Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 3 минути, bioid написа:

Като не си, защо отговаряш вместо него?! А дали е било по-зле от пандиза, бил ли си там?!

Как вместо него, отговарям на тебе, с цитат. Гражданчето не е ходил войник. В това имаме очевидна разлика. 

Казах ти, имахме няколко пандизчии в ротата. Сравняваха казармената мизерия, със затворническата. Викат, в затвора е по-добре. 

Кой има полза да поробвате чужди деца, кажи ми. Освен Путин, щото пипнете ли властта ще му направите тая услуга без колебание, да ни пратите на смърт. За вас кюфтета. 

Синчетата на Единна Росия, дето им целувахте гъ за оня ден, не си пратиха децата на фронта. Пратиха чуждите. 

Точно това ще направите и вие. 

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 947,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

И май ките си ще продадете, за някой подарен парцел на първа морска линия. Може да го видиш, баш първото мнение в темата. Пуснаха Пеевски в КК, и Копейкин лапна апетитен парцел, на името на някаква Еленка. Или майка или дъщеря му. 

Цончовото пък лапна палат за 200 000 еврака, на 17 навършени години. Те такие вот патриоти тип II. 

преди 2 минути, bioid написа:

Нищо подобно няма да стане. Всичко това се случва само в главата ти.

Глух ли си, или на глух се правиш? Ивелин иска да връща казармената каторга, и да освободи неграмотните малцинства, да спечелят някой глас от тях. Освобождава и богаташите, с/у някаква огромна сума рекет. 

Срещу нормалния бял човек сте, паразити. Ние, дето плащаме големите данъци. Точно срещу нас играете. 

Как да ви харесваме?

Брейка хубаво ви го каза оня ден. Възползвате се от мъката и патриотизма на хората, те да седят на палатки да правят на даскал Тео училището, после да вкарате Ташаков от Лондон, да ни донесе негра патриоти. Снимката е в албума ми. Джендова си посвети живота на вас, после за благодарност да я заплашвате, а някои и реално пребихте, подло. Заслепяване и тръби баш в главата. Аз ли съм за лудница, че не се радвам като Филипов на компресора в зад ника, само да не е неговия. Съпруга и деца имаше момчето, и не е по желание там, с тия ман густи един въздух да диша. Няма достатъчно силен епитет за такива червеи. Такива патриоти сте, срещу българите. 

Негра и циг ани са при вас, нали видя какви бесняха в единствения град, дето взехте кмет? Черни ман густи. Борован спи...

преди 6 минути, bioid написа:

Какви големи данъци пък плащаш ти? Не ги ли укриваше?!

Айде пак в мойта паничка. 

По принцип ти говоря бе, прецаквате квалифицираните хора. Да намажат такива като тебе, за 2 бутилки ракия, данъчно намаление. Пиян от сабалем, патриот. 

За пари и май ките си продавате. С туй ви подкупва Копейкин. Нищо хубаво не ни носите. Само цапате патриотизма. Дядки при вас, и неграмотни. Такива ви се радват. И тия дьонметата, щото няма на тяхната глава да стоварите мизериите...

преди 39 минути, bioid написа:

Не се хаби. За три години не си сменил репертоара. Само глупости от теб...

Кое е глупости?

Кой има полза, ми кажи. От мизериите дето ни ги носите. 

Що не стана шапкар, катто са ти толкоз мили и драги?

Само фуражките имат полза от промените, дето искате. КАТ аджиите, да изнудвате хората с менте дрегерите, дето ни натресохте. Ристу има полза, да мъкне от артелната, и да му работим на вилата, за една вечеря в края на деня. Робски труд, без да си е давал зор да ни купува. За наша сметка му идем. Непрокопсаниците на мин. заплата имате полза, от 50-тина лева данъчно облекчение. Да имате за още 2 шишета ракия. 

