Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов компютър за CS.GO и др.игри :)

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Явно всички са пропуснали последното ми предложение ...

Ааа, не е вярно аз не те пропускам! Но забеляза ли крайната сума? ;))) При мен излиза 1407лв.

преди 17 часа, plamen_petrov_80 написа:

Да обясня за количката - зареждате избраната количка, избирате компоненти който искате да замените, зарежда неговата страница и избирате знака - от дадените в дясно - и +.

След това отивате в ляво на групите продукти, намирате желания и добавяте в количката. Ако примерно трябва даден компонент да стане двоен като количество - примерно два вентилатора - от количката > зареждате вентилатора и давате +.

Сега за системата ...

Честно не ми харесват цените на паметите, не съм се интересувал какви са тенденциите, но 150 лв. за памет на 3000 не ме блазни.

За охладителя, просто Duo го няма в червено, не е проблем да се вземе и единичния - лична преценка, че отношението какво получавам спрямо парите беше по-добро.

Да за плюса и минуса знам, че това за желаното количество, но не се сетих, че с тях може да се изтрият някои от артикулите. 

Върнах се на червеният охладител.

Новото захранване което си ми сложил, е отлично, гледах ревю за него в ютуб, но ми е малко скъпичко за момента.

Също така харесахме тази кутия :))) Става ли за компонентите които си ми избрал,  гледам, че дънната платка има някакви размери, ще се побере ли в тази кутия ?

За памет виждам, че единодушно сте избрали G.SKILL-DDR4-2x8GB-3200MHz, така, че тя остава и на мен ми харесва.

Ето, опитах се сама да редактирам, Тук  добавих новата кутия. Но доста надвишихме бюджета, та се чудя, дали да не се върна на първото захранване което ми бе предложено ? be quiet вместо Seasonic ? 

• 1.Това са последните варианти  Вариант 1 с по-евтино захранване и Вариант 2 с по-скъпото захранване . Но второто отива вече към 1400лв, което не ме устройва.
  • 2. Момчета за охладителя, казахте ли някъде, каква е разликата между стандартният с който си е процесора и между този червеният ?
  • 3. Защото, ако не е супер наложителен, мога да го махна от кошницата и да си остана с по-скъпото захранване.
преди 18 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Веси, каква клавиатура си харесала? Механична или мембранна? А колонките каква марка са? Между другото поне за мен CSGO по-добре се играе на слушалки и е добре да са headset (да имат и микрофон). Сигурно си имате, но да си кажа. Чуването на стъпките на противника често печели половината игра. :)

И бързо оздравяване!

Първоначално избрах една, която беше в комплект с мишка, но после харесахме тази : Cougar Core, трябва да е полу-механична, поне така пише в описанието. Колоните нямат марка, той не ползва колони принципно, но ще взема някакви евтини, колкото да има. На слушалки цъка, за да чува стъпките на врага, точно както ти предполагаш. ;)))) Те са уж геймърски, имат си микрофон, да. Взех ги миналата година от ozone.bg

Благодаря за пожеланието! ;)))

преди 18 часа, Raze написа:

Охладителя можеш да си го вземеш и с 1 перка, разликата е минимална и пак ще се справя перфектно с охлаждането.

Или може да вземеш с двете перки и да не поръчваш допълнително перка, а втората да я сложиш отзад на кутията да вади горещия въздух.

Добра идея е, но това ще трябва да го обяснявам на момчетата като звъннат за потвърждение. 

преди 2 часа, Roujin Z написа:

Веси ако имах предвид теб щях ясно да го напиша хич не ме притеснява. Говорих най-общо тъй като от доста години пиша в този форум и някой неща са ми направили впечатление.

Не смятам да отговарям на останалите точки но извинявай ако си се почувствала засегната. Мислех че машината е поръчана и е приключена след тоновете изписани глупости.

Смятам, че за всичко което написах към теб, бях болезнено искрена и вярвам, че всичко това се отнася до мен, но е написано индиректно. Това твое уж случайно разсъждение, го написа баш в моята тема, и е в отговор на моите въпроси и коментари, които са назад в хронологията.  Точно и затова в по-голямата част на твоите твърдения се разпознах, съответно се поздразних и се защитих ! Казваш, че пишеш много по тези теми, вероятно ти е писнало, в такъв случай можеше просто да ме подминеш, чудесно се разбирам с останалите момчета, ти сам виждаш! Щом въпросите на хората ти се струват глупави и те дразнят, просто не се включвай, остави на някой друг, който има по-здрави нерви! Предполагам, никой не те задължава да пишеш насила, нали така? И няма как да мислиш, че машината е поръчана, щом изборът на компоненти продължава. Но виж колко интересно, единственият който писа тук глупости си ти, а обвини всички нас, че сме "изписали тонове глупости".... Само ще ти кажа, че откакто съм пуснала темата до днес, включително и днес, научих от тези момчета много неща и продължавам да се уча! И ми е супер гот да си комуникирам с тях, но не и с теб! 

