Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Аха, и ти пускаш виц. Креативно.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

Цитат

Елена Гунчева

21 ч  ·

Чудя се на феновете на Възраждане:

- ако сте против глобалистите, как си обяснявате Врабевски и фондацията на Клинтън, в основата на партията?

- ако сте русофил, как си обяснявате дори липсата на венец от партията за 9 май в София и това, че ми се караха, че съм присъствала?

- ако сте против мерките и ваксините, как си обяснявате думите на Костадинов, че СЗО е безобидна организация?

- ако вярвате в кемтрейлс, как си обяснявате, че Костадинов би ви пратил на психиатър за това?

- ако не искате американски бази и влияние в България, как си обяснявате липсата на протести пред американското посолство и липсата на позиция за допълнителните американски войски в България?

- ако сте против корупцията, как си обяснявате къщата на езерото и липсващият членски внос в отчетите пред Сметна палата?

- ако сте против непотизма, как си обяснявате родата на Дренчев начело на листите?

- ако сте за справедливост и правова държава, как си обяснявате заканите за разстрели, Белене и урановите мини за всеки неудобен на партията и лично на Костадинов?

- ако сте за компетентно управление, как си обяснявате кадрите на Възраждане!

- ако сте против ГЕРБ и статуквото, как си обяснявате съвместните действия и гласуване с тях и липсата на реакции към тяхното управление.

Гласувате за Възраждане - получавате Врабевски. Гласувате за Възраждане - получавате Пеевски. Гласувате за Възраждане - получавате Борисов. Не гласувате за Възраждане - получавате разстрел, а в по-леките случаи - Белене или доживотен затвор.

Елена Гунчева

99.jpg

100.png

преди 28 минути, IvanKirov написа:

Орангутан би се справил по-добре.

От иванка ли? :)

Няма да споря.

Цитат

Елена Гунчева

Вчера в 8:24 ч.  ·

ПРАКТИКУВАЩИТЕ ПАТРИОТИНГ

Между родолюбие и практикуване на патриотинг за лични и партийни цели има огромна разлика. Родолюбие е да раотиш за реалните проблеми на българите, да предлагаш решения, а не да се фоткаш около паметници и да си правиш клипчета как пееш в кола, на маса и под маса патриотични песни.

Преди време критикувах една госпожа, която друсаше хоро в носия и захлебваше от патриотинг. Видя се, че освен друсането на хора и други работи, трябва да се работи за реалните проблеми. Да пее песни и да се фотка пред паметници не е същото.

Огромните проблеми пред България са демографската катастрофа, икономиката на ишлеме, разбитата армия, разбитата инфраструктура, безнаказаната корупция. Кой политик предлага реални решения и дори говори за това извън предизборните кампании.

Гледам вчера КК пак се е фоткал как пее патриотични песни в колата /аз да си споделя, че също мога да пея патриотични песни, ама не правя национален сеир от това/. В същото време българите намаляват, границата е проблемна, българската армия има проблеми, корупцията е огромна. Ама КоцИ пее от сърце.

Защо когато предложих законопроект, предвиждаш общински жилища приоритетно за млади семейства с поне две деца, и закупуването им на преференциални цени, което щеше да помогне на семействата с деца, не получих подкрепа от КК? Иначе бие тъпан, че давал пари за ин витро /от нашите пари, де, от субсидията, не от личните/. Но иначе не се интересува. Защо не казва и думичка за огромната корупция на ГЕРБ. Последните шест месеца дори не ги е споменавал. Защо не казва нищо за армията ни? За чуждите инвеститори? За концесиите и златото ни? Вместо това - скокове с парашут, песни и танци на народите и боядисване на исторически паметници с партийното лого. Практикуването на патриотинг подменя патриотизма с нещо само за лични и предизборни цели.

