Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 14 часа, ivottoshev написа:
преди 14 часа, N1K17Y написа:

Как пък един път не те видях, да настояваш да се спазват резолюциите на ООН, когато касят "укрите", борецо срещу лицемерието и двойните стандарти :giggle1:

Настоявам разбира се. И друг път съм писал че съм "за" да се накажат първо карварите за нападенията над Сърбия (без резолюция на ООН) и Ирак (под фалшив предлог за хим. оръжие) и едва СЛЕД ТОВА и руснаците да си понесат наказанието.

И аз съм "за" да се накажат САЩ. Нека първо да се посочи с точност, коя част от територията на Сърбия е анексирана и вече е в състава на САЩ. После да се посочи с точност, коя част от територията на Ирак е анексирана и е в състава на САЩ. Да се направи справедливо сравнение за големината на анексираните от РФ територии в Украйна и да си понесат наказанието.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

преди 15 часа, valkiria1 написа:

Сега светна ли ти най-после ...

Дължа уточнение, защото се е получило развален телефон.
Светването бе адресирано към другаря дълбоко озабочен, защо наляво и надясно се утилизират ирански генерали отишли на почивка в Лебанон.
Повлиян съм от веганите. Те ме наплашиха за вредата от месо, разните холестероли, ГМО и сещаш се. Та рекох да вечерям изстудена диня с сирене по якорудски. Над главата ми студи климатик и в един момент заспивам в поза ембрион. По тъмна доба се събуждам вкочанен и те ти на ангина катаралис. Правих се на мъж, но темп на бодито +38'С ме мяташе в кревата. И от скука надигах мощи в любимия форум. Отделно хрема, сълзене и замина в ефира нешлифован.

Остин отчете 12 ракети  прихванали над Йордания. Останалите от Израел. Осколките им потрошиха покривите на 100 дома над Гуш Дан. Друг е въпроса за убития палестинец. Той е газар, тръгнал към роднини на Западния бряг. Осколка го е нацепила смъртоносно в главата. Иранската пропаганда тръби за 99% успех на ракетите, но на практика са се извили опашки по бензиностанциите.

Лошата новина е че двама камилари от териториите проникват нелегално в Ерусалим. Качват се на влака. Попадат на задрямал войник. Ошеметяват го. Отнемат му винтовката и 4 пълнителя и точно по време на сирените изкачат от джамия в Яфо. По пътя убиват от упор случайни минувачи. 8 загинали и 16 ранени сред, сред които дете на 4 години. Поредната камиларщина. По това време излязал, да гледа сеира в небето се оказва резервист. И както бил по джапанки ги подгонил с пистолета си. Единият на място, а другия тежко ранен. Герой на вечерта.  Иначе 4 х 29 патрона още колко живота щяха да заминат.
Раненият сега го лекуват в болница в Тел Авив. Шин Бет днес постави знаци, че домовете им ще бъдат разрушени, а близките депортирани в Аза. Такъв е закона за тероризъм.

Братовчед ми след 27години живот в Сиатъл даде задна и се завърна завинаги в Свещена  Якоруда.

Той е един от избраните свидетели на Profruit и хард-кор фен на творчеството му. Кълне се, че землячеството по тази част на тихоокенското крайбрежие знае наизуст първите ми опити в прозата и чака с нетърпение поредния ми изгрев. Посочих линкове в крак с времето и едва не получи задуха от екстаз. Докладва, че ги е препратил към кандидат-свидетелите и там е настъпила нова ера на прозрението и духовната мисъл. Мишо Шамара пасти да яде!

По този въпрос избира Тръмп, защото е по-малкото зло за САЩ. Харис нарече тъпа крава и популистка. Тръмп призна Ерусалим и Голан за израелска земя, но е обиден на Биби заради подлизурство, когато избраха Байден. Харис демонстрира симпатии към евреите по принуда, по посказка на пиар-компанията, но си личи фалша, така че оранжевия е спасителния пояс за Биби.

Към "функционалните неграмотници"
Железен купол е съставка от ПВО на Израел, но при подобни атаки не участва. Железен купол е специфична разработка на Rafael и Raytheon за вътрешни нужди. Той закрива 75кв км площ в непосредствена близост до стената. Неговата задача е да неутрализира реактивни снаряди град/катюша/тежки мини и самоделките касам. Спрете да ръсите глупости и да злорадствате.

