Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам паранои, психически проблем! Как да се справя със негативните мисли?

Featured Replies

на 4.11.2019 г. в 14:09, Търсещ истини написа:

Хич не обичам термините. От разказа ви разбирам, че под паранои разбирате често повтарящи се и досадни мисли. Не ги наричайте с термини, нямате параноя.
Идеята за промяна, която пускате и в Искам да започна от начало! Но как да си намеря нова среда? е чудесна, само с уговорката, че никой не може да започне отначало. Пък и е глупаво. Искате ли тепърва да сте с памперс и да се учите да ходите? ... е, може да искате да цицате, ама няма от къде.

Скромната ми препоръка е курсове- език, занаят. Целта на вашата възраст е да се "отракате" за което е необходимо да се срещате с хора в обществени места- местното бюро по труда и администрация, да разпитвате за работа всеки с когото се запознаете, да предлагате услугите си, вижте и в някой политически клуб или църква, но без сериозно ангажиране- (Колкото да видите как е). С такива разговори посещавайте и роднини, и стари приятели. Не очаквайте някой да ви намери работа... нали ви казвам, целта е само да се отракате

Младежа е с фобии да ви хрумва ,че може да има тежка и сериозна липса на Витамини от Група-Б Ниацин специфично с гореописаните симптоми . Аз му предлагам да изяде една купа с телешки чер дроб на скара след което да отиде и да си купи една опаковка Вит.Б комплекс от аптеката както и да поема по 2 ч. слънце на ден . Току виж не се наложило да ходи в църквата за разсилен хамалин ,а да отиде в фирма предлагаща истинска работа в чужбина на достойно  заплащане.И да  отиде докато му е време да си изкара едни хубави пари , вместо да слугува в тази тотално  експлоатрираща живота и труда на младите хора държава за нищо. Психичните проблеми са много предоминантни при хора с тежки липси на Вит.Б комбинирани с стрес недоспиване нощни смени и тн. Wifi излъчвания...може да имат катастрофални последици.

• Отговори 100
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.starofservice.bg/dir/severoiztocen-region/varna/varna/psihologia

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Хич не обичам термините. От разказа ви разбирам, че под паранои разбирате често повтарящи се и досадни мисли. Не ги наричайте с термини, нямате параноя. Идеята за промяна, която пускате и в Искам да

• Па то и хляба струва пари - дай да не ядем хляб, че да не се минем. Както и да е - всеки има изконното право да си се побърка, тъй че .....

преди 58 минути, Alletheya написа:

Младежа е с фобии

Не бих пръскал диагнози с лека ръка. Във вашето предложение за справяне има много здравословни идеи, но да лекуват страдащи от фобии е силно преувеличено. Доколкото в случая няма фобии, добре са.

на ‎4‎.‎11‎.‎2019‎ г. в 12:34, Войсмил написа:

Обаче, не знам на какво се дължи всичко това, а искам да го променя и да се оправя, за да продължа напред!

Като начало си направил първата стъпка. Браво! Осъзнал си, че имаш проблем.

Всичко това се дължи на едно: Започваш да осмисляш досегашния си живот. Навлизаш в зоната на възрастния, т.е. изживял си детските страсти и в теб се е формирало едно безпокойство. Това не е параноя. Нормално е да си обезпокоен от близкото бъдеще и твоето чудене не е дали да се промениш, а на къде да продължиш своя живот. Хубаво е, че си се ориентирал към вид спорт, т.е. някъде където чрез физически усилия да се прогонят въпросните натрапчиви  мисли.

Предполагам, че тук ще получиш много съвети какво да правиш. Отсей значимите от тях. Един от способите е да обръщаш внимание на определени малки хубави неща. Примерно: Отдели си време и излизай сред природата, вслушвай се в звуците на животните. Вгледай се в тяхното поведение. Усети тяхното безгрижие и успоредно с него техния начин да изразяват своята радост и т.н. Да, сега сме в период към зимата, но това не означава, че не ще дойде пролетта. ;) Въпросната е хубав сезон за едно ново начало. До тогава, ако усетиш някакви негативни мисли и т.н., то измисли си някаква физическа дейност и там безмълвно псувай на воля. ;) Не се притеснявай от негативните думи, изкарвай ги извън теб. Да, трябва да са безмълвни, но това е само и единствено ако около теб има други. Когато си сам - псувай и на глас. Споко, това не е признак на някаква лудост. ;) Това, че ще проявиш някаква ненормалност не означава, че ще се превърнеш на луд, а че ще изкараш определени налудничави мисли от съзнанието си.

