Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Погледнали сме го. Работим по въпроса, когато е отстранен проблемът ще отговорим там. Или да ви изпращаме СМС на всяка минута какво точно правим във всеки един момент.

Добро предложение. Скоро ще го реализираме. Благодаря.

Трябва естествено и едно поленце за обосновка на доклада да се показва.

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Няма мобилна версия ,а има добавки.Но пък има новини и ревюта за мобилни телефони.Раздел Телефони ,има и ревюта на телефони.
Firefox
Chrome
За форума също няма мобилна версия.Излиза да си инсталирам Тапа не знам си какво.
Има само програми за Уиндоус ,няколко за Линукс Гну и Ябълката,а за мобилните ос няма. Единственият начин да разбера,че има софтуер за Ябълката или за Линукс Гну е като отида при раздел каталог. Когато кликна,щракна на Софтуер илизат само програми за Уиндоус. Да знам ,че Уиндоус е преобладаваща среда ,но изобщо защо има каталог тогава за Линукс Гну или за Ябълката.
Изобщо,защо има каталог ??? Дори малко по-долу ,където е footer има голяяяям раздел и пише Софтуер Каталог.
Каталогът линковете му са умрели,,когато кликна на някакъв линк нищо не се случва,а и ми показва някакви стари версии на програми,дори има и програми ,които отдавна ги няма. Пример F-prot https://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=194.Или пример за стара версия е Kaspersky ,според каталога налична е версия Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0.388 ,а новата версия е 15.А от долу ми дава си избера ,някои "актуални версии" Kaspersky Anti-Virus 2014 14.0.0.4651 от 11 Oct 2013 с размер 230.31 MB.https://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=662
Дизайнът .Просто ,когато някакъв дизайн.Примерно черен .Какво да кажа .Не се е получило

Редактирано от MirchevSvilen (преглед на промените)

• Администратор

Калине, като бивш доброволен неплатен сътрудник, да те попитам - ако критикувам BBC за типа новини и начина на представяне и коментиране, трябва ли да съм собственик на CNN ? Не знаех, че си от друга националност, но да не си забравил нещо по-важно - ти и сайта съществувате заради потребителите, не те заради вас.

Пп: аз пък помня случая с Милен Метев. Та да не бъдем по святи от Папата, а ?

Нямаме никакъв проблем с критиките, когато те са градивни. Не харесваме само това когато те са винаги от двама-трима човека, за които каквото да направим то неминуемо няма да им хареса. За това им даваме трибуна най-после да ни покажат на какво са способни, но уви никой от тях не се престраши. Няма перфектни в работата си и който не работи той не греши, но никак не съм съгласен, че всичко което правим не се харесва на всички. Винаги съм казвал това тук не е публичен дом, който влезе да излезе неминуемо доволен. Никога не сме се опитвали и няма и да се опитваме да се харесваме на абсолютно всички защото имаме реалната преценка за себе си, че това е невъзможно. 

Относно Милен и аз прекрасно помня случая, но за разлика от вас пред които той е тиражирал различна теория и ви е промил мозъците аз помня действителната история и понеже ми писна с тези спекулации ще ви я разкажа на кратко. Милен беше и надявам се все още е един прекрасен модератор и човек, но със своите комерсиални цели. Които бяха изложени единствено пред мен. За вас всички стари потребители той е наказан и прокуден ей така без никаква причина защото аз сигурно съм психопат и се събуждам сутрин и решавам да изгоня един от най-добрите модератори. А предисторията е следната: На една от сбирките, в не помня вече коя кръчма май Ред Рок, (ако още съществува) той ми поиска процент от сайта. На всичко над което бях работил с години и в което бях наливал собствени средства (защото тогава сайтът никак не се самоиздържаше) той поиска процент от него защото го е модерирал. Да много е лесно да вляза някъде да помодерирам 1-2 години и след това да поискам процент от това нещо, да ама не, за съжаление не се прави така. И да се върнем на историята, с обещанията че това нещо ще го развиваме заедно и под лека доза алкохол аз му казах: - Да защо не, звучи добре. На другата сутрин той ме почна от рано, рано какво ще правим как ще делим и така. Но както казват хората утрото е по-мъдро от вечерта и аз му споделих, че тази идея всъщност не ми допада много и не бих се разделил с такава лекота от нещо, което съм създал с толкова труд. И от там започнаха проблемите. Че съм лъжец, че не държа на думата си и ред още обиди. Които подминах с лека ръка дори спрях да му обръщам внимание. Докато не се стигна до момента в който момчето реши да комерсиализира своите идеи създаде си негов сайт със същите цели и виждания като нашия, Добре няма лошо в конкуренцията се ражда качеството пак не му обръщах внимание. До момента в който започна да спами потребителите ни и да ги кани в сайта си. Започнаха всякакви спамове и реклами по темите на сайта му. Еми на това вече нямаше как да остана безучастен и след молбата ми да не го прави, която разбира се не послуша започнаха мерките срещу него. Блокиране на акаунта, блокиране на адреса на сайта му в съобщенията и темите и ред други. Сега ми разясни ако обичаш къде точно сбърках? До ден днешен съм чист пред съвестта си и сделки на маса в нетрезво състояние не правя ни най-малко пък някога с него сме имали някакви договорни отношения за които да го излъжа. Казал съм му бил ОК а на другия ден вече не съм искал. Ужас какъв позор само. Еми преосмислил съм нещата и съм преценил, че не си заслужава да го правя това. Както съм преценил същото и в десетките случай след това, когато са ми предлагали да ни купуват, а повярвайте такива предложения е имало над 20. Не се продадохме и за ужасно много пари когато ни предлагаха не се и подарихме на Милен. Това е цялата истина ако държиш мога и на детектор на лъжата да се подложа а той какво разказва съм чувал какви ли не истории. Дори и че той го правил сайта а той от програмиране разбира колкото аз от балет. Дори никога не имал достъп до сайта до някое различно място от секцията за модериране на форума. Това също беше и една от причината да му откажа на следващия ден защото прецених, той няма да ми е полезен с нищо друго освен с връзки с обществеността. Факт колко разбира от програмиране и сайтове е и състоянието на сайта му към днешна дата. Има ли още нещо, което искаш да знаеш?

