Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов компютър за CS.GO и др.игри :)

Featured Replies

Е ти какво искаш. Всичко на макс ли? Човешкото око даже не може да ги регистрира тези неща. И видеото ти е избирателно. За РАМ и за процесор нещо да си чувал? Ти това видео дето го пусна забеляза ли колко е РАМ-та, и то не се знае каква е. Сега жената като даде 700 лв за видеокарта след 2 години живот и здраве ще ми напишеш същото.

• Отговори 179
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 15 минути, Raze написа:

Може ли някой модератор да направи нещо по въпроса със спама и глупостите??

За какво ти е модератор, спри да ми отговаряш и аз ще спра. То не ти трябва модератор, друго ти трябва...

преди 25 минути, plamen_petrov_80 написа:

Фокусирайте се върху темата!

Някой да предложи конфигурация, която да отговаря на изискванията.

https://www.overclockers.co.uk/ocuk-tech-labs-amd-ryzen-midi-tower-gaming-pc-configurator-fs-1aj-og.html#t=e1g0h.l1o0A;B3C8

преди 36 минути, Камен Петров написа:

Комп включвал ли си някога?

Не, не съм...И @DarkEdge никога не е инсталирал WIndows 10...Ти намери кого да питаш в другата тема.

преди 21 минути, Камен Петров написа:

Човешкото око даже не може да ги регистрира тези неща. И видеото ти е избирателно. За РАМ и за процесор нещо да си чувал? Ти това видео дето го пусна забеляза ли колко е РАМ-та, и то не се знае каква е. Сега жената като даде 700 лв за видеокарта след 2 години живот и здраве ще ми напишеш същото.

Айде бе. По-висок FPS по-малко input lag поне в CS:GO. Къде видя 700 лв предложената видеокарта? Latency нещо да ти говори?

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не, не сме чували за РАМ и процесор и не сме пускали системи

Айде бе. По-висок FPS по-малко input lag поне в CS:GO. Къде видя 700 лв предложената видеокарта? Хайде спри с глупостите.

Взе да ми поомръзва всеки да се прави на интересен. Включително аз. за 1300 лв. нова конфигурация ще я наричат стара след две години. Вие сякаш я убеждавате, че като си купи нова конфигурация ще е вечна. Аз жената много добре я разбирам, защото като купувам съм същия. И аз искам Мак за 16 бона, ама няма.

преди 2 часа, Камен Петров написа:

Взе да ми поомръзва всеки да се прави на интересен. Включително аз. за 1300 лв. нова конфигурация ще я наричат стара след две години. Вие сякаш я убеждавате, че като си купи нова конфигурация ще е вечна. Аз жената много добре я разбирам, защото като купувам съм същия. И аз искам Мак за 16 бона, ама няма.

А тази, която ти предлагаш вече е стара...

преди 3 часа, tepmu написа:

А тази, която ти предлагаш вече е стара...

Геймърски истории :) лъжат хората да пръскат пари.

Аз вече се чувстам виновен ( чак сега ), айде моля ви се предложете и на госпожата нещо за 1300 лв. Имаше навремето една фирма Атлас Електроникс, ама вече ги няма.

От самото начало коментирах какво ще свърши работа какво е над изискванията и какво е много над изискванията.

След като бъде разяснено на питащия той сам си преценява какво да купи и колко пари да изхарчи (неговите пари не вашите).

Излишно е да продължавате да дигате тема която си е свършила работата.

преди 1 минута, Roujin Z написа:

Излишно е да продължавате да дигате тема която си е свършила работата.

Тя дамата май вече си е поръчала, доколкото разбирам. Чешим си езиците, пък белким сме полезни на някой друг.

току-що, Камен Петров написа:

Тя дамата май вече си е поръчала, доколкото разбирам. Чешим си езиците, пък белким сме полезни на някой друг.

Нищо не си чешем. Ти осра темата и най-нагло продължаваш да го правиш.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нищо не си чешем. Ти осра темата и най-нагло продължаваш да го правиш.

