Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 7 минути, M.Николов написа:

То и украински крак не е имало преди посоченото време.

А украински общо само няколко години.

Ама хич не ви харесва, че е бил на монголската империя. Няма ли да провериш до кога?

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

преди 3 минути, M.Николов написа:

Пълна смешка е това, Мирчааа!

:giggle1:

Смей се, ама си е факт.

Това че си необразовано комуне  промит путинофил , няма никакво значение за фактите.

преди 2 минути, parmobil написа:

Ама хич не ви харесва, че е бил на монголската империя. Няма ли да провериш до кога?

На много империи е бил за определен период, но украински е бил едва малко над 30 години.

преди 2 минути, M.Николов написа:

На много империи е бил за определен период, но украински е бил едва малко над 30 години.

Към коя година/ век рашистите ще ревизирате граници  с война и насилие ? ?

Ако трябва да говорим за Крим по години владение , няма ли да го върнете на Турция ?

Само че Турция каза съвсем наскоро - Крим е украински .

Странно а ?

Някакво обяснение ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Смей се, ама си е факт.

Това че си необразовано комуне  промит путинофил , няма никакво значение за фактите.

Какъв факт бре смешко, знаеш ли кой създава талибаните, кой ги въоражава?

САЩ за борба срещу СССР, е това факт!

А ти, че си пълен неграмотник по история е друг въпрос.

преди 1 час, N1K17Y написа:

Що да не, гледай как се радваш, че в Крим са руснаци и трябва да е част от РФ :wub:

преди 22 часа, ivottoshev написа:

Ха да видим сега дали "демократичният" и "справедлив" Запад ще почне да снабдява ливанците с пари и оръжие за да защитят земята си от агресора. Не за друго, ама ако продължават да помагат на укрите, а заебат ливанците, това ще покаже на цял свят какви лицемери са. 

преди 26 минути, parmobil написа:

Намеквам, че нищо, с което са ни дресирали по история не е верно.

Ще ти цитирам един авер....

Съвременните българи са потомци на различни народи и етнически групи, които са се смесвали на територията на днешна България през вековете. Основните етнически компоненти, които са формирали съвременния български народ, са:

1. Славяни – Основната маса от населението на Балканите през ранното Средновековие са били славяните, които са мигрирали към региона през VI-VII век. Славянските племена са били многобройни и са оставили голям отпечатък върху езика и културата на българите.

2. Прабългари – Това са тюркски или ираноезични народи, които са дошли от степите на Северното Причерноморие и по времето на хан Аспарух са създали Първото българско царство през 681 г. Те са дали името "българи" на народа и са имали роля в създаването на първоначалната държавна структура. Влиянието на прабългарите върху генетиката и културата на българите е по-ограничено в сравнение с това на славяните, но важно в контекста на държавността.

3. Траки – Коренното население на Балканите преди идването на славяните и прабългарите са били траките. Въпреки че с течение на времето тракийската култура е била асимилирана от римляни, славяни и прабългари, някои елементи от тракийската култура и генетика вероятно са останали в съвременните българи.

Имат ли нещо общо българите с италианците и хърватите?

• Италианци – Пряка генетична връзка между съвременните българи и италианците не е значителна, макар че Римската империя е управлявала Балканите няколко века преди идването на славяните и прабългарите. Така че културно и исторически може да има някакво влияние, особено по времето на римската доминация в региона, но етническа връзка не е осезаема.

• Хървати – Българите и хърватите имат много по-близка етническа връзка, тъй като и двете нации са със славянски корени. И хърватите, и българите са част от групата на южните славяни. Въпреки това, в течение на вековете, те са развили различни култури, държави и идентичности. Хърватите са били под различни влияния, като тези на австро-унгарската монархия и католическата църква, докато българите са били повлияни от Византия и Османската империя.

Заключение:

Съвременните българи са смес от славяни, прабългари и траки, като славянският елемент доминира културно и езиково. Връзката с хърватите е в славянските корени, докато връзката с италианците е по-скоро историческа и културна (римското влияние), но не и значително етническа.

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Ще ти цитирам един авер....

Съвременните българи са потомци на различни народи и етнически групи, които са се смесвали на територията на днешна България през вековете. Основните етнически компоненти, които са формирали съвременния български народ, са:

1. Славяни – Основната маса от населението на Балканите през ранното Средновековие са били славяните, които са мигрирали към региона през VI-VII век. Славянските племена са били многобройни и са оставили голям отпечатък върху езика и културата на българите.

2. Прабългари – Това са тюркски или ираноезични народи, които са дошли от степите на Северното Причерноморие и по времето на хан Аспарух са създали Първото българско царство през 681 г. Те са дали името "българи" на народа и са имали роля в създаването на първоначалната държавна структура. Влиянието на прабългарите върху генетиката и културата на българите е по-ограничено в сравнение с това на славяните, но важно в контекста на държавността.

3. Траки – Коренното население на Балканите преди идването на славяните и прабългарите са били траките. Въпреки че с течение на времето тракийската култура е била асимилирана от римляни, славяни и прабългари, някои елементи от тракийската култура и генетика вероятно са останали в съвременните българи.

Имат ли нещо общо българите с италианците и хърватите?

• Италианци – Пряка генетична връзка между съвременните българи и италианците не е значителна, макар че Римската империя е управлявала Балканите няколко века преди идването на славяните и прабългарите. Така че културно и исторически може да има някакво влияние, особено по времето на римската доминация в региона, но етническа връзка не е осезаема.