Успоредно с осъзнаването на своята възраст идва и един по-важен момент. Дали желаеш да изпиташ и Родителското Его?! Време е да се замислиш и върху това. До колко си искрен спрямо противоположния пол. Да, чувството, че може би не може да се справиш с определена отговорност те тика към въпросните негативни мисли, но повярвай в себе си. Сега е момента, защото си в разцвета на своите сили и аз вярвам, че може да понесеш определената отговорност.

Образно казано: Всичко е божа работа, но ако ти не направиш първата крачка, то друг вместо теб не ще я направи. Ти си този който вече си направил крачката за своята промяна. Браво! Продължавай напред!

Успех! 

• Автор
преди 2 часа, ДИоNД написа:

Като начало си направил първата стъпка. Браво! Осъзнал си, че имаш проблем.

Всичко това се дължи на едно: Започваш да осмисляш досегашния си живот. Навлизаш в зоната на възрастния, т.е. изживял си детските страсти и в теб се е формирало едно безпокойство. Това не е параноя. Нормално е да си обезпокоен от близкото бъдеще и твоето чудене не е дали да се промениш, а на къде да продължиш своя живот. Хубаво е, че си се ориентирал към вид спорт, т.е. някъде където чрез физически усилия да се прогонят въпросните натрапчиви  мисли.

Предполагам, че тук ще получиш много съвети какво да правиш. Отсей значимите от тях. Един от способите е да обръщаш внимание на определени малки хубави неща. Примерно: Отдели си време и излизай сред природата, вслушвай се в звуците на животните. Вгледай се в тяхното поведение. Усети тяхното безгрижие и успоредно с него техния начин да изразяват своята радост и т.н. Да, сега сме в период към зимата, но това не означава, че не ще дойде пролетта. ;) Въпросната е хубав сезон за едно ново начало. До тогава, ако усетиш някакви негативни мисли и т.н., то измисли си някаква физическа дейност и там безмълвно псувай на воля. ;) Не се притеснявай от негативните думи, изкарвай ги извън теб. Да, трябва да са безмълвни, но това е само и единствено ако около теб има други. Когато си сам - псувай и на глас. Споко, това не е признак на някаква лудост. ;) Това, че ще проявиш някаква ненормалност не означава, че ще се превърнеш на луд, а че ще изкараш определени налудничави мисли от съзнанието си.

Успоредно с осъзнаването на своята възраст идва и един по-важен момент. Дали желаеш да изпиташ и Родителското Его?! Време е да се замислиш и върху това. До колко си искрен спрямо противоположния пол. Да, чувството, че може би не може да се справиш с определена отговорност те тика към въпросните негативни мисли, но повярвай в себе си. Сега е момента, защото си в разцвета на своите сили и аз вярвам, че може да понесеш определената отговорност.

Образно казано: Всичко е божа работа, но ако ти не направиш първата крачка, то друг вместо теб не ще я направи. Ти си този който вече си направил крачката за своята промяна. Браво! Продължавай напред!

Успех! 

Може би имаш право, но аз мисля че проблемът е в това че, в момента не живея и започвам да мисля минали неща. Чакай чакай!    Как така навлизам в зоната на възрастния?
Искаш да кажеш че вече не съм млад ли?  Всеки ми казва че още съм много млад и младеж!  Предполагам че основния ми проблем е че съм се затворил и от там тръгват нещата, защото напоследък, от две седмици започнах да излизам и да спортувам, да се запознавам и общувам, и почти се оправих психически, но чакам отговор от теб!   :)

преди 6 минути, Войсмил написа:

Как така навлизам в зоната на възрастния?

Възрастния е изживял младежките си страсти. ;) Радвам се, че спортуваш и общуваш. Направил си значи и втората крачка. Браво!

Ето, че вече можеш и сам. Ти да си създаваш емоции и т.н., а не да очакваш някой да ти ги прави. Миналото лека по лека си осмислял. Вече с мисли правиш неща, а не се завираш в самите мисли. Това е първата фаза на зрялата възраст, т.е. придобиваш личностни характеристики, което те прави към сегашния момент млад възрастен, а не младеж. ;) 

Искрено ти желая Успех! Споко, не е лошо да си възрастен, ;) а напротив - дава ти една вътрешна мотивация да градиш своята личност, като самостоятелно мислещ човек, а не податлив на някакви негативни мисли породени не знайно от какво.

