Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Браво на румънците!!!

Featured Replies

преди 2 минути, valkiria1 написа:

значи Румъния ще бъде Швейцария на Балканите..

Силно съмнително - това, докато стане (ако изобщо стане) Швейцария ще бъде още по- Швейцария. Румънците си гледат Румъния, а не Швейцария.

• Отговори 216
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, miro20 написа:

Това не е много вярно.

:offtopic_s:

Добре дошъл в джънгълъ ... :) Ка мо е нафикъ ... тематъ си взе свое напрафление ... :) 

кой епизод на "Малката булка" гледате ве?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Диманич, внимавай с тия 12 годишни булки да не станеш за кашмер на стари години.

Мани мани ... остоявам ... споко ... :) Знам им мурафетите ;) 

Абе на ма познаваш .... хм ... "Игра на тронове" съм го гледал, но не съм го играл ... ;) 

Я куншафтър ... ;) прощавай за лошия дойче ... ;) 

:) 

преди 5 минути, ,.. написа:

кой епизод на "Малката булка" гледате ве?

Дънди ... веч не знам ... и сега има сфадбъ ... :) Носят се едни маанета ... абе ... говоря за реалното не по ТВ-ту ... бате ... :)

• Автор
преди 25 минути, insec написа:

Силно съмнително - това, докато стане (ако изобщо стане) Швейцария ще бъде още по- Швейцария. Румънците си гледат Румъния, а не Швейцария.

тъй де..и аз преди време като чух България ще бъде Швейцария на Балканите се зачудих.

После пък в Швейцария никъде не чух някой да казва,че  иска Швейцария да  бъде като  България ...

преди 21 минути, M.Николов написа:

Диманич, внимавай с тия 12 годишни булки да не станеш за кашмер на стари години.

абе като го подлепят румънците....

докато в България, най-справедливата присъда ще му дадат затворниците. Поне така пише във вестниците.

преди 5 минути, valkiria1 написа:

докато в България, най-справедливата присъда ще му дадат затворниците. Поне така пише във вестниците.

По цял свят е така ... да не ти разправям за един нашенец в Сибир ...

Та, Бог да прости момичето в Румъния и нега и прости за волните и неволни грешки.... Амин

п.п. Внимавайте деца!!! Особено от женски пол. Не ползвайте "На стоп" ... има едни незадоволени дядовци ... но определено не са румънци или българи .... а са от определена етнос ... а там ... не прощават ...

преди 10 минути, valkiria1 написа:

тъй де..и аз преди време като чух България ще бъде Швейцария на Балканите се зачудих.

Не си само ти Вал, но .....

Е те това чувала ли си го - текста е изключително красноречив ... впрочем и клипа, как започва само:" ... ала свако имам си обаче (и прегръща дървото), свако ми се казва Цако и умът му щрака ..." (и чука по дървото)

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Имаме народ ,който проявява висока взискателност към тези, които е избрал да управлява и изисква от тях да са в достатъчно добра форма за да защитават интересите и живота му.

Точно това е и процесите са налице.Последната част от изречението е т.нар ''държавна сигурност'',която в България е пробита,да не казвам,че поти липсва. Иначе поздравления от мен Валки,че успя за 4 часа в една тема да събереш форумните корифеи:D Мисля си ,че до 15-та страница ще бъде направен на пух и прах целия ЕС, поне в това на теория българите ни бива - да си чешем езиците и накрая все някой да ни е виновен за нещо.;)

• Автор
преди 45 минути, *_* написа:

Точно това е и процесите са налице.Последната част от изречението е т.нар ''държавна сигурност'',която в България е пробита,да не казвам,че поти липсва. Иначе поздравления от мен Валки,че успя за 4 часа в една тема да събереш форумните корифеи:D Мисля си ,че до 15-та страница ще бъде направен на пух и прах целия ЕС, поне в това на теория българите ни бива - да си чешем езиците и накрая все някой да ни е виновен за нещо.;)