Всички останали губим от вас. Знаеш много добре как се крадат данъците, квото хартиса отива за хартиени самолети. Още 8 ни гласувахте. Вадил съм ти линк от протокола. Едно приказвате обратното вършите. 

САЩ имат полза от вас, които толкоз напоително плюете. 

За някакво улеснение на бизнеса не съм чул от вас. Само  мизерии. Все едно съм ви осиновил. 

Простите бабишкери да одят при Ристу, като тропат с бастонките по малоумните ви сборища.

Ей тез ги прибирайте в казарма, виждам много ги влече! Малоумници!

преди 24 минути, bioid написа:

А откъде знаеш дали не съм такъв?

Логично е, само такива мерзавци искате да проваляте младите.

Нормален човек за вас няма да гласува. Само изтрещели баби и шапкари, липсва ви крадненето от поделенията. Изобщо не ви дреме за друго. Нито ви е до клета май ка, нито ви е до демография. Проклети клептомани са, и нищо повече.

Основно шапкари са у структурите ви. Паразити за обществото.

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Нормален човек за вас няма да гласува. Само изтрещели баби и шапкари, липсва ви крадненето от поделенията. Изобщо не ви дреме за друго. Нито ви е до клета май ка, нито ви е до демография. Проклети клептомани са, и нищо повече.

Паразитът казва на другите, че са паразити. Нито данъци плащаш, нито деца гледаш, нито работиш за България, ... Нищо. Кръгла 0. 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Паразитът казва на другите, че са паразити. Нито данъци плащаш, нито деца гледаш, нито работиш за България, ... Нищо. Кръгла 0. 

ДДС кво е бе дьонме? 20 % тука, 6 при вас.

Кво да работя за тия боклуци, какви са ми на мене скапаните копейки?

Ти деца гледаш ли?

преди 13 минути, IvanKirov написа:

ДДС кво е бе дьонме? 20 % тука, 6 при вас.

Кво да работя за тия боклуци, какви са ми на мене скапаните копейки?

Ти деца гледаш ли?

Търговецът плаща данъка, който данък после ти му го връщаш, че го е платил. Ако му купиш стоката.

Тъй, че пак от тебе нищо не зависи. Вече е платено от търговеца, от фирмата. 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Търговецът плаща данъка, който данък после ти му го връщаш, че го е платил. Ако му купиш стоката.

Тъй, че пак от тебе нищо не зависи. Вече е платено от търговеца, от фирмата. 

Ем плащам данък бе дьонме. За разлика от тебе. 

Полза нулева е точно от тебе. Само загуба, дето си търкал безплатно 17 г. общинските училища. 

6 % е за храната при вас, нали вадих табличка. 

Копейките са паразити, ако има чалъм и всичко да ни прибират, като с купоните при комунделите, даваха ни колко да не пукнем от глад. Другото за тях. 

Те това са копейки. 

преди 31 минути, IvanKirov написа:

Военни, полицаи и пожарникари не могат да членуват в нито една партия по закон. Отново плямпаш наизуст и без да мислиш.

преди 5 минути, Toto2 написа:

Военни, полицаи и пожарникари не могат да членуват в нито една партия по закон. Отново плямпаш наизуст и без да мислиш.

Ама да гласуват могат. 

Гласуват да им водят безплатни роби, пък за тях пълна артелна, мъкнат с тоновете. 

Единствено тез крадци, имат полза от наборно робство. Отмъкват храна, дрехи, куртки гащи и кубинки. Нафта мъкнат. 

Бянята ми отмъкнаха, тия мърши проклети. Елементарни неща от Устава не изпълняват. Месо бе, месото краднаха. Очаква се да гърбим физическа работа, пък ни държат на зелена тревица. 

За това квичат за ония времена. Ристу се възмущава, само при вида на цивилни неостригани младежи. 

Как да му викам на такъв, освен бок лук?

Робите навремето, са държани по-добре. Нахраненият роб има повече сили. 