Патриотингът е добре заплатен. За съжаление по същество е вреден, защото подменя ценности. Не всеки с българско знаме е патриот /в случая с КК дори не е българско, а само и единствено партийно/. Не всеки, който иска да спасява България, го може и обикновено иска да спаси единствено и само себе си /в някои случаи в партията - и родата/. Не всеки, който се прави на офицер и пилот, е такъв, обикновено се оказва, че произвежда щори и събира партийните пари.

Да не се заблуждаваме. Песните звучат много хубаво. В кола или на маса. В държавното управление песни не се пеят. Предлагат се решения. Само, че проблемът е, че пеещите песни и фоткащите се с паметници, не са способни на тях....защото им липсва стратегия и кадрови потенциал. Но това не пречи да си пълнят джобовете от патриотинга.

Елена Гунчева

101_n.jpg

преди 7 минути, Sliderum2 написа:

От иванка ли? :)

Няма да споря.

Не съм профи бавачка. Искра е по тая част. Бавачките са най-известни по едни такива филми, с медицинска тематика. Образователни. Babysitter ако пуснеш и директно ще те заведе в порнхъба.

Цитат

Защото се убедих, че политиците във властта не защитават интересите на народа. А аз съм част от народа. На тези избори няма да участвам, за следващите догодина ще се подготвям.

Но е неприятно, когато Костадинов, вместо да отговори на 11-те ми поставени въпроса за проблемите в партията и отношението му, се опита да отвлече вниманието от тях, като ме клевети. Той и ръководството на Възраждане определено минаха границите на добрия тон, възпитание и истина. Но то си е за тях. Като искат война, ще я имат.

https://startnews.online/2022/08/30/елена-гунчева-лидерът-на-възраждане/

Цитат

"Единственото по-хубаво от една лъжовна партия е друга лъжовна партия" - Пламен Пасков

102n.jpg

Цитат

Защото паразитът не може да помага. Паразитът може само да вреди. Докато днес стотици доброволци от Варна и цялата страна работехме безплатно в полза на пострадалите си съграждани и сънародници, точно тези паразити, които са сред основните виновници за наводнението, се бяха отдали на обичайното си занимание. Крадене и лъжене.

Съжалявам, но няма да съм толерантен. Няма и да съм политически коректен. Ще кажа нещата така, както ги казваха хората цял ден днес. Тази нечовешка сган просто няма място вече в нашата държава, да не кажа направо в нашата цивилизация. Тя за пореден път доказа, че общото й с останалата част от човешката раса е само външният вид. Докато ние изгребвахме калта от къщите на хората, отвън циг аните вече започваха да тарашат извадената покъщнина. Докато ние чистехме деретата, задръстени от боклуците и незаконните постройки на тези същества, същите се редяха на опашка за помощи пред кметството в Аспарухово. Не стига това, ами се разви истински „помощен“ туризъм – циг ани от други цига нски махали на Варна като Максуда пристигнали тук, за да получат и те дарения. Когато им поисках лични карти, за да докажат, че са от квартала, а не от Максуда, всички казаха, че документите им са отнесени от наводнението. Когато ги снимах, всички се обърнаха. На опашката, която снимах, имаше само двама българи…

От БЧК ми казаха, че не можело да не им дават, защото било дискриминация. Полицаят скърцаше със зъби, но каза, че нищо не може да направи. На всичкото отгоре една циг анка, когато я попитах защо не си чисти къщата, ако е наводнена, а се е наредила за помощи, ми каза, че няма да чисти, защото нямало доброволци! Разбирате ли, според съществото, доброволците са му длъжни, представяте ли си го това?

Още нещо. Преди два дни написах, че се опасявам, че цига ните ще станат обект на най-нежни грижи от страна на всякаквите видове власти в България. Е, вече не се опасявам. Защото го видях с очите си. Сега просто не искам да си мисля къде ще отидат събраните от дарения пари за бедстващите хора.

А междувременно пострадалите аспаруховци търпеливо и упорито продължаваха да ринат калта и боклуците. На нито един от тях не му остана време да отиде до центъра на квартала и да си вземе помощи…

https://kostadin.eu/2014/06/21/защо-нямаше-нито-един-циганин-доброво/

Е, вече си плаща на циг ани по протестите.