Проблема не е в САЩ, Русия,  или ЕС.  Проблема е че българските политици не могат да формулират твърди позиции пред останалия свят. Затова  и никой не гледа на тях сериозно. Никой не пита какво може  България да  получи от американците , а питат те какво искат от вас. Никой не пита какво може да се спечели от руснаците, а какво искат те от вас. Една абсолютна несигурност, която се подхранва от начина по който работят институциите. Те най-често включват репресивни методи срещу неудобните и галят с перце други. Не знам как един нормален човек може да живее под такова напрежение. Така се ражда недоверието към институциите и към останалите. Това пък разбива на пух и прах илюзията,че човек  е независим в такава  среда и начин на живот . Зависимите хора не могат да живеят със самочувствие извън географския си ареал. Това е което става основа на предположенията за конспирации.

Иначе понеже някой попита.....

Ивелин Банев / Брендо/ е осъден на две инстанции в Италия, търсен за дело против него в Румъния , в България за същото е невинен. Търсеха го с Интерпол , а той се оказа че не се крие , а си живее необезпокояван в София.После се питаха дали е в София или е изчезнал. После изведнъж изчезна от новините. 

Хубаво че се гласува новата съдебна реформа. Сега  ако останат и  подсъдими, които да бъдат съдени ,защото подобно на Галеви се изпаряват , скоро май от съдебна система няма да има нужда, камо ли от реформи.

За сведение Румъния осъди и прати в затвора съдии и прокурор. ..при това без съдебна реформа.

Да се политиканства, да се призовава за оставки и да се правят политически митинги, използвакй като повод една лична трагедия, пък била тя и брутално убийство, е характерно само за най- низшите форми на живот сред хомо сапиенс. Подобно нещо като случващото се чак сега в Румъния, се случи в България преди десетина години. Забравихте го нали, клакьори такива? За вас е важно да се наричате родолюбци и в същото време да аплодирате, смешен еврейски напън за локална манипулация ... оплюваща Българския Народ, от който ужким сте част. Явно сте онази част, която той сутрин изхвърля от себе си след кафенцето с цигарка, преди да отида на работа. За да може тук свободно, хора които през живота си не са свършили за 5 стотинки работа, да го наричат глупав и мързелив...

• Автор
преди 33 минути, Радул написа:

Да се политиканства, да се призовава за оставки и да се правят политически митинги, използвакй като повод една лична трагедия, пък била тя и брутално убийство, е характерно само за най- низшите форми на живот сред хомо сапиенс. Подобно нещо като случващото се чак сега в Румъния, се случи в България преди десетина години. Забравихте го нали, клакьори такива? За вас е важно да се наричате родолюбци и в същото време да аплодирате, смешен еврейски напън за локална манипулация ... оплюваща Българския Народ, от който ужким сте част. Явно сте онази част, която той сутрин изхвърля от себе си след кафенцето с цигарка, преди да отида на работа. За да може тук свободно, хора които през живота си не са свършили за 5 стотинки работа, да го наричат глупав и мързелив...

даже много закъсня с  обвинението за локалната еврейска манипулация.  Малко е скучновато ,че не обяви и някаква цена за публикациите та да има за какво да се хванат и други ,но пък нищо не пречи да се направят и предположения. Колко  познато. Колко характерно.

Стискай палци, утре твоето дете да не попадне под колата на пиян идиот  и рецидивист с 90 криминални регистрации  и 12 присъди, който блъсна и уби трима младежи край Луковит.. Някой беше решил ,че  Хюриет Сюлейманов  няма да се укрие и той не отишъл в съдебната зала. Стискай палци да не изнасилят или убият твоя дъщеря , а тя преди това три пъти да е звънила  за помощ на националния спешен център. Защото смъртта на едно дете може да обедини един народ , а друг да го обезвери. Защото , ако смъртта на едно дете  и призива  на народа му да се накажат виновните, които са бездействали може да наречеш низша форма на живот , това е шизофрената реалност на твоите думи, които тук са  креслив вик, а на улицата са шепот. Не слагай другите на твоето посредствено  ниво. Има и хора, които искат поне децата им да живеят добре в собствената им държава. ТЧК

преди 26 минути, valkiria1 написа:

Проблема е че българските политици не могат да формулират твърди позиции пред останалия свят. Затова  и никой не гледа на тях сериозно.