Повечето от нас се върнаха кат скелети, от Освиенцим. 

Концлагер искате да връщате. 

преди 38 минути, bioid написа:

19% е ДДС в Германия.

large.image.webp.e6060856d639f6814579caea8902adb6.webplarge.00011(2).jpg.5a6967d2a1a936f37b176ffdb97a2a4f.jpg

преди 24 минути, Toto2 написа:

Аз не познавам случаи на работници от МРВ, на които да е отказано членство в партия поради професията им. : Конституцията на България гарантира свободата на сдружаване, включително правото на гражданите да членуват в политически партии (чл. 41).

https://www.facebook.com/dimitarnaydenov.demokrati.bg/videos/563933562383615/

Ако бе така както и по конституция, този нямаше да ви е сред основоположителите на структурите.

Сваляйте клипчето да бекъпвате, защото от youtube го трият няколко пъти. Във фейсбук си стои все още.

Законът за политическите партии не забранява на работници от МРВ да членуват в партии! Не случайно на мЮлицЮнерите им харесват толкова менте дрегерите като подарък да живеят в тези трудни времена.

преди 22 минути, IvanKirov написа:

Ама да гласуват могат. 

Гласуват да им водят безплатни роби, пък за тях пълна артелна, мъкнат с тоновете. 

Единствено тез крадци, имат полза от наборно робство. Отмъкват храна, дрехи, куртки гащи и кубинки. Нафта мъкнат. 

Бянята ми отмъкнаха, тия мърши проклети. Елементарни неща от Устава не изпълняват. Месо бе, месото краднаха. Очаква се да гърбим физическа работа, пък ни държат на зелена тревица. 

За това квичат за ония времена. Ристу се възмущава, само при вида на цивилни неостригани младежи. 

Как да му викам на такъв, освен бок лук?

Робите навремето, са държани по-добре. Нахраненият роб има повече сили. 

Повечето от нас се върнаха кат скелети, от Освиенцим. 

Концлагер искате да връщате. 

large.image.webp.e6060856d639f6814579caea8902adb6.webplarge.00011(2).jpg.5a6967d2a1a936f37b176ffdb97a2a4f.jpg

Лъжа е. Тази табела е фалшива информация.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Лъжа е. Тази табела е фалшива информация.

Не ги ли видиш колко са деформирани? 

Най-големите простотии искат да възкресяват. 

Цитат

Елена Гунчева-Гривова
5 дни  · 
СКАНДАЛИТЕ ВЪВ ВЪЗРАЖДАНЕ ПРОДЪЛЖАВАТ
Интересно е какво се случва в юридическото съсловие на Възраждане. Естествено, визирам практикуващите юристи, а не Йористите. По данни от няколко независими източници стана ясно, че скоро е имало скандал между новата дясна ръка на Костадинов - Цончо Ганев и един от адвокатите в групата от Русе, който предполагам е Златан Златанов. Имало е обвинения, че се внасят и/или гласуват лобистки закони, като Златанов е попитал защо се подкрепя порочната практика НЗОК да финансира частните болници по законопроект, подкрепен лично от Ганев, както и друг законопроект за агенциите за недвижими имоти, за който Ганев настоявал.
Трябва да подчертая, че юристите не са добре приети в партията именно защото се ориентират в законопроектите и по какъв начин се отразяват пряко върху живота на хората. Ако си зидаро-мазач или таксиджия, трудно ще схванеш при отпадане на обществени поръчки примерно в частните болници как се ощетява бюджета и как се натоварват болните и бюджета на НЗОК, както и при определени процесуални промени как това се отразява на хората. Не, че са лоши хора, но просто няма как да го разберат. Докато един практикуващ юрист и адвокат още с прочитането ще му стане ясно за какво се лобира. 
Много е важно, когато си адвокат, да търсиш не само заплата и пари, но и да запазиш честта и професионалната си етика. Като не подкрепяш порочни законодателни практики и се опиташ поне малко да се противопоставиш на лобизма и корупцията.  От предложението на Костадинов от 16.02.2024 г. се вижда, че вече е предложил Златанов да бъде освободен от Комисията по правни въпроси. Дали по настояване на дясната си ръка или по други причини, предстои да се разбере. 
Говори се из някои среди, че спорният текст в ЗУЕС е искано да бъде внесен от един от изключените депутати, като включително е предлагана благодарност за внасянето и защитата на законопроекта, но той е отказал. С изумление след това е видял същият текст, внесен от свои съпартийци.
Адвокатите са хора, които работят със закони. И които разбират какво се случва. Точно затова те не са удобни в партиите, когато започват да задават въпроси. Предусещам, че скандалите в групата ще стават все по-чести с изостряне на партийната обстановка и масовото напускане на членове на партията. Говори се също, че много от общинските съветници по места и дори още двама от депутатите от групата, обмислят напускане. 
Така или иначе, става ясно, че във Възраждане правото отстъпва пред партийната повеля и едноличните разпореждания на ръководството. И ще ставаме свидетели на странни законопроекти и гласувания. И въпрос на доблест е за депутатите, които са в групата, дали ще участват в тази подмяна на целите на партията. Защото се оказва, че борбата за България се измества от борба за лобистки интереси и лични облаги.

