Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Комуникираш си с екземпляр, чийто прякор тук е "БааБукащата простотии"...

Ако прочетеш внимателно моят пост, че видиш че там става въпрос буквално за "хора, които от десетилетия се борят за земята си"

Как ще коментираш това?

https://www.dw.com/bg/nakba-kogato-palestincite-zagubiha-svoata-rodina/a-65624997

Две резолюции на Общото събрание на ООН от 1948 и 1974 година, както и Конвенцията за статута на бежанците от 1951 година признават правото на палестинските бежанци да се завърнат по родните си места.

Израел обаче отхвърля "правото на завръщане" на палестинците, тъй като се опасява, че това ще означава край на идентичността на Израел като еврейска държава.

Ти пак си неразбрал, че такова нещо като палестинци няма. Палестина е име на римска провинция, а не на завладяна държава.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

преди 5 минути, parmobil написа:

Ти пак си неразбрал, че такова нещо като палестинци няма. 

Двете резолюции на Общото събрание на ООН от 1948 и 1974 година, както и Конвенцията за статута на бежанците от 1951 година... не мислят така :)

току-що, ivottoshev написа:

Двете резолюции на Общото събрание на ООН от 1948 и 1974 година, както и Конвенцията за статута на бежанците от 1951 година... не мислят така :)

Но орязването при цитиране ми говори точно това.

Защо ви става навик?

преди 42 минути, N1K17Y написа:

Не, няма ниска обща култура.

Целенасочено троли и лъже.

Благодаря.

Така ли? Сигурно си измислям за резолюциите на ООН?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Веднага намирам решение на проблема. Всеки, който докаже, че в този период е бил прогонен от земите си, дори тогава да е бил дете да получи израелско гражданство. Да подадат документи и представят доказателства пред израелски съд и ако докажат претенциите си, да станат граждани на Израел.

преди 7 минути, parmobil написа:

Но орязването при цитиране ми говори точно това.

Защо ви става навик?

Добре, ще цитирам ЦЕЛИЯТ ти пост:

преди 15 минути, parmobil написа:

Ти пак си неразбрал, че такова нещо като палестинци няма. Палестина е име на римска провинция, а не на завладяна държава.

Сега ще ми отговориш ли как така от ООН са се объркали?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Веднага намирам решение на проблема. Всеки, който докаже, че в този период е бил прогонен от земите си, дори тогава да е бил дете да получи израелско гражданство. Да подадат документи и представят доказателства пред израелски съд и ако докажат претенциите си, да станат граждани на Израел.

Защо пред израелски съд? Та те отхвърлят това тяхно право :speak:

Това от поста ми прочете ли:

Израел обаче отхвърля "правото на завръщане" на палестинците, тъй като се опасява, че това ще означава край на идентичността на Израел като еврейска държава.

Вече не се ли питахме? С кого разговаря Израел с "държавата" Палестина, която "има" президент, премиер, парламент? Защо се водят разговори с Хамас чрез посредници? Къде е държавата Палестина?

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Защо пред израелски съд? Та те отхвърлят това тяхно право :speak:

Това от поста ми прочете ли:

Отхвърлят мало и голямо да се обяви за прогонен. Аз съм роден в този период. Значи ли, че мога да си събера багажа в един камион и да искам израелско гражданство? Не става така. Да докажа първо, че в този период съм бил там и съм бил прогонен и тогава. Така е справедливо.

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Отхвърлят мало и голямо да се обяви за прогонен. Аз съм роден в този период. Значи ли, че мога да си събера багажа в един камион и да искам израелско гражданство? Не става така. Да докажа първо, че в този период съм бил там и съм бил прогонен и тогава. Така е справедливо.

Каквото и да докажеш - не става! Израел не искат и няма да го допуснат. За трети път: Ти това чете ли:

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Функционален неграмотнико, ти дори не разбираш какво четеш от линковете които пляскаш. "Планът на ООН за разделяне на Палестина" Коя е тази Палестина, която ще разделят-географски район, както писах аз, или някаква държава  Палестина, както твърдиш ти. Пише за подмандатна територия-коя е тя,бе "разбирачо"? Територия Палестина или държава Палестина? Кога, в кой исторически период, Йерушалаим е бил столица на някаква държава Палестина?  И, покажи ни я  на географска карта най-накрая тази държава Палестина???? Коя е реката и кое е морето, както скандират в транс лумпените и дебилите по площадите. Отговори на тези въпроси и тогава ела да ми преподаваш история и география. Недей да импровизираш върху неща, които нито знаеш, нито си виждал, нито някога ще видиш. Не се ли свършиха дебилите в този форум?

