Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов компютър за CS.GO и др.игри :)

Featured Replies

на 10.01.2020 г. в 10:52, plamen_petrov_80 написа:

Не цъкайте на готова конфигурация!

Съгласен, но пък точно за тая игра каква конфигурация трябва....

Някъв за 300 лв втора ръка. И не някъв CS:GO, ами After effects ще подпаля на примерно някъв 10 годишен дел.

• Отговори 179
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тука като се каже бюджет значи да се използва и по-възможност да се увеличи не се гледат изисквания и не се смятат пари

или ти излиза име на стиснат и не мислиш за бъдещето как няма да можеш да сложиш 16 ядреник. :02:

преди 15 часа, Камен Петров написа:

Съгласен, но пък точно за тая игра каква конфигурация трябва....

Някъв за 300 лв втора ръка. И не някъв CS:GO, ами After effects ще подпаля на примерно някъв 10 годишен дел.

И дай сега тогава да вземем най-неизгодната система, като можем за същите пари да вземем нещо доста по-добро? Странна логика.

И не, не е само CS, жената е написала и други заглавия, пък и CS:GO отдавна не е толкова лек след обновяването на някои от картите (където FPS-а падна доста) като Cache, пък и приятели ми са се оплаквали, че и Nuke им е тежка също.

И да подкараш After Effect ще върви като на SlideShow дори с по-стара версия. Пък и идеята е да се свърши нещо на нея, не само да се отвори нали? :)

• Автор
преди 19 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Logitech G102/203. Аз лично съм с такава и нямам ядове в CS:GO (но вече нямам време да го разцъквам). Иначе то повече в момента дебати има затова дали влияят 144/240HZ на играта, времето на отговор на монитора и прочие, но едва ли детето ще гони професионална кариера (пък и за тези пари на конфигурацията едва ли).

Да, и тази мишка гледах, имам я предвид принципно,мерси. Много съм доволна от продуктите на тази фирма. На мен ми вършат работа, но явно игрите на синът ми изискват по-добри и малко по-скъпи мишка и клавиатура.

Той е с мишка на същата фирма, но е от най-обикновенните и евтини варианти. Често казва, че е натиснал за стрелба преди противника, но мишката не е отчела клика. Ясно е, че не е от самата фирма, а от по-евтината изработка.

Иначе не гони професионална кариера, да, но играе доста добре с лоша конфигурация и лаг, представям си с добра машина колко ще му е кеф. Той е на 15г, а отбора с който цъка са на по 30-32г. И почти винаги е пръв, без значение с random група ли е или с неговите хора. Играе сериозно, не се лигави, наблюдава играта на противниците и винаги има план за всяка ситуация. Както и се учи от грешките си и гледа да не ги повтаря. :))) Затова искам да го зарадвам малко. 

преди 16 часа, Roujin Z написа:

Между другото нали сте наясно че 1 200 лв. на изплащане значи 200 лв. годишно отгоре без значение от магазина? 

Разбира се, че и това е пресметнато, точно заради това, ще бъде изплатен, за възможно най-кратък период, за да се избегне по-високо оскъпяване. Темата е с ясно заглавие, всичко друго е подробности. Даже, мисля, че почти приключихме, защото избрах конфигурацията на @plamen_petrov_80, а и другите момчета подкрепиха неговото предложение, така, че още повече му се доверих.

Същевременно, благодаря и на вас @Roujin Z, че ми писахте на ЛС и , че отделихте време да пишете и в темата и дадете своето мнение. Не успях да отговоря на ЛС, защото не бяхте единственият, който ми писа, точно и затова се обърках отвсякъде, защото в темата се предлагаха едни части, а на ЛС други потребители ме съветваха, да не взимам частите които са ми препоръчани в темата. Без да споменавам имена, за да не стават интриги, хората сами ще се познаят.

Писа ми и някаква жена, която ме нападна доста агресивно, навлизайки в личното ми пространство, обвинявайки ме в някакви несъществуващи неща. Също така ме разпитваше, защо съм щяла да взимам компютър на синът ми, за какво му е, да не съм му взимала....ужас.

Мисля, че имаше някакво психично отклонение. Просто я блокирах.

преди 43 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И дай сега тогава да вземем най-неизгодната система, като можем за същите пари да вземем нещо доста по-добро? Странна логика.

