледнали сме го. Работим по въпроса, когато е отстранен проблемът ще отговорим там. Или да ви изпращаме СМС на всяка минута какво точно правим във всеки един момент.

Шефе забравил си да сложиш бутон "докладвай" под новините. Да ти светва директно на теб червения светодиод.  Да видиш, колко новини ще горят.

Добро предложение. Скоро ще го реализираме. Благодаря.

Погледнали сме го. Работим по въпроса, когато е отстранен проблемът ще отговорим там. Или да ви изпращаме СМС на всяка минута какво точно правим във всеки един момент.

Добре де просто попитах и тук, защото помислих, че заради споровете тук не сте го видяли! Не си изкарвайте сега яда си на мен заради дявола!

Лек ден.

Калине, като бивш доброволен неплатен сътрудник, да те попитам - ако критикувам BBC за типа новини и начина на представяне и коментиране, трябва ли да съм собственик на CNN ? Не знаех, че си от друга националност, но да не си забравил нещо по-важно - ти и сайта съществувате заради потребителите, не те заради вас.

Пп: аз пък помня случая с Милен Метев. Та да не бъдем по святи от Папата, а ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.