Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс мемета

Featured Replies

Казах Му, но май и той си беше сръбнал снощи и махнA и двете колелета на инат и утрепА един пингвин.
Даунгрейд направи!! 🤣 

• Отговори 400
  • Прегледи 88,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Доста игри вървят, дори повече отколкото човек може да се надява и това е една изключително малка част, дори нищожна. В 99.8% от случаите, когато пробвам някоя, тя върви. Проблемните обикновено са .Ne

Публикувани изображения

Екстра си е. Може да има кусури, но ако трябваше аз да го нарисувам нямаше да е по-добре. Тоналността и грейна също добре са спазени и blend-нати. Сенките са ок. Можело е малко с warp переспективата да се поиграе, но са ок. Не вярвам някой да почне с транспортира или ъгломера да мери. :)

на 10.04.2025 г. в 0:08, MZ/X написа:

"Линукс Десктоп по селски"

Хубавото на линукс десктопа е, че можеш да го направиш както си искаш, даже можеш и от нулата да си го направиш с OpenBox. А в Spyware не можеш, защото вечно има някакви ограничения. Дори и с търд парти софтуер пак си остава основата, която си личи отдалеч и се вижда какво е било оригиналното.
В отговор на твоето меме за десктоп по селски поствам това:

spacer.png

А долното меме не съм го правил аз, намерих го в нета, така че явно не съм единственият, който недолюбва Уйндоуса. :D

spacer.png

преди 31 минути, Валсо написа:

spacer.png

Ако питаш мен, просто трябва да се сложат всички "еволюции" на небивалата икона на това недоразумение (както е 2025)

Как е, комплексарите с 4% ... ?!

image.png.8fb896205c39023b1fb77e84d0d04bba.png

А тук и два процента ви няма... Що така?!

image.png.cc7b21c622330ef8a21343604e7dcafd.png

Интересна тенденция и в САЩ:

image.png.9eb9144f3003c4cc14967a96ea8279a1.png

Къде сте бре, пингвинчета?! Антарктика ли само... ?

Джос, всико е въпрос на вкус.

Когато реших, че ще е Убунту, то беше по-тежко и гладно от ХП. Е, аз искам Убунту, не ПенЬо или Гинка, то и беше. Точка.

А сега, и заради войната, и заради избора Астра да се базира на Дебиан, "пострадал" ще е Дебиан, щото "ще му се търси цаката".

преди 7 часа, bvbfan написа:

Тук https://en.wikipedia.org/wiki/Supercomputer_operating_system

Когато си глупав, не е нужно да го изтъкваш.

"Умния", гледам всеки от вас се е оборудвал с по един "супер-дупер компютър" и цъкате от него комплексарски меменца...

Нямам нищо против "вашата" ОС, но ми идва малко в повече парадирането и простотиите с детинските ви мемета! Сериозните линуксджии които познавам /има такива и в този форум/, никога не парадират и не се лигавят като пишманновобранците подкарали някое дистро и се взели на сериозно!

Темата по рождение си е с идеята да се дразни и конфронтира потребители, та ми е чудно защо още съществува, като е в разрез с правилата...

преди 1 час, Joss Bomon написа:

"Умния", гледам всеки от вас се е оборудвал с по един "супер-дупер компютър" и цъкате от него комплексарски меменца...

Нямам нищо против "вашата" ОС, но ми идва малко в повече парадирането и простотиите с детинските ви мемета! Сериозните линуксджии които познавам /има такива и в този форум/, никога не парадират и не се лигавят като пишманновобранците подкарали някое дистро и се взели на сериозно!

Темата по рождение си е с идеята да се дразни и конфронтира потребители, та ми е чудно защо още съществува, като е в разрез с правилата...

Имаме пари за суперкомпютри, ама нямаме за петак за Виндовс лиценз. Какво значи "сериозни", във форума има хора работещи по дистрибуции. Смешен си ти като показваш класации на ПС-та, на напълно несериозни потребители.

Това е слаб шут по топката. Хубав "боц" се постига когато някъде в мъглата се види надпис, започващ с "а". ;)

А тия "игри на волята" бяха поизчезнали, ама колелото се върти и стари моди стават нови.

• 4 седмици по-късно...

Дебианец изпреварва Убунтувец.

Само не разбрах защо AI-то именува Ubuntu като Debinju 🤣
Но пък е култово!

ChatGPT прояви по-голям хумор и от мен в оценката на чуждата AI-генерация:
"Първият модел на Debinju OS – обединява стабилността на Debian и "Snap мъките" на Ubuntu" 
:lol6:

• 3 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
на 6.08.2025 г. в 12:40, Rudy M. написа:

Да, аз затова за последните 8г нямам и 8 сек. във Виндовс

• 4 седмици по-късно...
на 9.08.2025 г. в 8:11, bvbfan написа:

Да, аз затова за последните 8г нямам и 8 сек. във Виндовс

А аз 3 години. И 8 ще станат. :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.