Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 6 минути, M.Николов написа:

Като гледаш американска телевизия виждаш ли протестите в САЩ в защита на Палестина?

Нали ти казах, не само ти си полезния идиот на терористите. И, какво промениха,че не разбрах? освен,че изпокъсаха дипломите си, остават без работа и завинаги с досиета-каквото човек сам си направи и Адонай не може да му направи.

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Кака, ама вие не трепете само терористите, ако беше така всички щяхме да ви ръкопляскаме, а трепете всичко наред.

Тоест не сте бижутери, а касапи.

преди 15 минути, M.Николов написа:

Като гледаш американска телевизия виждаш ли протестите в САЩ в защита на Палестина?

да и забелязвам че протестиращите нежелаят да живеят в този РАЙ наречен палестина - дори са избягали от там

преди 10 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не е политик....не ми прилича и на подлога....      https://bg.wikipedia.org/wiki/Георги_Милков

Не разбра иронията ми. 

Нека си приказва човека. Нали трябва да си изкарва прехраната.

Когато го видим сред съветниците в правителството,Кнессета или ЦАХАЛ, тогава ми го давай като фактор.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Кака, ама вие не трепете само терористите, ако беше така всички щяхме да ви ръкопляскаме, а трепете всичко наред.

Господ ще познае своите, бе Николов:whist:

Между другото, населението е предупреждавано по всякакъв начин. Този, който остане си е за негова сметка. Всяко едно място, което служи като място за съхранение на оръжие или офиси на терористи  е легитимна военна цел.

И теб ще те опукат, щом се правиш на неразбрал, че в мазето ти се складират ракети с които се обстрелват мирни граждани на съседна държава.

Още нещо да тревожи детския ти сън?

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

да и забелязвам че протестиращите нежелаят да живеят в този РАЙ наречен палестина - дори са избягали от там

Да бе, да не са луди-взимат социални помощи, жилища, цедят социалната система на глупавия свят . "Герои" -по-добре да налапат  микрофона и да крещят, отколкото да им го набият исраелтяните на място.

преди 10 минути, M.Николов написа:

той призова същото и за това в Украйна

преди 1 час, M.Николов написа:

Когато се раболееш понякога се налага да пиеш антибиотик, което по принцип е вредно защото наред с лошите, той избива и добрите бактерии...Ти пил си ли антибиотик? Аз пих по време на първия ковид, което не знам дали ми помогна...Може би да, защото нямах пневмония въпреки високото ЦРП - 73. Стомахът ми стана на гхьз, въпреки пробиотиците....сваля и имунитета....

И моят личен лекар се оказа касапин, заради този антибиотик...Само че не хванах пневмония....а с нея шега не бива....  Ти какво избираш стомах като гхъз или пневмония? 

Между другото убили сте и един ирански генерал в Бейрут.

https://fakti.bg/world/916068-iran-se-zakani-nama-da-ostavim-bez-otgovor-ubiistvoto-na-general-abas-nilforushan-video

Та дали няма наистина да предизвикате една голяма война.

Тоя генерал къв го е дирил в Ливан? На почивка ли е бил или има любовница там? Шиитите нали уж нямаха любовници, а генералите им едва ли имат време за почивка в тази напрегната обстановка...Ти какво мислиш по въпроса? 

https://fakti.bg/world/916068-iran-se-zakani-nama-da-ostavim-bez-otgovor-ubiistvoto-na-general-abas-nilforushan-video

Тоя генерал къв го е дирил в Ливан? На почивка ли е бил или има любовница там? Шиитите нали уж нямаха любовници, а генералите им едва ли имат време за почивка в тази напрегната обстановка...Ти какво мислиш по въпроса? 

преди 1 час, valkiria1 написа:

Не разбра иронията ми. 

Нека си приказва човека. Нали трябва да си изкарва прехраната.

Когато го видим сред съветниците в правителството,Кнессета или ЦАХАЛ, тогава ми го давай като фактор.

Господ ще познае своите, бе Николов:whist:

Ами не, не я изкарва с приказки по телевизията, но щом казваш....Дано го вземат за съветник...

Малко ще те поправя. На иврит думата се изписва като "כנסת" (Knesset). Понякога на латиница (английски) може да срещнеш изписването "Knesset" с две "s", но на български език правилната форма е с едно "с".

Може и така да е, но се съкращава земният им път. Туй  папа Инокентий Трети го беше казал... , а не евреин. :)   Аз бих казал, да не би там седяло, не би сега в гроба лежало...

Успя ли да измислиш план, как се трепят само терористите? 