И не, не е само CS, жената е написала и други заглавия, пък и CS:GO отдавна не е толкова лек след обновяването на някои от картите (където FPS-а падна доста) като Cache, пък и приятели ми са се оплаквали, че и Nuke им е тежка също.

Абсолютно съм съгласна. Точно с тези две карти, има проблем и лагват, даже и на още няколко карти.

Предполагам става дума за тази система:

http://nikem-bg.net/cart/63554p1r60819p1r63759p2r61316p1r60577p1r61991p1r60465p1rf.html

Гледам я отново какво може да се промени:

1. Дъно  - за цената си друг избор за AMD няма, всичко друго ще е по-скъпо, а се гони бюджет

2. процесора - тук може да се вземе модела без X, като може да е с или без допълнително охлаждане - определено в момента е избран по-добрия процесор с по добрия охладител, ако се взема допълнително охлаждане със сигурност ще повлияе на цената в посока нагоре.

Забравих! Тук може да се вземе и 1600 модела - около 200 лв. е, но-все пак при наличен на пазара 3600 си е две поколения по-стар, но е вариант!

3. Памет - за 2х8@3000 - драстично по-евтина не съм виждал, ако се намери някоя на 3200 за +20 лв. може да се помисли

4. SSD-то - определено има по-бързи, но трябва да се добавят още 30 лв. - друг вариант е да отпадне изцяло и да се ползва наличния нов диск, това би спестило 100 лв. който могат да се добавят в друг компонент, но трябва да се помисли добре. SSD не влияе на кадрите в секунда при игра, може да се добави по всяко време, но трбвя OS-а да се премести там. Да като цяло системата няма да е в най-върховата си форма, но реално до сега е ползван същия диск, така че не е стъпка назад. Има и по малко 2,5" SSD-та, но като цена и какво получавате не ми се виждат изгодни. Както казах трябва да се помисли!

5. Видео карта - сърцето на игралната система - тук ще разгледам още малко преди да коментирам. Не е ясно дали има бюджет за друга карта.

6. кутия - нищо специално, но не е и най-евтината за 28 лв. ...

7. захранване - има и по-добри и по-мощни има и същите W за по-малко пари, но мисля, че това захранване добре пасва ценово и като параметри на системата.

Ще помисля още малко, ще видя какви компоненти има налични в различните търговци и на какви цени и ще напиша ако съм или не съм харесал нещо друго.

Добре е да се знае:

- 1200 лв. ли остава абсолютния таван за системата

- SSD-то може ли да се пропусне

- системата от едно място ли трябва да се закупи

- и трябва ли да дойде сглобена (някъде това се плаща)

- кой ще инсталира W10 на новата система

Спорен ден!

Аз по-назад съм дал вариант за по-мощна, нова, икономична и хладна видеокарта на същата цена, авторката да си решава вече.

• Автор

Само да звънна един телефон и ще ви кажа, дали остава същият бюджета.

• Автор

Добре, със сглобяване и всичко, най-много 1300лв. трябва да излезе, не повече от това. Като това ssd, ако не ми е наложително, за игрите които съм описала, може да се премахне.

Но харддиска на детето е с win 10. А, някой спомена, че на това дъно което си ми предложил, не може да се сложи win 10. Също така, най-важните игри са CS:GO и тази GTAV, която отдавна я иска, но не можеше да я цъка на неговият стар комп. За нея четох,че трябва win7, win8, win 8.1, демек с win 10 няма да стане, нали така или бъркам ? 

Бих искала да е от един сайт и да го сглобят на място, така ще платя само една доставка. Имайки предвид, че ще поръчвам още необходими неща, които са от различни сайтове, и за тях също ще трябва да платя доставка.

Принципно точно до мен е централният офис на JarComputers, но мисля, че при тях частите са по-скъпи. От там взех харддиска. Когато взех харддиска, носех компютъра с мен, за да сложат новият хард, на мястото на старият, и ми взеха 10.00лв

След като видях,че слагането е отвъртане и завъртане на няколко винта и включване на захранващият кабел към харда, разбрах,че съм могла и сама да го свърша..но вече бях платила. ;))) 

Та в този ред на мисли, ако сглобяването излиза много скъпо, ще търся начин, сама да го сглобя или, ще звънна на някой приятел за помощ.

Няма такова нещо, на ново дъно да не може да се сложи windows 10, още повече, че новите дъна идват само с такива драйвери, драйвери за по-стари ОС са изключение. А SSD е поочти задължително за нов хардуер, понеже ускорява в пъти зареждане на ОС, сравнено с механичен HDD, инсталации, стартиране на приложения и така нататък.

