Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс мемета

Featured Replies

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

Че кой го интересуват останалите?! То и България е била на 3 морета, но сега е на изчезване...

Ти продължавай да си мечтаеш за 4% Линукс потребители, които така и ще си останат в мечтите ти... laughing5

1. Аз лично го предпочитам така. За вас трилионите вируси и малуеър, а ние понеже сме прекалено малко, никой не си губи времето да пише гадини за нас. Отделно и че като не знаеш какво ядро има всяко потребителско дистро е трудно, направо невъзможно да напишеш малуеър за него. D Тук всеки си пише и пренаписва ядрото както си иска, едни уязвимости изчезват, други се появяват и ако трябва да пишеш зловреден код за всяка една версия, има да си пишеш код 200 години напред. Затова и не се целят в нас, а само във вас - защото десетилетия карате с едно и също ядро.

2. Докато за линукс вирус... може да се пробваш, ама пак има пречки:

linux-virus_BG-translated.png

3. А "останалите" - ако не беше линукс да ти управлява рутера, ти сега нямаше да имаш интернет, за да плюеш, така че пòкажи малко уважение.

4. Ето ти да видиш защо линукс не е пробил едно време.

https://www.youtube.com/watch?v=7feDCINFZ7U

• Отговори 400
  • Прегледи 88,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Доста игри вървят, дори повече отколкото човек може да се надява и това е една изключително малка част, дори нищожна. В 99.8% от случаите, когато пробвам някоя, тя върви. Проблемните обикновено са .Ne

Публикувани изображения

преди 29 минути, Валсо написа:

За вас трилионите вируси и малуеър, а ние понеже сме прекалено малко, никой не си губи времето да пише гадини за нас.

АЙДЕ ДА НЕ СИ ТОЛКОВА СИГУРЕН, А?!

Тези вируси сега при тебе в стаята ли са, или под леглото, или в килера? Ами ако са под възглавницата ти... направо се чудя как се живее в такъв страх! lock

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

Че кой го интересуват останалите?! То и България е била на 3 морета, но сега е на изчезване...

Ти продължавай да си мечтаеш за 4% Линукс потребители, които така и ще си останат в мечтите ти... laughing5

Всъщност е точно обратното, никой не го интересува какъв боклук си пуснал на машината си, това е твоя работа.

преди 9 часа, Валсо написа:

Но ти продължавай да мечтаеш за киселото грозде и да се утешаваш с измислени пазарни дялове, които имат за цел да върнат 🐑🐑 като теб обратно в стадото.

Не бе, той не си мечтае, просто няма друг избор, не знае как да си намира клиенти ако я нямаше Бозата на микромеките. Щото те ползващите Линукс, знаят да си сглобяват сами компютри и не ходят да си купуват нищо от него.
Човекът просто се опитва да оцелее финансово, да не умре от глад.

преди 10 часа, bvbfan написа:

Всъщност е точно обратното, никой не го интересува какъв боклук си пуснал на машината си, това е твоя работа.

Точно защото ползвате боклуци, 99% не ползват. Или пък си мислите, че щом всички карат срещу вас на магистралата, значи те са влезли в насрещното?!

Казвал съм го не веднъж - разбиращите и можещи сериозни ползватели на Линукс, никога не бият тъпана и не повдигат темата Windows vs Linux! Тука сте 2-3 фенбойчета пинчери, на които е достатъчно да им пуснеш една графика и се разджафкват истерично... Малки сте - гласовити сте!

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Не бе, той не си мечтае, просто няма друг избор, не знае как да си намира клиенти ако я нямаше Бозата на микромеките. Щото те ползващите Линукс, знаят да си сглобяват сами компютри и не ходят да си купуват нищо от него.

Както винаги нищо не каза и за пореден път се самовъзвеличи, въпреки че всички те знаем... как паразитираш на женски гръб!

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Точно защото ползвате боклуци, 99% не ползват. Или пък си мислите, че щом всички карат срещу вас на магистралата, значи те са влезли в насрещното?!

Ти тъп ли си? Ползваш най-лайняният боклук, но нямаш и идея какъв е, защото си нямаш и идея от програмиране, ама даваш мнение, където си най-голям лаик, точно като глупаците по фейса и разните там псевдо патриоти и тъпи комунисти.

