Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

dragozow

Цигани се мятат под коли, за да изнудват шофьорите

Препоръчан отговор


b3794bf5d8a8858fc8f0ee9b10e49fa7.jpg

Нов начин да изкарват прехраната си откриха циганите в големите градове и най-вече в София. Вместо да работят решиха да се хвърлят под колите и да рекетират шофьорите.

Случаите са стотици, но разкриването им е много трудно, защото водачите предпочитат да си платят, вместо да се разкарват по съдилища, коментираха от КАТ.

Престъпната схема е гениална и почти ненаказуема. Циганите избират обикновено пиковите часове на движение. Набелязват си оживено кръстовище, на което задължително трябва да има зебра. Малко преди светофарът за пешеходците да светне червено циганката рязко слиза на платното и странично се удря в първата кола, която в повечето случаи току що е потеглила и се движи с около 5 км/ч. Най-често със себе си води и дете, което също блъска на земята. После започва да пищи, че са прегазени с детето, тръшка се на земята и блокира движението.

Ужасеният шофьор се опитва да помогне с мисълта, че е прегазил дете. След секунди обаче автомобилът му е заобиколен от цяла тумба цигани, които го заплашват, че ще го съдят.

"Видяхме те, даде газ, за да прегазиш детето, защото е циганче", крещят циганите. През това време потокът от автомобили вече се е изтеглил от светофара и шофьорът няма свидетели. Тогава циганката започва да обяснява, че ако й плати, няма да вика КАТ и няма да го съди. Така шофьорът е принуден да извади всичките си пари от джоба.

Ако не го направи и се обади на катаджиите, те задължително ще му напишат акт.

Първо, защото инцидентът е станал на пешеходна пътека, където шофьорът няма никакво предимство, и второ, защото има пострадало дете.

Подобен е случаят с бивш военен, който е един от последните такива инциденти. Около 13 часа мъжът с 30-годишен стаж в Генералния щаб, карал "Ситроен С5" по столичния булевард "Константин Величков". До него се возела главна счетоводителка на голяма банка.

"Бях спрял на светофар, пред който имаше зебра. Пешеходците бяха десетина. Когато светна жълто, включих на скорост, за да потегля, но в този момент пред колата ми изскочи жена", разказва бившият офицер. В този момент сърцето му спряло, защото видял, че циганката хвърля дете надолу с главата пред автомобила му. Секунди по-късно жената започнала да пищи, че детето й е ранено.

"Толкова бях уплашен, че, без да погледна каквото и да е било друго, натоварих циганката и детето й и ги закарах в "Пирогов"", допълни още потърпевшият шофьор. Чак когато стигнал до болницата осъзнал, че всъщност изобщо не е потеглил с автомобила си и няма начин той да е виновен за катастрофата. "Съмненията ми се потвърдиха и от факта, че пред "Пирогов" ни чакаше друг циганин, който очевидно знаеше какво се е случило", спомни си военният.

Той се сетил също, че въпреки че циганката имала мобилен телефон, не е звъняла на никого, което значело, че историята е постановка. Така той разбрал, че е измамен. Решил, че няма да плаща и разказал всичко на катаджиите.

С обяснението, че такива случаи има често, те отишли до мястото на мнимата катастрофа и му написали акт. На 17 юни човекът получил призовка от дознателка и се явил на разпит. Вместо това обаче полицайката му казала да се обади на мобилния телефон на циганката, чието име е Десислава Г. и да й предложи пари, за да си оттегли жалбата. Вбесен от тази несправедливост, бившият военен е категоричен, че ще отиде на съд, но няма да плати и стотинка.

Източник: в-к Монитор

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На къде я обърнахме.

Първо крадяха.

След това почнаха да чистят коли, но продалжаваха да си гепат каквото им трябва.

А и сега до тук..

И какво?

Ако някой шофьор както си кара, ако блъсне някакъв мангал понеже няма доказателства ще отиде в затвора така ли?

Страшна държава сме..

Защо българия не е като останалите държави?!

Само в българия ли има цигани?

Из други държави има случей за проблеми с циганите, но чак пък такива заради някакъв мангал един невинен шофьор да отиде в затвора..

Айде стига..Те хората ще започнат и с колелета да се движат вече, защото не знаят кога и къде ще и изкочи тъпия мангал без извинение.

Тези цигани могат само да крадат, правят неща, които все повече развалят страната ни и най-вече стават да правят деца.В едно семейство има около 5 човека ..

