Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента - четири месеца до сезона на морските приключения

Featured Replies

преди 5 минути, emmi написа:

Е, боб на фурна не си ли правил?! 

Не.Аз го варя и после го запържвам.Така го харесвам.

• Отговори 24,9k
  • Прегледи 926,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, M.Николов написа:

Аз слагам една лъжица какао. За цвят- кафяв.

преди 15 минути, M.Николов написа:

И на фурна става много вкусен

преди 41 минути, emmi написа:

Нагласих боба и го тикнах да се пече във фурната.

Лееееей каква вкусотия ... не мога да убедя жената да го прай по този начин ... стъва малка революция ... :)

Тук е вече! ;) Тъ на терлички щракам по клавиатурата ... да не я прекъсвам, че ще вари мляко ... ;) 

преди 35 минути, M.Николов написа:

И как се пече боб?:ohmy:

Нищо не знаеш ти Николов, нищо ... срамота ... :) 

преди 8 минути, M.Николов написа:

Възможно е.
Може да пробвам някой път.

Аз слагам какао, тъмна биричка в боба. Става чуден. Някой слагат и една чашка кафенце. Но не ми допадна. Кафяво като кадифе. Страхотен цвят.

преди 43 минути, emmi написа:

И на фурна става много вкусен

Корейчето Д1, прави ли кимчи?  Ако прави, помоли я, да ми  светне за рецептата. Гледам из нета има, ама дружко си е, от някой доверен :)

преди 7 минути, Ma_ri написа:

Корейчето Д1, прави ли кимчи?  Ако прави, помоли я, да ми  светне за рецептата. Гледам из нета има, ама дружко си е, от някой доверен :)

Не е правила защото не яде зеле, но ще я питам за достоверна енформация

преди 10 минути, emmi написа:

Не е правила защото не яде зеле, но ще я питам за достоверна енформация

Дано знае :)   Има и клипчета из нета, как се прави. Ще се пробвам, тия дни, евентуално....

Оня ден, си купих една сръбска вкуснотия - паприка у павлаци. Чушки, по-скоро камбички, леко лютички, пълни със сиренце и сметана. Много я харесахме, на децата не дадох, че малки още за люто....

преди 5 часа, в‌ написа:

Абе ей,така ли почнахме да се подритваме а :giggle1:

Плюс тва в дивайн състояние не слушам техно ами рипам на  downbeat hardcore(2 step):lol6::

Да бе да, айде да не казвам че в постмортос дивайн си на върлотурбо фолк :P :D :biggrin:

преди 46 минути, Ma_ri написа:

Дано знае :)   Има и клипчета из нета, как се прави. Ще се пробвам, тия дни, евентуално....

Оня ден, си купих една сръбска вкуснотия - паприка у павлаци. Чушки, по-скоро камбички, леко лютички, пълни със сиренце и сметана. Много я харесахме, на децата не дадох, че малки още за люто....

Значи. Оснавното е че се ползва китайско зеле. Забърква се нещо тип сос с който се маге всяко листо на зелето /преди това е срязано на две/ и се реди в кутии. Като соса може да е различуен. Основно се слага лют червен пипер, джинджър, зелен лук и дългата бяла ряпа. 

Това е кратката версия. Тук обаче зелето се реже защото се прибира в буркани. 

А това е по-дълго клипче и е с половинки зеле. Мацката която готви е собственичката на двата корейски магазина в букурещ 

И това ти е за коректив. Реално соса може да е различен. Всяко семейство си има собствена рецепта. Единственото постоянно е китайското зеле. 

преди 10 часа, acnekt написа:

Не ям с прибори. Не ползвам. Ям с пръсти, ръце. Като арабите...Позволих, (направих едно изключение ), си само една лъжица - за супата. Когато хапвам, но и там не я ползвам често.

Този по скоро яде по индийски с ръце, а не по арабски.. За ядене с ръце (  пръсти )има определни условия, да не говоря че не всяко ястие се яде с пръсти от арабите,  а само определени..същото е и с турските ястия...

Отделно, се ползват само 3 пръста основно, а не всичките.... и хигиената на ръцете е много важна и преди и след ядене с ръце....

преди 2 минути, Камен Петров написа:

Много мило, ще го покажа на Д1

Макар че тя готви от корейски сайтове

Малееееф, някой те е снимаааал

ea46642a0d2520905f0994414071f36d.jpg

преди 1 минута, emmi написа:

Много мило, ще го покажа на Д1

Макар че тя готви от корейски сайтове

Това не е салата с моркови по корейски, или пикантна салата с моркови по корейски. По-различно е.

преди 2 часа, acnekt написа:

Baked Bean е с моласа. Ядат го ония на Албиона и в Бостон зад Албиона.

Baked в случая не значи печен :)) 

И изобщо дори боба в тава предварително се разварява ( вари ) обикновенно...

преди 4 минути, Sinbad_ написа:

Baked в случая не значи печен :)) 

И изобщо дори боба в тава предварително се разварява ( вари ) обикновенно...

Мхм. Точно така

преди 9 минути, Камен Петров написа:

Това не е салата с моркови по корейски, или пикантна салата с моркови по корейски. По-различно е.

Е, то се вижда. 

преди 33 минути, Sinbad_ написа:

Този по скоро яде по индийски с ръце, а не по арабски.. За ядене с ръце (  пръсти )има определни условия, да не говоря че не всяко ястие се яде с пръсти от арабите,  а само определени..същото е и с турските ястия...

Отделно, се ползват само 3 пръста основно, а не всичките.... и хигиената на ръцете е много важна и преди и след ядене с ръце....

Вилицата е за сено, не за ядене.

преди 3 минути, acnekt написа:

Вилицата е за сено, не за ядене.

Искаш да кажеш "вилата " а не " вилицата " :)) Във всеки език мисля  си има отделни думи за двете :tongue2:... все пак макар да си приличат по форма , са съвсем различни понятия и се ползват в различни случаи ...

преди 3 часа, emmi написа:

Айде, после да докладваш

Утре сутрин ще е докладът.

Днес други неща имах да свърша.

Наздраве с вино и приятна вечер.

Междувременно от интернет и клипчета видях няколко упражнения и доколкото можах си ги направих в домашна обстановка, но краката ми са ...като на Пинокио!

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Мдам, тука е подходящ стария виц за казармата където предписвали едно и също( аспирин ) и за глава и за крака в лечебниците :)) 

П.С Виц виц, ама има истина в него :whist:.. полезен е и за болки вдупето ..тоест седалищната мускулатура :))  ( да не помислите нещо друго ) 

Пих аспирин, не помага :)

време ми трябва и на тялото ми

няма да се откажа, просто ще стане по-бавно

преди 1 минута, Maleficient написа:

Пих аспирин, не помага :)

време ми трябва и на тялото ми

няма да се откажа, просто ще стане по-бавно

Днес би трябвало да те боли повече от вчера

преди 5 минути, emmi написа:

И схванатост... Буратино ..което е в реда на нещата... Ново натоварване, нови боли, и така докато мускулите и организма привикнат  и се нагласят  към натоварванията .... по един или друг начин.... 

П.С ба и аз все се каня да почна, ама все отлагам... дето се вика, засега зор нямам..както и амбиции за това :)) 

преди 6 минути, emmi написа:

Утре ще пиша пак и накрая ще издам книга "За болката", философско-психологически трактат с елементи на хорър ;)

А и виното не е лошо "лекарство", ако не самовнушението

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.