Цитат

Родолюбци, излъгани и употребени от Израж...не.
Публична група
 ·
718 членове

ИМАШ ПРАВО ДА МЪЛЧИШ!’’ ИЛИ ЮНСКИ ТРУС В СОФИЯ (ОТКЪС ОТ КНИГАТА МИ „ВЪЗРАЖДАНЕ’’ ОТВЪТРЕ’’)
През юни 2019 година в София напуска един от най-интелигентните членове на Възраждане (интелигентен в истинския смисъл на думата, а не като Вожда), който пожела да остане анонимен. Ще го нарека X-Y-Z. Нека собствените му думи да говорят:
Здравейте. Ето ги обстоятелствата (заради които напуснах), за които се сещам:
1) Недеклариран членски внос - уж се водих член на партията, плащах си членски внос от 10 лв. на месец в продължение на 10 месеца, но впоследствие разбрах, че той не се декларира никъде. Членският внос на партията е 0 лв. според подадените от нея декларации.
2) Събранията на Софийската организация бяха на адрес бул. "Христо Ботев" 111, в помещение, част от магазина за дограми на Николай Дренчев. В това няма лошо, разбира се, стига да не се получават пари за наем от партията (тоест от партийната субсидия). Нещо, което репортажът на Нова ТВ през 2020 г. показа. Не мога да го докажа документално.
3) Фиктивният развод на Костадинов с цел отклоняване на средства към нея (Велина) като непублична фигура, незадължена за публични декларации - пак не мога да го докажа, но според мен някой трябва да зададе прост въпрос директно на Коцето - "Кога за последен път сте бил интимен с Велина?" - реакцията му ще е достатъчна. А и защо вече 5 години след развода му никой не го е виждал дори един път с друга жена? (Тук вестникарите са на друго мнение – бележка на Ив. Ил.)
4) Редовно по събрания, протести или в социалните мрежи се говореше открито за насилие и вендета срещу управляващи. А и не само. Щели да набучват на кол депутати по Цариградско (шосе), щели да бият хомосексуалисти и т. н. Помня една публикация на Коцето след скандала с израелски туристи от 5 юли 2019 г. Той написа: "По-правилно е израелските туристи да бъдат наричани турористи". Отдолу коментари като: "Евреите са по-големи боклуци и от циганите", "Да им сложим по една жълта звезда, за да ги различаваме", "Най-добрият хотел за еврейските туристи е Бухенвалд" и т.н. Написано от членове на партията, някои даже на високо ниво. Коцето отдолу им се хили и им пуска одобрителни палчета. Самият той тогава се заканваше как щял да бие с камъни хора от властта. Сега е посмекчил тона.
5) В нито един момент не усетих като член да имам някакви права, да зависи нещо от гласовете на обикновените членове. За евроизборите през 2019 г. партията пусна клип с извадка от шоуто на Зеленски, в който влиза в парламента и изтребва всички (https://fb.watch/o92BmEJbbT/). Попитах в групата на партията кой, кога и как предложи и одобри този клип да е официалният на партията за евроизборите – никакъв отговор. В края на юни 2019 г., на последната ми партийна сбирка, се говореше за представянето на евроизборите. Деянчо Николов мънкаше, както винаги, под някакви скалъпени от него статистики и графики и се опитваше да изкара, че партията расте и евроизборите са успех, а не провал – имало скок от 1, 0 % до 1, 1 %, ти да видиш. Започна обсъждането на общинските избори. Знаех, че готвят Ники Дренчев за кандидат за кмет на София, а този човек ме отблъсква с всичко в себе си от първата секунда, в която съм го видял. И попитах открито: "Извинете, сравнително нов член съм на партията и ме интересува начинът, по който се номинират кандидати и как се одобряват номинациите, каква е процедурата?". Александър Арангелов, бивш полицай, уволнен за подкуп, една от левите или десни ръце на Коцето, ми отговори с насмешка: "Избират се от Организационен съвет, но ти не си негов член, ха-ха-ха." И аз: "Не, не искам да ставам член на никакъв Организационен съвет, искам да знам просто какъв е начинът за номиниране и избиране на кандидати". При което Боян Захариев, също приближен на Коцето, отвърна с шеговит тон: "По тоталитарен начин се избират!" И залата прихва да се смее. Но точен отговор не получих. Нито (имах) право да номинирам когото и да било за каквото и да било.
