Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Статистика за форума

Featured Replies

будизъм за идиоти будизъм за любопитни Молитва Учителят Петър Дънов Ислям за любопитни Йога, учение за тялото и душата феноменът Ванга
брой постове 2375 14948 223 2479 4562 73 929
брой преглеждания 47828 425720 35639 164101 177637 16097 108368
средно интересуващи се потребители 20 28 160 66 39 221 117
  феноменът Ванга Летачите съновник
брой постове 929 158 847
брой преглеждания 108368 31197 93475
средно интересуващи се потребители 117 197 110
преди 7 минути, Puhchetoo написа:

Какво искаш да кажеш с това?

Ами проверявм колко хора се интересуват средно от темата "Молитва" и за "Летачите" например, подсети ме един будист във форума dagpo19.

на 19.11.2019 г. в 16:27, mecholari написа:
  будизъм за идиоти будизъм за любопитни Молитва Учителят Петър Дънов Ислям за любопитни Йога, учение за тялото и душата феноменът Ванга
брой постове 2375 14948 223 2479 4562 73 929
брой преглеждания 47828 425720 35639 164101 177637 16097 108368
средно интересуващи се потребители 20 28 160 66 39 221 117

Статистиката е показателна в много отношения. Книгата на Христо Стоичков постави рекорд с тираж от 70 000, но това не прави книгите на Далай Лама, например, които имат в пъти по-малък тираж, по-малко ценни.

преди 31 минути, Śūnyatā написа:

Статистиката е показателна в много отношения. Книгата на Христо Стоичков постави рекорд с тираж от 70 000, но това не прави книгите на Далай Лама, например, които имат в пъти по-малък тираж, по-малко ценни.

Провокацията за тази тема е това:

на 31.10.2019 г. в 18:22, dagpo19 написа:

Вибрации, пинеални жлези, срещи с Исус и Дънов, както и мисли, които са живи същества, се обсъждат в тема за будизъм. Браво. Отлично, дори. Разбира се, друго не може да се очаква, когато в темата участват дъновисти, последователи на розенкройцерите, на Агни-йога и т.н. Макар всеки от тях да е създал по десеттина теми, то никой не се включва в тях. Затова всички пишат в тази нещата, които би следвало да пишат в генерираните от тях теми. :)

Ми ето да вземем тема за Кастанеда:

кастанеда
брой постове 85
брой преглеждания 12201
средно интересуващи се потребители 144

Не се включват по 20 човека да четат , но се включват по 144. Защото талант се иска и за четене.

преди 36 минути, Śūnyatā написа:

Книгата на Христо Стоичков постави рекорд с тираж от 70 000, но това не прави книгите на Далай Лама, например, които имат в пъти по-малък тираж, по-малко ценни.

Според кого - футболен запалянко или будист?

преди 1 минута, mecholari написа:

Защото талант се иска и за четене.

Ко?

преди 5 минути, Puhchetoo написа:

Да ве?! Молят се на свещи пред Буда

Не е срамно да не знаеш, че будизмът не е религия. Срамно е да не правиш елементарни усилия за да се ограмотиш.

Талант за четене от темата за "Летачите", която досега се чете средно от 197 човека на пост.

С написаните неща е съвсем същото- ето, аз употребих един израз, като ни най-малко имах предвид неговото буквално разбиране, а и Христос, както можем да прочетем в някои евангелия, често е завършвал притчите с израза "Уши който има, нека слуша"...Под слух се разбира състояние на покой, в което възприемателните възможности на човек нарастват, за да може да "чуе", човек трябва да може да пази "тишина" вътре в самия себе си, защото от всичко що може да се чуе, гласът на Бог, който говори вътре в нас, е най-тих....Никакъв шум не трябва да се вдига- нито една мисъл, нито една емоция не трябва да смущават този покой, в който човек заема позицията на "възприемащ", "чуващ", освен това, под "чуване" се разбира онова състояние на "разумение", в което независимо дали чете или слуша чисто физически и т.н., човек разумява същината на това, което възприема, независимо дали е притча, песен, човешка или природна музика...

Копирал съм го оттук:

http://www.beinsadouno.com/board/forums/topic/1166-евангелие-от-юда/?page=8

преди 34 минути, mecholari написа:

друго не може да се очаква, когато в темата участват дъновисти, последователи на розенкройцерите, на Агни-йога и т.н.

И на мен ми направи впечатление в темата за будизма колко много са познавачите, които същевременно се представят за християни. Явно за тях Първата заповед не важи или поне са привърженици на ревизирана Библия, според която могат да имат много и различни богове и пак да се смятат за християни.