• Хървати – Българите и хърватите имат много по-близка етническа връзка, тъй като и двете нации са със славянски корени. И хърватите, и българите са част от групата на южните славяни. Въпреки това, в течение на вековете, те са развили различни култури, държави и идентичности. Хърватите са били под различни влияния, като тези на австро-унгарската монархия и католическата църква, докато българите са били повлияни от Византия и Османската империя.

Заключение:

Съвременните българи са смес от славяни, прабългари и траки, като славянският елемент доминира културно и езиково. Връзката с хърватите е в славянските корени, докато връзката с италианците е по-скоро историческа и културна (римското влияние), но не и значително етническа.

Няма понятие славяни преди Екатерина Велика!

Казах, четете антрополози, а не жълти медии и една жена ми каза на пазара.

Какъв факт бре смешко, знаеш ли кой създава талибаните, кой ги въоражава?

САЩ за борба срещу СССР, е това факт!

Сериозно ???  

https://sprotyv.info/analitica/pochemu-taliby-i-ih-rossijskie-sponsory-obespokoeny-otvetstvennostju-za-prestupleniya-protiv-ssha/

преди 8 минути, M.Николов написа:

Киевска Русь и Московия са различни неща. Не го ли уточнихме вече?

Няма понятие славяни преди Екатерина Велика!

Казах, четете антрополози, а не жълти медии и една жена ми каза на пазара.

Този авер не една жена на пазара... 

Не взимам страна, само уточнявам...

преди 12 минути, miro20 написа:

Отново показваш колко си тъп.

В поста който си цитирал, автора твърди, че Русия има роля при формирането на талибаните, аз ти показвам кой всъщност ги създава през миналия век, ти ми излизаш със статия от преди няколко години, когато те се обърнаха против създателя си.

преди 10 минути, parmobil написа:

Киевска Русь и Московия са различни неща. Не го ли уточнихме вече?

Киевска Русь никога не е владяла Крим, историчарю!

преди 3 часа, parmobil написа:

Някои продължават да настояват, че има палестинска държава. Но иначе чрез проксита Израел си говори с Хамас. И къде е държавата Палестина в случая?

Според теб в целият този регион винаги е имало САМО чифути и следователно в бъдеще всичко трябва да стане част от държавата Израел. Правилно ли съм те разбрал?

преди 4 минути, M.Николов написа:

Отново показваш колко си тъп.

В поста който си цитирал, автора твърди, че Русия има роля при формирането на талибаните, аз ти показвам кой всъщност ги създава през миналия век, ти ми излизаш със статия от преди няколко години, когато те се обърнаха против създателя си.

Киевска Русь никога не е владяла Крим, историчарю!

Но колко е владян от други? И докога са плащали данък русите? Ама много си избирателен по история, другарю.

Но колко е владян от други? И докога са плащали данък русите? Ама много си избирателен по история, другарю.

Не се ли видя каква смешка си?

Ти не знаеш основни неща.

Мислиш ли че ще си губя времето с такива като теб?

току-що, ivottoshev написа:

Според теб в целият този регион винаги е имало САМО чифути и следователно в бъдеще всичко трябва да стане част от държавата Израел. Правилно ли съм те разбрал?

А правилно ли да разбирам, че навсякъде където е СССР/ Русия/ е тяхно? Това реСпублики, народности е все руснаци?

Не се ли видя каква смешка си?

Ти не знаеш основни неща.

Мислиш ли че ще си губя времето с такива като теб?

Ми обясни, де!  Дай познанието! И ти си като Велев и Русалка. Ние знаем, а вие не сте достигнали нивото. Ох, не знам, не знам.

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Ще се доверя на експетрното ти мнение за лицемерието, все пак, епитом си на това :giggle1:

Браво. Научил си няколко нови думички. А нещо по написаното в поста ми имаш ли да кажеш? Да очакваме ли "справедливият" Запад да започне да помага на Ливан, както помага на Укрия?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

преди 13 минути, parmobil написа:

А правилно ли да разбирам, че навсякъде където е СССР/ Русия/ е тяхно? Това реСпублики, народности е все руснаци?

Това пък как го реши?!?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не си заслужил.

Естествено. Но нищо не прочетох за оборването на историческите ми знания, освен нещото, дето трябваше да ме засегегне - историчар. Аз по родословие съм маке, та хич не се засегнах. Но хич не разбрах какви бели петна ми приписваш, щото май ти си по руски учебници.

Когато ни обясниш кога Киевска Русь е владяла Крим, тогава може да продължим с лекцията.

И какви исторически знания, ти досега показваш предимно незнания!

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Това пък как го реши?!?

А ти как реши за "чифутите"? Я да видим СССР/РФ и чифутите, ако обичаш! Да видим и други избрани от теб страни, които да се мерят по площ с матушка!. И ако пак ми кажеш, че Канада и Австралия се управляват от британската корона и по-конктретно Чарлз III, няма да си играя с теб пък.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Когато ни обясниш кога Киевска Русь е владяла Крим, тогава може да продължим с лекцията.

И какви исторически знания, ти до сега показваш предимно незнания!

Покажи кога Московия го е владяла, моля!

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Браво. Научил си няколко нови думички. А нещо по написаното в поста ми имаш ли да кажеш? Да очакваме ли "справедливият" Запад да започне да помага на Ливан, както помага на Укрия?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

Това пък как го реши?!?

Ти защо искаш да се помага на Ливан, след като не искаш да помагаме на Укрия, господин борец срещу двойните стандарти и лицемерито? :giggle1:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.