И това ли е начина?

Ако някой скочи пред колата и този който я кара може да отиде в затвора, но нали ще убие (може би) този които е скочил..

Те сега почнали по кръстовища утре ще почнат когато им падне.

На политиците не и пука изобщо за държавата, да направят нещо за държавата не да мислят само за собствено добро!

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изобретателно - съмнение няма. biggrin.gif Това не може да им се отрече. Чудно е ако впрегнат тази си изобретателност в далеч по-алтруистична насока какво ще измъдрят. Перпетум мобиле дай Боже...

:yanim: Браво и на полицайката и на катаджиите. Това е положението. Казах го и в друга подобна тема - не е луд тоя дето руча зелника...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чудя се защо ли след като казах в няколко теми откровенното си мнение по отношение на този етнос почти ме изкарахте нацист. Колкото и да си зарявяме главата и да се крием зад параван от философски еквилибристики и призиви за етническа толерантност, то истината е проста. Циганите нито са толкова бедни за колкото се представят, нито са толкова дискриминирани, колкото го изкарват. След като са толкова бедни, то откъде пари за сателитни чинии, цветни телевизори, мобилни телефони, леки автомобили. В някои държави ако караш автомобил, то не получаваш социални помощи. Просто са един етнос, който е свикнал да живее на гърба на останалите. Етнос, който е свикнал да не работи, да кара на социални помощи, да не си плаща сметките, да краде, да руши. Етнос, който знае само да се размножава като хлебарки. Един етнос, който все повече ще застрашава бъдещето на България, защото нищо не произвежда, а само консумира и руши. И докато този етнос не бъде вкаран в правия път ще страдаме вкупом всички останали.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Много са ни умнички, нали! Милите ....

Умни са,в днешния брой на Монитор има изкопирано интервю на английския Таймс(или някой от големите) със цар Киро.Та този цар Киро обяснява на англичаните като отворят границата как ще отидем да ги окрадем,луди хора.Така много ни помага.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Чудя се защо ли след като казах в няколко теми откровенното си мнение по отношение на този етнос почти ме изкарахте нацист. [...] Етнос, който знае само да се размножава като хлебарки.

И аз се чудя. :yanim:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А,може би има интерес,да има конфликт между тях и обикновеният българин ! Не трябва да забравяме,че този етнос е доста търсен по време на избори ! angry.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
А,може би има интерес,да има конфликт между тях и обикновеният българин ! Не трябва да забравяме,че този етнос е доста търсен по време на избори ! angry.gif

Търсен е, защото са много лесни за манипулиране и защото наистина се размножават като "хлебарки" - използвам тази дума, защото някой преди мен я беше използвал.

Иначе ще кажа, че в някоя нормална държава би трябвало да ти отнемат детето като не се грижиш за него. Понеже си ги имат много, не ги интересува, дали някое ще пострада или не при тези инциденти. Имат си поне още няколко, които ще заемат мястото на пострадалото дете.

За някой това може и да е хитро от една гледна точка, но от друга това си е чисто и просто безотговорност и нехайство.

П.П. Гледайте да не карате сами, поне ще имате един свидетел и на своя страна.

Дано на никой не се случва!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Докъде могат да стигнат циганите... Липсата на желание за всякаква работна дейност на племето и липсата на отговорност от страна на държавата породи и това сега. Но кажете ми - коя нормална майка ще си хвърли бебето под кола, независимо с каква скорост се движи? Не българите, които станат жертви на новата тактика за печалба на пари, трябва да бъдат санкционарани, а циганките, които застрашават живота на децата си и поставят в рисково положение шофьорите трябва да отиват в затвора. Поне там ще ядат някакви помии без да крадат... Просто ми става така жалко, като гледам как България продължава своето падение.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еми циганска работа...

Видиш ли такъв, набий го! - Все ще има за какво, бъди спокоен!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

циганите е крайно време да почнат да живеят и работят както трябва, а не само да им дават разни свободи... Всеки ден осмърдяват автобусите и им търпя простотиите. Трябва си да им свие някой сърмите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има една затворена тема в раздел "политика". Ето че от изневиделица темата (макар и с друго име) е на дневен ред. :clap:

Искам да обърна внимание на Stalik.

Очевидно не си бил потърпевш и затова така приказваш. Като ти дойде на главата друго ще запееш!

И без тия номера да не били всички под общ знаменател. Вярно, че не са всички, но законите трябва да се променят и мисля, че в предната тема се дадоха добри примери и идеи как.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Искам да обърна внимание на Stalik.