6) Още в първите месеци на членството ми се опитах да откликна на молбата всеки член да бъде доброволец в нещо и да помага на партията. Нямах много свободно време, съпругата ми беше бременна, работих на две места и карах магистратура. И все пак съм ходил по протести, събрания и т. н. Реших да предложа да съм коректор на публикациите на страницата на партията в интернет. Дадох пример с последната публикация от 2 абзаца, в която имаше 13 граматически, лексикални и пунктуационни грешки. Писах на лично съобщение на официалната група, че само ще коригирам, няма да добавям или сменям смисъл. После пожелах приятен уикенд, на което ми се отговори с: "Уикенд е чуждица, да използваме почивни дни". Съгласих се с усмивка. Но повече не бях потърсен от никого по тази тема, не получих никакъв отговор, а питах още един път. Вместо това, на сбирки и пресконференции Коцето всеки един път ме прекъсваше и "поправяше", когато говорих или задавах въпрос - не било ферма, а стопанство и подобни от сорта на "уикенда". Почна да ми лъха на голям комплекс – явно са се жегнали от констатацията ми, че се пише с грешки и веднага са почнали с моите камъни по моята глава – в опит незнайно какво да докажат - че те са най-грамотните и никой не може копче да им каже, знам ли. Тоест да коригираш Коцето или негов приближен – абсурд, нямаш право. Но да мяташ яйца и тоалетна хартия по централата на НФСБ, например - имаш задължение (отказах да мятам, де).
7) През месец май 2019 г. се организира заключителна предизборна среща в хотел "Холидей Ин". Подканяха ни да викаме познати и приятели. С жена ми, бременна в 9-ия месец, раздавахме флайъри на метрото, живеем близо до Бизнес парка. На срещата докарахме още двама души. Но се озадачихме защо никой от останалите не бе довел никой със себе си. Някои важни хора даже ги нямаше. Залата – полупразна, даже повече от половината места бяха свободни. Създаваше се впечатление, че на ключови хора, на позиции в партията, не им пука за подобни сбирки.
Не знам дали ще се сетя за друго. Факт е, че чак година след напускането ми излезна скандалният репортаж на Васил Иванов, който не ме изненада толкова с имотните и парични схеми, колкото с лъжливата му автобиография (на Костадинов) и трудов стаж, които са били изискване за заеманата после от него длъжност директор на Регионалния исторически музей в Добрич. Чак след това разбрах и за напускането на хора като Владимир Павлов, Цветелина Узунова и Донка (Джендова). Обобщено – Костадинов не е глупав човек, има познания, но е организирал типична фирма от мултилевел-маркетингов тип. Това не е политическа партия, а Едноличен търговец. Ако се случи нещо на Коцето (да е жив и здрав още дълги години), тази "партия" още на другия ден ще бъде саморазтурена. Егото и самовлюбието на Коцето обаче ще я съсипят преди това. Признак е обграждането с нискочели примитиви – вижте кои хора са в споменатия Организационен съвет, които са депутати, кои бяха кандидати за кметове и т.н. Ако се обграждаш от простовати хора, то ти имаш 2 сериозни проблема – страх те е някой да не блесне случайно над теб и да ти "отмъкне" фирмата, както и залагаш на зависими лакеи, които да изпълняват безропотно заповедите ти и даже да те славословят за това.
Приложение:
До Ръководството на ПП „Възраждане’’
ЗАЯВЛЕНИЕ
от Х-У-Z
член на ПП „Възраждане“
Уважаемо Ръководство на ПП „Възраждане’’.
С настоящото писмо Ви уведомявам, че взех окончателно решение да се откажа от членуването си в ПП „Възраждане’’. Причината е несъгласие с агресивния и войнствен изказ на редица от членовете на партията, показван в публикации и коментари в социалните мрежи. Вместо да бъдат осъдени от ръководството на организацията, и то категорично и в зародиш да им се противопостави, наблюдавам обратното – поощрение и стремеж към утвърждаване на точно такъв език, налаган систематично в интервюта, телевизионни участия и дори по време на протести.
Представите ми за сериозна политика изключват всякакъв вид вербална агресия и закани за физическа саморазправа, както и обобщеното заклеймяване на цели групи хора – било то част от българското, или от други общества. Сляпата омраза, макар и понякога да има своите логични основания, е гарантирано отблъскваща и разединяваща. Според мен претенциите на партията да управлява един ден България не отговарят на демонстрираното ниво на изказ и отправяни послания към обществото. Общество, което в крайна сметка трябва да бъде приобщавано към идеите на „Възраждане’’ за държавно управление в името на благоденствието на всички българи.
Приложено Ви изпращам общата сума на дължимия от мен членски внос до 01. 08. 2019 г.
П. П.: Позволявам си да Ви обърна внимание на правописа и спазването на граматическите и лексикални правила на българския език. Всеки един родолюбец би следвало да бъде безупречен по отношение на родната реч – според мен тя е в основата на определянето на даден човек за българин.
С уважение: гр. София,
/ Х-У-Z/ 14. 07. 2019 г.