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Функционален неграмотнико, ти дори не разбираш какво четеш от линковете които пляскаш. "Планът на ООН за разделяне на Палестина" Коя е тази Палестина, която ще разделят-географски район, както писах аз, или някаква държава  Палестина, както твърдиш ти. Пише за подмандатна територия-коя е тя,бе "разбирачо"? Територия Палестина или държава Палестина? Кога, в кой исторически период, Йерушалаим е бил столица на някаква държава Палестина?  И, покажи ни я  на географска карта най-накрая тази държава Палестина???? Коя е реката и кое е морето, както скандират в транс лумпените и дебилите по площадите. Отговори на тези въпроси и тогава ела да ми преподаваш история и география. Недей да импровизираш върху неща, които нито знаеш, нито си виждал, нито някога ще видиш. Не се ли свършиха дебилите в този форум?

Значи ООН са се объркали, когато са изработили планът за разделяне на Палестина? Това ли е тезата ти?

Двете резолюции на Общото събрание на ООН от 1948 и 1974 година, както и Конвенцията за статута на бежанците от 1951 година... също са плод на объркването на ООН, нали?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Каквото и да докажеш - не става! Израел не искат и няма да го допуснат. За трети път: Ти това чете ли:

Сега виждам, че комедийната група в този форум се е увеличила с още един клоун. Развявате някакви словесни дрипи за неща, които изобщо нито ви касаят, нито воплите ви на палестински оплаквачки имат значение за медината.

преди 23 минути, ivottoshev написа:

Заради спорТа - защо го оряза?

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Значи ООН са се объркали, когато са изработили планът за разделяне на Палестина? Това ли е тезата ти?

Двете резолюции на Общото събрание на ООН от 1948 и 1974 година, както и Конвенцията за статута на бежанците от 1951 година... също са плод на объркването на ООН, нали?

Когато отговориш на въпросите, които ти зададох, тогава ще видиш, че те са отговор на простотиите които ръсиш. Дотогава чети резолюции на безполезна допотопна организация. Апропо, те са издали резолюция и за буферна зона между Ливан и Исраел, която вече 18 години Хизбалла не спазва и от една година активно обстрелва северен Исраел. Обаче това изглежда не тревожи твоя сън. Като например това, че една  славна годишнина  чествате  с руски въоръжения отпреди повече от 40 години, а пилотите ви загиват пред очите на американски посланик и  силата на колективния ви дух стига да тикате влаковете . Мисли и връзвай твоите гащи.

преди 14 минути, valkiria1 написа:

Сега виждам, че комедийната група в този форум се е увеличила с още един клоун. Развявате някакви словесни дрипи за неща, които изобщо нито ви касаят, нито воплите ви на палестински оплаквачки имат значение за медината.

Мен ме касаят двойните стандарти на "демократичният" и "справедлив" Запад, към който се числи и Израел.

Вас, евреите, международните закони не ви ловят и когато ги нарушавате - санкции няма, камо ли пък принуда със сила. "Неща които изобщо не ви касаят" е показателно за мисленето ти. За теб не е важно да се спазват законите, важното е да става това, което ти се иска на теб.

Това нито е морално, нито пък е "евроатлантическа ценност", към която уж се стремим. Точно заради такова мислене заедно с краварите сте мразени по цял свят.

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 5 минути, parmobil написа:

Заради спорТа - защо го оряза?

Защото няма отношение към въпроса който ти зададох.

Мен ме касаят двойните стандарти на "демократичният" и "справедлив" Запад, към който се числи и Израел.

Вас, евреите, международните закони не ви ловят и когато ги нарушавате - санкции няма, камо ли пък принуда със сила. "Неща които изобщо не ви касаят" е показателно за мисленето ти. За теб не е важно да се спазват законите, важното е да става това, което ти се иска на теб.

Това нито е морално, нито пък е "евроатлантическа ценност", към която уж се стремим. Точно заради такова мислене заедно с краварите сте мразени по цял свят.

Защото няма отношение към въпроса който ти зададох.

Но го оряза. А аз никога не отвръщам така на неудобни въпроси. И дори и при "редакция" не вадя контекст!

преди 8 минути, parmobil написа:

Но го оряза. А аз никога не отвръщам така на неудобни въпроси.

Значи ти си по-умен от ООН и те са се объркали, защото ти казваш че това било римска провинция, пък те някакви си резолюции правят за нея. 

преди 15 минути, valkiria1 написа:

Дотогава чети резолюции на безполезна допотопна организация. 

