Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв SSD диск да избера?

Featured Replies

току-що, Versace написа:

Да няма проблеми, сега прочетох има някакво място за 2.5" на кутията, най - вероятно на мястото определено за флопи диск. 

SSD може да го сложиш навсякъде. По кутията има достатъчни дупки! :)

• Отговори 112
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 9.01.2020 г. в 20:36, vpvelev написа:

Скоро си купих това нещо:

https://erabg.com/produktov-katalog/9114-ssd-silicon-power-512gb-nvme.html

Теста показва това:

ssd-silicon2.png

Мисля, че за цена/представяне е отлично.

Да видим как ще е след година например, защото поне на мен марката SILICON не ми е много позната.

Samsung 970 evo plus,но е 250гб,така че е малко осакатен откъм перформънс.

Екранна снимка (11).png

Екранна снимка (10).png

Лошото е че вече като свикнах със скоростите на SSD-то и компютрите на познати без SSD вече ме дразнят с бавната си работа. Вчера лаптопа на брат ми ми изпили нервите с харддиска си. Той обаче не иска нищо да сменя, според него много бърз му бил компютъра :) Може и да е прав, след като обикаля само из нета и фейсбука.

на 9.01.2020 г. в 20:36, vpvelev написа:

Скоро си купих това нещо:

https://erabg.com/produktov-katalog/9114-ssd-silicon-power-512gb-nvme.html

Теста показва това:

ssd-silicon2.png

Мисля, че за цена/представяне е отлично.

Да видим как ще е след година например, защото поне на мен марката SILICON не ми е много позната.

Дай му горе, където е 1 GiB примерно 16, да видим какво ще излезе. Със записи до 2-3 гигабайта всеки диск би се справил, въпроса е как му е буфера при по-сериозна работа. Ако искаш му дай само горното на първия ред да тества - seq1m q8t1

преди 14 минути, Raze написа:

Дай му горе, където е 1 GiB примерно 16, да видим какво ще излезе.

Хммм, има спад при писане,при четене дори е по-добре.

Екранна снимка (12).png

То при четене няма проблеми, ама при продължителен запис, инсталация на големи приложения, примерно игри или нещо друго, може да ти пострада и четенето и да паднат скоростите до такива като на обикновен механичен диск, че и повече. Може да ти се случи 1-2 пъти в годината, но не е много приятно. А за хора, които работят постоянно с много големи файлове - примерно видеообработка, тези бюджетни SSD ще са мъка.

преди 10 минути, Raze написа:

То при четене няма проблеми, ама при продължителен запис, инсталация на големи приложения, примерно игри или нещо друго, може да ти пострада и четенето и да паднат скоростите до такива като на обикновен механичен диск, че и повече. Може да ти се случи 1-2 пъти в годината, но не е много приятно. А за хора, които работят постоянно с много големи файлове - примерно видеообработка, тези бюджетни SSD ще са мъка.

Аз нито игри играя(1-2браузърни само)нито видео обработка,нито големи фаилове,скромни потребности с други думи,но пък за сметка на това се изръсих с бая "бюджетен" диск.:speak:

Това ако е същия по-назад в темата за 130 лева 512 GB е нормална цена. За около 155-160 лв. има про версията на adata, която е в пъти по-добре. Аз бюджетен си взех SATA WD GREEN 240 GB за около 70 лв, това разбирам под бюджетен.

преди 6 минути, Raze написа:

Това ако е същия по-назад в темата за 130 лева 512 GB е нормална цена

Хах,не е,това е на vpvelev  диска,моя е samsung 970 evo plus и е 154 лв за 250 гб,както казах "бюджетен":)

Признавам си, че само заради бюджета си купих тоя SILICON. Защото сега събирам пари за Ryzen 3600. Въпреки че съм приятно изненадан от "мъника" Ryzen 1200, който се овърклокна на 4GHz и то със стоковия вентилатор, и то със само +100mV .

Ето резултата при 16GB:

ssd-silicon-16-G.png

Мисля, че е добре.

Не зная дали могат и трябва да се слагат други(специални) драйвери за SSD-то?