Срещу крилати/хиперзвукови ракети, самолети дежури Patriot. По силите му е да сваля всичко, което щъка в въздуха, но Patriot е адски скъп. Patriot свали кинжалите на кремълския хаяско, а какви сказки, мултики и чудо на чудесата лансира. Една  такава батарея в зависимост от комплектация достига до 1млрд зелени. Това породи вътрешна разработка на Хец(стрела)-2 и отскоро Хец-3. Те присрещнаха иранските тупузи, а още F-16.

Иранските балистични ракети са поредна модификация на вътрешното им производство . Огромното разстояние го прави единственото оръжие срещу Израел. ходжата и неговите надъхани гвардейци за пореден път демонстрираха технологична безпомощност. Иран се намира някъде в средата на 80-те. 40 години западни санкции го отхвърлиха на бунището на развитието. Много ирански функционери се плашат от точкова ликвидация. Израел доказа дългата си ръка на възмездие. Иран не е в състояние да произведе бензин. Продава петрол на Китай и внася бензин. Иран се конкурира с блатото, защото Китай им е основния купувач на петрол. Иран и блатото са любовници по принуда, нагъзили се към китайския император. Иран е огромен по площ и безсмислено да се бомбардира над нещастници. Достатъчно е да се унищожат активите генериращи приходи. Петролните портове в залива, сондите за добив, елетроцентрали, за да спре производството, бункера на подземния им атомен завод. Това ще ги върне от XXвек в XIX и надигне лавина от въпроси към санта клаус и брадатите генерали.

Гвардейците или стражите на ислямската революция са държава в държавата и основните приходи отиват за тях. Те се отчитат пред килимявката какви вундервафе са начукали. Откакто направиха преврат на шейха те обявиха свещенна война на Израел. Тяхната мечта е да станат център на световния ислям, затова и износ на ислямска революция. Защо ОАЕ, СА не обявят свещенна война на Израел, ами си организират годишни конкурси за най-красива камила? А?хизбала е умалено копие на държава в държавата в Ливан по проекция на КСИР/КГИР в Иран. Факт е, че където се загнездат ислямисти прогресира разрухата, пролятата кръвт и арабския кенеф.

Респект на премиер-министъра на сюнитска Албания. Той уличи чантаджиите на ООН в лицемерие.
Респект на президента на Аржентина. Той също уличи чантаджиите на ООН в лицемерие.
Респект на Чехия, Унгария и Австрия. Блокираха клеймо на ЕС, зададено от Борел. Тези три държави сложиха в малкия джоб Германия.
Най-после сандиниста Гутериш е обявен за персона нон-грата в Израел. Абсолютен марксистки измекяр. Вместо да включи червената лампа и събере чантаджиите се направи на дръж ми шапката.
За безцицестата тьотка на коня няма да си хабя клавиатурата. Егати загорялата за мъж, толкова тъпня и храчене по микрофона, че разните телеграми и букове, чунким на някой му дреме за болния й мозък.

преди 3 часа, attj написа:

Байдън посочва, че предстои да се види с какви последствия ще се сблъска Иран.   Тези араби са си осигурили предварително  подкрепа от Китай ...

Маруся, това са перси, какви араби те гонят? Персите се изживяват като арийци сред камиларите!

преди 6 часа, MZ/X написа:

Най-потенциално обезпокоително е какво ще направят Ердоган и Турция. ..

Каквото можа направи. Спря чушките и доматите, и го обяви за санкции. Плювалките по микрофона са за плоската земя по анадолско. Краля на Йордания също плюе гущери и змии, а още Сиси от Мицраим. След тупалката по насралата се сецнаха и изплюха стандартните фрази. Имидж се гради с курвенска политика, за да успокои тарамбуките.

13млрд "Джералд Форд" е на котва до Кипър. В трюма му има томахавки, достатъчни да сринат коя да е държава. Това заяви Остин, което бе завоалирано послание към ходжата или който има мерак да опита. Около него армада от разрушители, миноносци и две атомни подводници, но от птичи поглед обкръжението изглежда като гумени лодки около яхтата на Абрамович.