Обиден съм ПЪК. Това, което ти се струва офф може да е полезно на някой друг?

Никой няма и да погледне чужда тема особено при специфични изисквания и краен резултат по-висока сума от и без това разтегливия бюджет.

Ако все пак го направи има теми с оказан бюджет в заглавието където има предложени конкретни предложения

а не няколко страници обсъждане на конкретни части и разни опити за обиди. 

преди 1 минута, Roujin Z написа:

Никой няма и да погледне чужда тема особено при специфични изисквания и краен резултат по-висока сума от и без това разтегливия бюджет.

Ако все пак го направи има теми с оказан бюджет в заглавието където има предложени конкретни предложения

а не няколко страници обсъждане на конкретни части и разни опити за обиди. 

Да, бе да. Ти знаеш ли какъв трафик правят точно такива тем с някои скрити уж ключови думи.

Хората ги мързи дори да цъкнат два линка за да сверят цената на една и съща част въпреки че мрънкат как нямат пари.

Мързи ги да отидат до най-близката банка и да вземат потребителски кредит което ще им спести едно 100 лв. но мрънкат как нямат пари.

Мързи ги да четат колко вентилатора има кутията въпреки че го пише черно на бяло в спецификациите.

Мързи ги да махнат една част и да добавят друга в конфигуратора (крайната цена се изписва) просто искат някой друг да им го направи.

Ако мислиш че някой ще седне да чете с часове темите в форума си в голяма заблуда. По-скоро ще пусне няколко свой в половината раздели за всяка дреболия която му скимне.

Като цяло повечето не всички ги мързи дори да мислят или поне с такова впечатление оставам.

преди 9 минути, Roujin Z написа:

Като цяло повечето не всички ги мързи дори да мислят или поне с такова впечатление оставам.

То затова има изследване на тази тема. Хората в световен мащаб прогресивно затъпяват. Доказано. И до 50-на години положението ще е плачевно.:shock11:

Обществото ни е доста напрегнато. Цял ден работиш а парите са малко и все това ти се върти в главата. Връщаш се уморен и всякакви опити за мислене докато децата ти скачат на главата са мъчителни.

Резултата в доста случай е че се купуват готови сглобки на изплащане. Ако човек намери миг отдих може и да се замисли и да направи нещо по-разумно.

Лошото е че в доста случай родителите прехвърлят тази отговорност на децата а те просто са нетърпеливи да купят нещо.

Например чел-чел и решил процесора да е 3600 а видеокартата 1660 обаче бюджета е 1 000 лв. От там решава да пита какви да са останалите части. 

Похвално е че все пак осъзнава наличието на такива но щеше да е добре да провери първо колко струват процесора и видеокартата.:)

току-що, Аlex&Vanko написа:

Тая игра я търкалям с GTS450

И аз я търкалях на старата система с GTX 650Ti, но не е там въпроса. Но определено имаше лаг на някои карти и в някои моменти (димни гранати и прочие). Пък и жената е споменала и други и игри. Помня, че с GTX 650Ti вадех 30-40 кадъра на DooM и беше тегаво да се играе на по-тежки игри като цяло.

Също и помня, че преди GTX 650Ti бях с HD4850 Toxic, но се наложи да я сменя, само защото в Crysis 3 имаше изискване DX11...После се появиха някакви пачове, които да позволят да се стартира май и под DX10, но както и да е.

А и няма смисъл на нова система да се слага стар компонент. След 2-3 години и без това и тя ще остарее. Затова се гледа уж новите системи да имат сравнително по-дълъг живот. Но всичко зависи от бюджет.

Игрите си имат системни изисквания.Гледаш в гугъл авторе.Тука се насосват преувеличават видеокартите.

Тука се тачи АМД. Колко ядра искат съвременните игри питах?

Изискванията винаги леко се завишават, но все пак трябва има и остатъчен ресурс занапред.

