Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дете наследник

Featured Replies

Дъртите белгийци предадоха богу дух и според завещанието им, внукът получи 50% от това което са притежавали.
До тук добре изглежда на пръв поглед, ама трябва да изчака цели 5 години и няколко месеца, преди да може да си ползва мангизите синчето. Парите от банковите сметки на дъртите ги раздели на две нотариусът и неговия дял директно в две различни банки заминаха в сметки със запор до навършване на пълнолетие. Един смартфон не може да си купи даже горкото дете с парите от наследството. Абе за мангизите горе долу лесно стана, прибра нотариусът 3800 евро за услугите си и му е добре.
Обаче за продажбата на къщата беше ходене по мъките направо.
Тука го измислили депутатите, че дялът на дете наследник не може да бъде продаден без специално и предварително разрешение от един недостъпен съдия. Не те приема да ти каже дали ще разреши или няма да разреши. Трябва пак да се минава през нотариус, който да изготви проект за договора за продажба и той да изпрати молбата до съдията. И първия път съдията върна текста на молбата, щото не му харесва, та писа нотариуса нов текст.
А и аз като баща нямам право (по закон) да подпиша предварителен договор за продажба, преди да е дал разрешението си съдията. Та се наложи кандидатите купувачи да се подпишат, че те едностранно обещават да купят къщата, без никаква гаранция, че аз ще им я продам на тях точно. Текста на това обещание аз го изготвих и писах, че ми дават цели 90 дена срок да им отговоря дали ще им продадем къщата на тях. Щото пък ония служителите при нотариуса искаха да ме прецакат да подпиша предварителен договор с купувачите, та да им е сигурно че ще има сделка ако съдията разреши продажбата. Е, принудих го нотариуса да спазва законите, не му беше кеф ама нали пари ще вземе от купувачите за сделката, та се предаде и отстъпи. И вчера след няколко месеца зор, най-накрая се отървахме от къщата на дъртите и я продадохме. Половината от парите пак в запорираните банкови сметки на детето отидоха.
А 27000 евро данък наследство в държавната хазна ще влязат.
Лошо, много е лошо с данъците тука, направо не е за живот на тази територия. В Люксембург няма данък наследство, а в Белгия има. Като дойде време синчето и нашата белгийска къща да наследи, пак ще плаща данък наследство, който ще е още по-голям, щото той ще е единствен наследник. Данъкът е по-голям за по-големите суми.

Ама тия положения кой да ти ги обясни предварително ?
Гледаш на спирката на рейса в Студентски град една русокоса красавица и я сваляш, пък то после в нейната държава данъци се плащат и детето ти не може да си ползва парите от наследството от дядо и баба докато не е навършило пълнолетие.
Казал съм му на синчето да не казва на децата, че има бая парици в банките.
Та да не се овъртат около него разни златотърсачки. Па и да не му завиждат даскаличките и да не го тормозят излишно.
Тука имат един лаф:
Pour vivre heureux vivons cachés“ = За си живеем щасливо, да живеем скрити ( без да ни знаят Сульо и Пульо кво имаме).

Та такива работи стават по чужбина мили ми сънародници, внимавайте с подбора на баба и дядо, важно е после за поколението.

Те Гочоолу, Дочооолу и Данко Хаирсъзина  където и да идат все нещо някъде им пречи.И не им  харесват правилата. И  си търсят скрити вратички, насред полето , което начесто ги докарва до пълно отчаяние лудост и до затвора .Те не са свикнали  скромно да живеят , трябва да са като Бълха в Тъпан.Да вдигат врява до небето и да се знае да е показно всичко като на сватба.За да ги знаят всички какво имат и какво са си купили наскоро.Соц комплекс.  ... Дааа .... :dollars::emoji_natur-85:

• Автор
преди 7 часа, Alletheya написа:

Да вдигат врява до небето и да се знае да е показно всичко като на сватба. За да ги знаят всички какво имат и какво са си купили наскоро.Соц комплекс.  ... Дааа .... :dollars::emoji_natur-85:

Аз си изпълнявам съвестно гражданския ми дълг да информирам сънародниците колко е лошо в чужбина положението, да внимават къде се заселват.
Е няма да разбереш за какво платих днес 36 000 евро, пукни се от соц злоба, завист и клюкарско любопитство.