Тук все още се води разговор, преди да дойдете ти и Камен и да наспамите темата....

За в бъдеще ще те помоля да не се включваш повече! Благодаря!

• Отговори 179
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Поправка! Бях забравила да добавя още 1 вентилатор във вторият вариант ! Вариант 2 с по-скъпото захранване . <----- Но второто излиза прекалено много над бюджета, имам да изплащам и други неща.

Очаквам отговора на Пламен за захранването и охладителя, и в Понеделник пускам поръчката, вече няма какво толкова да се избира. Супер благодарна съм ви момчета!

И двете захранвания ще ти свършат работа, консумацията на компонентите в системата е много по-ниска от мощността им (грубо е около/под 200 вата при максимално натоварване). Главната разлика е, освен различните марки, че по-скъпото захранване Seasonic е с 5 години гаранция, а другото с 3.

https://plasico.bg/захранващ-блок-be-quiet-system-power-9-500w-80plus-bronze-bn246-64263.html

https://plasico.bg/захранващ-блок-seasonic-ssr-500lc-103692.html

За охладителя - този, който идва с процесора, също ще се справи, въпроса е, че може да ти бръмчи малко, особено при натоварване. Ако това не те притеснява особено и не държиш много на тишината, която може да се наруши при игра и от охлаждането на видеокартата, за момента можеш да си караш със стоковия охладител и в последствие да го смениш, ако не ти хареса.

Пазарували ли сте от разниш незнайни магазини? Важното е да намериш по-евтина оферта някъде?

преди 1 час, Аlex&Vanko написа:

Пазарували ли сте от разниш незнайни магазини? Важното е да намериш по-евтина оферта някъде?

И накрая доставката + това, че някой трябва да сглоби цялата система да не излезе на "печалба"?

Да, видях много добре цената която се получи, както казах това е мое мнение 1407 лв. спрямо дори 1350 лв. разликата е 57 лв. аз бих ги дал.

Дали може системата да се изпили още - да.

Дъно - по-евтино от това не си заслужава, има ли по-добри - да, но са 180-200 лв. - ще имаш ли по-бърз компютър - не.

Процесор - има ли по-добър - да 3600, има ли близък до избрания - да, чистия 2600 - разликата в цената заслужава ли си:

- ако ще се ползва с оригиналния охладител - твърдо не

- ако ще се ползва допълнително охлаждане - може да се помисли.

- ако се вземе по-бавния процесор за да се изравни с X модела трябва някой да си поиграе с честотите му и да имаш късмет - системата няма да е в пъти по-бавна обаче.

Охладител - да може да се ползва оригиналния, вече знаеш предимства и недостатъци, ако му стане твърде топло на процесора ще си намали малко честотите

Подобно е и за кутията - може да мине и само с перката с която идва, но с повече би трябвало да е по-добре. Избора на кутия обикновенно е по качества, а не по визия, но в случая говорим за кутия в ниския клас така, че нека поне да се харесва на визия - на картинка може да изглеждат по-добре от колкото на живо.

Оперативна памет - на други места има и по-евтина 3200 памет, но там пък другите неща излизат по-скъпи или ги няма, ако някой успее нека да сглоби подобно неща на тази цена от друг търговец.

SSD - може ли без него - да, ще пострадат ли игрите - не > ако го добавите после ще трябва да мигрирате или инсталирате отново OS-a. Има по-евтини, по-малки също, но дали си заслужава - въпрос на лична преценка.

Видео карта - може да се мине с малко по-евтината, ако се гони бюджет.

Захранване - вече е ясно, моята идея бе то да е толкова добро, че наистина да не се налага подмяната му скоро.

То май-това беше ...

Още веднъж ще погледна по-късно как бих разпределил парите, но добре е да има и други гледни точки.

преди 17 часа, Roujin Z написа:

Хората ги мързи дори да цъкнат два линка за да сверят цената на една и съща част въпреки че мрънкат как нямат пари.

Мързи ги да отидат до най-близката банка и да вземат потребителски кредит което ще им спести едно 100 лв. но мрънкат как нямат пари.

Мързи ги да четат колко вентилатора има кутията въпреки че го пише черно на бяло в спецификациите.

Мързи ги да махнат една част и да добавят друга в конфигуратора (крайната цена се изписва) просто искат някой друг да им го направи.

Ако мислиш че някой ще седне да чете с часове темите в форума си в голяма заблуда. По-скоро ще пусне няколко свой в половината раздели за всяка дреболия която му скимне.