преди 1 час, bvbfan написа:

Ти тъп ли си? Ползваш най-лайняният боклук, но нямаш и идея какъв е, защото си нямаш и идея от програмиране, ама даваш мнение, където си най-голям лаик, точно като глупаците по фейса и разните там псевдо патриоти и тъпи комунисти.

Бро, по полека. Петниш общността.

Не те знам какъв програмист си , с този беден речник... Само в това изречение имаш две грешки.

Като дългогодишен потребител на Линукс, влизам от време на време в раздела. Там най - интересното е как някой си е сменил темата, или какъв мениджър ползва.

Пингвина не е лош ползвах го съвсем малко преди време но чак толкова да го възхвалявате ъъъъъъ.

@Белгиеца Белджо сподели за онуй си изобретение ц-ка ключето как си менкаш дисковете.😁

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Пингвина не е лош ползвах го съвсем малко преди време но чак толкова да го възхвалявате .

Пингвина просто позволява да забрави човек за прокисналата Боза 11.
Сега вече изкуствените глупости от породата AI дават команди за писане у черния прозорец, без да трябва да мисли човек, това па животно какво ще направи. Те вероятно дават команди и за Бозата, ама като може и без нея, що да се занимава човек. Его, лаптопа на булката няма мераклии да му апдейтнат Боза 11. Сина ми си купи нов лаптоп за университета и сега разсъждава дали да не я разкара Боза 11 от него. Или дуал буут да сложи ...

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Его, лаптопа на булката няма мераклии да му апдейтнат Боза 11.

Ако имаше мъж с поне малко мозък в главата си, той щеше да ѝ го ъпдейтне. Ама като не е мислила навремето, като се е омъжвала ... wub

преди 6 минути, Rudy M. написа:

Ако имаше мъж с поне малко мозък в главата си, той щеше да ѝ го ъпдейтне. Ама като не е мислила навремето, като се е омъжвала ... wub

ганьо се е вселил в тоя от както се е родил и прогресира през годините

преди 21 минути, Белгиеца написа:

Пингвина просто позволява да забрави човек за прокисналата Боза 11.
Сега вече изкуствените глупости от породата AI дават команди за писане у черния прозорец, без да трябва да мисли човек, това па животно какво ще направи. Те вероятно дават команди и за Бозата, ама като може и без нея, що да се занимава човек. Его, лаптопа на булката няма мераклии да му апдейтнат Боза 11. Сина ми си купи нов лаптоп за университета и сега разсъждава дали да не я разкара Боза 11 от него. Или дуал буут да сложи ...

И ти неможеш да се оправиш с джама да го ъпдейтнеш така ли. Ама с пингвина се разбираш викаш и няма по добър от него.😁

преди 5 часа, bvbfan написа:

Ти тъп ли си? Ползваш най-лайняният боклук, но нямаш и идея какъв е, защото си нямаш и идея от програмиране

След това ти падение се предавам, не смятам да коментирам махленските ти умозаключения за хора, които не познаваш и нямаш представа с какво се занимават!

Смятах да те питам къде по тялото си имаш татуиран пингвин и дали си лягаш с плюшен такъв... но това само ще изкара още пяна по устата ти. Тая тема не води до нищо хубаво и забавно, след като едни фенбойчета си изливат комплексите, подигравайки се на опонентите си.

Продължавай в същия дух да излагаш себе си и умните и интелигентни хора занимаващи се с Linux... getout

преди 29 минути, Joss Bomon написа:

След това ти падение се предавам, не смятам да коментирам махленските ти умозаключения за хора, които не познаваш и нямаш представа с какво се занимават!

Смятах да те питам къде по тялото си имаш татуиран пингвин и дали си лягаш с плюшен такъв... но това само ще изкара още пяна по устата ти. Тая тема не води до нищо хубаво и забавно, след като едни фенбойчета си изливат комплексите, подигравайки се на опонентите си.

Продължавай в същия дух да излагаш себе си и умните и интелигентни хора занимаващи се с Linux... getout

Сега ще дойде, оня, твоя хакер..С многото камиони. Дето го плеснаха за пробив в един апартамент, а той се целел в съвсем друг...