Новия компютър наистина е направен главно за W10.

Има голям шанс при преместването на твърдия диск да зареди системата, но все пак е хубаво да се направи една нова и чиста инсталация. Въпроса е кой прави инсталацията.

Игри който вървят на 7, 8.1 няма как да не вървят на 10.

SSD-то е препоръчително, но системата функционира и без него - което значи, че не е задължителен компонент.

• Автор
преди 19 минути, Raze написа:

Няма такова нещо, на ново дъно да не може да се сложи windows 10, още повече, че новите дъна идват само с такива драйвери, драйвери за по-стари ОС са изключение.

А SSD е поочти задължително за нов хардуер, понеже ускорява в пъти зареждане на ОС, сравнено с механичен HDD, инсталации, стартиране на приложения и така нататък.

Значи не било вярно. Това ми го написа един от всички, които ми писаха на ЛС, затова и попитах, стори ми се странно.

Ами тогава, ще го задържим този SSD.

преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Новия компютър наистина е направен главно за W10.

Има голям шанс при преместването на твърдия диск да зареди системата, но все пак е хубаво да се направи една нова и чиста инсталация. Въпроса е кой прави инсталацията.

Игри който вървят на 7, 8.1 няма как да не вървят на 10.

SSD-то е препоръчително, но системата функционира и без него - което значи, че не е задължителен компонент.

Ясно, мерси. Инсталацията съм я правила аз и на моят компютър и на синът ми на компа също. Поне това го мога. За ssd-то не знам, единият от вас казва, че е задължително,другият,че може и без него.Объркана съм. ;)))

Реално може и без SSD, но съм писал какви са му предимствата. Ако ползваш компютър с SSD и после се прехвърлиш на такъв без, ще ти се стори ужасно бавен, дори да е с един и същ хардуер или по-мощен.

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

Реално може и без SSD, но съм писал какви са му предимствата. Ако ползваш компютър с SSD и после се прехвърлиш на такъв без, ще ти се стори ужасно бавен, дори да е с един и същ хардуер или по-мощен.

Ние не сме ползвали ssd, свикнали сме с харддиска. Но навсякъде по сайтовете пише, че е добре да е ssd, ако се играят игри. 

Първичния вариант

http://nikem-bg.net/cart/63554p1r60819p1r63759p2r61316p1r60577p1r61991p1r60465p1rf.html

С друга видео карта Raze

http://nikem-bg.net/cart/63554p1r60819p1r63759p2r61316p1r61991p1r60465p1r63166p1rf.html

същото, но с по-добро SSD

http://nikem-bg.net/cart/63554p1r60819p1r63759p2r61991p1r60465p1r63166p1r63386p1rf.html

С доброто SSD и още по-добра карта

http://nikem-bg.net/cart/63554p1r60819p1r63759p2r61991p1r60465p1r63386p1r63714p1rf.html

С добрата карта, но без SSD

http://nikem-bg.net/cart/63554p1r60819p1r63759p2r61991p1r60465p1r63714p1rf.html

тук задължително се налага да се премести механичния (нов) твърд диск който вие имате. Бюджета е най-малък, игрите ще вървят най-бързо, точно както предложението над това.

С малко SSD 128GB  за да не мрънкат останалите

http://nikem-bg.net/cart/63554p1r60819p1r63759p2r61991p1r60465p1r63714p1r58395p1rf.html

същото с допълнителен охладител

http://nikem-bg.net/cart/63554p1r60819p1r63759p2r61991p1r60465p1r63714p1r58395p1r62099p1rf.html

с охладителя и SSD 256GB

http://nikem-bg.net/cart/63554p1r60819p1r63759p2r61991p1r60465p1r63714p1r62099p1r61237p1rf.html

Сглобяването на системата при поръчка от този сайт е безплатна (все пак се звани и се пита) доставка на стойност над 1000 лв. също би трябвало да е безплатна (отново се пита). Добре е писмено да им се напомни, че вие ще си монтирате ваш механичен твърд диск - да вземат да сложат интерфейсния кабел който така или иначе идва с дъното (а може и да са два) както и ако привързват кабелите да оставят един свободен захранващ кабел, добре е да не слагат лепенки на кутията - то и без това си имате гаранция на всеки компонент по отделно. Ако желаете от същото място може да си поръчате HDMI кабел или просто да си вземете нужната дължина от локален магазин (предполагам в магазин цената ще е по-голяма).