Като цяло повечето не всички ги мързи дори да мислят или поне с такова впечатление оставам.

https://www.google.com/search?q=Избор+на+нов+компютър+за+CS.GO&oq=Избор+на+нов+компютър+за+CS.GO&aqs=chrome..69i57j69i60l2.181j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNQwclXgJ8AaBt3aYewkC-LD0AGzug%3A1579434980211&ei=5EMkXvjJDOeGrwTKn5eoBA&q=Избор+на+нов+компютър&oq=Избор+на+нов+компютър&gs_l=psy-ab.3..35i39.62007.62007..62727...0.0..0.138.403.0j3......0....1..gws-wiz.AW_WEtf7z3E&ved=0ahUKEwj4y8PnzY_nAhVnw4sKHcrPBUUQ4dUDCAs&uact=5

https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNTXeektvgHfHSbwiC0ozUvXYB9p3w%3A1579435061672&ei=NUQkXtzZKOGJrwSiwJf4AQ&q=компютър+за+cs.go&oq=компютър+за+cs.go&gs_l=psy-ab.3..0i30.9666.9666..10432...0.0..0.157.461.0j3......0....1..gws-wiz.......35i39.s5a_d-7xue0&ved=0ahUKEwicyK-Ozo_nAhXhxIsKHSLgBR8Q4dUDCAs&uact=5

преди 14 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Изискванията винаги леко се завишават, но все пак трябва има и остатъчен ресурс занапред.

Тачи се AMD, защото в момента intel имат проблеми с дупки и с преминаването към друг технологичен процес. Що, intel нямат ли многоядрени? Пък и ако за същите пари може да се вземе многоядрен, то би било само бонус. Пък игрите един ден ще ги оптимизират за повече ядра така или иначе.

Не трябва да се робува на марки, а да се използва най-доброто според текущата ситуация. И това го казвам като собственик на intel процесор. Ако трябваше сега да избирам бих взел Ryzen. В бъдеще пък ако сините изкарат нещо по-добро ще заложа на тях и така. С картите съм на същия принцип. Имал съм карти и от двата отбора.

Аз преди бях повечко фен на АМД, сега в момента техните нови машинки се водят по-дори, съгласен съм. Тука в България, както казах по стар навик лъжат клиентите и все още надуват цените на Интел, макар, че в повечето свят те са изравнение. Но Интел съвсем скоро ще избухне с нещо ново.

Може да се майтапя тук таме, но АМД е все още в сянката на Интел и за това има и задкулисни причини.

Сериозно ли за 1300 лв ще си вземеш комп дето щяло да се играят най-новите игри на високи настройки ти то даже след две години. Даже не ми стана явно дали в цената се включва монитор, геймърски мишки, клавиатури, слушалки, кутия?

Минимален бюджет:

http://nikem-bg.net/cart/61716p1r63554p1r57914p1r58327p1r63166p1r60465p1r63301p1rf.html

* - кутията е по-ваш избор, сложил съм я като ориентировъчни пари

За парите си съм убеден, че дава най-добро съотношение на цена/кадри в секунда на игри.

винаги може да се добави:

- SSD

- охладител на процесора - тук трябва повече да се мисли кой ще го монтира

- допълнителни перки

Може след време да се замени процесор с 2600 - 3600 или по-нов.

=======

Ако от сега вземем малко по-добър процесор

http://nikem-bg.net/cart/61716p1r63554p1r58327p1r63166p1r60465p1r63301p1r60812p1rf.html

и още малко по-добрия който е и с по-добър охладител

http://nikem-bg.net/cart/61716p1r63554p1r58327p1r63166p1r60465p1r63301p1r60819p1rf.html

Всичко това ще работи много по-добре от наличната си система. Но все още това е компютър без SSD.

+ 45 лв. http://nikem-bg.net/computer-components/SILICON-POWER-SATA-SSD-A55-128GB-TLCSP128GBSS3A55S25/

колкото да се каже, че има - аз не бих дал 45 лв. за това

+ 70 лв. дава до 240-256GB http://nikem-bg.net/computer-components/SILICON-POWER-SSD-A55-256GB-SATA-TLC-SP256GBSS3A55S25/

ако го сметнем така 2*240 (2*70) = ~500GB (~140 лв.), но все още е обикновен SATA3 SSD диск, а за 130 лв. получаваме много повече.

+ 116 лв. http://nikem-bg.net/computer-components/WD-Green-M.2-480GB-WDS480G2G0B/

не никога при тази цена, компромиса не си струва.

Глобално как го виждам аз - без SSD, с 70 лв. (256) или http://nikem-bg.net/computer-components/Kingston-A2000-500GB-M.2-PCIe-3.0-x4-NVMe-SA2000M8-500G/

Аз лично мога да работя без SSD, но ако вземам ще взема най-оптималното към момента Kingston A2000 500GB M.2

================

За видео картите избора е ясен между кой две е. И двете ще вършат работа, разликата в цената е 30+ лв.

Ако това е заветната цел

http://nikem-bg.net/cart/61716p1r63554p1r60819p1r55985p1r63714p1r63568p1r63301p1r63386p1r62099p1r61777p1rf.html

, но парите са много

аз бих го орязал така

http://nikem-bg.net/cart/61716p1r63554p1r60819p1r55985p1r63714p1r63568p1r63301p1r63386p1rf.html

икономисва се само охлаждане на процесора и една перка на кутията - да ще му е малко по-топло от предходния вариант, но процесора няма да изгори от това, най-много да не дава всичко от себе си - нещо което може да се пренебрегне и поправи.

