Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За 14 февруари...Честито !

Кой от двата празника според Вас е редно да се празнува? 140 гласували потребители

1. 1. Кой от двата празника според Вас е редно да се празнува?

• Трифон Зарезан
      29%
      39
    • Свети Валентин
      20%
      27
    • и двата
      49%
      65

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Много мило и трогателно.Интересна история.Но и тя има край... :whist:

• Отговори 223
  • Прегледи 41k
  • Създадено
  • Последен отговор

1)Б ългария-ако не греша е православна , ама не съм сигурен вече

винаги съм се чудел като идва папата колко народ пощуря просто , и за кво толкова хора наилзязаха да му се кефят , пари ли раздава кво ли?

чудя се , ако доиде вселенския патриарх дали ще се съберат толкова хора????

май само азис може да събере повече хахахахахахахахаха

2)НЕ ЗНАМ ПРИ ВАС КАК Е АМА АЗ ЛИЧНО НЕ СЕ НУЖДАЯ ДА ИМА ДЕН , В КОЙТО ДА МИ СЕ КАЗВА, ЧЕ ДНЕС ВИЖДАШ ЛИ ТРЯАА ПОДАРИШ НЕЩО НА ЛЮБИМИЯ ЧОВЕК (АКО ИМА ТАКЪВ ДЕ) ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, АКО ТОЛКОВА ОБИЧАМ НЯКОЕ ДЕВОЙЧЕ ЩЕ И ГО ПОКАЗВАМ ВСЕКИ ДЕН , А НЕ САМО ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА

Напълно съм съгласна :)

Първо уж 86 % от нацията ни е източноправославана,а като дойде Свети Валентин всичко живо тръгва да раздава червени сърчица, бележчици ,пълни с романтични думи...

Второ защо да е нужен специален ден ,за да покажем любовта си към някого. Нима не можем всеки ден, правейки по един дребен мил жест или казвайки по една нежна дума, да си правим празник на ЛЮБОВТА?!...

Честит празник на всички, които празнуват! Да продължавате да се обичате, но и да се карате по малко! :P

Какви неверници станахме ! НЯМА такъв ден в Източно-православната църква ! Публикувано изображение Това си е промиване на мозъци,но вина има самата наша църква. В битка за имоти и благи постове,тя , в по-голямата си част,забрави за какво е всъщност-нещо,което не е било и през Турско робство !

Днешният ден е Успение на св. Кирил Славянобългарски († 869), т.е. денят на Св. Константин-Кирил Философ-денят в който той е починал в Рим . Там той заедно с брат си,Св. Методий Славянобългарски, е защитил пред Папата,святото дело-да създаде славянска азбука и да преведе свещените книги на Православната църква на езика на солунските българи,което не било по вкуса на германо–латинското духовенство /католицизма/.

Още инфо: Св. Константин-Кирил Философ

• Администратор

Цитат от друг форум, който обаче напълно подкрепям

Св. мъченик Трифон беше на 1-ви Февруари. Аз като човек на закона, процедурата и институционалността се придържам към официалния календар. wink.gif Днес ще празнувам св. Валентин, нищо че е католически празник.

Честит празник на всички влюбени

Редактирано от poisk (преглед на промените)

Важното е да има поводи за празник. Днес имаме тамън два - за всеки по нещо.

Аз лично ще вечерям навън с приятеля ми, ще пийнем по чаша винце и после ще се приберем у тях и ще си правим хубави неща. Публикувано изображение

И тъй като ние се обичаме така все едно всеки ден от годината е св. Валентин, то днес няма да има особена разлика.

Редактирано от SKY (преглед на промените)

Честито на влюбените!!! Честито и на тези, които просто вярват в любовта!!!

Бъдете щастливи, вярвайте и се обичайте!!!

Публикувано изображение

КРИЛА ОТ ЛЮБОВ

Моят свят е, където те има!

Моят дом е, където си ти!

Твойта строгост е моята зима.

Твой подарък са моите дни.

Упорито и дълго те търсих,

без да спра нито миг, нито час.

Слава Богу – открих те навреме.

Есента е далече пред нас.

Тя ще дойде, но още е пролет.

Всичко още е в своя цъфтеж.

Ний сме птици готови за полет

и в очите ни свети копнеж.

А крилата ни – те от любов са.

С тях се реем в простор оит мечти.

Аз към теб! Ти към мен! Тъй се носим,

безтегловни, безплътни почти.

1994 г.

Румен Ченков

П.П Има специална тема за Трифон Зарезан и св. Валентин аре ако някой ще ни оплюва празника да се мести там недейте да разваляте темата!!!

Публикувано изображение

Честит празник на всички влюбени

Целувки

Благодаря, и на теб да ти е честит и мерси за целувките свършиха ми доста добра работа.

Ден като всички останали с тази разлика, че сутринта с жена ми си разменихме подаръци, мили думи и ДНК. Вечерта пък ще идем на едно кръчме ще се гледаме ффлибено и ще пърхаме с мигли, до момента когато вече едвам ще гледам в следствие на приетото количество Пещерняк(рикия бе) ;) Така ще уважа и двамата светци :) Абе може да сме безделници, ама не сме без празници Публикувано изображение

Публикувано изображение

Честит празник на всички влюбени, които имат до себе си човек, който много ги обича!

Честит празник и на всички несподелено влюбени - важното е, че най-красивото чувство е докоснало и вас!

Честит празник и на всички не-влюбени - защото най-хубавото тепърва предстои!

Честит празник и на всички, който зачитат само празника на виното - вече имате половината от рецептата за щастие: "Вино и Любов" !

Честит празник и на всички, които смятат че днес не е никакъв празник - все пак е хубаво в годината да има поне един ден, който да ни подсеща да кажем двете хубави думички, които никога няма да ни омръзне да чуваме!

Всички влюбени двойки могат да си направят резервация за вечерта в моя Lovemotel

на посочения

Публикувано изображение

Всички влюбени двойки могат да си направят резервация за вечерта в моя Lovemotel

на посочения

Публикувано изображение

Там сме - да ни посрещнеш подобаващо Публикувано изображение

Там сме - да ни посрещнеш подобаващо Публикувано изображение

Направо с баданарката ще ви посрещна. Мъжете ви мога да ги пратя да си играят, а ние да се топнем в жакузиту и да освободя персонала за вечерта :clap:

Ами да празнуваме и деня на благодарноста бе!Така и така ще се поамериканим!Като ще лижем задници както винаги да лижем добре!

Евала ти за готината приказка :clap:

За тия,които не лижат :)

Честит Празник на всички влюбени!!!

Нека пламъкът на любовта никога да не угасва в сърцата ви!!!

Публикувано изображение

Честит празник на всички влюбени,Обичайте се!!!!!!!!!

Редактирано от lisssa (преглед на промените)

И в края на крайщата кой какво празнува?

Аз отстоях на думата и св. Валентин го пропуснах като бърз влак малка гара (в резултат на което леко ми триха сол на главата, ама...)

Трифончо го уважихме с половин чашка вино в службата, и сега си седя в къщи и релаксирам (от отвратителният ден)...

Редактирано от Arcopix (преглед на промените)

Нито единия нито другия - нит съм влюбен нит пия

Хахаха, голяма грешка пич. Аз пък се напих от любовна мъка по случай Трифон Зарезан :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.