Очевидно не си бил потърпевш и затова така приказваш. Като ти дойде на главата друго ще запееш!

"Очевидно" на това отговорих във въпросната тема, която предлагам да не прехвърляме тук. Ако не те мързи - ходи прочети. Призовах да се говори по същество, не със заблуди ad hominem. А как "така" говоря само ти май си знаеш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
"Очевидно" на това отговорих във въпросната тема, която предлагам да не прехвърляме тук. Ако не те мързи - ходи прочети. Призовах да се говори по същество, не със заблуди ad hominem. А как "така" говоря само ти май си знаеш.

Ок. Съгласен съм да не я прехвърляме тук (макар че е неизбежно ми се струва :P ).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз искам от тази "трибуна" да се обърна към една братчедка на бай Мангау. Първо ще започна с един цитат от днешния брой на вестник "Монитор", където я споменават: "...защото видял, че циганката хвърля дете надолу с главата пред автомобила му..". Ами скъпа гражданко, бива ли да правиш такива неща ма!!! Извинявай за сравнението, но дори и уличните пумияри (разбирай кучета-мастии) не биха рискували живота на отрочетата си, въпреки, че и те са си народили по 5-6 кученца. Това показва само какво е отношението ти към семейството (нали и това дете е част от нещото, което нашата държава е нарекла "основна градивна единица на обществото", все пак). Чат ли си на къде бия, а? Май, май, гледаш на детето си (не знам, дали е твое, само предполагам, но това не е от значение, понеже е дете, дори и да е детето на съседката ти, дето ти е изяла десерта на обяд вчера) като на парче месо, от което може да изкараш пари за, аве знам ли и аз за какво, все пак не и за да си платиш данъците (оп, изивнявай, какви данъци пък и аз, та ти сигурно нямаш официални доходи или недвижимо имущество; може да имаш някоя каруца, но за нея трябва да плащаш май Гражданска отговорност, а такса смет, айде за смет няма да говоря...), или сметката за ток за месец юли (годината не уточнявам), или, греша ли, не знам, но наистина се чудя, какво ги правите тези пари изкарани с такъв законен и честен труд с пот на чело. Мое лично мнение е, че спонсорирате някой производител на алкохолни напитки и цигари. Не си мисли, че ти говоря на Вие, гражданко-циганко, говоря за теб, и другите твои братя и сестри и братчедки и братчеди и въобще всички роми като теб, дето живеете ден за ден. Вземете примери от други свои съпроизходници, които са влезли в правия път, т.е. знаят къде се намират, къде е България на картата и за какво се борят всички културни и цивилизовани хора - за един по-добър живот. Хайде, гражданко-циганко да не предаваш от своя пигмент по рождение на живота на невинни случайно преминаващи през кръстовишето шофьори, а! Хайде повече да не раждаш парчета месо, а бъдещи граждани на нашата чиста и свята Република България (поне такава ми се иска да бъде, и други първи са го искали да бъде такава Р България, искали, но...дано идеите им не останат само в учебниците по средновековна история на България)! Знам, циганко, че те мързи и не искаш да работиш работа, свързана с твоята "квалификация", но... поне живей честно, не на гърба на другите граждани! Знам и друго, че държавните органи не искат да се занимават с вас (пак не ти говоря на Вие), понеже умеете да си търсите правата, умеете да използвате несъвършените държавни закони - несъвършени, понеже си затварят очите за очевадното. Евала, ма, циганко, ей за това ти казвам евала, и на цялата ти тумба, хитреци сте вие, Андрешковци, хитреци (само дето Андрешко е добрият, но ми хареса този израз, затова го вмъкнах тук).