А ако искам да спестя още

http://nikem-bg.net/cart/61716p1r63554p1r60819p1r55985p1r63714p1r63568p1r63301p1rf.html

което ни води до цената на готовата система, но мисля, че си заслужава много повече тази.

преди 11 часа, Vesi82 написа:

Първоначално избрах една, която беше в комплект с мишка, но после харесахме тази : Cougar Core, трябва да е полу-механична, поне така пише в описанието. Колоните нямат марка, той не ползва колони принципно, но ще взема някакви евтини, колкото да има. На слушалки цъка, за да чува стъпките на врага, точно както ти предполагаш. ;)))) Те са уж геймърски, имат си микрофон, да. Взех ги миналата година от ozone.bg

Ще пиша малко за периферията, тъй като поне аз не съм засягал темата, докато за компютъра мисля, вече имаш представа, какво ти трябва и е въпрос на доизглаждане на цената.

Според мен няма смисъл да се прекалява с много скъпа периферия. Може се вземе нещо добро на разумна цена, предвид ограниченията с бюджета. Тъй като и аз съм играл не малко CS да ти кажа клавиатурата почти не е важна, мишката е по-важна, защото основно от нея зависи. Другото, което е сина ти не е професионален играч, че да усети някаква минимална разлика (по-скъпите части означават в общия случай по-качествена изработка). Погрешно е да се смята също, че ако имаш скъпа мишка, клавиатура и т.н ще станеш много добър. Живееш в София, това означава, че имаш достъп до най-различни магазини, най-добре е да идете на място и да ги усети, самата форма на мишката най-вече - някой обичат "дебели", други продълговати им са по-удобни. Най-малкото да се ориентира за модел, а след това пак може се закупи от Интернет, ако е по-изгодно.

Относно клавиатурата, която си предложила мен лично не ми харесва, защото е с малкия шифт, такива клавиатури поне на мен никога не са ми били удобни особено за CS. Другото, което аз предпочитам да е по-безшумна, а не да ме чуват в другия квартал. Иначе добре си се ориентирала да има подложка за ръката и подсветка (ако играе вечер на загасен ток е удобно).

Относно мишката, както казах много е важна формата, DPI всички модели вече имат 1600 или повече, така че която и да избереш няма сгрешиш. Другото, което е хубаво е да има копче отстрани, много е полезно ако говориш с приятели докато играеш да включваш микрофона с него.

Като цяло е въпрос на свикване и след 1-2 седмици няма му прави никакво впечатление, коя мишка и коя клавиатура е избрал, което пак ни връща в началото, че няма нужда да се прекалява.

Ето две предложения, които смятам, че ще са достатъчни за нуждите на теб и сина ти https://www.emag.bg/komplekt-gaming-fury-thunderstreak-2-0-4-in-1-klaviatura-slushalki-mishka-podlozhka-za-mishka-fury-thunderstrk20/pd/DGNWXQBBM/ (със слушалки). Това, което не ми хареса, че доставката е 12 лева, тия от Марс ли ги доставят.. Ето и с по-народна цена на доставка, но без слушалки https://www.emag.bg/komplekt-gaming-marvo-km400-mishka-klaviatura-podlozhka-za-mishka-marvo-km400g1/pd/DLLMM0BBM/?ref=graph_profiled_similar_1_2&provider=rec-go&recid=rec_golang_49_85afa4fdfb593ababd38106456d445d867a6d1f4db9ed55eb1bfc4482c8761e3_1579439391&scenario_ID=49

Относно бюрата повечето прибягват от тези с подвижната част за клавиатурата, защото е по-прибрана и по-естетична, но за мен са страшно неудобни за игра, защото вариантите в този случай са 2. Единият да сложиш мишката отгоре, което поне за мен не е удобно, когато мишката и клавиатурата не ти са на едно ниво. Другият вариант е да сложиш мишката отдолу, което е още по-зле, защото няма достатъчно място и би попречило при игра.

То само периферията, ако искат тези геймърски глупости ще им излезе към 200 лв. Без кутията. и тя 200. Бахти безмисленото според мен. Освен ако не смятат да ходят по турнири с наградни фондове:)

Веси, не се ядосвай, и тепму ти е дал хубав съвет за масичките. Това са пълни дивотии, кукички за такива като теб.

• Автор
преди 8 часа, Raze написа:

И двете захранвания ще ти свършат работа, консумацията на компонентите в системата е много по-ниска от мощността им (грубо е около/под 200 вата при максимално натоварване). Главната разлика е, освен различните марки, че по-скъпото захранване Seasonic е с 5 години гаранция, а другото с 3г.

За охладителя - този, който идва с процесора, също ще се справи, въпроса е, че може да ти бръмчи малко, особено при натоварване. Ако това не те притеснява особено и не държиш много на тишината, която може да се наруши при игра и от охлаждането на видеокартата, за момента можеш да си караш със стоковия охладител и в последствие да го смениш, ако не ти хареса.