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Каквото за едните, такова и за другите. Обаче някак си за едните наказанието да е - нищо, а за другите - санкции, това някак си не ми се вързва с евроатлантическите ценности към които уж се стремим :)

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

В грешка си. Ти си имаш твое жилище, но решаваш да нахлуеш и да "окупираш" чуждото. Именно това са направили преди време евреите, а сега ти обвиняваш собствениците на това чуждо жилище че са фанатици защото от десетилетия се борят да си го върнат.

ТИ твърдиш, че геноцид в Косово е нямало, а краварите без причина са бомбили Сърбия. ТИ твърдиш, че "укрите" са извършвали геноцид в Донбас, Русия ги спасява. И искаш и двете да бъдат наказани еднакво :laughing5:

Абе... не ти е лесно да работиш с толкова слаб материал. 

преди 34 минути, Profruit написа:

Маруся, това са перси, какви араби те гонят? Персите се изживяват като арийци сред камиларите!

Потомци на персите има и в доста съседни държави.    Арабско-ислямското завоюване на Персия е военен конфликт от 633 – 654 година, довел до  присъединяването на Персия към Праведния халифат и Ислямския свят.     Не спорете и с Атидже.

преди 19 минути, N1K17Y написа:

ТИ твърдиш, че геноцид в Косово е нямало, а краварите без причина са бомбили Сърбия. ТИ твърдиш, че "укрите" са извършвали геноцид в Донбас, Русия ги спасява. И искаш и двете да бъдат наказани еднакво :laughing5:

Абе... не ти е лесно да работиш с толкова слаб материал. 

Има значение кой е нарушил международното право, а не какво твърдя аз, защото не аз ще наказвам, нали? От мен ако зависи - положението е ясно.

Кравария нападна Сърбия без резолюция на ООН, Русия нападна Укрия без резолюция на ООН. Когато бъдат наказани едните, ЕДВА ТОГАВА да бъдат наказвани и другите, а не гайлето да обира само единият. Ти кое не разбра?

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Има значение кой е нарушил международното право, а не какво твърдя аз, защото не аз ще наказвам, нали? От мен ако зависи - положението е ясно.

Кравария нападна Сърбия без резолюция на ООН, Русия нападна Укрия без резолюция на ООН. Когато бъдат наказани едните, ЕДВА ТОГАВА да бъдат наказвани и другите, а не гайлето да обира само единият. Ти кое не разбра?

Да, добър начин да кажеш, че ти позиция всъщност нямаш, ами само тролиш ;) 

Едните поне го правят за 'ляба, ти поради психични проблеми. 

САЩ се считат за ненаказуеми и променят международното право според своите интереси.  Отделно и не от вчера са със самочувствие като на световен пъдар.   Сега умуват къде да си изпращат самолетоносачите -около Тайван или около Персийския залив.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Така де, ама едните само са бомбели Сърбия заедно със съюзниците, а другите влязоха и със сухопътни войски....Не че сърбите не загубиха територии след бомбенето, ама стана малко по-рафинирано, по западняшки с финес...

преди 2 часа, attj написа:

Потомци на персите има и в доста съседни държави.    Арабско-ислямското завоюване на Персия е военен конфликт от 633 – 654 година, довел до  присъединяването на Персия към Праведния халифат и Ислямския свят.     Не спорете и с Атидже.

Виждаш защо Реджеп не ти обръща внимание.   Майка му била мюсюлманка персийка.  Не зная дали е истина.  Аз съм Роузи от Лондон и не се интересувам от мюсюлмани.   Тук местните са католици.    Предците им навремето  били ходили на кръстоносни походи. 

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Да, добър начин да кажеш, че ти позиция всъщност нямаш, ами само тролиш ;) 

Едните поне го правят за 'ляба, ти поради психични проблеми. 

Добър начин да ни припомниш колко труден спорт е за теб "Четене с разбиране" :)

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 53 минути, Мечо Хубавеца написа:

Така де, ама едните само са бомбели Сърбия заедно със съюзниците, а другите влязоха и със сухопътни войски....Не че сърбите не загубиха територии след бомбенето, ама стана малко по-рафинирано, по западняшки с финес...

Ауууу, те такъв опит за оправдаване на карварите, дори и Лоботомир20 не е измислял. Браво :yanim:

иСраелците продължават да  избиват невинни:

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19028761

Ще им се води сметка за престъпленията!