преди 9 часа, Teemo v. X написа:

Бро, по полека. Петниш общността.

Не те знам какъв програмист си , с този беден речник... Само в това изречение имаш две грешки.

Аха, ти щото пишеш без грешка. Аз си имам коректор и грешки няма.

преди 10 часа, vlado1985 написа:

И ти неможеш да се оправиш с джама да го ъпдейтнеш така ли. Ама с пингвина се разбираш викаш и няма по добър от него.😁

И тримата можем, но ни мързи да се унижаваме да падаме толкова ниско кисела Боза 11 да пиеме. На моя десктоп Боза 11 не съм я пускал от месеци. Не знам тази година дали ще ми трябва за нещо.

преди 10 часа, Rudy M. написа:

Аз прекарах Дачията на преглед бе, на 10 години стана каруцата и 28000 км.
Тя нейния лаптоп лаптоп го е сложила в едно чекмедже и не го вади от там.

на 22.08.2026 г. в 0:26, Белгиеца написа:

Ми толко' му акълът, значи. Знам един линуксар с фирма за компютри в София, изкарва си пари доволно и за себе си, и за семейството му.

А ето нещо от фейса за "великите" девове на Malware 11. D

Picture_created_25-08-2026_06-12-10.png

на 23.08.2026 г. в 1:26, Белгиеца написа:

И тримата можем, но ни мързи да се унижаваме да падаме толкова ниско кисела Боза 11 да пиеме. На моя десктоп Боза 11 не съм я пускал от месеци. Не знам тази година дали ще ми трябва за нещо.

Аз пък и нямам това от 4 години насам. Тогава ѝ набих шута окончателно. Оставих си само 200 МБ програми, които нямат аналог.

преди 10 часа, Валсо написа:

Аз пък и нямам това от 4 години насам. Тогава ѝ набих шута окончателно. Оставих си само 200 МБ програми, които нямат аналог.

Абе в реалния живот е трудно понякога. Не можеш да обясниш на някоя пуйка в общината ако нямаш Боза 11, че не ти е забранила сертификата за подпис на белгийската ти лична карта, ако не ѝ покажеш скрийн шотове от ОС която тя познава. Можем да избираме да няма сертификат, ама пуйките се оправдават че почти никой не иска от тях да е така и заради това не знаели как се прави.
Сега на лаптопа Asus на сина ми я оставихме Боза 11 на диска и инсталирахме xubuntu dual boot. При ново пускане убунту е най-отгоре за избор , само клик и готово не я вижда въобще Бозата 11. Ако се сетят за нещо че им трябвало в университета му след година две, ами ще я пусне да я ползва ограничено, ако няма друг начин. Като завърши пак ще го карат да я ползва на служебните десктопи и лаптопи. В такъв свят живееме.

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Абе в реалния живот е трудно понякога. Не можеш да обясниш на някоя пуйка в общината ако нямаш Боза 11, че не ти е забранила сертификата за подпис на белгийската ти лична карта, ако не ѝ покажеш скрийн шотове от ОС която тя познава. Можем да избираме да няма сертификат, ама пуйките се оправдават че почти никой не иска от тях да е така и заради това не знаели как се прави.
Сега на лаптопа Asus на сина ми я оставихме Боза 11 на диска и инсталирахме xubuntu dual boot. При ново пускане убунту е най-отгоре за избор , само клик и готово не я вижда въобще Бозата 11. Ако се сетят за нещо че им трябвало в университета му след година две, ами ще я пусне да я ползва ограничено, ако няма друг начин. Като завърши пак ще го карат да я ползва на служебните десктопи и лаптопи. В такъв свят живееме.

Е к'во, правиш си скрийншота и изрязваш елементите, които издават, че е линукс. А ако ползваш и Краш Десктопа, за него има цели теми, които го правят да изглежда почти 1:1 с Малуеър 11. Уфсътъ нѐма и да разбѐре, че е от линукс. D Аз така правя, когато трябва да давам скрийншотове от нещо.

преди 21 часа, Joss Bomon написа:

Я дай дефиниция за истинския Линуксар, че ми стана интересно?!

Пингвинопитек

631118246_4286876424791221_6551423560768

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.