Ами освен да взема по-евтиното захранване и да се надявам, че няма да ни тресне някой токов удар ;)))) и да изгори, иначе да, това с 5 години гаранция си е по на далавера. А в ревюто което гледах за Seasonic, казха,че е с 10 години гаранция. ;))) Тука рязко намаляват гаранцията. Мерси, че ми обясни, вероятно ще взема друг охладител, вместо да карам със стандартния. Предполагам, в някой плик, ще сложат и стандартният ? Поне да имам резервен вариант, ако стане нещо с новият охладител, да мога да го заменя със стандарният. 

преди 5 часа, Камен Петров написа:

Сериозно ли за 1300 лв ще си вземеш комп дето щяло да се играят най-новите игри на високи настройки ти то даже след две години. Даже не ми стана явно дали в цената се включва монитор, геймърски мишки, клавиатури, слушалки, кутия?

Моля, да ме лишиш от своето присъствие. На години съм и не ми се играе на криеница, нито пък ми се попълват лексикони. Всичко което казваш, винаги е без логика и не на място. Изглеждаш странен, и не бих искала да комуникирам с теб!

Добавям следните редове и приключвам с рапортите към теб :

• Никъде не съм написала, че искам компютъра да върви на най-високите настройки, детето гони Medium настройки и малко по-добър FPS.
  • CS.GO цъка на LOW , всичко което може да се свали на по-ниско е свалено и едвам движи с 35-45 fps. Kомпютъра на който той цъка е на 13г.
  • Освен тази игра иска да играе много други игри, които до сега не успявал заради доста старият компютър.
  • Помолих те няколко пъти, да не ми спамиш темата, защото такава спъваш работата на мен и момчетата за по-бързото сглобяване на компютърна конфигурация.
  • Ясно ми е, че ще върви и с по-слаб процесор, с друго захранване и с по-евтина видеокарта, НО този компютър го правя за следващите 5-6 години даже и повече. Така, че трябва да е възможно с най-добрите части за тази цена.
  • Не мога да съм в крак с последните модели компоненти, защото всичко това струва пари. Моите пари са разпределени : Първо сметките, после храна и след това други разходи ! 
  • Има си нов монитор и слушалки, другите неща като мишка и клавиатура, ще бъдат подновени ! Повече няма да ти отговарям ! 
преди 3 часа, tepmu написа:

Според мен няма смисъл да се прекалява с много скъпа периферия. Може се вземе нещо добро на разумна цена, предвид ограниченията с бюджета. Тъй като и аз съм играл не малко CS да ти кажа клавиатурата почти не е важна, мишката е по-важна, защото основно от нея зависи. Другото, което е сина ти не е професионален играч, че да усети някаква минимална разлика (по-скъпите части означават в общия случай по-качествена изработка). Погрешно е да се смята също, че ако имаш скъпа мишка, клавиатура и т.н ще станеш много добър. Живееш в София, това означава, че имаш достъп до най-различни магазини, най-добре е да идете на място и да ги усети, самата форма на мишката най-вече - някой обичат "дебели", други продълговати им са по-удобни. Най-малкото да се ориентира за модел, а след това пак може се закупи от Интернет, ако е по-изгодно.

Относно клавиатурата, която си предложила мен лично не ми харесва, защото е с малкия шифт, такива клавиатури поне на мен никога не са ми били удобни особено за CS. Другото, което аз предпочитам да е по-безшумна, а не да ме чуват в другия квартал. Иначе добре си се ориентирала да има подложка за ръката и подсветка (ако играе вечер на загасен ток е удобно).

Относно мишката, както казах много е важна формата, DPI всички модели вече имат 1600 или повече, така че която и да избереш няма сгрешиш. Другото, което е хубаво е да има копче отстрани, много е полезно ако говориш с приятели докато играеш да включваш микрофона с него.

Относно бюрата повечето прибягват от тези с подвижната част за клавиатурата, защото е по-прибрана и по-естетична, но за мен са страшно неудобни за игра, защото вариантите в този случай са 2. Единият да сложиш мишката отгоре, което поне за мен не е удобно, когато мишката и клавиатурата не ти са на едно ниво. Другият вариант е да сложиш мишката отдолу, което е още по-зле, защото няма достатъчно място и би попречило при игра.