102_n.jpg

Каза си го. Обезкървяването. Пищи като бакшиш Теточков, няма желаещи да му работят тука без пари.

иванке, имаш ли идея снощи около полунощ, кой беше причината да се включи cloudfire, или де да знам как се казва за Калдата и, да прави проверка за security connection?

Цитат

вета Галунова

Истината е, че във Възраждане предпочитанията натежаха към верните партийци, а не към личностите със свободно мислене. Те се явяват като някаква форма на заплаха за партийните интереси, което за мен е неразбираемо от гледна точка на това, че би трябвало партиите да са проводник на държавнически идеи, а не на партийните интереси.

За мен този сценарий е характерен за партиите на статуквото, като ГЕРБ и ДПС, които с времето са показали своята посока на работа. Факт е, че БСП също е числена като партия на статуквото, заради своето 131-годишно участие в политическия живот. Но е факт и това, че в момента сякаш те се отварят за млади хора. Канейки ме в своите листи, БСП много добре осъзнаваха, че аз няма да затвърдя политическия им комфорт, а напротив, ще отстоявам с още по-голям хъс позициите си. Обещаха ми свободно да изразявам мнението си и да гласувам по съвест, ако след вътрешните обсъждания, не съм убедена в партийната позиция.

Но аз бих искала да провокирам всички хора, които под някаква форма не разбират смяната на партньорството с друга партия като гражданска квота, със следното:

Нима партиите стоят над личностите? Личностите фокусират вниманието на партиите върху конкретни проблеми. И в крайна сметка именно личностите работят за осъществяването на определени каузи. Мога да ви дам пример с водната криза в павликенския район или със структурната реформа в МВР, която изкара на улицата стотици хора да протестират в два общински центъра в област Велико Търново. ПП "Възраждане" излезе с позиция по тези теми, започна да работи и да се бори, заради ангажираността на един от народните си представители, който бе там на място, разговаря с хората, с отговорните институции, сигнализира на по-високо ниво и събра екип, който да работи по всеки един от проблемите. Този народен представител вече не е част от ПП "Възраждане", но същият ще продължи да работи по същите проблеми, защото в Народното събрание се заклеваме във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа, а не от имтересите на партиите. А последните би трябвало да съвпадат.

Независимо къде сме аз, д-р Пасков, Елена Гунчева или Румяна Ченалова, ние ще продължваме са се борим за българския народ, а не за закостенелия партиен модел.

Ей тая златотърсачка, се оказа големо изпражнение. Пиша минус на партията, че въобще я беше допуснала до себе си.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

иванке, имаш ли идея снощи около полунощ, кой беше причината да се включи cloudfire, или де да знам как се казва за Калдата и, да прави проверка за security connection?

Калинка добави още 10 000 думи към забранения речник. В резултат сървърът заби.

току-що, IvanKirov написа:

Калинка добави още 10 000 думи към забранения речник. В резултат сървърът заби.

Лол :)

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Ей тая златотърсачка, се оказа големо изпражнение. Пиша минус на партията, че въобще я беше допуснала до себе си.

Най я плюх тая мома, пък се оказа с принципи. Не я уплаши пистолетът на Дренчев, ни Белене.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Най я плюх тая мома, пък се оказа с принципи. Не я уплаши пистолетът на Дренчев, ни Белене.

С обратното на принципи се оказа. Затова ти отърва.

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

С обратното на принципи се оказа. Затова ти отърва.

Обратно на принципите на Възраждане, да. Заплахи с оръжие и побой (многократно снимано и го цитирах). Заплахи с Белене. Обявяване за враг, който не е с тях. Те добрите ние лошите. И туй ви го цитирах на точната секунда. За всеки случай си го бакъпнах.