• Автор
преди 8 минути, ДИоNД написа:

Възрастния е изживял младежките си страсти. ;) Радвам се, че спортуваш и общуваш. Направил си значи и втората крачка. Браво!

Ето, че вече можеш и сам. Ти да си създаваш емоции и т.н., а не да очакваш някой да ти ги прави. Миналото лека по лека си осмислял. Вече с мисли правиш неща, а не се завираш в самите мисли. Това е първата фаза на зрялата възраст, т.е. придобиваш личностни характеристики, което те прави към сегашния момент млад възрастен, а не младеж. ;) 

Искрено ти желая Успех! Споко, не е лошо да си възрастен, ;) а напротив - дава ти една вътрешна мотивация да градиш своята личност, като самостоятелно мислещ човек, а не податлив на някакви негативни мисли породени не знайно от какво.

Е не, не бих се съгласил с теб!  Може и да няма нищо лошо в това да си млад възрастен, но аз още не искам да съм такъв!  Искам да съм младеж, батко, а не възрастен или чичко!

И реално съм сигурен че все още съм такъв, на такива като мен, 25 годишни още ги наричат младежи и батковци, даже и 30 годишните ги наричат така. Не знам защо ти твърдиш обратното, че съм възрастен?

Да добавя, не съм изживял още младежките си страсти, понеже още съм млад и те продължават.

преди 10 минути, Войсмил написа:

Може би имаш право, но аз мисля че проблемът е в това че, в момента не живея и започвам да мисля минали неща. Чакай чакай!    Как така навлизам в зоната на възрастния?
Искаш да кажеш че вече не съм млад ли?  Всеки ми казва че още съм много млад и младеж!  Предполагам че основния ми проблем е че съм се затворил и от там тръгват нещата, защото напоследък, от две седмици започнах да излизам и да спортувам, да се запознавам и общувам, и почти се оправих психически, но чакам отговор от теб!   :)

Млад и младеж е едно, дете е друго.  Да навлезеш в зоната на възрастния не означава да остарееш,  а да започнеш да мислиш по друг начин.  25 години съвсем не е възраст за безгрижен живот,  а такава когато вече трябва да се замислиш за бъдещето си и ако смяташ да градиш нещо да започваш да го правиш. 

А това, което наричаш паранои са всъщност съвсем реални неща от живота - не всеки, който те погледне ще те хареса,  много ще се правят че те харесват,  а всъщност няма да е така и почти всички ще говорят зад гърба ти.  По мое мнение сега си започнал да ги осъзнаваш тези неща и просто ги приемаш зле.  Аз лично съм приел, че повечето хора са такива и просто ги игнорирам,  нямам и очаквания към тях. Знам кои са истински и приятели наричам само тях,  другите са само познати за кафе,  билярд и др подобни съсипии на време.   

• Автор
преди 1 минута, Michigan111 написа:

Млад и младеж е едно, дете е друго.  Да навлезеш в зоната на възрастния не означава да остарееш,  а да започнеш да мислиш по друг начин.  25 години съвсем не е възраст за безгрижен живот,  а такава когато вече трябва да се замислиш за бъдещето си и ако смяташ да градиш нещо да започваш да го правиш. 

А това, което наричаш паранои са всъщност съвсем реални неща от живота - не всеки, който те погледне ще те хареса,  много ще се правят че те харесват,  а всъщност няма да е така и почти всички ще говорят зад гърба ти.  По мое мнение сега си започнал да ги осъзнаваш тези неща и просто ги приемаш зле.  Аз лично съм приел, че повечето хора са такива и просто ги игнорирам,  нямам и очаквания към тях. Знам кои са истински и приятели наричам само тях,  другите са само познати за кафе,  билярд и др подобни съсипии на време.   

Точно това разбирам и аз! Не съм възрастен, не съм и дете, просто съм младеж и батко, за пред децата съм батко, и за пред възрастните съм младеж!  Нали това обсъждаме? А реално съм млад, но никак не ми хареса от това че съм навлизал в зоната на възрастния, възрастен разбирам чичко, от 40 годишни на горе!

преди 6 минути, Войсмил написа:

Е не, не бих се съгласил с теб! 