Мишката е най-важна, съгласна съм. Но искам да му взема нова клавиатура, в момента е с тази "баба", мисля, че и тя е на 13г. Копчетата от време на време забиват, дразнещо е. Абе и компа и периферията са му почти набори, заслужава детето нещо ново и по-модерно! Особено когато не ме е тормозил и мрънкал, а търпеливо си мълчеше. Смятам, че не съм избрала скъпа клавиатура, в сравнение с три цифрените суми, които видях за механична или полу-механична клавиатура в повечето сайтове. Тази е идеална, и като размер има и тези светлини които той харесва, както и подложката. Но мерси, че отбеляза, че shifta e по-малък, не бях забелязала. Предложения, които си ми дал не ми допадат, на него също.. не е това което търсим. Материала не ми харесва. Но все пак благодаря ти! :))) Полу-механична е, не е толкова шумна, както механичните. Гледах и ревюто в ютуб. ;))) А, за мишока, почти винаги играем и аз и той с тази форма, няма нужда да излизаме по магазините, мишката отдавна е избрана - > тук.
Той смята, че с добра мишка, компютър и клавиатура, ще може да бъде най-после себе си. Никога не си е мислел, че компа, ще го направи по-добър, единствено иска да се наслади на играта и на нормален fps. Той си е добър по принцип, отдава му се. Мисли бързо, има светкавични реакции, съсредоточен е, пази гърба на своите, дава информация на съотборниците си и се държи сериозно. Интересното е, че играе с 20 години по-големи от него, тези на неговата възраст били " несериозни и се лигавели". ;)))  Иначе са му казвали, че с неговият стил на игра, може да изкарва пари от CS, но аз лично не знам как стават тези неща, искам просто детето да се забавлява. Цъка CS от 3 годишен. Не си представяйте, че е живял пред компа, не, по 20-30 мин на ден макс. Естествено тогава мерника му беше или в земята или в небето, но с годините се научи. Бюро взехме вече и е без тази подвиждна част и ние не сме и фенове, неудобно е. Имам такава част на моето бюро, но съм я махнала. ;)))

@plamen_petrov_80 Благодаря ти, че отново даде най-доброто от себе си и, въпреки, че вече бях избрала две системи, ти ми предложи и по-евтин вариант. 

Казваш, че 57.00лв не са много, и аз съм сигурна, че си заслужават да се вложат. Хем е по-добро захранване, хем е с 2 години повече гаранцията, но аз съм калкулирала всичко което плащам на месец, и това което същевременно ще изплащам на вноски, та наистина няма да мога да плащам повече отколкото съм предвидила. 
И аз мернах процесора 3600, но ако сложа него, ще трябва да махна ssd-то, новото охлаждане и перката. Получи се ето това или това 2, като избрах този който е 3600, а не 3600х, защото с 3600х излиза много по-скъпо. Оставам си между последните два варианта които линкнах горе, и вероятно ще избера по-евтиният.

Сега гледах едно видео за допълнителното охлаждане, което ми препоръча. Изглежда огромно. Много странно окачване има това охлаждане, не е като стандартното. Гледам, че заема цялата кутия и духа навсякъде из кутията, но не трябва ли да духа точно към процесора, знам ли...  ;/ За първи път виждам такъв модел, аз си знам обикновеният, който директно се лепи с фабричната паста върху процесора и така. В такъв случай, ако взема този който е DUO, няма смисъл да взимам допълнителният вентилатор предполагам ? 

Супер си е това охлаждане, аз го ползвам - в подписа ми го има. Държи нормални температури, дори при overclock и е доста тихо. Направено е така, с цел горещия въздух да се издухва зад кутията, като на нея се слага допълнителен вентилатор, който да изкарва въздуха навън. Много охлаждания са на този принцип.

Наистина не знам ...

3600 е по-нов и по-бърз със сигурност, но цената му си е доста голяма.

Може би с 2600/Х се получава по-балансирана цялостна система.

Ти не виждаш логика, но логика има. Не случайно са ти дадени примери за периферия, една хубава геймърска мишка може да ти струва колкото рамта. Масички столчета, разход на ток. За какви 5-6 години говориш, ще трябва да дадеш половината от тези 1300 лв само за видеократа. И все пак, ако се целиш напред и искаш години най-добре е да дадеш най-много пари за видео.

https://www.pazaruvaj.com/video-karti-c3142/gigabyte/geforce-gtx-1660-ti-oc-6gb-gv-n166toc-6gd-p455191962/

А и въобще, колкото примерно ток можеш да спестиш с карта с по-ниска консумация на ток за 1 година може да ти избие парите. Ти гледаш, че примерно захранването е 500 вата, ама реалната ти консумация на ток не е 500 вата, само за кутията говоря, отделно имаш монитор поне. Имаш буфер...

• Автор

Поръчах вариант 1, с по-евтиното захранване. 1385.77лв беше днес сумата. Ура! 

Преди да поръчам, кликнах на всички линкове, да видя, дали са налични. Допълнителният охладител в жълто го нямаше, затова, го замених със зелен такъв, на който пише - Arctic Freezer 34 eSports DUO Red, да се надяваме, че ще пристигне Red. Предполагам, че са объркали снимката в сайта.

Прочетох в друга тема тук, някакъв потребител плюе по Никем, че нямали поръчаните части и предлагали замяна с други, дано да имам късмет и да не се налага смяна. Ако се наложи, пак ще ви потърся :))) Надявам се, да успеят да го сглобят за 4-5 дни. 

