Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов компютър за CS.GO и др.игри :)

Featured Replies

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не, настоявам - потърси!

И колко трябва да се "бръкне" за сериозно SSD, а защо?

Аз пък настоявам да ми кажеш за какво и е ССД за игри.

• Отговори 179
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

За да може системата да зарежда бързо, играта също и сина й да не остарява пред компютъра чакайки следващото ниво, а да играе и после да излезе с приятели.

Ако се загледаш по-добре в темата ще видиш, че съм дал система и без SSD.

Та аз си чакам отговорите, а ти така и така нямаш какво друго да прави > пусни едно google ... и да видим.

Каква система ще зарежда бързо:) Играта му ще зареди няколко милисекунди, или някоя секунда по-бързо. И то трябва да е сложена на ССД_то (очевидно). И тъй ако примерно лапето играе 10 игри по средно 30-40 ГБ, какво, ще трябва да си взеем перимерно ssd 500gb, което идва вече 50-на лева повече.

Например на моята машина, харда и е най-слабото звено. След включване за 2.5 секунди е до въвеждане на ПИН и след въвеждане на пин за максимум 5 секунди е до зареден начален екран до пълно функциониране (зависки какво съм наблъскал на стартъпа_

При игри зареждането в някои случаи може да е повече от 1-2 минути, сравнено HDD vs SSD, особено ако диска е фрагментиран. В google/youtube има достатъчно примери и тестове, а и лично съм се убедил в това. Също и за ОС и приложения. Примерно:

преди 3 часа, Raze написа:

При игри зареждането в някои случаи може да е повече от 1-2 минути, сравнено HDD vs SSD, особено ако диска е фрагментиран. В google/youtube има достатъчно примери и тестове, а и лично съм се убедил в това. Също и за ОС и приложения. Примерно:

Нямам игри освен Wotlk, за да пробвам но това за зареждането на Ундоуса е баси простотията. за 2.5 сек зарежда до пин код, и за максимум още 5 до начален екран. С доста смотан HDD.

Камене, не че нещо, но май си нямаш идея какво пишеш и само оспами темата на жената. Какви 2.5 СЕКУНДИ зареждане с HDD...то с SSD не може за толкова. Не се брои ако се използва Хибриден режим или Hibernate/Sleep.

преди 19 часа, Камен Петров написа:

Напълно очаквано глупостите на Тръмп вдигната цените. Аз съм абсолютно сигурен, че на един 6-7 годишен примерно ДЕЛ с една карта от рода на 1050ti може да подкараш и да върви добе абсолютно всяка игра. И едва ли ще излезе повече от 500 лв. ОС-то също има значение според мен. ВИН10 е доста добре, но трябва да е лицензиран. 

Уверявам, че има разлика. Освен това кракнатите са наблъскани с троянци и вируси. Съвсем спокойно могат да ви ползват видеокартата да копаят.

За около 350 лв. може да се вземе i7 4x4 с 500ГБ хард, 8ГБ РАМ с гаранция. Вземаш за 150-70 лв 1050ти втора ръка с гаранция, едно ссд за 30 лв и ако искаш ощше малко рам втора ръка и пак няма да мине и 600 лв.

Аз лично си направих по този начин за 350 лв общо. i5 4x3.4 + 500GB HDD+12 RAM 1666 DDR3+ 750ti (помощния модел с 4 ГБ). Фортнайт ще го подкарам под 80 ФПС някъде. Може и 60.

Също така е вариант, ако познавате или ви насочат към някой частник (не става въпрос за работи на черно), който има добро име, но тогава няма да имате гаранция по принцип , ще излезе поне 20-30% по-евтино.

Ще подкараш всяка игра, ама на Low и скоро може и да не можеш дори и всяка да подкараш.

Относно игрите, разбира се че е по-добре да са лицензиране и човек да не се занимава с пачове и врътки, но не е задължително кракнатите да са наблъскани с вируси, а и и да са, може да се заобиколят в повечето случаи.

500GB вече е малък обем за диск, след като повечето игри са около 30-60GB инсталационни. 8GB RAM също е недостатъчно, защото само софтуера става все по-лаком и недостатъка на RAM ще принуди Windows да ползва pagefile-a, а достъпа до него е в пъти по-бавен от този до RAM паметта.

Видеокарта втора ръка е глупаво да се купува, защото не се знае колко е копала, клоквана и т.н. при предишния собственик и изобщо гаранцията на частите втора ръка е доста малка. И няма смисъл след като бюджета стига за новички части. Система да не се сменя всеки ден и без това.