Статистиката е хубаво нещо.

преди 34 минути, Myanmar написа:

Не е срамно да не знаеш, че будизмът не е религия. Срамно е да не правиш елементарни усилия за да се ограмотиш.

Нали осъзнаваш, че пишеш на панелен таласъм,  който е решил да провери колко хора ще му се вържат на провокациите.  

Значи поне статистически идиотите сме най- малко ....... после що хората не вярвали на статистики.

преди 16 минути, sound написа:

Значи поне статистически идиотите сме най- малко ....... после що хората не вярвали на статистики.

Идиотите наричат определено състояние на съзнанието "плод", а то е "условие" за развитие.12 години по-късно това състояние на съзнаниеto го търсят ли търсят. И като идат в Индия там ще го намерят....

преди 9 часа, mecholari написа:

Ми ето да вземем тема за Кастанеда:

кастанеда
брой постове 85
брой преглеждания 12201
средно интересуващи се потребители 144

Прегледах набързо темата, в нея участват двама будисти поне. Единия пише, че е осъзнал грешката си - да вярва на Кастанеда (провокирал доста хора да опровергаят фантазиите му), докато другия очевидно продължава да сънува нагуали-учители, без които не може.

преди 7 часа, mecholari написа:

Идиотите наричат определено състояние на съзнанието "плод", а то е "условие" за развитие.12 години по-късно това състояние на съзнаниеto го търсят ли търсят. И като идат в Индия там ще го намерят....

То е и плод (на практиката) и условие за развитие (не замръзваш вечно в това състояние). Без него нищо не може да се развива в позитивна посока (не могат да се изкоренят негативните фактори, навици, които ни влияят), да е от полза и за другите, а не само за себе си.

преди 10 часа, Myanmar написа:

"ДИАМАНТЕН ПЪТ НА БУДИЗМА-БЪЛГАРИЯ" РИ                             12.12.2003

"ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ БУДИСТКА ОБЩНОСТ В БЪЛГАРИЯ" РИ      23.06.2005

Това горе са официално регистрирани религиозни институции, затова че съгласно закона на РБ, будизмът е религия. А статии относно това дали будизмът е религия има много. Вземи ги прочети преди да пишеш.

преди 10 часа, Търсещ истини написа:

И на мен ми направи впечатление в темата за будизма колко много са познавачите, които същевременно се представят за християни. Явно за тях Първата заповед не важи или поне са привърженици на ревизирана Библия, според която могат да имат много и различни богове и пак да се смятат за християни.

Буда не е Бог, затова че първата заповед не се нарушава. Освен това да вярваш в Бог и в Христос е едно, а да приемаш изцяло догмите на някоя религия, православна или католическа - съвсем друго.

преди 10 часа, Myanmar написа:

Нека леко ги открехнем, а, религията е Индуизъм. ;) Това е като Ислямизъм и Мюсюлмани ... т.е. има будисти, но не и будизъм ...

В действителност какво ли значение има дадена статистика, при положение, че всеки може да я стъкми за свои цели... :) 

Дали една статистика помага на познанието, а?! :) 

п.п. А може Будизма да е ортодоксалната вяра ... :) В което силно се съмнявам ... :) визирайки Християнството ... :) и то източното ... ;) 

преди 18 минути, ДИоNД написа:

В действителност какво ли значение има дадена статистика, при положение, че всеки може да я стъкми за свои цели... :) 

Дали една статистика помага на познанието, а?! :) 

Тази статистика е елементарна. Делиш броя посещения на темата на постовете и получаваш брой интерес към пост.

Можеш да си направиш извод, че от "Будизъм за любопитни" до "Будизъм за идиоти" има отлив на 8 човека от темата. От 28 на 20. Т.е. постепенно повторения, неподходящи хора пишат несъществени неща, иначе ще се чете. Троловете методично си вършат работата, надувките, егоманящината и не на последно място изчерпването, липсата на свежест.

преди 29 минути, mecholari написа:

Можеш да си направиш извод, че от "Будизъм за любопитни" до "Будизъм за идиоти" има отлив на 8 човека от темата. От 28 на 20. Т.е. постепенно повторения, неподходящи хора пишат несъществени неща, иначе ще се чете. Троловете методично си вършат работата, надувките, егоманящината и не на последно място изчерпването, липсата на свежест.

Може да се направи и извод, че темата будизъм не е изчерпана и не й липсва свежест, въпреки троловете; а че идеите в нея се задълбочават, повишава се качеството й, което логично води до отлив на егоисти и глупаци, понеже поведението което агресивно и войнствено се опитват да налагат някои, в случая не им върши никаква работа, вкарват си автогол след автогол и в един момент... започват да го осъзнават; и спират да пишат.