Не видях форма, чрез която да кандидатствам за закупуване на изплащане, така, че писах в общото поле за адрес, че ще е на изплащане, да звъннат утре да се уточним.

Благодаря ви момчета, че ми помогнахте в избора на компютърна конфигурация! ❤️

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте момчета, за да не пускам нова тема, компютъра пристигна вчера. Главният проблем, който най-много ме плаши е, че компютъра поддържа висока температура от 96-99 градуса без да е пуснато нищо, вече като се пусне браузер вдига над 101, всичко друго,видеокарта,дъно - поддържа 30-37 градуса. Преди да се свържа с фирмата, искам първо вас да попитам, може ли да го поправя по някакъв начин. В новият компютър е добавен харддиска от старият компютър Toshiba 1T, който е на няколко месеца и е почти празен. Форматирах всичко, защото върху харда имаше уидоус 7, а не 10, както се обърках преди. Бях му сложила 10, но имаше проблем с CS.GO. Като го пусне, излизаше някаква табелка, която не позволяваше да се стартира играта, та му бях върнала 7-цата. Та не стигаше до уиндоус, и в описанието на дъното май си пишеше, че работи с 8-ца нагоре. Харддиска е пуснат с техният нов кабел. Захранващият техен кабел, предполагам, че не е оригиналният, защото не пасва, и е нестабилен-хлабав. Като се опитам да го наместя или случайно някой докосне кутията и тя се мръдне, отзад кабела издава пропукващ звук, сякаш дава на късо. Захранването беше на нула, вкарах кабела в буксата, след това включих другата част на кабела в контакта и чак тогава пуснах захранването от 0 на 1. Чува се звук, как дава на късо. И ме беше шубе, да не прецакам целият компютър, затова сложих старият кабел за захранване. Той ли е проблема, да върна ли оригиналният кабел ? Отделно се сетих, че съм чувала да се говори за някакво клокване, трябва ли нещо да правя, в смисъл има ли нужда от някаква настройка за да работи нормално? По едно време си помислих даже, че не са сложили термо паста, вече не знам....

Мислех и, че самата програма Speccy или там както си казва, нещо не отчита правилно, но забелязах, че като се пусне браузер, хем температурата скача, хем компютъра, от тих става шумен за момент. Много рядко температурата пада до 79, под това не е падала. 

received_665074257634187.png

Разкарай го това бъгаво "speccy" и пробвай с https://www.hwinfo.com/

Като го стартираш, има опция за сензори. Ако софтуера е стар, може да не разпознава коректно температурите на новия процесор.

Ако наистина ти е такава температурата, компютъра ще се изключи.

• Автор
преди 9 часа, Raze написа:

Разкарай го това бъгаво "speccy" и пробвай с https://www.hwinfo.com/

Като го стартираш, има опция за сензори. Ако софтуера е стар, може да не разпознава коректно температурите на новия процесор.

Ако наистина ти е такава температурата, компютъра ще се изключи.

Пробвахме я, същото показва. В същото време сина ми инсталира игрите и ги играе на макс настройки даже, и няма лаг. От игра на 40fps Cs.GO,сега играе на 118, даже се качва и над 170-200.

Обаче аз жмай не съм успяла да изтрия 7-цата уиндоус. Като се стартира компютъра пита, какво избирате 7 или 10 уиндоус, когато пробвам на 7, пише, липсващи файлове, не може да се стартира ( не, че ми трябва, просто пробвам.) 

Много странно, мисля си, може ли да е от това, че не използвам оригиналният кабел на захранването, а сложих кабела, на предното захранване, защото пасна по-стабилно. Страх ме е да върна оригиналният кабел, пръщи и дава на късо....

Чудя се, ако се обадя да им кажа, те какво ще направят, трябва да пращам обратно целият компютър, и дори и при тях да показва същото, няма да си признаят, щото писаха,че машината е минала всички тестове в петък и е готова. 

83046243_125441895348143_7103260224022118400_n.png

Пусни сензорите, стартирай някоя игра за 5-10 минути да натовари процесора и покажи температурите от различните сензори. Тук температури не се виждат. Не е изключено при транспорта да се е откачило нещо. А това чаткане от кабела да не би да е прекъснат някъде или да не е вкаран докрай?

• Автор
преди 53 минути, Raze написа:

Пусни сензорите, стартирай някоя игра за 5-10 минути да натовари процесора и покажи температурите от различните сензори. Тук температури не се виждат. Не е изключено при транспорта да се е откачило нещо. А това чаткане от кабела да не би да е прекъснат някъде или да не е вкаран докрай?

Добре, само да му свърши играта, и ще снимаме, че сега е в група с приятели. На кое казваш сензори, но тези зелените черти в дясно ли,където пише ядрата?

Това с кабела не ми хареса, пробвах толкова много пъти и при всяко мърдане пръщи и дава на късо...