преди 10 часа, MZ/X написа:

Най-потенциално обезпокоително е какво ще направят Ердоган и Турция. Реториката им към Израел е определено враждебна, най-голямата военна сила в Европа са, искат да влязат в BRICS и  така да препокрият икономически с военни партньори, САЩ не ги смята за надежден НАТО-вски партньор и прелокира ядрените си оръжия от Турция в Румъния и т.н.
Тези, ако влязат волно или въвлечени в конфликта наистина ще са окончателният повод за 3-тата световна

...няма да влезе...

...показва ,,мускули" или зъби само...

...ако го направи ще му се разтури проек ,,Туран"...подкрепян от англичанина...

...след ,,триморието" естествено...

...виж ги съровете как разбутаха целия близък изток мръсниците...

...дет' казва Хазин:

,,-В момента в който американците заявяват в оон че няма да воюват в Близкия изток,Нетаняху обявява война на Ливан...т.е обявява я от името на Лондон."

Цитат
Израел води война срещу арабите вече седемдесет години,което показва колко им е акъла на израелците... И Израел моля ви се даже искаше да влиза в НАТО! Че то разликите между културата на натовските страни и тази на Израел е огромна...

:yanim::yanim::yanim:

Култура на войни, лъжи и лицемерие, това имат ционистите, да си дойдем на думата. Не казвам всички евреи. Не всички са си изгубили акъла и са се юрнали да живеят в пустинята, сред камилите и палмите, далеч от цивилизацията.

И евреите на север, в тайгата, не са по - малко евреи, нищо, че не стъпват по свята земя........................

То и тази земя е толкова напоена с кръв вече, че не е и свята!

Някъде четох,  че евреинът Зеленски е изпратил родителите си в Израел - уж да му е по-спокойно за тях...

преди 8 минути, attj написа:

Някъде четох,  че евреинът Зеленски е изпратил родителите си в Израел - уж да му е по-спокойно за тях...

Прецакал се е.

Точно иСраел не е стабилно и мирно местенце.

Певицата Рени се беше хвалила, че са живяли в бомбоубежище, като беше омъжена за евреина и живееха в иСраел. Нормалните хора и се чудеха на какво се хвали толкова.

У нас бомбоубежищата не са повод за гордост и хвалба.

преди 7 часа, attj написа:

Потомци на персите има и в доста съседни държави.

Не само. Основната част от тях се намират днес в Индия, Пакистан, Таджикискан -потомците на избягалите от исляма перси.

преди 7 часа, attj написа:

Арабско-ислямското завоюване на Персия е военен конфликт от 633 – 654 година, довел до  присъединяването на Персия към Праведния халифат и Ислямския свят.  

Отново глупости. Нито си виждала Иран, нито познаваш историята му, даже не можеш да "четеш" и географски карти. Има област Фарс в Южен Иран. От там и названието фарси на езика на който говорят местните. Името Персия идва от древногръцкото название на земите дадено от пътешествениците- Персида. Това са истинските персийци. Останалите са етно смес от кюрди, потомци на мюсюлмански племена, белуджи/потомци на които има днес в Пакистан/ и пр..

Един въпрос към функционалните неграмотници, за да разберат същината : може ли персите да се разграничават от арабите и да считат за голяма обида  да ги наричат така, и в същото време да изповядват една  и съща религия?  Жокер-никой персиец не изповядва ислям-тяхната религия е аине зертош/зороастризъм/, а техен пророк Заратустра.

И в детските анимационни филмчета има някаква интересна история-като например "Принцът на Персия"-хайде "умните глави" да мислят, кой е този персонаж, който е известен с това прозвище. Жокер-реално съществувал човек, но не е Заратустра.  Още един жокер-зороастризмът е в основата на трите най-големи световни религии. Мислете,  а не си чешете езиците!

преди 8 часа, Profruit написа:

Дължа уточнение, защото се е получило развален телефон.
Светването бе адресирано към другаря дълбоко озабочен, защо наляво и надясно се утилизират ирански генерали отишли на почивка в Лебанон.

Прав си, как тъй ще се възмущавам от правото на Израел да избива висши военни на друга държава, обикновено на територията на трети страни.Посипвам си главата с пепел.