Няма мобилна версия ,а има добавки.Но пък има новини и ревюта за мобилни телефони.Раздел Телефони ,има и ревюта на телефони.

Firefox

Chrome

За форума също няма мобилна версия.Излиза да си инсталирам Тапа не знам си какво.

Има само програми за Уиндоус ,няколко за Линукс Гну и Ябълката,а за мобилните ос няма. Единственият начин да разбера,че има софтуер за Ябълката или за Линукс Гну е като отида при раздел каталог. Когато кликна,щракна на Софтуер илизат само програми за Уиндоус. Да знам ,че Уиндоус е преобладаваща среда ,но изобщо защо има каталог тогава за Линукс Гну или за Ябълката.

Изобщо,защо има каталог ???

Каталогът линковете му са умрели,,когато кликна на някакъв линк нищо не се случва,а и ми показва някакви стари версии на програми,дори има и програми ,които отдавна ги няма. Пример F-prot https://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=194.Или пример за стара версия е Kaspersky ,според каталога налична е версия Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0.388 ,а новата версия е 15.А от долу ми дава си избера ,някои "актуални версии" Kaspersky Anti-Virus 2014 14.0.0.4651 от 11 Oct 2013 с размер 230.31 MB.https://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=662

Дизайнът .Просто ,когато някакъв дизайн.Примерно черен .Какво да кажа .Не се е получило

Здравейте,

По-разхвърлени мисли не бях чел скоро. 90% от нещата не ги разбрах. Къде няма мобилна версия като имаме такива прекрасни и на сайта и на форума: 

Въпросният бутон понеже го няма още, ще посоча само един пример за новина с подвеждащо заглавие. Коментирал съм под нея, но колегата Цеков веднъж пуснал нещо, най-често не влиза повече за проверка:

Смартфонът Saygus V2 с 256GB дисково пространство ще се продава за 599 долара

Здравейте,

По-разхвърлени мисли не бях чел скоро. 90% от нещата не ги разбрах. Къде няма мобилна версия като имаме такива прекрасни и на сайта и на форума: 

Здравейте!

Извинявам, се предварително. Живея в чужбина и единствения начин да чуя или да прочета българска реч е в интернет пространството. Извинявам се ,ако съм бил не точен. Ще бъда по-кратък.

1.Няма мобилна версия на сайта или на форума .

2.Каталогът линковете му са стари .

Софтуера ,който предлагате в раздел софтуерен  каталог е стар . Не е актуален .Софтуерният каталог  предлага компютърни програми , които отдавна ги няма. Пример съм посочил и дал линк на  F-Prot ,а за стара версия съм посочил линк на Kaspersky 5.

3.Дизайна на сайта - куца.

• Администратор

Въпросният бутон понеже го няма още, ще посоча само един пример за новина с подвеждащо заглавие. Коментирал съм под нея, но колегата Цеков веднъж пуснал нещо, най-често не влиза повече за проверка:

Смартфонът Saygus V2 с 256GB дисково пространство ще се продава за 599 долара

Това да ни е кусурът... ако грешките ни са такива значими като тази то аз съм най-щастливият човек.

Здравейте!