Цитат

Елена Гунчева-Гривова
2 дни  · 
НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ, БЕ! "ВЪЗРАЖДАНЕ" В ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В ПЛОВДИВ СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
Общинските съветници в Пловдив си гласуваха увеличаване на заплатите, като ще получават по около 3080 лева на месец. За участие два пъти в месеца на сесии от по два-три часа. И още няколко часа в комисии. 
Удивително е единодушието на народните общински избраници, когато трябва да захлебят от народните пари. Тук, без всякаква изненада, видях, че "любимите" ми възрожденци - общински съветници от "Възраждане" в Пловдив ЕДИНОДУШНО са гласували да си вдигнат заплатите. Не е за учудване, майната му на народа, нали и те се наредиха на трапезата. 
Всичко много врещят, когато са извън властта, а първата им работа, като влезят във властта, е да си уредят заплати и бонуси. Пълна погнуса!!!
Ето, драги съграждани, за какво ги изпратихме всичките в Общинския съвет - да се занимават с паметници и да усвояват народни пари.
Да подчертая, че когато бяха извън властта, често се възмущаваха как така общински съветници и депутати си повишават заплатите. В предишното Народно събрание по предложение на "Възраждане" се добави процент към заплатата за прослужено време за някои категории депутати, като чинно всички си гласуваха увеличение на заплати и бонуси. Сега виждаме и в общинските съвети същото. Значи зорът е бил да седнат на трапезата, а не за народните пари!
Колко от избирателите на "Възраждане" получават по 1500 лева на ден за два часа работа?
Елена Гунчева-Гривова

