Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хванаха ме нередовен! Какво следва?

Featured Replies

преди 5 часа, zlinaka написа:

Много ме кефи като каже някой "Нали не е убил човек..." и тем подобни. 

Ами като кажеш А, кажи и Б,  дай и тем подобните.  Тем подобните са,  направил е грешка и трябва да си плати масрафа за да си вземе поука, това съм написал.  Идеята на глобите по принцип не е да пълнят хазната, ,а да възпитават и предотвратяват повтаряемост на нарушенията и рецидив . А това,  че не е убил човек го казах в отговор на разширяването на сфинктери,  продажба на апартаменти и подобни крайности от коментиралия преди мен.  

• Отговори 60
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 часа, Simeon89 написа:

при която трябва да ходя във Кат при началника да сме се уговаряли

Ако има как да го докажеш, този началник и неговият агент катаджия може скоропостижно да изхвърчат от местата си за корупция, а ако решиш може и да ги съдиш.

• Автор
преди 4 часа, sliderum написа:

Ако има как да го докажеш, този началник и неговият агент катаджия може скоропостижно да изхвърчат от местата си за корупция, а ако решиш може и да ги съдиш.

Нещо не си разбрал правилно, не става въпрос за подкуп, като отида ще дам повече инхормация! Аз съм шофьор вече 18 години, карал съм бусове и камиони, не съм предполагал че това ще ми се случи!

преди 4 минути, Simeon89 написа:

Нещо не си разбрал правилно, не става въпрос за подкуп, като отида ще дам повече инхормация! Аз съм шофьор вече 18 години, карал съм бусове и камиони, не съм предполагал че това ще ми се случи!

Ти сам си си го направил! И ми е чудно, че хем си шофьор и знаеш колко са затегнати нещата в момента, хем мрънкаш че те караме да си наемеш адвокат. Не мога да те разбера.

на 23.07.2019 г. в 23:34, Simeon89 написа:

А във интернет така пише!  Ако шофираш без книжка лишаване от свобода!  Това ме притеснява много.

Приятел,всеки прави грешки,важното е да не ги повтаряш.Отиди културно при шефа на кат, чукни му а вратата,представи му са, обясни му ситуяцията,кажи му,че съжеляваш и искаш да оправиш проблема.Една от най-хубавите черти на българина е човещината.И запомни ,,Добра дума, железни врати отваря,, Ако си със същия проблем тука в Холандия така щети го нахендрят,хем ще лежиш, хем ще занулят от глоби и въобще нямат да ти цепят басма.В подобни ситуаци съм изпадал многкратно в България и винаги съм се оправял с добра дипломатичнст, е и някой лев отгоре ,но то па къде ли по света,става само с добра дума. С блага дума може да постигнеш много,но с блага дума и някой лев, се постига повече.

преди 4 часа, Simeon89 написа:

Информацията е повече от достатъчно, и я има навсякъде. Нарушенията се установяват на място не тепърва и да трябва да ги свежда началника и размера на наложените наказания също там. Баш корупция си е да те пращат при началника, какво ще правите с него на четири очи, сделки ли, това бизнес ли е някакъв законът, да се разбирате дали и какво.

То е ясно какво ще прави там. Ще му поискат да накисне и баща си че доброволно му е предоставил управлението. Че и на него да напишат глоба за да преизпълнят плана. Няма какво да се разбира, началникът да пише НП.

Пак не стана но питащият какво се ушумулява и не казва колко НП има и за какво. Предположих че след като са писали максимума 500 не е първо такова нарушение. И вече е хванат за поне 3 път и то с пълен комплект нарушения. Не каза и само синьото картонче ли е взето или има и наказание "Лишаване". Адвокат и мотивирано възражение. Примерно автомобилът не е бил в движение, майсторът след ремонта е поискал да се прецени добре ли работи преди да се представи за ГТП.

Тоя си прави ташак с вас ве :) ............тря си пълен дебил ,да твърдиш ,че имаш 18 годишен стаж зад волана и да те нахедрят Два пъти ...............я снимай акта да видим кво пише .Щото първия път като са те спрели без гражданска са ти написали акт  ,глобата е 400 за физически лица ,а не 500 :) .При втория път си направо за наказателно постановление ,защото караш без книжка ,със незастрахован автомобил .

Уфффф ам аз, като познавам лично такива дебили, дето и повече от два пъти ги нахендрят - ма инак и на мен взе да ми прилича на лаладжийска тема това.

преди 11 часа, sliderum написа:

Информацията е повече от достатъчно, и я има навсякъде. Нарушенията се установяват на място не тепърва и да трябва да ги свежда началника и размера на наложените наказания също там. Баш корупция си е да те пращат при началника, какво ще правите с него на четири очи, сделки ли, това бизнес ли е някакъв законът, да се разбирате дали и какво.