Извинявам,се предварително. Живея в чужбина и единствения начин да чуя или да прочета е българска реч е в интернет. Извинявам се ,ако съм бил не точен.

Ще бъда по-кратък.

Няма мобилна версия ,каталогът линковете му са стари ,софтуера ,които предлагате в раздел каталог е стар ,неактуален ,дизайна куца.

Мобилна версия има от много години: https://m.kaldata.com

За каталога полагаме нужните усилия да ги поддържаме актуален. 

По нов дизайн на сайта се работи от няколко месеца но изисква време а и не можем да го обновяваме всеки месец, въпреки, че и на нас ни се иска.

Да сега погледнах. За Андроид и за Айфон.

Дизайнът не е пипан поне 4 години. Каталогът сигурно и той от 4 години е така.

• Администратор

Да сега погледнах. За Андроид и за Айфон.

Дизайнът не е пипан поне 4 години.

https://market.android.com/details?id=com.mobilio.kaldatarss

https://itunes.apple.com/app/kaldata/id434814691?mt=8&ls=1

Аз ли съм "изсипвал помия" върху HAT тима? Моля да ми припомниш кога точно защото аз нямам подобни спомени. И ако не съм аз ще те замоля да не ме караш мен да отговарям от името на всеки един потребител в този форум, тъй като те са над 200 хиляди и ще се затрудня малко. Когато имаш някакви недоразумения с някой ги решавайте помежду си. Не дръж отговорен за това целия сайт и не тролвай авторите те пък най-малко някога са си писали с теб, дори повечето не влизат във форума. А ако просто няма какво да правиш и пишеш това е друга тема.

Докога ще се злоупотребява с модераторски права и ще се баннват потребители, ей така за кеф?

Доказах пред десетки потребители на kaldata.com, че се блокира достъпа на определени потребители, без да са нарушени условията на ползване и правилата на форума. 

Дизайнът не е пипан поне 4 години.

и какъв да го направят а таман му свикнахме на тоя

освен да върнат оня от едно време и да спра да пиша болднато

:D

Тц тц ..............Калдата се превърна в детска градина :)...............я вземете се съберете ,напийте се ако трябва и се сбийте .Разберете се като мъже ........кви са тия латино сериали и форумни битки..........като фусти се държите:)

и какъв да го направят а таман му свикнахме на тоя

освен да върнат оня от едно време и да спра да пиша болднато

:D

Да ,погледнах че има за Айфон и за Андроид устройствата .

Мисълта ми ,бе няма и програми ( apps) за мобилните системи. Аз не искам и не съм в състояния да изисквам нещо и то на всеки месец.Но просто дизайнът,разположението,буквите  някак си не ми харесва. :( Както и каталога. Просто е много опасно ,някои да си изтегли стара версия на антивирусна програма.

А и можете да направите  анкета .Да видим другите ,какво ще кажат. Все пак Vox populi.Гласът на едного е глас на никого, глас народен — глас божи

• Администратор

Докога ще се злоупотребява с модераторски права и ще се баннват потребители, ей така за кеф?

Доказах пред десетки потребители на kaldata.com, че се блокира достъпа на определени потребители, без да са нарушени условията на ползване и правилата на форума. 

Нямаме практика да банваме някой за кеф това не ни носи радости противно на очакванията ви. Явно вашите доказателства или не са стигнали до мен или са били съвсем основателни. Имайте предвид, че ние имаме достъп до много информация за действията на някой потребител, която вие няма как да знаете и много злоупотреби няма как да са видими за всички.

Not really sure тук ли да питам, ама форума има ли мобилна версия? Щото на моето блекбъри ми зарежда десктоп версията.

• Администратор

Not really sure тук ли да питам, ама форума има ли мобилна версия? Щото на моето блекбъри ми зарежда десктоп версията.

Най долу в ляво има един линк Облик на форума. Там ще откриете как да превключите на мобилен изглед

Нямаме практика да банваме някой за кеф това не ни носи радости противно на очакванията ви. Явно вашите доказателства или не са стигнали до мен или са били съвсем основателни. Имайте предвид, че ние имаме достъп до много информация за действията на някой потребител, която вие няма как да знаете и много злоупотреби няма как да са видими за всички.

Имате практика и лъжете!

Ето, че ме баннаха отново - musak@ е блокиран профил. 

С модовете съм спорил, абсолютно нищо нямат към мен. Ако считате, че аз лъжа, нека да го покажат тук.
  • Администратор

Имате практика и лъжете!

Ето, че ме баннаха отново - musak@ е блокиран профил. 

С модовете съм спорил, абсолютно нищо нямат към мен. Ако считате, че аз лъжа, нека да го покажат тук.