преди 7 часа, georgi6 написа:

Не разбрах хвалиш ли се или се оплакваш.

Оплаквам се бе, синчето има повече мангизи в банките от мене сега, даже и да си продам къщата в София пак не мога да го стигна.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Оплаквам се бе, синчето има повече мангизи в банките от мене сега, даже и да си продам къщата в София пак не мога да го стигна.

Ако се беше постарал да си по - добър с тъщата вместо да я псуваш сега и ти щеше да намажеш  няколко хиляди евра :D

преди 3 часа, Белгиеца написа:

А е сельооооо, сельо - кел файда, че си избягал от България, като мисленето ти все същото: селташко. Прайш си само тънки сметки, ама за туй хората имат силни държави, щото тънките сметки на ганьо там не минават. Ма споко - нидей рива, малкия че порасне, па ще намажеш, ама си сельо и сельо ще си умреш.

• Автор
преди 11 часа, AAUUXX написа:

Ако се беше постарал да си по - добър с тъщата вместо да я псуваш сега и ти щеше да намажеш  няколко хиляди евра :D

Абе аз съм доволен че се отървах да не трябва да се разправям с нейната къща, че ми беше писнало. 
Крадци влизаха даже като не живее никой там. Па трябваше да викаме полицаите щото жена беше андминистратор на имуществото й на дъртата и беше отговорна какво става. Две годинки братче бабето в старчески и не се сеща само да продаде къщата и да тури мангизите в банката й. Копче не можеш да й кажеш, тя беше собственик и изкуфелия й мозък даже не разбираше, че е фрашкана с мангизи в банката. 
Знаеш ли ква разправия е да се занимаваш с чужд имот, а ?
Съседката й недоволства че израснали храсти по междата между двата двора и айде 1200 евро на един градинар да ги сече. Щото жена ми трябваше да дава отчети на 3 месеца за ккаво й харчи парите и трябва официална фактура от професионален мошеник, не може да викнеш някой изгладнял студент да свърши работата за 200 евро само.
А смесителя на топла вода и студена ( канела, батерия ли беше ...) протекъл и айде 700 евро сметка за вода изтекла в каналицацията. Пак професионален мошеник трябва да вика жена ми, та 230 евро заминаха и за него, вместо аз да съм сложил сам за 35 евро една нова.
Преди да влезе в старческия дом бабето викаше бачкащи недекларирано и не плащащи данъци да й работят, ама едни некадърници французи запалили бензина на косачката и се изгорил ръцете единия смотняк, та жена ми дума не даваше да се издума да викаме ние недекларирани бачкатори нямащи професионална застраховка за трудови злополуки.
Па те тия тука професионалните моженици не искат да дойдат да ти свършат дребна работа, трябва да е нещо по-доходно. Един капут го чаках цели 3 месеца да дойде да смени една керемида на покрива на бабето и накрая се качих аз и я залепих, щото не знам от къде да поръчам същия модел. Купувачите бяха се подписали вече че ще купуват па на покрива дупка, хвана ме срам от тях и я смених аз. Бабето беше вече в рая небесен, нямаше да слезе да я лепи керемидата, жена ми разчита на мен да викна мошеник ама те па не искат да дойдат и така.
Мъка братче, мъка ... ама се сърши вече, отървах се.

на 19.11.2019 г. в 11:17, Белгиеца написа:

Казал съм му на синчето да не казва на децата, че има бая парици в банките.
Та да не се овъртат около него разни златотърсачки.

Въх ,че сериозни мерки сте взел попечителю на нива с купчина камъни локализирани на ''' 33-рият паралел

преди 21 часа, Белгиеца написа:

за какво платих днес 36 000 евро, пукни се от соц злоба, завист и клюкарско любопитство.

А де ... и аз това се чудя ... сигурно за 2 кв.м  мраморна плоча сър Гобленион ?