Нормално е. През моя мироглед си това което забелязвам в твоя начин на мислене, но е хубаво да остане и нещо детско в теб. ;) т.е. самочувствието на младеж. :) 

Успех!

преди 10 минути, Войсмил написа:

Искам да съм младеж, батко

Да, хубаво е да си батко ... т.е. това е едно от характеристиките на породеното в теб Родителско его. Така се почва. Изживей го, т.е. породено ти е желанието някой да закриляш.

• Автор
преди 4 минути, ДИоNД написа:

Нормално е. През моя мироглед си това което забелязвам в твоя начин на мислене, но е хубаво да остане и нещо детско в теб. ;) т.е. самочувствието на младеж. :) 

Успех!

И последно и реално не разбрах, значи според теб един 25 годишен не е младеж, а е вече възрастен, така ли? Или греша? 

току-що, Войсмил написа:

Точно това разбирам и аз! Не съм възрастен, не съм и дете, просто съм младеж и батко, за пред децата съм батко, и за пред възрастните съм младеж!  Нали това обсъждаме? А реално съм млад, но никак не ми хареса от това че съм навлизал в зоната на възрастния, възрастен разбирам чичко, от 40 годишни на горе!

Ти можеш да разбираш каквото искаш.  За държавата ставаш възрастен като навършиш 18 години. Има хора, поради различни причини са станали възрастни и по рано, животът ги е принудил.  

• Автор
преди 5 минути, Michigan111 написа:

Ти можеш да разбираш каквото искаш.  За държавата ставаш възрастен като навършиш 18 години. Има хора, поради различни причини са станали възрастни и по рано, животът ги е принудил.  

Разбира се! Ставаш пълнолетен и си носиш отговорността сам, но реално съм млад, не съм възрастен. Друг е въпросът че не съм дете а голям.

преди 1 минута, Войсмил написа:

Разбира се! Ставаш пълнолетен и си носиш отговорността сам, но реално съм млад, не съм възрастен. Друг е въпросът че не съм дете а голям.

Пак ти казвам, млад и възрастен са две съвместими неща,  едното не изключва другото,  дори напротив,  това е най добрата комбинация.  Ако си започнал да мислиш за живота си градивно,  да мислиш какво искаш да постигнеш и да си предприел конкретни стъпки означава да си започнал да мислиш като възрастен човек. А възрастта ти е най добрата за това нещо.  Запитвал ли си се например,  къде и как се виждаш след 10 години?  

преди 19 минути, Войсмил написа:

Ти си си ти. Млад, възрастен, зрял (това понятие май още не сте го засегнали в разговора) са категории в които не намирам за съществено да се определяш. Аз поне никога не съм. Аз съм човек с конкретни проблеми, живот и индивидуалност и ми е все едно кой как ще ме определи по отношение на зрялостта. Та и ти предполагам, че също си имаш своите си проблеми, стоящи пред теб. Как ще ги решиш, дали сам или с чужда помощ, дали бързо или бавно, напълно или частично - това зависи от тем и от обстоятелствата, а не от това дали се категоризираш като възрастне или като млад.

преди 15 минути, Войсмил написа:

И последно и реално не разбрах, значи според теб един 25 годишен не е младеж, а е вече възрастен, така ли? Или греша? 

Спрямо моите виждания си дете. Това обаче не означава, че те разглеждам като такова. Опитвам се да се отнасям спрямо теб обективно, т.е. да не се съгласявам с твоето лично мнение към себе си, но не и да подхождам към теб като дете. Ти си в разцвета на своите възможности. След като се възприемаш като младеж, то това не означава, че не си млад, а че си на определена възраст на която отговорността за това какви мисли ще се пораждат в теб зависи от теб самия, а не от външни случки и т.н. в които да издирваш неща които ти са необходими. Ти вече си със свое статукво. По мое време му се наричаше - вече си Ерген. ;) Това е израснал мъж готов за женитба. Вече си изкласил, т.е. вече си узрял. Време е да бъдеш оженен и да даваш, а не да вземаш. Може да счетеш моите възгледи за архаично, но точно днес е денят не само на младежите, а и на семейството. Много е лесно да ти кажа това което е очаквано от теб, но все пак съм християнин и над младежкото виждам семейството, което е по-ценно в случая за мен.  Все пак е Въведение Богородично.