Изобщо не лъжем :) Ако имате наказание на един профил модераторите блокират всеки ваш новорегистриран до изтичане на наказанието ви. Вероятно това е причината да ви се блокират нови профили, които все още нямат нарушение. Вероятно вашият случай е точно такъв. :) И това ще продължава и за напред не се толерират особено много марионетните профили от модераторския екип. 

Получих и въпрос от вас: "И като ми блокирате, нов ли профил трябва да правя за да ви отговоря?" НЕ, не държим да комуникираме с нито един наказан профил по какъвто и да е публичен начин. Така, че ново регистрираните ви профили няма да доведат до никаква комуникация с нас а просто до тяхното блокиране.

Често ,когато искам да се върна .http://postimg.org/image/rp1dfpxc5/

Търсачката също е доста странна.Когато посетя някакъв раздел във форума и искам да потърся примерно вируси ,нищо не ми излиза.Но когато изляза от раздела и се намирам в главната страница на  https://www.kaldata.com/forums/ иискам да търся  думата вируси ми излизат доста резултати.

• Администратор

Често ,когато искам да се върна .

http://postimg.org/image/rp1dfpxc5/

За да възпроизведем проблемът моля за линк, Къде сте били и къде сте натиснали след това къде сте се върнали. 

Иначе няма как да го оправим без да го видим. 

Поздрави.

Изобщо не лъжем :) Ако имате наказание на един профил модераторите блокират всеки ваш новорегистриран до изтичане на наказанието ви. Вероятно това е причината да ви се блокират нови профили, които все още нямат нарушение. Вероятно вашият случай е точно такъв. :) И това ще продължава и за напред не се толерират особено много марионетните профили от модераторския екип. 

Получих и въпрос от вас: "И като ми блокирате, нов ли профил трябва да правя за да ви отговоря?" НЕ, не държим да комуникираме с нито един наказан профил по какъвто и да е публичен начин. Така, че ново регистрираните ви профили няма да доведат до никаква комуникация с нас а просто до тяхното блокиране.

Лъжете!

Това което написах включва и първия ми профил.

Никога не съм нарушавал правилата на форума и условията за регистрация.

Ако твърдите обратното, изкарайте ми постовете с нарушенията и не ми се

опрадавайте, че не ги пазите.

И не мислите ли, че не е почтено да водите спор, като цитирате някого и после му

"затваряте устата" с бан за да не може да отговори?

Еххх, български манталитет! :)

• Администратор

Лъжете!

Това което написах включва и първия ми профил.

Никога не съм нарушавал правилата на форума и условията за регистрация.

Ако твърдите обратното, изкарайте ми постовете с нарушенията и не ми се

опрадавайте, че не ги пазите.

И не мислите ли, че не е почтено да водите спор, като цитирате някого и после му

"затваряте устата" с бан за да не може да отговори?

С всеки ваш пост нарушавате едно от правилата ни: 2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Кой е вашият първи профил който е наказан за да проверим причините? Убеден съм че такива има. Нито един от модераторите не изпитва душевен оргазъм от това да блокира по цял ден профили без причина

Поздрави.

Лъжете!

Да не спамя или флуудвам повече .Това ми е засега последния пост в този раздел. :)

Спокойно и в други държави в Европа има двойни стандарти.

В България има други неща ,които са типични само за нея.Но това ,което казвате не е типичен бг манталитет.

Кой е вашият първи профил който е наказан за да проверим причините? Убеден съм че такива има. Нито един от модераторите не изпитва душевен оргазъм от това да блокира по цял ден профили без причина

Поздрави.

профил: kadaif, бил съм говрил на умалително.

Ето ги правилата - няма такова правило! Ако бъркам ми покажете коя точка, че да видят всички! :)

С всеки ваш пост нарушавате едно от правилата ни: 2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

нямам желание да коментирам, но няма друг начин да покажа злоупотреба с права.

Редактирано от fresh_ (преглед на промените)

• Администратор

профил: kadaif, бил съм говрил на умалително.

Ето ги правилата - няма такова правило! Ако бъркам ми покажете коя точка, че да видят всички! :)

нямам желание да коментирам, но няма друг начин да покажа злоупотреба с права.

Старият ви профил kadaif е блокиран защото е нов профил на ваш наказан такъв Ангел, отделно от това други мотиви за блокиране са следните извършени с новия ви профил: спам в темите с модераторски действия, обиди директни, редактиране постове след модераторска намеса, критика към доста потребители за правопис, неспазване на правилата, нарушаване на правилата и прочие, ЛС със заплахи.

Без повече да се обясняваме тъй като нарушаваме 2.19 от правила и този ви акаунт го блокирам лично аз, не държа на отговор, същото ще се предприеме и към всеки следващ ваш за да не отегчаваме аудиторията със сълзливи романи. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.