преди 6 минути, Śūnyatā написа:

Може да се направи и извод, че темата будизъм не е изчерпана и не й липсва свежест, въпреки троловете; а че идеите в нея се задълбочават, повишава се качеството й, което логично води до отлив на егоисти и глупаци, понеже поведението което агресивно и войнствено се опитват да налагат някои, в случая не им върши никаква работа, вкарват си автогол след автогол и в един момент... започват да го осъзнават; и спират да пишат.

Ще мина да ви прочета след 12 години колко сте се задълбочили.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

да вярваш в Бог и в Христос е едно, а да приемаш изцяло догмите на някоя религия, православна или католическа - съвсем друго

Т.е. може християнин да приеме част от догмите, някакво ревизирано издание. Пък скачате против ревизията направена от Анжелизма. 

преди 2 часа, mecholari написа:

Тази статистика е елементарна. Делиш броя посещения на темата на постовете и получаваш брой интерес към пост.

За да е вярна въпросната статистика се прави един друг анализ. ;) 

Навремето войската средностатистически ядеше свинско със зеле. ;) Свинско за офицерите, а зеле за войника.

Въпросния отлив може да се дължи на друго нещо. Генералите вече не сядат на офицерската маса. ;) Въпросните офицери на будизма се провалиха в набора на обикновени пешки.

Някой е гризнал моркова. Сега спорят кой колко е близко до генералитета. ;) Пардон Буда.

Хубава работа, ама циганска ... :) пардон ромска, да не обиждаме циганите или индусите ... :) 

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

води до отлив на егоисти и глупаци

Не! Довежда определен брой хора да си говорят сами. Реално не бяха привлечени нови идиоти. ;) 

Останахте само просветените, които освен да си показвате кой е по по нищо друго съществено не видях.

На елементарни въпроси не отговорихте и се измъкнахте с незнанието на влезналия от любопитство идиот.

Все пак отчетете, че понятието идиот ме привлече. Уви не влезнах от любопитство. ;) а от определено любопитство защо някой е свързал въпросното понятие с будизма, пардон индуизма или както си мислите, че се себе наричате.

Определено не ставате за теолози обаче. Да, трябва да се упражнявате още, т.е. вие самите да се обучавате.  

На неудобни за Вас въпроси получих само едно - с невежи не разговаряме. Не отговаряме, а преподаваме.

Общата Ви култура е под всякакво ниво. Бъдете си просветени и се самозалъгвайте, че сте знаещи, че ще се устремили към висшето познание.

Успех!

п.п. Нищо лично!

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Т.е. може християнин да приеме част от догмите, някакво ревизирано издание. Пък скачате против ревизията направена от Анжелизма. 

Защо обобщаваш? Изобщо не съм писал нищо срещу Анжелизма. Дори и да не съм бил съгласен с нещо, нито съм го изразил, нито пък имам амбицията да променям някого.

И трябва ли да си християнин за да приемеш примерно заповедта "не убивай"? Какво значи "християнин"? Аз вярвам в Христос повече отколкото 99% от християните, но не се считам по никакъв начин длъжен да приема позицията на православието или католицизма, или пък някоя от хилядите християнски секти, по който и да е въпрос.

преди 29 минути, ДИоNД написа:

На неудобни за Вас въпроси получих само едно - с невежи не разговаряме. Не отговаряме, а преподаваме.

Общата Ви култура е под всякакво ниво. Бъдете си просветени и се самозалъгвайте, че сте знаещи, че ще се устремили към висшето познание.

Успех!

п.п. Нищо лично!

Мнението ви е интересно, добри аскете. Според мен има неразбиране, относно допускането преподаваме, защото не се открива нищо, което да не е изричано по-рано или непреподадено. Няма да го приема лично, защото нямам никакви претенции да просвещавам другите.

преди 53 минути, ДИоNД написа:

На елементарни въпроси не отговорихте и се измъкнахте с незнанието на влезналия от любопитство идиот.

Да, така е - вероятно не получи отговорите, които търсеше. Но все пак ти се отговори по начин, който обаче ти не беше склонен да приемеш. Ти очакваше едни отговори, а получаваше други. Другите са те определяли като невежа, но пък и ти дори сега обвиняваш в липса на обща култура. Не сме оправдали очакванията ти - ок. Аз поне положих усилия, но пък когато не се получава, значи не се получава. И да започнеш да търсиш вина в някого, защо нещо не се е получило, не е уместно.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Ти очакваше едни отговори, а получаваше други.