Ауу, какви лоши чифути, искат война да предизвикат, като трепят генерал на държава, която ги напада индиректно. Как не ги е срам! 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Успя ли да измислиш план, как се трепят само терористите? 

Ауу, какви лоши чифути, искат война да предизвикат, като трепят генерал на държава, която ги напада индиректно. Как не ги е срам! 

Не е нужно да го измисля. Предупреждават се цивилните да са махнат. Всеки, който не го направи не се смята за цивилен.

Човекът е отишъл с любовницата си на почивка, напил се в някоя кръчма, хапнал печено прасенце с червено вино  и станала белята... Наказан бил за греховете си...

преди 55 минути, N1K17Y написа:

Ауу, какви лоши чифути, искат война да предизвикат, като трепят генерал на държава, която ги напада индиректно.

Ауу, ама имало и такъв термин ли? Той дали се отнася и за Карвария в случая с патакламата в Укрия, или пък за отколешното желание на краварите да обградят Русия с военни бази?

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Той дали се отнася и за Карвария в случая с патакламата в Укрия

Икакво са направили хАмериканците в "Укрия" ? Ах да.. раздаваха гевречета на Майдана :) :)

Дай нещо по сериозно , тези опоркиотдавна не вървят :)

преди 4 часа, ivottoshev написа:

или пък за отколешното желание на краварите да обградят Русия с военни бази?

ми той самия путлю съдейства пряко за това, като убеди най консервативните в неутралитета си държави, да поискат членство в НАТО , с което разшири алианса с две държави и разшири границите с НАТО с хиляди километри :) :)

:yanim:

преди 8 часа, M.Николов написа:

Мирча, колко пъти да ти повтарям, че не всичко написано от някой в "Х" е истина?

😄

Ама така е, като си си избрал да вярваш на измамници!

https://www.vesty.co.il/main/article/hjloxj8rc

Че ти само потвърди моя цитат и думи на въпросния от СА

Даже няма и опровержение за думите му :

"Однако явного опровержения того, что палестинский вопрос его не интересует лично, не последовало. "

:giggle1:

Но пък отново наблюдавам стария класически синхрон

- Абсолютно всички копейки момундели следвате официалната рашистка позиция и наративи на пропагандата им .

От защитници на "традиционни християнски ценности" , сега защитавате крайни ислямисти , палестинци , Хисбула, Хамас и т.н.

Което пряко ме навежда на извода че за вас няма морал, Родина , националност - вие сте промити копейки  и соц "интернационалисти" , за които "матушката " е на първо място

преди 8 часа, Мечо Хубавеца написа:

Малко ще те поправя. На иврит думата се изписва като "כנסת" (Knesset). Понякога на латиница (английски) може да срещнеш изписването "Knesset" с две "s", но на български език правилната форма е с едно "с".

Няма какво да ме поправяш. Аз знам по-добре от теб, кое как се пише и произнася. Как е на български, изобщо няма значение. Импровизирайте върху думите с които изписвате вашия Парламент. Например Пармент или Парлимент, може и Парла /на италиански значи говоря/ Значението на думата на иврит  е събрание. Същността на концепцията на Кнессет Израел - е събирането на всички еврейски души в една структура. Това е древна дума със строго оппределено значение . Препратката е   към аншей кнессет а-гдола/мъжете на великото събрание/ 120-те мъдреци, които съставят най-висшия духовен и законодателен орган, създаден от пророка  Езра в Йерушалаим  след завръщането  от вавилонско изгнание -IV век пр.н.е.. Разпоредбите на Великото събрание, имащи за цел да подредят религиозния, социалния   и политическия  живот на народа на Исраел, който се завърна в земите на историческата си Родина. Същите  продължават да определят еврейския начин на живот до наши дни.

преди 6 часа, miro20 написа:

Икакво са направили хАмериканците в "Укрия" ? Ах да.. раздаваха гевречета на Майдана :) :)

ми той самия путлю съдейства пряко за това, като убеди най консервативните в неутралитета си държави, да поискат членство в НАТО.

Гевречетата са само върха на айсберга, но пък са пряко доказателство.

Мдааа, точно така е. Примерно ние влязохме в НАТО заради Путин, а не защото така ни заповядаха от Козяк  :giggle1:

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Няма какво да ме поправяш. Аз знам по-добре от теб, кое как се пише и произнася. Как е на български, изобщо няма значение. Импровизирайте върху думите с които изписвате вашия Парламент. Например Пармент или Парлимент, може и Парла /на италиански значи говоря/ Значението на думата на иврит  е събрание. Същността на концепцията на Кнессет Израел - е събирането на всички еврейски души в една структура. Това е древна дума със строго оппределено значение . Препратката е   към аншей кнессет а-гдола/мъжете на великото събрание/ 120-те мъдреци, които съставят най-висшия духовен и законодателен орган, създаден от пророка  Езра в Йерушалаим  след завръщането  от вавилонско изгнание -IV век пр.н.е.. Разпоредбите на Великото събрание, имащи за цел да подредят религиозния, социалния   и политическия  живот на народа на Исраел, който се завърна в земите на историческата си Родина. Същите  продължават да определят еврейския начин на живот до наши дни.

