Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Браво на румънците!!!

Featured Replies

преди 17 минути, insec написа:

Да - острова се казва "България извън София". В тази България видео видяхме сефте едва след '89г., в киносалоните се прожектираха руски филми за ВСВ,  а за касетофон РМС 323 можехме да се уредим само с долари. Пък, че ти си синче на някой партиен номенклатурчик, те поставя в позиция на изключение, а не на правило, за това и твоите стари са ти говорили "че не е добра идея" да искаш демокрация, щото си комунде по кръв.

Явно Пловдив не е извън София, щото тука видяхме видео 1980 та, в киносалоните прожектираха Star Wars, a с долари си купих касетофон Филипс, но имаше и Сони, Шарп, Хитачи, Акаи. В магазина без долари- Унитра...

• Отговори 216
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мани ги тия дяца, знаят за тогавашната действителност само лъжите, които са им наговорили други такива дяца и разните соросоиди.

Точно така. Само че не соросоиди, а децата на комунягите не знаят какво е било. :)

За тях всичко бе тип топ.

току-що, miro20 написа:

Точно така. Само че не соросоиди, а децата на комунягите не знаят какво е било. :)

За тях всичко бе тип топ.

За мен беше тип-топ, а в семейството ми комунисти не е имало. Просто не вървиш. Ясно е, че само опорки ти минават през радиото, спуснати от фашингтон, ама ако и да има нещо вярно, то е само частично.

преди 15 минути, miro20 написа:

Как да не си "фен" после на такъв "щаслив цоциализъм"

Че то де си виждал друг да се прехласва по соца - ясно е кои са и що са; никой не отрича, че поданиците на партията- майка живееха в друга България, то да не е само до видеото: и вносни дънки носеха, и с маратонки бяха обути, че някои дори и западни коли имаха, пък да не говорим за другите предимства, които получаваха спрямо неверниците.

преди 33 минути, Иванчов написа:

Има изключения (да, изключения) като Теодор Качински, Юнабомбър. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ted_Kaczynski

И той си е участвал в общественият живот, защо мислите че определението важи само за положителните прояви?

преди 46 минути, insec написа:

Да - острова се казва "България извън София". В тази България видео видяхме сефте едва след '89г., в киносалоните се прожектираха руски филми за ВСВ,  а за касетофон РМС 323 можехме да се уредим само с долари. Пък, че ти си синче на някой партиен номенклатурчик, те поставя в позиция на изключение, а не на правило, за това и твоите стари са ти говорили "че не е добра идея" да искаш демокрация, щото си комунде по кръв.

Моя РМС си го купих още като ги пуснаха (86-87-ма) за 365 лева от ОКС-то. Майка ми и баща ми бяха безпартийни. И съм от най-дълбоката провинция.

преди 5 минути, insec написа:

В сферата на празнотата така стоят нещата.

Важи в пълна сила за притежателят на подписа. В празни глави разума се налива извънредно трудно, за разлика от глупостта.

Да припомня на всички че темата е за Румъния

В тази връзка - за румънския модел (ако вече не е пускано)

https://eurocom.bg/shows/video/evrodikof/10493

https://eurocom.bg/shows/video/evrodikof/10494

https://eurocom.bg/shows/video/evrodikof/10495

https://eurocom.bg/shows/video/evrodikof/10496

преди 11 минути, insec написа:

Че то де си виждал друг да се прехласва по соца - ясно е кои са и що са; никой не отрича, че поданиците на партията- майка живееха в друга България, то да не е само до видеото: и вносни дънки носеха, и с маратонки бяха обути, че някои дори и западни коли имаха, пък да не говорим за другите предимства, които получаваха спрямо неверниците.

А ако ти докажа с факти, че не съм от София, родителите ми не са били членове на БКП и са били обикновени трудещи се, и въпреки това всичко което написах в по-предния си пост е истина, тогава какво правим?

преди 1 минута, M.Николов написа:

А ако ти докажа с факти, че не съм от София, родителите ми не са били членове на БКП и са били обикновени трудещи се, и въпреки това всичко което написах в по-предния си пост е истина, тогава какво правим?

Не му отърваш и ше те игнорира, сега не си модератор и може да си го позволи.  А иначе наистина да се концентрираме на Румъния повечко.

преди 2 минути, M.Николов написа:

А това че си бил късметлия, променя ли факта което аз например казах ? Никой не говори с абсолютни стойности, но общата картинка бе такава.

То ако ви слуша човек било много весело и всеки е имал касетофон, видеомагнетофон,  ходил е с дънки и е ял на корем тублерони :) 

Айде холам...

преди 16 минути, Филипов написа:

Да припомня на всички че темата е за Румъния

Извинявам се.

преди 36 минути, miro20 написа:

А това че си бил късметлия, променя ли факта което аз например казах ? Никой не говори с абсолютни стойности, но общата картинка бе такава.

То ако ви слуша човек било много весело и всеки е имал касетофон, видеомагнетофон,  ходил е с дънки и е ял на корем тублерони :) 

Айде холам...

Извинявам се.