Докрай беше последно, но го извадих и повече не го сложих. На мен не ми прилича на оригинален кабел, по-малък е в края, също така няма никакви надписи по него. Просто обикновен китайски гладък кабел,  доста по-малък от буксата, не я запълва, стои си свободно. Моят е по-широк и веднага пасна, но и той се опита да даде на късо...не знам къде е проблема..

Толкова пъти  съм слагала и махала кабела за захранване на моят компютър, като го почиствам и никога не ми е пръщял. Ако им върна компа, ще го държат месец, и без това през цялото време се заяждаха с мене. Беше готов в Петък, пратиха го в Понеделник. Страничният капак на машината, които имитира стъкло, а е някакъв акрил, отвътре е целият издраскан. Този който го е сглобявал, ми е имал зъб. Да не говорим за процедурата им на изплащане, скъсаха ми нервите. Пратиха ми всички документи да ги подпиша, подписах и тези които са копие за клиент, ми казаха да им ги върна, към тях. Викам, защо просто не ми пратихте компютъра,след като частите са налични, да подпиша всичко, и едната част от документацията, да се върне при вас, а другата да си остане в мен? Не може, така процедираме ние....и това е! Вместо да ми звъннат от Уникредит, където достъп до личните ми данни ,ще имат само служители на банката, тези от Никем ми изпратиха въпросник,  да си опиша едва ли не и майчиното мляко...колко пари, от къде пари, давам ли нещо под наем, не давам ли...само където не питаха в колко ставам и какво закусвам....

Писах падежна дата първо число, те ми го смениха без да ме питат на 21 число. През цялото време ме правиха на тъпа, каквото и да ги попитам, отговаряха подигравателно и едно такова троснато. Общо с 5 души разговарях, само 2-ма от тях баха свестни и говориха възпитано и ясно.

11.png

Грубото отношение си е за тяхна сметка. Може да пробваш и SpeedFan като още един вариант, аз също мисля, че е някакъв бъг тази температура, но не изключвам вариант и проблем с термопастата. Относно кабелът моя също "пръщи" докато го изваждам или вкарвам, но след това няма проблем. С твоя кабел наред ли е? Windows-a на SSD е инсталиран, нали? А хард диска, предполагам преди това е бил с Windows 7 и не си го форматирала, за това ти показва и двата.

• Автор
преди 21 минути, tepmu написа:

Грубото отношение си е за тяхна сметка. Може да пробваш и SpeedFan като още един вариант, аз също мисля, че е някакъв бъг тази температура, но не изключвам вариант и проблем с термопастата. Относно кабелът моя също "пръщи" докато го изваждам или вкарвам, но след това няма проблем. С твоя кабел наред ли е? Windows-a на SSD е инсталиран, нали? А хард диска, предполагам преди това е бил с Windows 7 и не си го форматирала, за това ти показва и двата.

Е, не всички бяха груби, попадах чат-пат и на разбрани хора от техният екип. Добре, ще го пробваме и него. А, възможно ли е да са забравили да сложат въобще паста? Или няма да даде на контакт или там каквото се случва между охладителя и процесора.... нямам представа. Демек, да пробвам със техният кабел,без да се притеснявам, но той стои хлабаво. С моят кабел издаде 1 път този звук и, после вече като го разклатих, да видя докрай ли е, нямаше проблем. Е, сега това не знам, просто пуснах да се инсталира 10-тката. Може да звучи тъпо, но не съм работила със SSD дискове, и въобще не знам къде се намира. :))) Видях го, че е закачен по средата на дънната платка, но нищо повече. Даже не съм го търсила, може и да го показва, там при другите дялове C, E, D.

Да не го форматирах, защото бях забравила, че му го сменихме със уин 7, мислех си,че е с 10-тка.

А, допълнителният вентилатор, не съм сигурна от къде точно вкарва въздух. Предната част на кутията е без никакви отвори.

999.jpg

99.jpg

@Raze Чертите които са в зелено и жълто, се сменят, по едно време всички бяха жълти, после пак стават зелени. Там където пише Clock, малкото прозорче.

За кабела на захранването - ползвайте този който пасва по стабилно. Искрите който се чуват не са от късо, ако беше така бушона щеше да е изключил. Прегледайте кабелите отново - няма кабел без надпис! Може надписа да е релефен и вероятно гласи нещо като 3 х 0,75 ..., сравнете двата кабела по този параметър.

Не съм сигурен с кой компонент пристига кабела или просто го е нямало и са добавили най-евтиния кабел при тях, колкото да го има.

За W7 - спрете компютъра и извадете захранващия кабел на твърдия диск с обем 1TB, пуснете машината и вижте дали ще зареди W10.

За температурите - първо инсталирахте ли всички драйвери на системата от сайтовете на производители на отделните компоненти? Проверихте ли какви са температурите в BIOS? Други софтуери какво казват - CPUID HWMonitor, aida64, някоя специализирана от производителя на дъно или от AMD?

HWinfo при стартирането ти отваря малко прозорче, където може да сложиш отметка на "sensors only" или ако го стартираш нормално, отгоре точно под менюто има голям бутон "sensors".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.