Тези в момента никога няма да имат каквато и да е позиция,защото са финансово зависими отвън-направо са купени! Само ще ''слушат и изпълняват''.Давам имената на две фондации и всеки може да си направи изводите,чрез проследяването на паричните потоци-кой на коя ''хранилка'' е : 1. фондация '' Фридфих Еберт'' и 2. Фондация '' Ханс Зайдел''.

Извод: Кой сериозен ще гледа сериозно на такива-точно никой! 

пп Извинявам се,че поизлязох малко от темата. Хубава вечер.

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Има и хора, които искат поне децата им да живеят добре в собствената им държава. ТЧК

Всички хора, които имат деца искат това. Но ти няма откъде да знаеш...

• Автор
преди 6 минути, Радул написа:

Всички хора, които имат деца искат това. Но ти няма откъде да знаеш...

какво да не знам ? Аз също съм родител . 

преди 5 минути, M.Николов написа:

Идвала ли си в България преди промените?

какви промени..нали казвате, че нищо не се е променило.:lol6:

преди 5 минути, valkiria1 написа:

какво да не знам ? Аз също съм родител . 

Не си.

• Автор
преди 1 минута, Радул написа:

Не си.

виж сега. Това ,че не развявам  в пространството детето си не означава ,че то не съществува.Това е тема, която не се коментира.  Ясно.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Добре, идвала ли си в НРБ?

Напротив, разликата е голяма.

Баща ми е българин . Някои нещо може и да не съм виждала с очите си, но съм ги чувала от надежден източник.  Но пак питам..добро или лошо е било тогава според теб. Ако е било добро, защо са били промените.

Ако е лошо  сменено ли е с по-добро. Сега добро или лошо е според теб ?

преди 9 минути, valkiria1 написа:

какви промени..нали казвате, че нищо не се е променило.:lol6:

Само ще ти кажа, че тогава къщите по селата не се заключваха, смятай дали е бил спокоен живота.Не, че не е имало престъпления, но биваха бързо разкривани, а и милицията не си поплюваше.

• Автор

Само ще ти кажа, че тогава къщите по селата не се заключваха, смятай дали е бил спокоен живота.Не, че не е имало престъпления, но биваха бързо разкривани, а и милицията не си поплюваше.

Само да ти спомена,че не съм политически пристрастна. Приемам че всичко, което казваш  е така. Тогава ..каква беше причината за промените  и по-точно какви са били промените. Дай ми  пример за да те разбера.

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Баща ми е българин . Някои нещо може и да не съм виждала с очите си, но съм ги чувала от надежден източник.  Но пак питам..добро или лошо е било тогава според теб. Ако е било добро, защо са били промените.

Ако е лошо  сменено ли е с по-добро. Сега добро или лошо е според теб ?

И двата строя си имат и хубави и лоши черти.Промените настъпиха най-вече заради промените, които настъпиха в СССР, ние бяхме обвързани с тях , както политически така и икономически, след разпада на СССР и след това на СИВ, пред страната нямаше друга перспектива освен да се насочи към пазарната икономика и по късно към НАТО.

Не, че ние тогава не искахме, искахме поне младите, старите ни говореха, че не е добра идея, но ние не им вярвахме.На нас вече Холивуд ни беше продал американската мечта и всеки искаше да се пробва.Но никой тогава не ни обясни, че за да получим някои неща, ще трябва да се лишим от други.

• Автор

И двата строя си имат и хубави и лоши черти.

Тогава е било социализъм. Сега в капитализма ли живеете, или както казваше един зевзек    " ний сега се ашладисахме с капитализма, ама не съвсем". :lol6:

има и друго мнение на  един български интелектуалец...българската външна политика винаги е била изправена пред дилемата ..френска любов или руска салата ?

и както би казала Моника Люински " няма нищо срамно във френската любов, срамна е стойката".....дали ще клекнеш на  северната мечка или на  американската гризли е едно и също.

Румънците трудно клякат, затова и имат едно от най-силните лобита в ЕС ..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.