Разбра ли циганко, че не одобрявам постъпката ти, и малко в аванс използвах едно обръщение към теб - "гражданко". Ще се радвам, ако си го заслужиш, ей, наистина ще се радвам, по-спокойно ще живея и аз, и други шофьори, и въобще всички ние - българите! Ще станеш ли циганко като една нормална и съвестна българска, гражданка, ще станеш ли, а, или ще продължаваш да мажеш с "невинните" си постъпки очите на еврокомисари и чиновници и въобще... аве това май е друга тема. От теб, циганко, искам да се промениш, понеже, не знам дали разбираш, но това което правиш, не е присъщо на цивилизован човек, ще станеш ли цивилизован човек, циганко?! Знам, че ама не можеш да станеш, трябва ти помощ, знам и от къде ще дойде помощта - от народното творчество, да да, от там, циганко, от там. Само трябва да викаш "Невольо, невольо, ела да ми помогнеш", викай циганко, и ще се оправиш, но при едно условие - ако полицаите не подтикват гражданите-шофьори да ти дават част от заплатата си, че не им се занимава с теб, и понеже така пише в закона. Но това не е твой проблем, циганко, това е друга тема, ти само викай каквото ти казах, и ще се оправиш, обещавам ти, ще разбереш какво ще трябва да правиш, ще разбереш, че силата е в твои ръце. Не, не си мисли пак да забиваш главата на детето в бронята на Ситроена , за друго говоря, ти само викай Неволята и ще разбереш, и си мисли докато викаш, че правиш само добрини, че помагаш на твоите съграждани, а не им пречиш, викай и си мисли това и ще настъпят по-добри дни и за теб, и за шофьорите и за всчики ни...

Знам, че циганката няма да ме чуе, приятели, но ви желая здраве и се пазете от летящи циганчета по пешеходните пътеки! До какво ли не доведе тази експлозия в Чернобил... хайде, със здраве!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не помня коя година беше, но някъде по Пловдивско един войник беше избягал от казармата с танк, беше го подкарал до циганската махала и ги беше стрелял наред...

Аз май започвам да си променям виждането за тези...цветни братя и сестри. :down:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така, ясно че правата на нашите цветни братя и сестри са повечко отколкото трябва, но:

имаше една тема "10 причини да не гласувам" и още сума ти подобни теми.

Я си помислете дали всички вие, които НЕ гласувате нямате вина?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е много стар номер.циганите го практикуваха още по "Тошово"време.Сетили се журналистите да го раздухат. angry.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Така, ясно че правата на нашите цветни братя и сестри са повечко отколкото трябва, но:

имаше една тема "10 причини да не гласувам" и още сума ти подобни теми.

Я си помислете дали всички вие, които НЕ гласувате нямате вина?

:yanim:

Съвсем в духа на спора.

Да помислят тези, които гласуваха през всичките 17 години, дали те не докараха политиците до състоянието да си мислят, че каквато и глупост да измилят, все ще ги изберат.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Просто незнам какво да кажа.

Тия цигани отново преляха чашата

Ако това продължава няма да останат Българи

Просто не ми се мисли какво ни очаква ако Държавата не си изпълни дълга .

Тия мръсни цигани трябва да бъдат поставени пред съд с възможно най-тежки наказания.

Трябва да усетят тежеста на закона

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Каквито и да се приемаме, ние българите по черти на лицето, за северозападния човек сме нищо повече от цигани.Това го казвам от личен опит.Те и понятие си нямат що за люде сме и често бъркат, че сме мюсюлмани, вероятно защото сме предверие на Ориента.Ходенето ми на запад по даден повод един ден ме срещна с мой земляк.Едвам го познах.Той се бе изрусил и носеше очила, стъклата на които бяха без диоптър.Той ми разказваше, че не искал да се отличава от немците.Вечер разните скинхедс и пронацита ритали безжалостно "неариици" по улиците.

Държавата в България отдавна е на автопилот.Пазарджик и Сливен са инкубатори на цигани.Вари го, печи го, циганина си е циганин.За българина е характерно, че той е единак, затова не очаквайте появата на White Power, SkinHeads, KKK и подобни да ви отърват от циганските изпълнения.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Веднъж с очите си видях циганка - крадла с пеленаче на ръце. Когато човекът, на когото беше откраднала портмонето я настигна и понечи да я удари, тя взе да му бута бебето в ръцете. Пазеше се с бебето като със щит.

И друго, което ме накара да се замисля за отношението на някои цигани към децата:

По Нова година се наложи да приемат сина ми в болница. В такива случаи малките деца обикновено ги придружават майките им. Но там имаше много бебета, оставени самички. Една сестра ми каза, че всичките са цигански. Особено по Васильовден гледали да ги пробутат в болниците, за да могат свободно да празнуват.

Иначе, цигани има всякакви...

Много от тях са свестни хора.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Странно племе са. Всичко при тях се подчинява на мотото "живей ден за ден". Използват си децата по всякакъв начин, да. Да не ти разправям и аз колко такива съм ги гонил - последно бяха свили портфейла на един пенсионер. Па и бързо бягат, сигурно към 10 минути съм ги гонил, слава богу настигнах ги.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...