Всъщност кой го грее изобщо. Тук сме събрани много предимно алтруистични същества.Свикнали да помагаме безплатно.Дерзай ще установиш един ден ,че ти си просто един попечител на всичко около теб, а си собственник си бил само на това ,което днес е влязло във корема ти като  (чревното ти съдържимо) и нито можеш да обуеш повече от един чифт панталони или обувки нито да изядеш повече от 2 кИфтета. По принцип 'попечителите'' разбират късно ,че са били попечители на всичко около тях .И то няма никакво същественно отношение към здравето, щастието и живота. Разбират го едва когато ги положат във сакралният саркофаг. Някога фараоните също  са ги пращат заедно със несметните им + злато.Приживе паметници откриват чертаят завети и завещания. Его аномалии са това в мисленето за фиксация към пари. Черни Елфи трупащи и копаещи криещи съкровища. Това,че си оставил много пари също не е позитив.Пресният пример са хилядите наркоманизирани и приключили безславно пътя си Бритнита ,Майлита и други Холивудски знаменитости .Парите са Черна магия, която ако не си изкарал с труд и сам ти не можеш да я управляваш. И  тя ще те разруши. Ако не вярваш питай  Гейтс и Бъфет що тъй  активно са взели да даряват и раздават мангизи напоследк за филантропия.Сигурно щото ...камбаната вече бие .С тия съвети към сина си относно жените малко и заприлича на ...Гобленион  благодаря все пак за това ,че се грижиш да ни осведомяваш за административната част на колко  лошо е в Белгия.

goblins.jpg

преди 9 часа, Белгиеца написа:

и айде 1200 евро на един градинар да ги сече

Ами като те е мързяло теб. Сигурно щеше да ти излезе 3 пъти по-евтино, дори да трябваше да си купиш сам техниката за орязването.

• Автор
преди 1 час, sliderum написа:

Ами като те е мързяло теб. 

То бабето не показваше никакви признаци че се стяга да ходи в рая бе.
На жена ми баба ѝ живя цели 101 години.
Как да се правиш чак пък толкова на хамалин, ами ако се беше заинатило бабето и ме надживее ?

преди 2 часа, Alletheya написа:

Въх ,че сериозни мерки сте взел попечителю на нива с купчина камъни ...

Камъни ама подредени да изглежат добре. Има и плътни тухли и с дупки даже. А навън е минус 3 градуса, трябва си да се завреш някъде на топло. Даже и каруцата не иска навън да спи, замръзват ѝ стъклата. Имаше тука един съфорумец, беше се заселил на топло място , ама ни напусна ненадейно. 
Ти къде си ма ?
В някоя индианска пещера ли ?

преди 8 минути, Белгиеца написа:

То бабето не показваше никакви признаци че се стяга да ходи в рая бе.
На жена ми баба ѝ живя цели 101 години.
Как да се правиш чак пък толкова на хамалин, ами ако се беше заинатило бабето и ме надживее ?

Камъни ама подредени да изглежат добре. Има и плътни тухли и с дупки даже. А навън е минус 3 градуса, трябва си да се завреш някъде на топло. Даже и каруцата не иска навън да спи, замръзват ѝ стъклата. Имаше тука един съфорумец, беше се заселил на топло място , ама ни напусна ненадейно. 
Ти къде си ма ?
В някоя индианска пещера ли ?

В една скромна колиба без покрив в  Стол -и Пиново. Ама ще я бутат за Нова година :no-no: 

Виждаш, че когато твърде много мислиш за изгодата си, особено когато я чакаш за сметка не нечия кончина, обикновено сметките ти излизат криви и се налага да трошиш пари, време и сметки в повече, отколкото ако беше съвестен заврян зет, приятен на тамошните си роднини. Ако им беше влязъл под кожата, просто щяха да припишат на теб и да не ходиш по мъките. Ти сам си си виновен.

• Автор
преди 10 часа, sliderum написа:

Ако им беше влязъл под кожата, просто щяха да припишат на теб и да не ходиш по мъките. Ти сам си си виновен.