Че цените са надути така e, че всичко зависи от бюджета на човек така е, но да дай да не се залъгваме, че твоята система може да се сравнява с някои от предложените по-горе. Преди няколко години може би, но не и сега.

Примера ти с After Effects също не е особено показателен, защото става въпрос за някакъв си надпис. Не че няма да се справи сигурно и с по-сериозни неща, но времето, което ще е е необходимо ще е доста по-голямо и сигурно ще се налага да пускаш програмата през нощта като спиш.

преди 52 минути, Камен Петров написа:

Нямам игри освен Wotlk, за да пробвам но това за зареждането на Ундоуса е баси простотията. за 2.5 сек зарежда до пин код, и за максимум още 5 до начален екран. С доста смотан HDD.

Това трябва да се види! Дай доказателство, примерно снимка на boot racer и да се виждат марка/модел на диска и параметрите на компютъра.

преди 2 часа, Raze написа:

Това трябва да се види! Дай доказателство, примерно снимка на boot racer и да се виждат марка/модел на диска и параметрите на компютъра.

Диска е някакво 10 годишно хитачи. И не е в добро състояние.

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Че цените са надути така e, че всичко зависи от бюджета на човек така е, но да дай да не се залъгваме, че твоята система може да се сравнява с някои от предложените по-горе. Преди няколко години може би, но не и сега.

Не може ест.

Примера ти с After Effects също не е особено показателен, защото става въпрос за някакъв си надпис. 

Този фаркрай4 ефект съм го правил на стария комп. И не е точно надпис, там се наслагват няколко фог ефекта, Има го в тубата, хич не е леко.

Хем не е в добро състояние, хем зарежда windows по-бързо от най-бързите SSD дискове? Що си мисля, че си правиш свободни съчинения, колкото да се направиш на интересен?

• Автор

Камен Петров, не е лошо,че се включи, но някакси не си разбрал какво точно търся, докато другите момчета уцелиха право в десетката.

Не искам да ми даваш повече съвети и покрай теб да се създават спорове. Не купувам картофи, които после мога да върна или заменя, затова трябваше да обмисля добре покупката.

Знам си възможностите, и това което ще купя сега, ще трябва да издържи години наред. Затова търсех най-доброто за тези пари, както и нарочно не избързах да поръчам, защото предполагах, че може още някой да се включи и да даде своето мнение. Така и стана @Raze предложи друга карта, която идеално пасна, на конфигурацията която @plamen_petrov_80 направи за синът ми.

/Разбира се с моето забавяне имаше и минуси. Някои от частите вече не са налични, като например първоначалната кутия, която бях харесала/

Та сега по същество, ей го кога ми остана време да пиша в 04:33ч през нощта...:(

@tepmu Еййй, не ти запомних ника човек, писах termu, temru, termus....обаче, ето,че най-после го уцелих и те тагнах. ;)))) 

Относно въпроса ти за гаранцията на Kingstone, че не е описана в сайта на Nikem, реших да хвърля поглед в другият сайт - тук има гаранция 60 месеца, та предполагам, че и Nikem предлагат същата гаранция,знам ли.

Ето я конфигурацията която ще поръчам : Тук , но гледам, за процесора пише, че не е наличен. А, като пусна името му в търсачката ми излиза наличен, но не знам как да го добавя в кошницата и да махна, този който ми излиза,че е изчерпан.

@plamen_petrov_80 Бях харесала червеният охладител, защото ще се върже с всичко ,което е избрано в червен цвят. Клавиатурата ще бъде настроена да свети червено, мишката също, стола и той е червен, намерих и черно-червени тонколони.

Та се чудех, щом си заменил старият червен охладител, с друг модел и цвят на който пише DUO ---> тук , вероятно е по-добър и охлажда по-силно ли, каква му е идеята? Това DUO предполагам значи двоен... гледам и парите са му повече...:)))
Каква е разликата между стандартният охладител на AMD и тези които ти ми предлагаш? Благодаря ! Извинявай, че така те тормозя ! ;)))

Бтв: За стола се бях оплакала в предните коментари, че от 170.00лв или 179.00лв, го качиха на 230.00лв. Е, спазарих го на 170.00лв с все доставката. В сайта има бутон "Коментирай цената", и ако оставиш линк,че си видял стола на друго място на по-ниска цена и те ти свалят цената. Човека ми вика, ми намерили сте го за 170.00лв, + доставката 9.00лв -- > 179.00лв, аз ще ви го дам по-евтино от 230.00лв, на 173.00лв+6.00лв доставка. Е, викам, ако сме добре с математиката, то пак излиза същото 179.00лв, а и в другият сайт доставката е безплатна хахах ;))) И накрая му писна и вика, добре,добре, давам ви го на 164.00лв+ 6.00лв доставка, излиза 170.00лв, съгласна ли сте? Дамммм ;))))

Айде добро утро на вас, а на мен лека нощ! Сори, ако имам грешки, но това го написах на магия, направо си спя. ❤️

Охладителя можеш да си го вземеш и с 1 перка, разликата е минимална и пак ще се справя перфектно с охлаждането.