началника ще го доопллаше, имал съм подобен случай - сага наистина ще има дело, не му трябва адвокат сега, ще го информират за резултата и тогава вече ще трябва и адвокат, защото това решение отива и в НАПт, може и сам да се справи в нета, да намери каквото му трябва, всичко е време (времето е пари), след което трябва да обжалва защото НАП и те имат условия ако има постановление при тях (тези постановления в НАП са с давност 10 години)

преди можеше да мине метър но от 4-5 години НАП има доста развита компютърна мрежа питай ако не вярвате някой ЧСИ

• Автор
на 25.07.2019 г. в 4:38, sliderum написа:

на 25.07.2019 г. в 10:48, Филипов написа:

То е ясно какво ще прави там. Ще му поискат да накисне и баща си че доброволно му е предоставил управлението. Че и на него да напишат глоба за да преизпълнят плана. Няма какво да се разбира, началникът да пише НП.

Пак не стана но питащият какво се ушумулява и не казва колко НП има и за какво. Предположих че след като са писали максимума 500 не е първо такова нарушение. И вече е хванат за поне 3 път и то с пълен комплект нарушения. Не каза и само синьото картонче ли е взето или има и наказание "Лишаване". Адвокат и мотивирано възражение. Примерно автомобилът не е бил в движение, майсторът след ремонта е поискал да се прецени добре ли работи преди да се представи за ГТП.

преди 23 часа, Ивайло Димов написа:

Тоя си прави ташак с вас ве :) ............тря си пълен дебил ,да твърдиш ,че имаш 18 годишен стаж зад волана и да те нахедрят Два пъти ...............я снимай акта да видим кво пише .Щото първия път като са те спрели без гражданска са ти написали акт  ,глобата е 400 за физически лица ,а не 500 :) .При втория път си направо за наказателно постановление ,защото караш без книжка ,със незастрахован автомобил .

преди 22 часа, insec написа:

Уфффф ам аз, като познавам лично такива дебили, дето и повече от два пъти ги нахендрят - ма инак и на мен взе да ми прилича на лаладжийска тема това.

преди 22 часа, Без умствен капацитет написа:

началника ще го доопллаше, имал съм подобен случай - сага наистина ще има дело, не му трябва адвокат сега, ще го информират за резултата и тогава вече ще трябва и адвокат, защото това решение отива и в НАПт, може и сам да се справи в нета, да намери каквото му трябва, всичко е време (времето е пари), след което трябва да обжалва защото НАП и те имат условия ако има постановление при тях (тези постановления в НАП са с давност 10 години)

преди можеше да мине метър но от 4-5 години НАП има доста развита компютърна мрежа питай ако не вярвате някой ЧСИ

Колеги!   Грешно се изразих, и грешно сте ме разбрали. Нямах предвид че ще ходя при началника да се изясняваме, а просто ще ми обясни последствията и глобите, както и да напиша обяснения за постъпката си. 

Не знам дали ще се стигне до дело, но, ми каза че след около месец ще трябва да отида отново във Кат да си взема наказанието. Надявам се да е глоба, ако беше да ме изправят пред съда не трябваше ли да ме задържат веднага или да разбера до сега?!   Колата ми е спряна от движение за шест месеца, до колкото разбрах ще е със прекратена регистрация, но не съм сигурен.  Забравих да спомена че колата всъщност е моя, забравих че ходихме във Нотариус за пълномощно!

Просто ме е яд че работя строителство, а колата ми е Kangoo, от онея дето са със място за двама и са със голям багажник, но както да е.

преди 34 минути, Simeon89 написа:

както и да напиша обяснения за постъпката си. 

КАТ определено не е място където да се обяснявате. Не са следствие, не са и  другарски съд. Въобще това са някакви глупости и не  е въпрос на погрешно изразяване, а на непознаване на материята и явно не сте наясно какво ще търсят от Вас когато отидете. 

преди 2 часа, sliderum написа:

КАТ определено не е място където да се обяснявате. Не са следствие, не са и  другарски съд. Въобще това са някакви глупости и не  е въпрос на погрешно изразяване, а на непознаване на материята и явно не сте наясно какво ще търсят от Вас когато отидете. 