току-що, M.Николов написа:

Прав си, как тъй ще се възмущавам от правото на Израел да избива висши военни на друга държава, обикновено на територията на трети страни.Посипвам си главата с пепел.

те и другите държави убиват терористи - но защо ли не се възнущааваш

николов нещо да кажеш какво е направила русия с тези атентатори https://bg.wikipedia.org/wiki/Терористичен_акт_на_Дубровка

Железен купол е съставка от ПВО на Израел, но при подобни атаки не участва.

Да добавя, понеже дебилите хем нямат представа, хем се пишат компетентни. Кипат Барзел /Железния Купол/ също има точка на насищане. Затова обаче има и други, които и ти спомена. "Прашката на Давид" поема и неутрализира ракетите със среден обсег-те се изстрелват предимно от Хизбалла. "Пейтриът" сваля самолети и безпилотници. "Стрелата" неутрализира балестичните ракети с голям обсег-тези, които идват от Иран. Не можем да зарадваме палестниските оплаквачки с добри новини, касаещи оцеляването на техните любимци- Исраел отдавна разработва "Железен лъч, нова система, която ще прихваща и неутрализира  с помощта на лазерна технология.

Кой споменаваше за черешовото топче, което пръднало веднъж и се пукнало? 

Респект на премиер-министъра на сюнитска Албания. Той уличи чантаджиите на ООН в лицемерие.

ООН е на изживяване. Една кохорта  безделници, некадърници, безхаберници и лицемери на хранилка на света. Исраел ги зашлеви първи с отказа да допусне техни представители в медината, а сега същата мярка за сенилния Гутериш. Докато продължават да се правят на нечули и невидели-аут от бюджета на страната. Да ги храни  аятолаха.

Повече от ясно е, че Иран ще получи подобаващ отговор. Да им се  спре "достъпа до кислорода", тоест да унищожи нефтените обекти и ядрените такива. Първата крачка беше с акцията, която келявите ушници тук пропуснаха-исраелски командоси проникнаха в таен  завод, иззеха документация и заловиха  три "езика".

Нова вълна от мигранти ще тръгне към Европа. С тях ще проникват и терористи. Случаят на бургаското летище е само началото.

преди 31 минути, M.Николов написа:

Правото на висши военни, да финансират и подкрепят терористични групи, обикновено в територията на трети страни, да рабоят срещу и атакуват директно Израел, възмути ли те? 

преди 32 минути, M.Николов написа:

Всеки един терорист или терористичен обект, където и да се намира е легитимна цел за унищожение. Кое не ти е ясно?

преди 3 часа, attj написа:

От 2014 г четеш само фейкове.

Защо ли не съм учуден ?

преди 4 часа, Anneliese написа:

иСраелците продължават да  избиват невинни:

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19028761

Ще им се води сметка за престъпленията!

Другарко нацистке, аз пак се чудя на феномена.. как всички копейкаджии путинисти се преобухте от пазители на традиционните християнски ценности ,  изведнъж  в привърженици и защитници на крайните ислямисти палестинци , които си възпитават децата да боравят с автомати и гранати срещу християните и  въобще срещу неверниците.

Как така вискчи които плямпахте как без Русия щехме да се казваме Мехмед, сега се обърнахте да защитавате исляма и то крайния радикален престъпен терористичен ислям ???

Не ви разбирам, това копейките..

наистина ли "копейкаджии" не е прилагателно а диагноза на хора с минимално АйКю ???

преди 1 минута, N1K17Y написа:
преди 34 минути, M.Николов написа:

Правото на висши военни, да финансират и подкрепят терористични групи, обикновено в територията на трети страни, да рабоят срещу и атакуват директно Израел, възмути ли те? 

комунделите като николоффф първо проверяват рашистките опорки рпеди да ти отговорят :) 

Те нямат собствено мнение.. накъдето интернационала им насочи, натам гледат...

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Повече от ясно е, че Иран ще получи подобаващ отговор. Да им се  спре "достъпа до кислорода", тоест да унищожи нефтените обекти и ядрените такива.

а дано.

От години международната общност се опитва чрез санкции,меки "цивилизовани"  ограничения бла бла бла... но съм сигурен Израел може за три дни да елиминира това .

Изкефи ме как му показаха мястото на рашистката по длога Гутериш ясно и категорично..

КАкто се казва.. " ама нима  така  можело ?? " :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.