Щели са да ми припишат на мен ама кога цъфнат налъмите.
Аз съм атеист а те бяха набожни католици. Мразеха ме още преди да са ме видяли на живо, щото плановете им са били дъщеря им да пристане на някой набожен като тях. Карали са я насила да ходи на църква чак до 18 годишна възраст, въпреки че се е разбунтувала още в юношеска възраст, че не иска да вярва на измишльотините на поповете.
Те са били против дъщеря им да се омъжи за мен, но тя ги е заплашила че ако ѝ пречат тогава няма да се омъжи за никой друг и няма да имат внуци. 
Тези 50 % които са ги дали на детето, са точно с цел да намалят риска един ден аз да не се окажа техен наследник на всичко което са имали. 
А моят брат в София не беше собственик на никакво жилище, просто за да не го вземе жена му. Сега дъщеря му е наследник ( на неговия дял ) щото той умря преди родителите ни.
Такова е отношението на родители към зетове и снахи, кво си мислиш ти !?

преди 14 часа, Alletheya написа:

Его аномалии са това в мисленето за фиксация към пари.

Парите са като жените, просто необходимост.
Ако нямаш правилното отношение към парите и към жените, те ти бягат.
Аз тука съм го доказал още преди 3 години, че имам правилното отношение към парите. Пуснал съм цяла тема да обяснявам защо съм купил нова Дачия комби за само 9000 евро, вместо да съм прахосал два пъти повече за друга марка да се фукам с нея. И ще си я карам Дачията докато се скапе или повреди като предишната германска каруца.
Пълното отрицание на парите като спомагателно средство за щастие, е просто трик на тези които ги нямат, за да им е по-малко тежка беднотията им. Това твоето е вид психическа защитна реакция срещу несгодите на твоето битие. Самонавиваш се че гроздето било кисело ма Кума Лисоооооо ....

преди 49 минути, Белгиеца написа:

Аз съм атеист а те бяха набожни католици

Ей, пък си бил и честен. Можеше да се правиш и ти на религиозен пред тях и приятелите им, които биха могли да те издадат. Аз ли да те уча на театър. Нали така е модерно сега и в ЕССР. Да се играят социални роли. Това важи не само за джендъра, ами въобще за каквото и да е представяне пред другите, което би могло да ти принесе полза.

• Автор
преди 4 часа, sliderum написа:

Можеше да се правиш и ти на религиозен пред тях и приятелите им, които биха могли да те издадат. Аз ли да те уча на театър. 

В 9-ти клас в гимназията се бях записал на кръжок по театър и изнасяхме представление даже в кварталното кино пред полупразна зала.
А ирационалните вярвания на белгийците са ми донесли бая парици. Правиш компромис със съвеста си и те ти снасят кинти ( първо белгийски франкове, после и евро).  Ама те тия дето плащаха не ми бяха никакви, нищо че на някои клиентки много им беше мерак да ми станат някакви. 
Обаче едно е за по час време да се правиш пред клиентелата, че вярваш на същите измишльотини като тях, а съвсем друго е цял живот да симулираш набожност.  Ще те усетят рано или късно че не си искрено заблуден. Също както аз ги разпознавам набожните люде без да ги питам дали са вярващи. Те със поведението си се издават много лесно.
Е, ако някоя принцеса предложи на синчето да го прави крал някъде, ще положим усилия да се научи и той да пали свещи при поповете и да им целува ръка пред камерите. То щом като руския дребосък диктатор се е научил , значи е възможно.

а съвсем друго е цял живот

Е де ти си жив, те не са, така че, нямало е да се налага ти да го правиш цял живот и това е факт.

на 19.11.2019 г. в 11:17, Белгиеца написа:

Бабето не показваше никакви признаци че се стяга да ходи в рая бе.Дъртите белгийци предадоха богу дух и според завещанието им, внукът получи 50% от това което са притежавали.А моят брат в София не беше собственик на никакво жилище, просто за да не го вземе жена му. Аз тука съм го доказал още преди 3 години .Казал съм му на синчето да не казва на децата, че има бая парици в банките. Та да не се овъртат около него разни златотърсачки.Пълното отрицание на парите като спомагателно средство за щастие, е просто трик на тези които ги нямат, за да им е по-малко тежка беднотията им