Или може да вземеш с двете перки и да не поръчваш допълнително перка, а втората да я сложиш отзад на кутията да вади горещия въздух.

преди 3 часа, Vesi82 написа:

Клавиатурата ще бъде настроена да свети червено, мишката също, стола и той е червен, намерих и черно-червени тонколони.

Веси, каква клавиатура си харесала? Механична или мембранна? А колонките каква марка са? Между другото поне за мен CSGO по-добре се играе на слушалки и е добре да са headset (да имат и микрофон). Сигурно си имате, но да си кажа. Чуването на стъпките на противника често печели половината игра. :)

И бързо оздравяване!

Да обясня за количката - зареждате избраната количка, избирате компоненти който искате да замените, зарежда неговата страница и избирате знака - от дадените в дясно - и +.

След това отивате в ляво на групите продукти, намирате желания и добавяте в количката. Ако примерно трябва даден компонент да стане двоен като количество - примерно два вентилатора - от количката > зареждате вентилатора и давате +.

Сега за системата ...

Честно не ми харесват цените на паметите, не съм се интересувал какви са тенденциите, но 150 лв. за памет на 3000 не ме блазни.

За охладителя, просто Duo го няма в червено, не е проблем да се вземе и единичния - лична преценка, че отношението какво получавам спрямо парите беше по-добро.

преди 14 часа, Raze написа:

Ами гледай, тук е изгасен, пускам рекординг с телефона, ставам пускам компа, после сядам, скролвамд а излезе менюто за парола, пиша си пина и така.

http://nikem-bg.net/cart/63554p1r61716p1r63386p1r63714p1r60819p1r62099p1r55270p1r63568p1r55985p1rf.html

Добре прегледайте всичко, всички.

Лично виждане към днешна дата и според наличностите.

Аз обикновено не пазарувам така.

Веси, тука всеки се прави на разбирач, включително и аз. На игрите им завишават и не само на тях изкуствено изискванията. Картата, която ти препоръчах се води НОМЕР 1 за цената си на пазара и е НОМЕР 1. Въобще прегледа ли я? Като ти се дават излишни пари - еми давай. Знам я тази нагласа като пазаруваш искаш да обмислиш всичко. Все пак не искаш съвет ама ти давам, какъвто и модел видео да си си избрала поне да е Нвидиа.

А на другия му дадoh видео как върви Фортнайт на висока резолюция и настройки с овърклокнат GTX750ti, която е бая по слаба от 1050ti.

Това следното, говори ли ти нещо? 

Maximum GPU Temperature (in C)
97
Maximum Graphics Card Power (W)
75
Minimum System Power Requirement (W)
300
А на
преди 1 час, Камен Петров написа:

Ами гледай, тук е изгасен, пускам рекординг с телефона, ставам пускам компа, после сядам, скролвамд а излезе менюто за парола, пиша си пина и така.

Не че се видя нещо и за какъв пин говориш въобще?

преди 1 час, Камен Петров написа:

Веси, тука всеки се прави на разбирач, включително и аз. На игрите им завишават и не само на тях изкуствено изискванията. Картата, която ти препоръчах се води НОМЕР 1 за цената си на пазара и е НОМЕР 1. Въобще прегледа ли я? Като ти се дават излишни пари - еми давай.

Сериозно? Ай стига с глупостите. 1050ti е доста по-слаба от предложената горе 1660, а жената иска да ползва системата поне няколко години напред.

Ми как да се види като телефона е залепен за върха на монитора чрез калъфа... за какъв ПИН. За е ТАКЪВ....PIN

Никъде не съм казал, че 1050ти е по-силна, то ти е достатъчно да видиш цифрите, и ще разбереш коя е по мощна. Казах, че е изключително хладна, иска малко захранване, консумира малко ток, Не и трябва специална кутия и захранване, и е предостатъчна за игри за поне 5 години напред (според мен).