Дори да ти кажа, че не грешиш, то това няма да е пълната истина. Истината е само една: Ти си млад човек вече, а не младеж. Освен забава и детски неща те чакат и отговорности, защото все някой трябва да ги поема.

Да е живо и здраво твоето сегашно семейство! Амин

Бъдете щастливи!

Авторе не разбираш ли че имаш нужда от психолог, опитахме се да ти го покажем поне няколко пъти.

Та те тези доктори не хапят бе човек, напротив - опитват се да ти помогнат.

Колкото по-рано си обърнеш внимание на проблемите, толкова по-хубаво.

Не чакай да се задълбочават още повече, защото после последствията от тях са непредсказуеми и тежки много.

Успшех ти пожелавам.

• Автор
преди 53 минути, grizly написа:

Авторе не разбираш ли че имаш нужда от психолог, опитахме се да ти го покажем поне няколко пъти.

Та те тези доктори не хапят бе човек, напротив - опитват се да ти помогнат.

Колкото по-рано си обърнеш внимание на проблемите, толкова по-хубаво.

Не чакай да се задълбочават още повече, защото после последствията от тях са непредсказуеми и тежки много.

Успшех ти пожелавам.

Нали точно това ви казах, имам подобрение и намирам лечение чрез общуване, един вид вече живея. Това че обърнах внимание на колегите по горе, защото твърдят че на 25 съм възрастен, аз им казвам че не съм слабоумен или умствено изостанал, голям съм, не съм дете разбира се, но не съм и възрастен, а още съм младеж.

преди 1 час, grizly написа:

Неговото състояние не е патологично, т.е. да се нуждае от специализирана помощ. Всеки за себе си може да е психолог. Осъзнал е, че има проблем, докато това за което Вие говорите се отнася, за хора които не осъзнават, че имат проблем. Той вече е направил две крачки, а Вие го съветвате да се връща на зад. За какво му е това, а?! Считате, че човек не може да достигне някакво познание за себе си без някой друг да му открехне очите ли, а?

Кратко казано: След пубертета има етап в който се замисляш, а сега на къде. Да, това е нормално психично състояние на един завършил своето личностно изграждане индивид. Взел е някакви решения и ги следва. Това е добро! Не се нуждае вече от някаква закрила, а от една лека мотивация да продължи в тоя дух на нещата. Живота му вече е пред него. Той го усеща и започва да набира скорост. Той се чувства младеж, но желанието му е да види какво е да си батко. Това е друга тема, но е положително.

Аз му вярвам. Да, в мен има някакво его, което въпросния, чак като стане на моята възраст ще разбере, но и тогава дай боже да сме живи и здрави и все така да си хортуваме.

Всеки в тази тема се е опитал да му помогне. Това, че не е изразил благодарността си е нормално. Не се е научил, т.е. те първа ще се учи на този вид отговорност.

Стъпките са правилни и не се нуждае от "тояга". Той е в разцвета на силите си.

Единствено което му казвам е пак: Браво! Пожеланието ми е Успех! Толкова мога да му помогна. Толкова и излъчих. Квант добрина.    

преди 4 часа, Войсмил написа:

А реално съм млад, но никак не ми хареса от това че съм навлизал в зоната на възрастния, възрастен разбирам чичко, от 40 годишни на горе!

Звучиш като остарял чичак взет от класическите книги по патология с доста богат багаж. На първо време мини седмица на 3000 mg Niacin 3 дни поред 3000мг . 4 дни поред 1000мг  +  12 часа дълбок сън поне 2 дни. Избягване на компулсивните и пристрастяващи поведения и разстройства вкл.Интернет,TV  електроника всякаква.Изключи всичко електронно в стаята в която спиш вкл Wifi. Посещение на басейн поне 3 дни поред с  плуване също. Незнам какво ядеш какъв режим имаш и как живееш че генерираш такива мисли , но ако не пречупиш патологичната рутина и ако не се вземеш в ръце чрез спорт, правилно хранене активно да помислиш как да се амбицираш да се грижиш за себе и по малко за околните и това КОЙ КАКВО МИСЛЕЛ ЗА ТЕБ то шанса ти да приключиш психически и безславно както едно огромно мнозинство българи са направили клони към 100% .Това са ви годините в които не трябва да пилеете тук ,а да сте на работа, изкарваща доста пари и формираща бъдещето ви.И то не е в Булгаристан с таблата облужващ персонал. Това ,коетомислиш е в резултат на нещо ,което правиш. Ако взимаш алкохол, стимуланти , енергийни напитки, друга химия,лекарства, високи нива захар с  сладки храни и наркотици прекрати  това немедленое. Яж  повече Мазна риба -шаран на скара.Белтъци-2 -3 жълтъка на ден  ядки орехи и пийте много вода.