Щом тогава населението се е увеличило от 6 на 9 милиона, значи са били късметлии и икономиката е имала капацитета да издържа 9 милиона души.

А сега при управлението на крадливата, корумпирана партия герп на Лойко Борисов, българското население е станало на първо място по смъртност в света и на първо място по кражби, корупция и бедност в евросъюза - щом хората измират значи при управлението на Лойко хората в България нямат късмет. 

Винаги си ми бил лек, но откакто се издъни с руската клавиатура, просто изчезни. Или от фабриката за тролове от Петербург да ти сменят ника. Тоя се издъни

преди 31 минути, M.Николов написа:

....

Същия въпрос стои и пред теб, щото каквото казвам са неща фактологични, проверими и доказуеми: та какво правим? Какво правим, като въобще сред всички хора, които познавам само ония, които не са били подопечени на партията, не изпитват носталгия по бившия строй? А тука цел автобус с уж невинни душици, пък оревахте света за този комунизъм - е как става този номер бре джанъм? Все едно четници да обясняват, колко арно било по турско - малко странно сякаш. Бивши комундета няма, туй за което ревете даже не е комунизма, а че го няма големия руски брат, пред когото се отчиташе партията, та волю- неволю бяхте на едно дередже, а след промените по- силните комундета изритаха по- слабите и сега ми леете тука сълзи и сополи, колко хубаво било време оно - лейте си ги пред вашите и пред огледалото в банята, да се гледате там какви сте муфтаджии и подлизурковци. Суровата истина за соца е, че който не беше в тон с партията, бял ден не е видял, пък си приказвайте врели- некипели.

Я виж ти, ще дойде да си някой скрит дисидент ти.Нищо, че в България до 1988г. реално не имало дисиденти(ако изключим 50-тина истински такива).

:hush:

преди 1 час, miro20 написа:

Я са провери да не си Наполеон и дали наоколо не обикалят санитари. 

Не аз. Вие се правите на Наполеоновци. Аз само ви връщам на земята. Щото от 30г.не са ви казали че Дядо Мраз е комшията.... Боли, нали ;)

преди 39 минути, insec написа:

А тука цел автобус с уж невинни душици, пък оревахте света за този комунизъм - е как става този номер бре джанъм? Все едно четници да обясняват, колко арно било по турско - малко странно сякаш. Бивши комундета няма, туй за което ревете даже не е комунизма, а че го няма големия руски брат, пред когото се отчиташе партията, та волю- неволю бяхте на едно дередже, а след промените по- силните комундета изритаха по- слабите и сега ми леете тука сълзи и сополи, колко хубаво било време оно - лейте си ги пред вашите и пред огледалото в банята, да се гледате там какви сте муфтаджии и подлизурковци. Суровата истина за соца е, че който не беше в тон с партията, бял ден не е видял, пък си приказвайте врели- некипели.

Комунизмът си е отишъл преди 30 години, само теб и форумния клоун бай Мирча не иска да ви напусне ........ останали сте там, безвъзвратно зациклили някъде в началото на 90-те.:lol6:

Сега чакаме бай Мирчо пак да изпляска още някоя политическа "новина" отпреди 30 години, от времето на безвъзвратно отминалата му младост.:)

Рашистки трол коментира в български форум какво е било през соца. Изчезни бре. Или както ти казах, смени ника

Издъни се. Както онея тролове с опорките какво и къде да пишат.

Като ви хванат на тясно почвате като настъпани мишлета да пищите с някакви странни изблисъци . Какви 30 г и отминала младост бре ?? Сбъркал си таргета.

Тези които реват за отминалата младост са тези комунисти за които ти симулираш  че си . :) 

Леле как се излагаш не е истина. Ако ти спрат премийките от петербургската фабрика дето си издънил поредния ник в български форум , да знаеш че е от мен. Гордея се даже :) 

Другите никове atj/HEY  твои ли са ? или на колеги. Преди време в темите за Украйна се издъниха и двата.  :) Ти третия  техен ник ли си :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 7 часа, miro20 написа:

Не че нещо, но нали знаете  как са наричали древните гърци този който не участва в политическия и обществен живот  ?

:giggle1:

От онова време не помня как са го наричали в миналото, но добре ще запомня, че в сегашно време го наричат...Миро инженера от Калдата

току-що, Колев60 написа:

От онова време не помня как са го наричали в миналото, но добре ще запомня, че в сегашно време го наричат...Миро инженера от Калдата

За разлика от определението за "идиот" в древността , аз участвам и в политическия и обществен живот.  Тези които нихилистично се отнасят към това, именно тях са ги наричали  "идиоти"

Но е показателно как се опитваш да остроумничиш.

Начеса ли си крастата  от това заяждане ?  Оргазъм ли получи кво ? :) 

преди 1 минута, M.Николов написа:

И къде, по-точно го прочете това, за древността и "идиотите"?

Никъде не го е прочел, а му беше мерак да припомни на аудиторията че наистина е идиот!Дори благодари на модератора за забележката по заглавието на темата и си продължава! Е, не е ли истински идиот?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.