Цитат

Елена Гунчева-Гривова
6 дни  · 
За разлика от любовта, в политиката втори шанс не се дава. Разочарованието обикновено е последвано от раздяла с партията, неоправдала очакванията. И обикновено нещата не опират до идеология, а до съвпадение между идеи и действия. От голямо значение е качеството на хората в партията. Диалогичните, възпитани, културни и интелигентни харизматични водачи обикновено успяват да задържат качествените хора в партията и не допускат личните им чувства да надделяват при кадровата политика. Защото в партиите хората се събират не да се обичат, а обединени около обща идея за България.
Проблемът е, когато водачът на партията отрича всеки извън себе си и не допуска съвети и критика. Най-лесно е на новите лидери - тях още хората не ги познават и принципно са доброжелателно настроени. Но ако репутацията на партийния лидер се налага като на конфликтен, егоцентричен и емоционален човек, с когото не може да се говори открито, то това вреди на цялата партия. Умението да се вслушваш в гласовете на хората, които те подкрепят, води до успех. Обратното - отмъщението и злобата към тези, които са си позволили да те критикуват, обикновено води до отлив. Не само за тези, които са пряко засегнати, но и за обикновените хора, които си задават въпроса как пък с тях би постъпил лидера, ако случайно се изпуснат да кажат някоя критика за него.
Партийното строителство е за хора, които умеят не само да привличат хора, но и да ги задържат около себе си. Да подбират не лакеи, а съмишленици, с които да градят, а не да рушат. Да предлагат за постове хора, които са компетентни и креативни, а не послушни и верни. 
Като адвокат мога да кажа, че в спора се ражда истината. Критиката не винаги е породена от завист или злоба, а понякога от искреното желание да се посочат грешките и да се върви напред. А греши всеки. Без изключение. Проблемът е, когато някой се помисли за безгрешен и се опитва да се държи като такъв. 
В България много партии се разпаднаха. Предимно заради липса на идеи за развитие, за бъдещето на България. Заради лошият подбор на кадри. Заради карикатурите, които се предлагат за различни постове. Заради параноята и егото на партийните лидери. 
В България няма партии на идеите. Има само лидерски партии. И това е големият проблем. 
Елена Гунчева-Гривова

https://narod.bg/2022/06/05/нацист-дефилира-в-руската-подлога-въ/

Цитат

Нацист дефилира в руската подлога „Възраждане” (СНИМКИ)

Цитат

Елена Гунчева-Гривова

18 февруари в 11:21 ч.  · 

Възраждане продължават да копаят дъното с багер. Близкият до тях сайт, списван от човек, отдавна минал на другия бряг, се посвети да обругава грозно Дренчев, а и моята скромна особа, любезно и джентълменски нарича като копанаря Баба Гуна. Дренчев давал пресконференции в стил Баба Гуна. Явно никой и никога не трябва да си позволява да казва какво мисли за невъзпитания копанар, практикуващ патриотинг.

Психопатриотите със сигурност надминаха психодесните по невъзпитание, простотия и долнопробна вулгарност. И всичкото това идва от липсата на елементарно възпитание и класа от страна на лидера на психопатриотите. Долнопробната му простащина не прави впечатление само на подобните нему орки.