Почнаха да се сещат, че им лъснаха кирливите ризи, с цялата рода на Дренчев в листите. И почнаха да се срамуват дори от партийната си програма. Пробвай да цитираш данъчната промяна, която ще срине бизнеса. Самата система на Гугъл моментално ти трие мнението. Само ти си го виждаш, скрива го за останалите.

Галунова и Гунчева яко им сипват, не мога да сваря да ги цитирам. Те са били там, ние не сме.

Копейкин пикае газ, щото не може да ги трие повече.

105.jpg

Цитат

Елена Гунчева

Много хора освен мен посочват сериозните проблеми във Възраждане. За мен истината е най-важната. Когато 2009 година критикувах Борисов, също ме обвиняваха, че някой ми плаща, че лъжа, че клеветя добрия човек, който ще ни спаси. Времето разкрива истината. Аз не искам българите да вярват на поредния проект и лъжа с патриотичен уклон. Защото разочарованието след това ще е голямо. И да добавя – с пари си обясняват действията само хора, които са свикнали да се продават. Аз не съм. И не съм си поставяла цена, за разлика от тях.

Костадин Костадинов заяви , че ,,Възраждане“ е първа политическа сила. Вярвате ли?

Интересно е, че миналата година преди изборите ноември месец той твърдеше същото. С някакъв детински инат, че ако повтори сто пъти едно и също нещо, то може да се случи. За мен подобна заявка е доста пресилена. Принципно националистически и патриотични формации не могат да получат мнозинство в парламента.  Още повече, че за да станеш първа политическа сила, трябва да ти повярват избирателите. А при положение, че праща всеки, който не го харесва или го критикува, в Белене или на разстрел, не виждам как ще привлече нови избиратели. Трябва да отбележа и това, че Възраждане нямат подготвени кадри за управление. Тези дни се запознах с листите на партията и считам, че е крайно несериозно и дори опасно толкова некомпетентни хора да влизат в законодателната власт. Моите най-дълбоки уважения към готвачи, щангисти и шофьори, но не смятам, че са достатъчно компетентни да създадат закон и дори да осъзнаят какво гласуват. Законодателството не е толкова елементарен процес, колкото се опитват да го представят. Отново в листите има хора, които нямат компетентност да управляват.

Повдигнахте въпроса за парите на партията. Къде са ?

Този въпрос трябва да зададете на Костадинов и Дренчев. Безотчетните пари – около 330 000 лева за времето на 47-то Народно събрание, които се полагаха на депутатите от парламентарната група, се изплащаха по сметка на партията. Ние дори не сме ги видели. Костадинов отказваше да наемем експерти, които да ни помагат например за бюджета, отказваше да имаме приемни и сътрудници в избирателните райони. Никога не ми отговаряше на въпросите къде са парите и защо не можем да си позволим например приемна в Пловдив. Когато напуснах, той заяви, че парите отивали за дарения /330 000 лева!??!/ и за издаването на учебник /за деца, което не се включва в партийна дейност по никакъв начин/. Относно субсидията не знам как се харчи. Но видях отчетите в Сметна палата на партията, които са публични. Там например има отчетен нула лева членски внос, при положение, че на всяко събрание се събират доста пари, но пък не се издават квитанции поне в пловдивската организация, докато аз бях там. Други членове на партията също го твърдят. Къде отива членския внос, никой не знае и не смее да пита. В отчета на Сметна палата също е посочено, че не се изплащат заплати и осигуровки, което също е странно, защото има доста хора, които работят към партията и по техни твърдения им се изплащат възнаграждения. Интересен е и въпросът къде са парите, внесени по лична сметка на Дренчев за гаранцията на Костадинов. На някои хора са върнати парите, на други не са. Но пък остатъкът не се знае за какво и къде е отишъл, пред Сметна палата не е декларирано такова дарение.

Разочарована ли сте от политиката?