кат си върши работата , после се праща в съда и има дело за обединение на глобите - да не се притеснява, всичко това е формално, не е първия няма и да е последния

преди 4 години ми се наложе да попрочета ннякои неща по темата

като излезе решението да делото, там пише по кой член от закона вече е обвинен и къде може да се обжалва - вече обжалването адвокат ако не му се рови в нета да си губи времето (мисля че бе пред областното на НАП)

преди 26 минути, Без умствен капацитет написа:

кат си върши работата , после се праща в съда и има дело за обединение на глобите - да не се притеснява, всичко това е формално, не е първия няма и да е последния

като излезе решението да делото, там пише по кой член от закона вече е обвинен и къде може да се обжалва - вече обжалването адвокат ако не му се рови в нета да си губи времето (мисля че бе пред областното на НАП)

Да именно в съда, началника на КАТ няма никаква работа с нарушителя.

преди 1 час, sliderum написа:

Да именно в съда, началника на КАТ няма никаква работа с нарушителя.

да, шефа на КАТ няма да е в съда, КАТ просто опарват документите за съда, шефа просто ще му обясни реда, ще подготви и второто обвинение по закона и ще го прати на прокурора той да прецени колко са сериозни тези 2 нарушения - и да и затвор може да прецени, закона всичко включва

както и на него като му пратят решението на прокурора,, може да реши да не обжалва и да си каже - да наруших закона, съгласен съм със санкциите, и да си плати

Мдам, като чета някои тука как подкокоросват и дават акъли да бутнел нещо на някого си за да му се размине...А после същите сигурен съм най реват че имало коруппция и че еди кои си се разминавали тънкажно и без накзания.. Ами каквото мисленето на тези долу  такова и на избранниците и във власта когато докопат кокала..пффф 

Направил се на тарикат след първата глоба, и сега плач... 

преди 16 минути, Sinbad_ написа:

Мдам, като чета някои тука как подкокоросват и дават акъли да бутнел нещо на някого си за да му се размине...А после същите сигурен съм най реват че имало коруппция и че еди кои си се разминавали тънкажно и без накзания.. Ами каквото мисленето на тези долу  такова и на избранниците и във власта когато докопат кокала..пффф 

Направил се на тарикат след първата глоба, и сега плач... 

Да не се пробва да намеква или да подхвърли, че ще бута нещо, че изгоря като факел. Написал съм по-горе колко постващият е сгазил лула . но някой хора продължават да си мислят, че всичко е нашега.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Да не се пробва да или да подхвърли, че ще бута нещо, че изгоря като факел. Написал съм по-горе колко постващият е сгазил лула . но някой хора продължават да си мислят, че всичко е нашега.

Така е.. но синдрома на селския тарикат бай ганьовец  няма да се промени и след сто години... а иначе се реве защо държавата такава и онакава... е как да стане с такъв масов  материал нещо по различно....може само ако има някой да му стъпи с чепика на главата.. И най смешнотое че  точно тези ревящи против миналото сега дават акъли за рушвети , по демократичному :)))

преди 29 минути, Без умствен капацитет написа:

да, шефа на КАТ няма да е в съда, КАТ просто опарват документите за съда, шефа просто ще му обясни реда,

Нямат и не трябва да имат допирни точки, на  КАТ и нарушителя в  последващите след  установяването на нарушението стъпки. 

Сега автора, ще трябва да търси някой да го кара до работно място. Кола няма, книжка няма, последсвия има. Чудно ми е само колко е го одерат.

преди 44 минути, Eclipse2G написа:

Сега автора, ще трябва да търси някой да го кара до работно място. Кола няма, книжка няма, последсвия има. Чудно ми е само колко е го одерат.

Нищо чудно да кара пак кола.

преди 1 час, sliderum написа:

Нямат и не трябва да имат допирни точки, на  КАТ и нарушителя в  последващите след  установяването на нарушението стъпки. 

ама верно ли, само че КАТ му слага глоба, изготвя документа за нарушението, това е стандартна процедура

в масовия случай обединяват глобите, а и автора като гледам го удовлетворява това, не ги е обжалвал пред КАТ

преди 4 часа, Sinbad_ написа:

....в миналото сега дават акъли за рушвети

То па добре, че в миналото рушветите са били непознато явление у нас.

преди 7 часа, Без умствен капацитет написа:

Ам, като караш само по вълна и без глава, тъй ще е тя. И сто пъти да ти кажат, че шефа на КАТ няма какво да се обяснява със нарушителя, ти пак има да се чудиш, какво всъщност ти казват.

преди 6 часа, Без умствен капацитет написа:

ама верно ли, само че КАТ му слага глоба, изготвя документа за нарушението, това е стандартна процедура

в масовия случай обединяват глобите, а и автора като гледам го удовлетворява това, не ги е обжалвал пред КАТ

Това полевите катаджии  при нарушението, какво после ще прави при началника, на две свирки ли ще свирят, или ще разцъкват сантасе.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.