на 4.11.2019 г. в 12:34, Войсмил написа:

Здравейте! От близо три години страдам от някакви негативни мисли и паранои! Постоянно си влошавам неща, имам негативни мисли, и по този начин погубвам живота си. Не съм умствено изостанал, нито пък съм затворен човек, напълно нормален младеж съм, завършил средно специално образование, имам постоянна работа като сервитьор, излизам със приятели, общуваме си, харесват ме като човек, и съм на 25 години и 5 месеца. До 2016 година, включително, нямах тези проблеми, имах и приятелка тогава, всичко си беше наред, лятото на 2016 година се разделихме, но въпреки кратката ни връзка и раздялата, приех нещата нормално, нито съм тъгувал за нея, нито съм се депресирал, просто си казах че има и други момичета и явно не си заслужава да я мисля,но реално психическите ми проблеми тръгнаха след раздялата ни. От тогава започнах да се притеснявам за всичко случващо се, и то неоснователно. Ще дам няколко примера, разхождам се по улицата, някой непознат ме поглежда в очите, не му обръщам внимание, но на ум,веднага си казвам следното, ето този човек не ме харесва,явно има причина да ме гледа,сега явно иска да ме нападне, и почвам да проявявам някакъв страх! Постоянно имам чувството че познати и приятели, не ме харесват, постоянно имам чувство че някои планира да ме нападне, без да има основателна причина, или пък че говорят зад гърба ми, въпреки че ме харесват и ми помагат. Реално е така, и знам че всичко е в главата ми и мислите ми, но не го приемам и продължавам с негативните мисли. След всяко едно излизане със приятели и познати, след срещата почвам да се притеснявам че съм направил лошо впечатление, че някои не ме харесва, че някои ще ме избягват, а реално на следващия ден разбирам че са ме харесали като компания и пак ще ме извикат, но аз вместо да повярвам, продължавам с негативните си мисли, и си мисля че ме лъжат по този начин. Негативните ми мисли не са свързани само със общуването и излизането със приятели. За всяко едно нещо, действие събитие или случка имам притеснение, страх. Ако нашите шофират, си мисля че все нещо ще стане или ще ги нападнат, например. Все си мисля че със жилището ще стане нещо, все си мисля че някои ще ме предаде  или направи нещо, дори и да няма такава вероятност, постоянно си мисля че ме лъжат.

Сега последното което ми е в главата, понеже съм на 25 години, започвам да си мисля че съм прекалено голям, постоянно си мисля че на 25 години, вече не съм младеж, а възрастен. Мисля си че ми е късно вече за да се забавлявам, да излизам с приятели, да ходя на купони или пък да се занимавам с момичета,или пък за всякакви събития. Не го приемам, все ми се иска да съм на около 20 години, все едно след навършени 20 години е късно, ето това е в главата ми. Да знам, след като споделя със близки приятели които ме разбират правилно и няма да ме предадат, техния отговор е че имам някаква параноична психическа болест, и всичко е в главата ми, обаче не мога да ги изкарам тези негативни мисли, и продължавам.

Сега искам да си намеря нова среда, да започна да се занимавам със нещо, или някакви тренировки, нямам предвид някакъв спорт, където трябва да започнеш като дете, говоря изобщо, било фитнес, плуване, танци, йога, пилатес или нещо друго,но все си мисля че съм закъснял, че вече е късно, абе все едно съм възрастен и ми е минало времето. За някаква промяна в живота ми, или изобщо за неща които се правят на младини!   Сприятелявам се със други момичета, излизаме, изобщо не мисля за предишната връзка от 2016 година спомената по горе, и съм убеден че причината не е от това. Чисто съвпадение на времето, аз така си мисля.