Старче ти си Anymalia Vilis .
Никога не сте щастливи вие бездуховни паразити , зависещи от случайността. 
С едната ръка държите камък, а с другата ни протягате хляб. С чуждо имущество и пари се гордее и хвали само този, който се кичи с произхода си и вечно ще остане беден-бедняк. Искаш чуждото имане и богатство , но ти не си изработил 1стотинка от него и в теб няма ни капка достойнство и благословия и за това непременно ще изгубиш и своето .Съдбата води желаещия, а нежелаещия го влачи по очи като теб. Там, където нищо не можеш, не трябва нищо да искаш. Щастието няма дълги ръце и то прегръща само онзи, който заслужават се доближат до него. Бедняк е не този, който има малко, а този, който иска да има повече. Ти си обречен да си  вечният бедняк нарицателното за гурбетчия , дошъл в Калдата да се хвали и парадира с чужди пари и чуждо благосъстояние.Не си прави смешни планове на целия живот. Ти не си господар даже на следващата секунда.

g.jpg

Image result for bank goblins.jpg

преди 5 минути, Alletheya написа:

но ти не си изработил 1стотинка

Невъзможно е, там дребните пари не се наричат стотинки, така че си права, не е изработил и една стотинка. :D

Но в това, вероятно можеш да обвиниш и детето му,  и то не е изработило вероятно дори една..как  беше, стотинка ли(?) за тия починалите старци.

• Автор
преди 4 часа, Alletheya написа:

Никога не сте щастливи вие бездуховни паразити , зависещи от случайността. 

Каква случайност ма беднячке, аз съм бил най-бързият сперматозоид.
После ми се усмихваха един куп чужденки студентки. Па нашенките родени някъде в провинцията (като мене де), не съм смеял никога да ги поканя на гости в къщата на родителите ми, щото после не можеш да се откачиш от тях. Ще глътне топката някоя златотърсачка и после хайде софийска снаха станала. А с една бивша съученичка трябваше да прекратявам набързо връзката още от самото начало на креватните гимнастики, щото майка много си я хареса по гласа по телефона и оная ако се беше сетила да дойде да ме търси вкъщи, щеше да има заговор между тях. А тя на външен вид беше мацка и половина, та семейния съвет е щял да я одобри за снаха. Те горките ми родители и баба ми така се бяха наплашили от една гъркиня, че майка ми при врачка пита даже дали ще се оженя за чужденка. Ха ха ха , бяхме отишли уж само да пита за жената на брат ми кога ще роди дете, па оная като обеща момче за следващата година ( ама беше момиченце бебето) та майка ми реши да ме изманипулира че като каже врачката, че ще си взема нашенка на не повече от 50 км от София и аз ще се вържа на въдицата и ще почна да се заглеждам по добрите селски моми.
Ама на, като не съм тъп и като имах многооооо избор, си избрах естествено руса за булка.
Само на езика не случих, тоя френски е бая кофти, ама кво да правиш.
Няма случайности, има опит с разни сладурани студентки и като се появи която ти трябва и готово.
Да имаш опит означава да им хванеш цаката на мацките и да си се научил как да подхождаш.
Е, не успях да се науча на надутите нашенки златотърсачки, които се мислеха за голяма работа, да им се харесвам за гадже. Не ги интерсувах аз тях. Те се пробваха женени даскали да развеждат.

Този Белгиец голема работа е, не случайно имаш толкова фенове :D

преди 9 часа, AAUUXX написа:

Този Белгиец голема работа е, не случайно имаш толкова фенове

О, ти не си видял нищо.Аз съм му голям фен.Това е единственият човек записъл университет с цел.... да се ожени.С тая си изява ме спечели завинаги.

Аз съм най-големия му фен. Само да се появи и му следя всички писания, както не съм следил моми навремето.

Белжо! Тес сега тука си мислят, че се бъзикам, ама казвам истината.

Пиши по-често френд, че инак в тоя форум ша умра от скука.

преди 24 минути, skalata_73 написа:

Пиши по-често френд, че инак в тоя форум ша умра от скука.

Чети класици. Профруит, Кен... Профруит.

на 19.11.2019 г. в 22:55, AAUUXX написа:

а от къде знаеш, че не е бил :) 

преди 12 минути, RoyalViko написа:

а от къде знаеш, че не е бил :) 

Знам от него, че не е бил

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.