Баси, тая вечер верно са отворили вратите на лудницата.

То бива да се мислиш за център на света, ама чак пък да ти е такова мнението за ООН...

Значи ти си по-умен от ООН и те са се объркали, защото ти казваш че това било римска провинция, пък те някакви си резолюции правят за нея. 

Римска провинция е, а не държава! Покажи нещо различно, ако обичаш! Къде е имало държава/царство под име Палестина?

И ме оряза, защото не ти хареса какво те попитах.

на 5.08.2024 г. в 14:20, В. Велев написа:

Не е достатъчно да се именоваш комунист или комунистическа партия и да си мислиш, че комунизма е дошъл.

Сега навсякъде пишат че земята и човечеството навлизало в нова ера на развитие, където разума се обръща към добро, грижа за ближния и обществото, а не само за себе си и подобни неща. Ама аз не го виждам това. Може би след 1000 години. 

Може би наистина ще стане, защото в природата всичко е като махало движещо се м/у две крайности, най-общо определяни като борба м/у доброто и лошото. Досега само лошотии се вършат. Явно махалото е още в тая страна на движението си. Та добрата новина е че след известно време ще премине и в добрата страна.

на 18.08.2024 г. в 16:15, Nikita' написа:

Що тук ме пренесе? Искаш да напляскам светлина ли?

Преврата го направи народа. На хората им беше омръзнало от простотията на комунизма.

на 29.08.2024 г. в 18:03, nikolov2020 написа:

Офаб 9000 е равно на ядрено оръжие

Ако укрите много знаят - ще получат бой

Никитка американците потвърдиха загубата на първия ф16

преди 38 минути, ivottoshev написа:

Те да заведат дело и представят доказателства. Ако съдът обяви исковете им за недопустими, да се обърнат към международен съд...Ако и той не помогне, към Арменския поп...май се бил споминал, ама да прожват....

преди 57 минути, ivottoshev написа:

Благодаря.

Така ли? Сигурно си измислям за резолюциите на ООН?

Ти откога приемаш ООН-то за авторитет, че се позоваваш на резолюциите им? :giggle1:

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Два са възможните варианти

1 САЩ, вдигат всякакви забрани, възражения  и препоръки към Исраел да не напада Иран и му дава зелена светлина да се възползва от случая

2 САЩ  се включват активно в действията против Иран  използвайки цялата военна сила, която се намира край бреговете на Средиземно море

При всички случаи, правителството на САЩ твърдо заяви за пореден път подкрепата си за Исраел и това, че активно ще участва в защитата му. 

GYnfunDasAMQS5k?format=jpg&name=medium

преди 19 минути, parmobil написа:

Римска провинция е, а не държава! Покажи нещо различно, ако обичаш! Къде е имало държава/царство под име Палестина?

И ме оряза, защото не ти хареса какво те попитах.

Това към ООН, не към мен. Ходи и им кажи че са сбъркали щото то палестинци не съществуват а всичките земи, които някога са обитавали трябва да се подарят на евреите за вечни времена.

М/ду другото, има ли държава Израел преди 1948 -ма? 

преди 11 минути, Мечо Хубавеца написа:

Те да заведат дело и представят доказателства. Ако съдът обяви исковете им за недопустими, да се обърнат към международен съд...Ако и той не помогне, към Арменския поп...май се бил споминал, ама да прожват....

Да, разбрах че за теб те нямат права. Няма нужда да ми го повтаряш.

Това към ООН, не към мен. Ходи и им кажи че са сбъркали щото то палестинци не съществуват а всичките земи, които някога са обитавали трябва да се подарят на евреите за вечни времена.

Между другото, верно ли ми задаваш такъв въпрос?

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Ти откога приемаш ООН-то за авторитет, че се позоваваш на резолюциите им? :giggle1:

Резолюциите им трябва да се спазват. Само че не само някои от тях. Това че ООН допускат двойни стандарти и неспазване на собствените им решения, доведе света до сегашното положение и при укрите и при арабите... 

Не може да позволяваш на световният полицай Карвария да действа на своя глава (Косово), или пък на евреите да си разиграват коня въпреки решенията ти, а да искаш от руснаците да са по ниски от тревата. 

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Да, разбрах че за теб те нямат права. Няма нужда да ми го повтаряш.

Аз ти отговарям по българското право как е. Като имаш претенции се обръщаш към наш съд, ако не помогне към международен, ако и там не става към арменския.... Самоуправството е наказуемо, а палестинците точно това правят...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.