И въпреки това се притеснявам че съм на 25 години и 5 месеца, защото все си мисля че ми е късно и че съм прекалено голям, а може би не е така. Причината поради която поддържам приятелски връзки, е че не си показвам негативните мисли, пред другите се държа нормално, но вътре в мен, става голяма вътрешна психическа война. Не знам на какво се дължи всичко това! Преди съм имал нормален живот, имал съм и детство, не се сещам да съм пропуснал нещо. Но, аз съм си такъв, параноичен човек, все имам притеснения, страхове, все си мисля че ми е късно вече за описаното по горе. Дали това реално е така, или просто всички тези негативни мисли за в главата ми?!!!   Не знам какво става със мен, все едно съм луд или ненормален, а даже ме и срам че отварям тази тема, но за съжаление, това е истината.

Обаче, не знам на какво се дължи всичко това, а искам да го променя и да се оправя, за да продължа напред!

Благодаря ви предварително, че отделихте време да прочетете историята ми и да отговорите!

За мен от изповедта ти изплува фрустрация.    Нормално е да не можеш да определиш състоянието си , за тази цел има специалисти , които 

тактично и деликатно ще свържат проблемът , както и ще ти посочат посока към излизането от това състояние неприятно.

Това , което изпитваш нито е фатално , нито е толкова страшно , но е желателно да не затъваш в него. Твърде вероятно е , да не споделяш детайли ,

които също са се случили , както и събития , за които не желаеш да говориш и аз те разбирам.

Но често в детайлите се крият подмолните "камъчета" , които обръщат "каручката".  Тези Състояния по форумите не се лекуват.

Моят съвет е да намериш компетентен специалист и да разкриеш "съкровеното " , което таиш в Душата си.

Да не говорим , че един специалист знае най-добре как да навлезе в Дълбочина и да коригира онова , което те мъчи.

От теб е нужно само да бъдеш Откровен и да споделяш ... 

Успех ..

на 4.11.2019 г. в 12:34, Войсмил написа:

Здравейте! От близо три години страдам от някакви негативни мисли и паранои! Постоянно си влошавам неща, имам негативни мисли, и по този начин погубвам живота си.

Тука ще те оправят. Като видиш какъв народ ще ти се изреди и ще започнеш да възприемаш себе си като нормален, здрав и щастлив човек haha.png

преди 9 часа, Inana.. написа:

Вие може би се съмнявате, че въпросния тук не е откровен ли?

Да, симптоматиката е ясна. Да, тя е в следствие на някаква причина. Да, тя е тривиална в случая - раздяла с приятелка. Дали е в следствие на параноя или някакви страхове, то в случая дали става за натрапчиви мисли или поредното излъчване на някакъв натрупан негативизъм, а?!

Автора в случая разтоварва въпросния тук. Така е преценил, а каква му е целта е друга тема. Дали се нуждае от специализирана помощ, то по една логика всеки се нуждае от такава.

Възприемам темата само и единствено като вид хипотеза. Автора прави едно допитване. Какви изводи ще си извлече от четенето или прочитането на коментарите остава в нашето незнание. Да изтъкваме определено знание в едно незнание, то, то си остава само и единствено в някакво хипотетично наше предположение.

В случая автора споделя. Дали е на база някаква искреност или е вид откровение, то никой тук не знае.

на 5.11.2019 г. в 16:48, Търсещ истини написа:

Големите кусури на психолозите

1. искат пари
  2. науката не е развита
  3. помагат колкото и опитен роднина
  4. искат сам да се потрудиш

Голямото им предимство

1. можеш до припадък да им говориш за СЕБЕ СИ НЕБИВАЛИЦИ. Търпят, защото си плащаш.

Психиатрите изслушват не повече от 15 мин. Ужасно малко.

Това само в България ли е или навсякъде ? 

преди 1 час, Sly123 написа:

Допускам, че е навсякъде. Някъде психотерапията е по- развита, някъде хонорарите са по- големи, някъде доброжелателните близки са по- отчуждени, някъде терапевтите са по- известни, но като изключим модното увлечение и придаването на магически качества и успехи на психотерапията, не бих си харчил парите за нещо такова. Е, по- суетните ще са в крак с модата...