Много мърморите ама аз се обзалагам, че не сте последна и лицензирана версия на 10, като ви чета какво пишете...

преди 17 минути, Камен Петров написа:

Много мърморите ама аз се обзалагам, че не сте последна и лицензирана версия на 10, като ви чета какво пишете...

Това какво общо има с темата? И не, не съм с последната версия, защото така съм решил. С 8.1 съм!

Май като няма какво да кажеш и сменяш темата.

Ми за какво пускаш клип тогава снимам през калъфка тогава...логика?

Не ми отговаряй нямам какво да си кажа повече с теб. (И да, имам участие в международни форуми - сега видях подписа си).

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Това какво общо има с темата? И не, не съм с последната версия, защото така съм решил. С 8.1 съм!

Май като няма какво да кажеш и сменяш темата.

Ми за какво пускаш клип тогава снимам през калъфка тогава...логика?

Е не виждаш ли... пускам рекординг - ставам - отивам до компа, включвам го - 5 сек минали, връщам се, вече е на вход, пиша паролата - 5 секунди, и следва начален зареден екран. Връзка с темата няма - но ако си я проследил някой тука ахна и не повярва за колко време зарежда.

преди 44 минути, Камен Петров написа:

Ми как да се види като телефона е залепен за върха на монитора чрез калъфа... за какъв ПИН. За е ТАКЪВ....PIN

Никъде не съм казал, че 1050ти е по-силна, то ти е достатъчно да видиш цифрите, и ще разбереш коя е по мощна. Казах, че е изключително хладна, иска малко захранване, консумира малко ток, Не и трябва специална кутия и захранване, и е предостатъчна за игри за поне 5 години напред (според мен).

Нормално е да консумира по-малко ток, това е карта, която се захранва само от PCI-E слота (с малки изключения). Относно това, дали е достатъчна за 5+ години, то и сега не е достатъчна за някои игри, освен ако не искаш да играеш с 30-40 кадъра на HD резолюция и минимални настройки. 1660 S е много по-нова технология, 2 пъти по-мощна, а относно температурите, може да се поспори коя е по-хладна:

https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1660_super_gaming_x_review,7.html

И аз все още чакам резултата за зареждането на windows както съм ти казал, но май ще си останем само с чакането и дървеното ти философстване без доказателства.

преди 19 минути, Raze написа:

Нормално е да консумира по-малко ток, това е карта, която се захранва само от PCI-E слота (с малки изключения). Относно това, дали е достатъчна за 5+ години, то и сега не е достатъчна за някои игри, освен ако не искаш да играеш с 30-40 кадъра на HD резолюция и минимални настройки. 1660 S е много по-нова технология, 2 пъти по-мощна, а относно температурите, може да се поспори коя е по-хладна:

https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1660_super_gaming_x_review,7.html

И аз все още чакам резултата за зареждането на windows както съм ти казал, но май ще си останем само с чакането и дървеното ти философстване без доказателства.

И за къв чеп ми е да лъжа за колко време ми зарежда ОС-то? Въобще чаткаш ли какво е клипчето? Комп включвал ли си някога? АЗ не че не поясних ама айде пак - шибнал съм телефона залепен за калъфа на върха на монитора, камерата  не е в средата на ТЕЛЕФОНА. Все пак то е достатъчно ясно и предвидимо какво е записано, след като и обясних. Пускам рекорд видео, ставам от ФОТЙОЛА. Отивам от другата страна на масата, където ми е КОМПА. Включвам го, връщам се. Пиша си ПИН-а и виждаш син екран, това нещо говори ли ти въобще?

Това че използва директно слота за мен е предимство. Момчета, вземете си сложете лицензирани уиндоси, щото ми се струва че представите ви са объркани от пиратските недъгави копия, които може би ползвате. Ма все пак ми се струва, че по по-мощната версия има и конектор.

Кажи една игра, дето щяла да е на 30-40ФПС с 1050ти, и да проверим, както казах само WoW имам. Па тя си е бая тежка да ти кажа.

Защото няма как това да стане с механичен диск. Игри колкото искаш:

и това е на минимални настройки и 1080p. Както виждаш, на места кадрите падат до под 40. На високи и 30 кадъра няма да хванеш. Това е видеокарта от ниския клас, направена за бюджетни машини и такива с ниска консумация. Няма как да очакваш висока производителност от нея, освен това вече е на над 3 години.

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/assassin-s-creed-odyssey-test-gpu-cpu-2018

Ето и още една игра, където дори падат кадрите до/под 35:

И стига си спамил темата с глупости, че и ние покрай теб....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.