Тачи се AMD, защото в момента intel имат проблеми с дупки и с преминаването към друг технологичен процес. Що, intel нямат ли многоядрени? Пък и ако за същите пари може да се вземе многоядрен, то би било само бонус. Пък игрите един ден ще ги оптимизират за повече ядра така или иначе.

Не трябва да се робува на марки, а да се използва най-доброто според текущата ситуация. И това го казвам като собственик на intel процесор. Ако трябваше сега да избирам бих взел Ryzen. В бъдеще пък ако сините изкарат нещо по-добро ще заложа на тях и така. С картите съм на същия принцип. Имал съм карти и от двата отбора.

И не само заради това. При АМД имаш много повече гъвкавост и много по-ниски цени, получаваш за по-малко пари повече ядра и нишки. За малко над 100 лева си вземаш отключено дъно с възможности за overclock, не ти е нужно и супер скъпо охлаждане. Още повече, че сокета и дъната ще могат да се ползват и за следващото поколение. При интел ти трябват много пари, скъпо дъно и охлаждане, ако искаш да имаш същите екстри и да можеш да правиш overclock. Още повече, че с последното поколение AMD са почти равностойни на интел, в някои случаи и по-производителни. При новото поколение вече се очаква съвсем да се променят нещата, но да видим.

преди 47 минути, Аlex&Vanko написа:

Игрите си имат системни изисквания.Гледаш в гугъл авторе.Тука се насосват преувеличават видеокартите.

Тука се тачи АМД. Колко ядра искат съвременните игри питах?

Колкото има. Зависи от играта и каква производителност искаш. В повечето случаи, за безпроблемна игра, са нужни поне 6 реални ядра. Дори в някои случаи/игри при 4/8 процесор с по-мощна видеокарта ще имаш спад в производителността.

• Автор
преди 1 час, Roujin Z написа:

1.Хората ги мързи дори да цъкнат два линка за да сверят цената на една и съща част въпреки че мрънкат как нямат пари.

2.Мързи ги да отидат до най-близката банка и да вземат потребителски кредит което ще им спести едно 100 лв. но мрънкат как нямат пари.

3.Мързи ги да четат колко вентилатора има кутията въпреки че го пише черно на бяло в спецификациите.

4.Мързи ги да махнат една част и да добавят друга в конфигуратора (крайната цена се изписва) просто искат някой друг да им го направи.

5.Ако мислиш че някой ще седне да чете с часове темите в форума си в голяма заблуда. По-скоро ще пусне няколко свой в половината раздели за всяка дреболия която му скимне.

6.Като цяло повечето не всички ги мързи дори да мислят или поне с такова впечатление оставам.

1. Под "хората",предполагам,че визираш мен, тъй като си в моята тема. Индиректно се опитваш да ме нападнеш и обидиш. Това е вероятно, защото не ти обръщам внимание.

Аз не само сравнявам цени, а чета, разглеждам и преценявам, кое ще е най-доброто за компютъра, който се опитвам с помощта на момчетата тук да сглобя. Точно и затова не съм пипала конфигурацията която ти ми даде на ЛС, и понеже там не ти отговорих, ти писа тук. Твоето предложение не ме кефи, не ми вдъхва доверие, и компонентите са с по-завишени цени.

Къде съм мрънкала,че нямам пари, казала съм точен бюджет, който в последствие се вдигна със 100лв. Не съм казала момчета моля, направете ми компютърна конфигурация за без пари, нали?! 

Не съм мързелива, избий си го от главата! Работя, гледам деца, семейство, грижа се 3 кучета, въртя цялата къща, едновременно с това съм и механик, водопроводчик, електротехник и всичко което се наложи, защото в момента съм без мъжка подкрепа, тъй като му бих шута ! Не искам синът ми да расте с мъж, който си позволява а удря жени ! И това не ти е нужно да го знаеш, но понеже си завираш носа навсякъде, гледам да те удовлетворя !