Виц (от англ.!): Клиентът: "Никой не ме обича"; Психотерапевтът: "Но ето, аз ви обичам"; Кл: "Да но аз не мога да плащам на всички"

• Автор
на 21.11.2019 г. в 15:30, Alletheya написа:

Звучиш като остарял чичак взет от класическите книги по патология с доста богат багаж. На първо време мини седмица на 3000 mg Niacin 3 дни поред 3000мг . 4 дни поред 1000мг  +  12 часа дълбок сън поне 2 дни. Избягване на компулсивните и пристрастяващи поведения и разстройства вкл.Интернет,TV  електроника всякаква.Изключи всичко електронно в стаята в която спиш вкл Wifi. Посещение на басейн поне 3 дни поред с  плуване също. Незнам какво ядеш какъв режим имаш и как живееш че генерираш такива мисли , но ако не пречупиш патологичната рутина и ако не се вземеш в ръце чрез спорт, правилно хранене активно да помислиш как да се амбицираш да се грижиш за себе и по малко за околните и това КОЙ КАКВО МИСЛЕЛ ЗА ТЕБ то шанса ти да приключиш психически и безславно както едно огромно мнозинство българи са направили клони към 100% .Това са ви годините в които не трябва да пилеете тук ,а да сте на работа, изкарваща доста пари и формираща бъдещето ви.И то не е в Булгаристан с таблата облужващ персонал. Това ,коетомислиш е в резултат на нещо ,което правиш. Ако взимаш алкохол, стимуланти , енергийни напитки, друга химия,лекарства, високи нива захар с  сладки храни и наркотици прекрати  това немедленое. Яж  повече Мазна риба -шаран на скара.Белтъци-2 -3 жълтъка на ден  ядки орехи и пийте много вода.

на 21.11.2019 г. в 21:50, Inana.. написа:

За мен от изповедта ти изплува фрустрация.    Нормално е да не можеш да определиш състоянието си , за тази цел има специалисти , които 

тактично и деликатно ще свържат проблемът , както и ще ти посочат посока към излизането от това състояние неприятно.

Това , което изпитваш нито е фатално , нито е толкова страшно , но е желателно да не затъваш в него. Твърде вероятно е , да не споделяш детайли ,

които също са се случили , както и събития , за които не желаеш да говориш и аз те разбирам.

Но често в детайлите се крият подмолните "камъчета" , които обръщат "каручката".  Тези Състояния по форумите не се лекуват.

Моят съвет е да намериш компетентен специалист и да разкриеш "съкровеното " , което таиш в Душата си.

Да не говорим , че един специалист знае най-добре как да навлезе в Дълбочина и да коригира онова , което те мъчи.

Успех ..

на 21.11.2019 г. в 23:09, Myanmar написа:

Тука ще те оправят. Като видиш какъв народ ще ти се изреди и ще започнеш да възприемаш себе си като нормален, здрав и щастлив човек haha.png

преди 2 часа, Sly123 написа:

преди 31 минути, Търсещ истини написа:

Допускам, че е навсякъде. Някъде психотерапията е по- развита, някъде хонорарите са по- големи, някъде доброжелателните близки са по- отчуждени, някъде терапевтите са по- известни, но като изключим модното увлечение и придаването на магически качества и успехи на психотерапията, не бих си харчил парите за нещо такова. Е, по- суетните ще са в крак с модата...

Виц (от англ.!): Клиентът: "Никой не ме обича"; Психотерапевтът: "Но ето, аз ви обичам"; Кл: "Да но аз не мога да плащам на всички"

Повечето от вас са прави, благодаря за обърнатото внимание!  Така и не споделих проблемът си който ми пречи на състоянието, но мога да се похваля че, имам напредък със спорта общуването и сприятеляването със хора. Имам голям напредък в излизането от депресиращото състояние. Обаче, колегата по горе ме обиди и твърди нещо което не мога да го приема. Понеже ми писа на лично съобщение, и вие няма да го видите. Преди съм работил със деца и от време на време се занимавам със деца на тренировките и техните родители, деца, имам предвид между 8-13 годишна възраст. Постоянно ми викат, БАТЕ БАТЕ!  Батко това, батко онова! Да, пред тях съм батко, но защо колегата по горе казва че не съм батко,а чичко пред тях?  Нима, един 25 годишен младеж е чичко пред деца от 10 годишна възраст на горе!  Явно е искал да ме обиди, или наистина разсъждава така, а на всичкото от горе твърди че съм възрастен и чичко, и то не само пред децата, а изобщо. Един вид. млад възрастен или млад чичко. А даже на лични съобщения му писах че имам и сестра на почти 11 години, със 14 години разлика между нас, и той твърди че аз Не съм батко пред сестра си. Това ме депресира още повече.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.