Аз лично бих взел и няколко такива перки

http://nikem-bg.net/computer-components/Arctic-Fan-F12-Silent-120mm-800rpm-ACFAN00027A/

една-две, да има, една може да се сложи да извежда топлия въздух от кутията, а другата просто за резерва или да подмени оригиналната на кутията ако е шумна.

Това е моето лично виждане, може и да пропускам нещо - всеки може да се изкаже по въпроса.

На който и вариант да се спрете ще е много по-добре от готова система с бутон [купи сега изгодно].

преди 23 минути, Raze написа:

Инсталирал съм лаптоп с мой наличен 7200 оборотен диск, слагах му 10-ка, докато чакам да пристигне новото SSD. След това инсталирах всичко от нулата и на SSD-то - има разлика, но и в двата варианта машината работеше прилично бързо въпреки стария си хардуер. В игри разлика няма да даде. Не казвам изрично да не се взема, просто се гони дадена цена и аз лично ако мога да спестя 100+ лв. в момента няма да взема SSD-то или въпросните пари да бутна тук там по-другите компоненти, защото после няма как да извадя само 30 лв. и да засиля параметъра на даден компонент.

Аз бих спестил и от кутията, но в случая това не е възможно. Бих спестил и от видео карта вземайки RX470-4GB за около 120 лв. и т.н., но това не съм аз.

• Автор

Всичките предложения ми се виждат, чудесни! :)))

Благодаря ти много за всички варианти, за труда, за времето което отдели и първият път и сега също, мерси много! Благодаря и на другите момчета, който също се включиха по темата, аз я видях картата на Raze, но толкова хора ми писаха в този ден на ЛС с линкове, че в един момент почнах да давам на заето,честно. ;))

По-късно, ще прочета още по подробно, всичко което си ми написал и ще избера един от всичките варианти. Моля те остави ми линк, какъв точно кабел трябва да взема, за да не объркам нещо.

п.п. Давай на"ти", да си говорим. ;))

Излизам за няколко часа, до после. Благодаря!

Ако е включен fast startup на windows 10, може би ще зарежда сравнително бързо и на дефрагментиран диск, но почнеш ли да стартираш по няколко неща едновременно или ако се включи някое обновяване, забрави да си ползваш компютъра нормално. При работа само в интернет реално няма да има особено разлика, ако всичко е заредено вече и RAM паметта е достатъчна. Относно игрите, има разлика в зареждането им от механичен диск и SSD, при някои от минути става секунди.

Raze, няма да споря с теб, всеки си има лично мнение, аз уважавам твоето, аз също бих се радвам младежа да получи най-доброто SSD - просто то струва пари, ако парите ги има се взема днес, ако парите ги няма сега - все ще има повод да получи подарък ново SSD - те ще стават все по-бързи, все по-големи и да се надяваме все по-евтини.

Кабел, примерно този:

http://nikem-bg.net/computer-components/VCom-HDMI-M---M-Gold2-Ferrite-v1.4-ethernet-3D-CG511D-1.8m/

добре е да знаете каква дължина е нужна - примерно измервате сегашния и се взема същия, ам ... там щеше да има ново бюро ... ако ще има някакви драстични промени добре е да се предвидят.

преди 53 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз лично бих взел и няколко такива перки

http://nikem-bg.net/computer-components/Arctic-Fan-F12-Silent-120mm-800rpm-ACFAN00027A/

една-две, да има, една може да се сложи да извежда топлия въздух от кутията, а другата просто за резерва или да подмени оригиналната на кутията ако е шумна.

Не знам защо, но то извеждаща перка си има, вкарваща няма. :)

преди 1 минута, Raze написа:

Къде го намери? Искам да поръчам!

Небесните (то на картинката има подсказка).

Има много такива промоции в сайта им.

Със сигурност е грешка, тоест много грешки ... :)

sky-ssd.jpg.9d91414aa4626a8fe6be15aa26c8ae93.jpg

За 1200 лв. знаеш ли каква система мога да сглоба при такива цени :)

Анулират ми поръчките, но говорих с КЗП и пуснах жалба, да видим. Видеокартата нямаше наличност, но паметта още я има.

На такъв хубав нов компютър ако не му сложиш SSD си е грехота. В краен случай може да намалиш обема, щом имаш и друг HDD, но съветът ми е не пренебрегвай SSD-то.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.