Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра няма сигнал към монитора след почистване

Featured Replies

Дъното е Gigabyte conroe 1333 dvi/h ползвам вграденото видео. почистих го много  внимателно с прахосмукачка и мека четка . Махнах само кулера за да го почистя но след това нямаше сигнал към монитора.извадих всички компоненти и дъното навън от кутията но нито картина нито писукане от дъното.Въртях плочките рам също.не ми е ясно къде трябва да има джъмпери да не би да съм засмукал някой и заради това да няма картина.Пробвах и с външна видео карта но пак същото.Изчерпаха ми се идеите.

• Автор

Кулера на процесора.захранването само отвън колкото можа да изсмуче прахосмука.Правих и ресет на биос.въръях и рамта както и без нея и без всякакъв хардуер,само дъно и процесор и вграденото видео.

• Автор

Да .всички перки въртят и на pci e видеото също.дали има смисъл да пробвам с друго захранване?

преди 6 минути, gibson58 написа:

На монитора изписва ли се че няма сигнал, или е тъмен екрана? Мониторът работи ли?

Ако знаеш какво правиш свали процесора и запали дъното така, после отново монтирай процесора.

Ако имаш възможност пробвай с друго захранване.

• Автор

Мнитора с кабела го тествах на друго пц и е ок.Изцяло черен мо итор и му свети само жълтата лампа.Като работи е зелена.

преди 56 минути, gibson58 написа:

Кулера на процесора.захранването само отвън колкото можа да изсмуче прахосмука.Правих и ресет на биос.въръях и рамта както и без нея и без всякакъв хардуер,само дъно и процесор и вграденото видео.

Цялото ли охлаждане  свали, целият охладител заедно със вентилатора, и стигна до процесора?

Ако да, ще трябва да почистиш пастата или термолепенката, да поставиш нова термопаста и тогава да го монтираш отново.

• Автор

Да цялото охлаждане но не е проблема в пастата.

Да не би видеото да е с външно (PCI-E x6/x8) захранване и да си забравил кабела.

• Автор

Не. Ползвах вграденото и за проба сложох външно но и с него е пак черен екран и жълта лампа.външното не изисква допълнително захранване.

Как прави ресет на биос, с махане на батерията от дъното или с джъмпер?

Ако не си правил ресет на биос с джъмпер го направи но преди това батерията извади.

Пробвай да почистиш контактните позлатени повърхности на модулите рам памет с гума за молив и опитай отново.

• Автор

Извадих батерията за 1 час.а това с рамта го направих още в началото.имам само 1 джъмпер сложен на дъното там до кулера който е за ресет на биос.как може да се разбере това дъно дали иска още джъмпери за да работи?че може прахосмукачката да е дръпнала някой.

преди 20 минути, gibson58 написа:

Не. Ползвах вграденото и за проба сложох външно но и с него е пак черен екран и жълта лампа.външното не изисква допълнително захранване.

Давай го на ремонт веднага. 

преди 4 минути, gibson58 написа:

Извадих батерията за 1 час.а това с рамта го направих още в началото.имам само 1 джъмпер сложен на дъното там до кулера който е за ресет на биос.как може да се разбере това дъно дали иска още джъмпери за да работи?че може прахосмукачката да е дръпнала някой.

Снимай го и покажи снимката.

Машината е дърта, докато е била включена е поддържала настройките в БИОС. Ама с изкуфялата батерия, след изключването за профилактика не става. Толкова е нормално да стане така. Изисква да напомпите F2 на клавиатурата веднага след натискането на бутона за включване на машината и там да нагласите дата и час и после да си запаметите с F10. Утре е работен ден, купете си нова батерия за дънната платка и заменете старата. Ще се наложи вероятно отново да изпълните описаната процедура. След като е с нова батерия, следващи спирания и пускания на машината няма да са проблем.

преди 20 минути, grizly написа:

Как прави ресет на биос, с махане на батерията от дъното или с джъмпер?

Ако не си правил ресет на биос с джъмпер го направи но преди това батерията извади.

Пробвай да почистиш контактните позлатени повърхности на модулите рам памет с гума за молив и опитай отново.

Той може да е с вградена батерия

преди 15 минути, Evsichkoezaeto написа:

Той може да е с вградена батерия

Съмнявам се, до сега дъно на сокет 775 с вградена батерия не съм виждал, мисля че по-стари сокети някои модели дъната бяха такива ако не се лъжа, също и някои модели лаптопи.

• Автор

Не е вградена нали съм я вадил.за това че е стара батерията не се сетих.ще го пробвам с нова.току виж това е проблема .има голяма логика в това.

• Автор
преди 14 часа, grizly написа:

Дъното ти трябва да е ASRock Conroe1333 Dvi/H:

http://www.asrock.com/mb/Intel/ConRoe1333-DVIH/

Gigabyte нямат такъв модел дъно.

Да това е ,нещо съм се объркал явно.

на 24.11.2019 г. в 19:59, grizly написа:

Съмнявам се, до сега дъно на сокет 775 с вградена батерия не съм виждал, мисля че по-стари сокети някои модели дъната бяха такива ако не се лъжа, също и някои модели лаптопи.

Прав си, но все пак има шанс. То правят ли вече изобщо с невградени батерии нови лаптопи

• Автор

Понеже това е на нашите машината мога само в неделя да я ръчкам и затова чак сега пиша.Сложих нова батерия и единствената промяна е че не е само черен екран а върви надписчето че няма видео сигнал ,но пак не се показва всеки път.Преди то не се показваше изобщо.пробвах всичките ви съвети и без процесор и с друг процесор,поиграх си още и с плочките рам и пак нищо.закачих му спикърче но нищо не писука нито без рам нито без процесор.всичко това обаче само на вграденото видео защото сега нямам външно за тест.Пробвах и с друго захранване  дори.Не виждам и подути кондензатори.Май трябва да го отпиша това дъно а?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.