на 14.01.2020 г. в 20:24, Емил Костов написа:

SSD може да го сложиш навсякъде. По кутията има достатъчни дупки! :)

:offtopic_s:

Аз като се сетя на старата система моето дори го бях пуснал да си виси свободно в един процеп между захранването (което беше с долно поставяне) и отделението за охлаждане на един от дисковете и си бачкаше така поне 2 години преди вече на новата система да го застопоря с няколко болта, където е предвидено за целта. :lol6:

Никакви драйвери не му трябват, ползвай си го нормално.

Сега като гледам, то EVO-то на @Слави Маринов по-зле от тази бюджетка май :)

преди 48 минути, Raze написа:

Никакви драйвери не му трябват, ползвай си го нормално.

Сега като гледам, то EVO-то на @Слави Маринов по-зле от тази бюджетка май :)

Предполагам,щото е 250гб и както казах по-горе перформънса и по спецификации е по-различен от 500гб.Буфера на 250 гб диск и на 500+гб няма как да е сравним предполагам...........ето на 8гб са добре нещата.

Екранна снимка (13).png

Поръчах го вчера, да видим. Днес гледам от 99лв, вече е на 105лв Samsung 860 evo 250gb 

Някакви съвети ори първо пускаме? Да се форматира, на каква файлова система и такива неща? 

преди 1 минута, Versace написа:

Някакви съвети ори първо пускаме? Да се форматира, на каква файлова система и такива неща? 

Оставяш само ССД-то и пускаш инсталацията на ОС-а.

Ако трябва да се разделя на дялове го правиш, ако не го ползваш като цял.

Ясно, имам и още един въпрос, понеже ползвам медиен сървър. Та сървъра на ссд ли да е инсталиран или на хдс? Файловете които се споделят ще са на хдд, но за самата програма ме интересува? 

на 15.01.2020 г. в 18:17, vpvelev написа:

Той обаче не иска нищо да сменя, според него много бърз му бил компютъра .

И аз като брат ти не бързам за никъде и не си спирам компютъра 5 минути след като съм го пуснал.
Модемът-рутер се мотка точно 4 минути докато ми пусне интернет, за това време всеки компютър е заредил ОС.
И какво толкова щех спестя като секунди от пускането на един браузър ???
Ако си мерех времето с хоронметър, еми не трябваше да пиша в калдата нито да чета, щото това отнема 500 пъти повече време от пускането на един браузър.

преди 10 минути, Белгиеца написа:

И аз като брат ти не бързам за никъде и не си спирам компютъра 5 минути след като съм го пуснал.
Модемът-рутер се мотка точно 4 минути докато ми пусне интернет, за това време всеки компютър е заредил ОС.
И какво толкова щех спестя като секунди от пускането на един браузър ???
Ако си мерех времето с хоронметър, еми не трябваше да пиша в калдата нито да чета, щото това отнема 500 пъти повече време от пускането на един браузър.

Нали знаеш, че всеки си е "башка луд". Аз завиждам на брат ми, че използва компа си и даже не знае каква ОС има, и не го интересува. Обикаля си из нета, фейсбука, гледа си филми, слуша музика.

Аз само сменям ОС и правя проби. Ако някоя се задържи повече от 1 месец и работи стабилно, и вече не ми е интересно, и гледам да я разваля и да кача друга :)

Аз съм от маняците дето цепят секундата за колко ще им се зареди ОС или ще се изключи компа. Искам да истискам всичко от процесора и рама и т.н. 

На времето спах 3 дена в "Шатрата" в Правeц, за да си купя Правец8D. Като се върнах и го пуснах на един цветен Електрон дето грее като печка и от близкото гледане или защото стоях цяла вечер, накрая припаднах.

Така че това си е диагноза :)

Гледам тоя ссд на самсунг има 2 версии, едната е 250Е, а другата 250Б, каква е разликата, аз съм поръчал втората. 

Versace, прерових цялата тема, и пак не разбрах кой точно модел си избрал. 

Пък и какво ти пука - нали вече си го поръчал?

Винаги мога да го откажа. Така или инъче трябваше да тук днес, а не е пратен 

ТВЪРД ДИСК SSD SAMSUNG 860 EVO SERIES, 250 GB 3D V-NAND FLASH, 2.5 ИНЧА, MZ-76E250B/EU

Този съм избрал, а другият е този, който е малко по-скъп. ДИСК SSD SAMSUNG 860 EVO 250GB, 2.5 ИНЧА, SATA III, V-NAND, 550 MB/S / 520 MB, MZ-76E250E

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.