Я ни светни, какво става в Израел, които откажат да служат в армията и не са ортодоксални евреи? Както в Украйна ли ги прибират от улиците или? Как се определя кой е ортодоксален евреин и кой не. Моят приятел израелец изобщо не ги харесава. Казва, че са храненици на държавата. 

преди 13 часа, ivottoshev написа:

Ауу, ама имало и такъв термин ли? Той дали се отнася и за Карвария в случая с патакламата в Укрия, или пък за отколешното желание на краварите да обградят Русия с военни бази?

За шизофреничната ти алтерантивна реалност не знам, но за нормалните хора, не не се отнася, защото Матушката ти беше тази, която атакува Украйна. Иначе си свободен да покажеш, военните бази на Кравария да нападат, давай. 

преди 13 часа, miro20 написа:

Че ти само потвърди моя цитат и думи на въпросния от СА

Нищо подобно!

Посочих ти (даже съм ти го отбелязал с червено), че измамника, който цитираш не цитира коректно принца.

Да не говорим за другите глупости, които си е измислил.

:hush:

преди 3 часа, N1K17Y написа:

За шизофреничната ти алтерантивна реалност не знам, но за нормалните хора, не не се отнася, защото Матушката ти беше тази, която атакува Украйна.

Иначе си свободен да покажеш, военните бази на Кравария да нападат, давай. 

А в случая с убития ирански генерал? Там кой е агресора?

Да бре, знаем че базите са само за отбрана. Та нали НАТО е отбранителен съюз и въобще никога никого не е нападал  :giggle1:

преди 18 часа, Мечо Хубавеца написа:

Когато се раболееш понякога се налага да пиеш антибиотик, което по принцип е вредно защото наред с лошите, той избива и добрите бактерии...Ти пил си ли антибиотик? Аз пих по време на първия ковид, което не знам дали ми помогна...Може би да, защото нямах пневмония въпреки високото ЦРП - 73. Стомахът ми стана на гхьз, въпреки пробиотиците....сваля и имунитета....

И моят личен лекар се оказа касапин, заради този антибиотик...Само че не хванах пневмония....а с нея шега не бива....  Ти какво избираш стомах като гхъз или пневмония? 

Ти си доста странна птица.

Веднъж твърдиш колко важен е човешкия живот, а в следващия момент го сравняваш с някакви бактерии, пък били те и полезни.

преди 6 минути, ivottoshev написа:

А в случая с убития ирански генерал в Бейрут? Там кой е агресора?

Да бре, знаем че базите са само за отбрана. Та нали НАТО е отбранителен съюз и въобще никога никого не е нападал  :giggle1:

Чий го търси ирански генерал в Бейрут? Ааа, забравих, че Хизбула се финансира от Иран.

А я да припомниш за войната в залива защо СССР е "за"?

Ама всички можем да задаваме контра-въпроси.

преди 2 минути, parmobil написа:

Чий го търси ирански генерал в Бейрут? Ааа, забравих, че Хизбула се финансира от Иран.

А я да припомниш за войната в залива защо СССР е "за"?

Ама всички можем да задаваме контра-въпроси.

Не си проследил спора и се изказваш неподготвен :)

преди 4 минути, parmobil написа:

Има ли обявена война на Ливан?

Знаеш ли къде се намира Бейрут?

преди 19 минути, ivottoshev написа:

А в случая с убития ирански генерал? Там кой е агресора?

Че нали именно това цитира? :D 

преди 18 часа, N1K17Y написа:

преди 17 часа, ivottoshev написа:

преди 1 минута, M.Николов написа:

Има ли обявена война на Ливан?

Знаеш ли къде се намира Бейрут?

Знам. Знам и откъде обстрелваха с реактивни ракети.

Има ли обявена война от Палестина на Израел? Хамас ли е Палестина?

преди 27 минути, N1K17Y написа:

Че нали именно това цитира? :D 

Не можах да те разбера. Това с индиректното нападение се отнася само за случаи в които ти изнася, а не за всички случаи? 

Иран финансирал незанмсикойси - ИМА индиректно нападение

Карвария финансира Укрия - НЯМА индиректно нападение

Това ли е? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.