Това е грешката Ви. Не очаквах вид отговори. Не получих отговори. В действителност споделих, че са интересни тълкуванията ви. Разбрах кои са идиотите и кои вие.

Получих необходимата ми информация, а на преки въпроси не получих отговори. Ни на йота не видях искреност, за сметка на това видях едно пренебрежение. Това ми е достатъчно. Действате по следния начин: Който не е с нас е против нас. Това за статистиката!!! В случая, аз бях глупака, но на вас ви трябва идиота, т.е. търсите хора които очакват някакви отговори и вие да им ги дадете.

Не е проблем за мен да призная своята глупост. Друг е въпроса, дали това което вие мислите за отговор е вид откровение или както вие считате, че сте го получили чрез просветление. Един отец ми каза, че сам човек не може да получи откровение, защото това било вид шизофрения, а получава прозрение.

Да се спори, дали е откровение, просветление или прозрение, за мен е твърде тривиален начин да се покаже само едно: Вместо човек да отговори просто не знам или прочие по един въпрос те праща да четеш, защото само и единствено там можело да се намерят отговорите които издирваш.

Мисля, че ви казах, просто исках да видя до колко един обикновен човек изповядваш будизма или по точно индуизма разсъждава и може с прости думи да обясни някои неща. Да, видях интересни тълкувания, но и ви казах. Не споделям определени, поради това, че вярвам в друго.

Спокойно, нормално е един клир, да счита, че миряните му са овце, пардон, майки на агнета, които само вещ в духовните дела може да води. Във всяка религия е така.

Да, във всяка религия, клира действа на войнишки принцип, т.е. има си устав (канон). Всеки който не действа канонично бива анатемосван като еретик.

Да, но при православието е друго. Дава се шанс на вярващия да се покае. Когато се покае и смири, той получава това което желае. Бог е милостив и откликва на искреността. Дали това ще бъде изповядано пред православната църква е друг въпрос, който друго изповядващи не ще разберат. Има си тайнства, т.е. незнания, които въпреки, че не се знае защо, то следвайки въпросните алгоритми, то получаваш не просветление, а бива, т.е.  Бог откликва на молитвите ти. За какво се молиш е друг въпрос, а до колко са искрени въпросните молитви е трети въпрос. В основата на православието са тайнства, т.е. само просветени могат да извършват въпросните тайнства, чрез които Бог да откликне на важните молитви на вярващия. Ако човек не може правилно да си изказва молитвите, то той има храм в който чрез съответното тайнство е станал вид преводач на молитви. (Това също е вид тайнство). При определени обреди обаче се вика свещеник, който да проведе въпросното тайнство.

Живи здрави! Нищо лично. Просто не можете да се изразявате. Налага ви се твърде често да цитирате някакви книги.

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Няма да го приема лично, защото нямам никакви претенции да просвещавам другите.

Радва ме, че ме разбирате. Успех! 

преди 7 минути, ДИоNД написа:

Получих необходимата ми информация, а на преки въпроси не получих отговори. Ни на йота не видях искреност, за сметка на това видях едно пренебрежение. Това ми е достатъчно. Действате по следния начин: Който не е с нас е против нас. Това за статистиката!!! В случая, аз бях глупака, но на вас ви трябва идиота, т.е. търсите хора които очакват някакви отговори и вие да им ги дадете.

Ами прочети се. Не видял искреност, видял пренебрежение и това било достатъчно. Ами добре, щом ще сме откровенни, аз пък си мисля че ти изобщо не си склонен да приемаш различни мнения от твоето. Добрият тон и толерантността ти са само маска. В действителност ги няма. Всеки, който не споделя мнението ти, приемаш като враг и всъщност много държиш да заявиш несъгласието си. 

Никаква необходима информация не си получил, защото не си търсил. Та ти и сега показваш фрапиращо непознаване на будизма, смесвайки го с индуизма. Но не това е проблемът. Това е непозната територия за теб, в което няма нищо лошо, но ти не си склонен да приемеш това непознато такова, каквото е. За да разбереш будизма, трябва да го видиш през очите на будиста или поне да опиташ. Изобщо за да разбереш чийто и да е възглед, ти трябва да можеш да погледнеш през неговите очи. Трябва да се абстрахираш временно от себе си. Но ако не искаш да го направиш, няма да видиш будизма така, както го виждат будистите и съвсем естествено следва разминаването между твоите въпроси и получаваните отговори. Затова, че всичко, което се случи е в реда на нещата и логично. Поне за мен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.