Ходя на фитнес, йога, Zumba, а преди да родя (преди 15г) съм преподавала  Карате - До, баща ми също. ( Това е изкуство за самозащита, представляващо съвкупност от техники, изпълнявани, предимно, без оръжие), дъщеря съм на бивш военнен, така, че думата мързел ми е непозната! 3 деца сме и сме възпитани по-възможно най-добрият и строг начин, който в днешно време е на изчезване !

2. Как така ми лепиш етикети и ме обявяваш за мързелива, защото не съм искала да тегля кредит от банка? Как така решаваш вместо мен? МРАЗЯ КРЕДИТИ! Всичко опира до акъл. Абсолютно всички кредити имат миниатюрни буквички в договора, и после от изтеглени 1000лв, те карат да връщаш майка си и баща си, барабар с тези 1000лв ! Кредит се тегли, само ако се налага да живееш под наем. В такъв случай, теглиш жилищен кредит и си купуваш дом. Не плащаш наем, но си плащаш вноските, накрая от цялата тази далавера, излизаш чист и без задължения, както и с лично твой апартамент !

Компютъра ще бъде изплатен, за възможно най-кратък срок, така, че надценката ще бъде почти никаква! Не взимам за първи път на изплащане. Все пак говориш с жена, ние жените сме изобретателни и мултифункционални. Но там където се спъвам, не разбирам или срещам трудности, искам помощ и съвет, не е срамно! И това също не ме прави мързелива. Повечето неща сама ги избрах. Дойдох тук с готова конфигурация, съответно момчетата ме посъветваха, да не взимам готова и ми направиха нова такава. Затова не съжалявам, че писах! Единствено ме дразнят комплексарчета като теб и този Камен, които се заяждате, и до сега ви игнорирах, но вашата наглост край няма !

3. Тука нещо си се объркал, не знам какви вентилатори те гонят, но дано да те настигнат ! Къде съм питала колко вентилатора има? Казаха ми, че са ми необходими допълнителни, за да се охлажда по-добре системата и аз се съгласих!

4. Не ме мързи, а не зная как става. Ако знаех, не бих занимавала другите. Опитах по друг начин, изтрих цялата кошница и започнах да добавям всичко 1 по 1, като копирах наименованията на частите и ги слагах в търсачката, след това ги добавях. За моя изненада, не се получи ! Кошницата продължи да се допълва, а старите компоненти си стояха!

5. Това предполагам, само ти си го разбираш и само ти знаеш, какво си имал предвид! Бас ловя! Но форума е затова, за взаимопомощ. Ако на теб не ти се чете, то другите които са психически здрави и нормални хора, ще ме прочетат. 

6. Тук си прав, визирам теб,мързи те да мислиш и оставаш с впечатление,че и другите ги мързи да мислят!

Ако продължиш да ме занимаваш с глупости, просто ще те блокирам. И без това си ми антипатичен......

преди 19 часа, Vesi82 написа:

Ето я конфигурацията която ще поръчам : Тук , но гледам, за процесора пише, че не е наличен. А, като пусна името му в търсачката ми излиза наличен, но не знам как да го добавя в  кошницата и да махна, този който ми излиза,че е изчерпан.

Ето с добавения наличен процесор http://nikem-bg.net/cart/63554p1r60465p1r61716p1r61777p1r58327p1r63386p1r62102p1r61071p1r63714p1r60819p1rf.html

Може да смениш и RAM паметта с тази, която е 3200MHz за +8лв. (според мен си заслужава), явно са я добавили наскоро http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-DDR4-2x8GB-3200MHz-RipjawsV-F4-3200C16D-16GVKB/

Веси ако имах предвид теб щях ясно да го напиша хич не ме притеснява. Говорих най-общо тъй като от доста години пиша в този форум и някой неща са ми направили впечатление.

Не смятам да отговарям на останалите точки но извинявай ако си се почувствала засегната. Мислех че машината е поръчана и е приключена след тоновете изписани глупости.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.