Политиката винаги е била мръсна работа и не съм си правила илюзии за нея. Точно затова там трябва да има и чисти хора. Разочарована съм от хора, които съм считала, че работят за България, а се оказа, че работят за собственото си его и джоб. Разочарована съм, че в политиката партийните и лични интереси се поставят над България. Разочарована съм, че никой не мисли за народа, а партийните лидери са готови на всякакви сделки и лъжи, за да си запазят властта и да държат в подчинение членовете на партиите си. Демокрация и свободна воля в българската политика няма. А законите са направени така, че личното мнение да изглежда като екстремизъм и предателство.

Никакви въпроси не съм повдигал на гунчива. Таз нещо е перкулясала. Въобразява си, че отсреща има някой, който ѝ обръща внимание и дори я разпитва. 

преди 2 часа, Филипов написа:

Гледай го как лъже, като дърт... ром, айде да се радват админите.

https://www.tradingview.com/symbols/GBPUSD/

https://bg.wikipedia.org/wiki/Излизане_на_Великобритания_от_Европейския_съюз

Февруари 2016 излизат от ЕС, с лира около 1,5 долара. В момента е 1,16 $.

Т.е. Копейкин ви взема за мезе, като ЛЪЖЕ, че всичко им потръгнало, лирата нагоре след ЕС. Минута 3:05.

Лъже и за друго. Понеже имам приятели земеделци. Само едрите такива получават субсидии. Дребен зеленчуко производител не може да припари до субсидии. Туй Боко го направи, не ЕС. В резултат на което става неконкурентен, и вие дето сте виснали да гледате у паничката на чуждия бизнес, купувате евтини зарзавати от Гърция. Хиляди левове струва отоплението зимата в оранжериите, затуй сме нерентабилни. ЕС ли изби добитъка в Странджа?

Все някой ви ак ал у гащите!

Цитат

НЯКОЙ НЕЩО НЯМА ЛИ ДА НАПРАВИ?

Народопсихологията българска е нещо странно. Българинът е готов на три ракии да разпростре България на три морета, но е напълно убеден, че няма сила, която да го накара да стане от дивана и дори да си почисти боклука пред дома си. Всички - от деца до старци, от илитерати до професори, знаят как да ни оправят, но предпочитат да задават въпроса: "Какво ще направите?", но никога "Какво да направя?". Всеки, посмял да се занимава с обществени и политически дела, е подложен на унищожителна критика как не се прави, от хора, които трудно се справят дори с отглеждането на кокошки и разпределянето на семейния бюджет. Манталитетът всеки да разбира от всичко, ни е докарал дотам никой от нищо да не разбира.

И така си живеем на територията, убедени, че някой някъде някога трябва да направи нещо, за да ни спаси. В очакване на спасението жулим ракия с шопска салата, с умиление говорим за България на три морета, а след третата ракия псуваме държавата и късмета да се родим в такваз скапана държава.

Е, де, някой няма ли да направи нещо!?!

Елена Гунчева

Та така иванке, ето ти отговора на какво по дяволите има общо възраждане и Николай Урумов. 10 града - Коцето и Ники.

току-що, Toto2 написа:

Та така иванке, ето ти отговора на какво по дяволите има общо възраждане и Николай Урумов. 10 града - Коцето и Ники.

Не знам кой е Уромов.

Ей тоя се моташе с Възраждане, много характерна физиономия.

Вече не е с тях. Няма и един разпознаваем освен вуйчо Дренчев с пищова, да пробива път на цялата рода в държавната хранилка. Която искате аз да пълня, инак съм пинтия.

Дренчев ощети държавата с 6 цифрени суми, изкараха го пилот изтребител, бачка 2 години, и ся ви продава мурафети. Преди ви продаваше щори.

https://www.youtube.com/channel/UCIyJW76l9zSeQYpbjC0N1fQ

преди 46 минути, IvanKirov написа:

Няма и един разпознаваем

Ами стани ти член, окачи си обици и жартиери, покажи някой татус на gz и ще имат разпознаваемост. Предполагам от вида, който за теб важи. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.