Всяка мисъл е изключена в психопатриотичната партия. Както и собствено мнение, неодобрено в три екземпляра от гуруто. Възраждане е една черна дупка, в центъра на която стои копанаря и унищожава всичко, до което се докосне.

Човечецът е няколко години по-млад от мен. Явно физическите дефицити го карат да мрази всички жени, нищо, че за имидж пуска да спрягат по някоя за негова любовница. Че иначе много ще му личи женомразството. Естествено, той не прощава на никого. И понеже, за да е мъж, му липсват не сантиметри, а километри, не му стиска да излезе с политически и логични аргументи, а използва оръжието на злобните амбриажи - обидите. И това долнопробно същество иска да спасява България, опс, лапсус, иска да плюска в името на България! От нашите пари, от народните.

Късопишковият се точи за евродепутат. Естествено, там ще попадне сред себеподобни. И плавно ще видим трансформацията на побеснял патриот в розово пони.

Явно ни срам, ни възпитание, ни акъл спират този долнопробен човечец. Нищо, че от партията му останаха само остатъци. Нищо, че вече стана символ на лъжата и политическата говорилня без покритие. Нищо, че на всички стана ясно как го държат на къса каишка.

Този долнопробен копанар го слагам на един ред с Денков, Тагарев и останалите. Защото е също толкова вреден за България. България ще бъде спасена от българи. А не от такива като него!

И се замислете партиен лидер, който си посвещава времето да измисля прякори и да прави гнусни колажчета, вместо да се занимава с важните и съществени неща, дали може да ви спаси, или да ви завлече в калта, в която живее.

Елена Гунчева-Гривова

Цитат

Павел Белишки

Електората им вече се състои само от пълни откачалки. Време е Коце да се съгласи, че ни пръскат, пилота нали го изпъдиха 😃. Ще му нарастне подкрепата

преди 2 часа, Гражданин написа:

Аз не познавам случаи на работници от МРВ, на които да е отказано членство в партия поради професията им. : Конституцията на България гарантира свободата на сдружаване, включително правото на гражданите да членуват в политически партии (чл. 41).

https://www.facebook.com/dimitarnaydenov.demokrati.bg/videos/563933562383615/

Ако бе така както и по конституция, този нямаше да ви е сред основоположителите на структурите.

Сваляйте клипчето да бекъпвате, защото от youtube го трият няколко пъти. Във фейсбук си стои все още.

Законът за политическите партии не забранява на работници от МРВ да членуват в партии! Не случайно на мЮлицЮнерите им харесват толкова менте дрегерите като подарък да живеят в тези трудни времена.

Чл. 9. (1) (Изм. - ДВ, бр. 17 от 2006 г., в сила от 01.05.2006 г., доп. - ДВ, бр. 78 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 98 от 2016 г.) Не могат да членуват в политическа партия военнослужещите, служителите в областта на вътрешната сигурност и обществения ред, следователите, прокурорите, съдиите, служителите в дипломатическата служба, както и други лица, за които със специален закон е забранено членство в политическа партия.
(2) При постъпване на служба лицата по ал. 1 подписват декларация, че не членуват в политическа партия.

Няма нужда да казвам, че си неграмотен

преди 53 минути, Toto2 написа:
Чл. 9. (1) (Изм. - ДВ, бр. 17 от 2006 г., в сила от 01.05.2006 г., доп. - ДВ, бр. 78 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 98 от 2016 г.) Не могат да членуват в политическа партия военнослужещите, служителите в областта на вътрешната сигурност и обществения ред, следователите, прокурорите, съдиите, служителите в дипломатическата служба, както и други лица, за които със специален закон е забранено членство в политическа партия.
(2) При постъпване на служба лицата по ал. 1 подписват декларация, че не членуват в политическа партия.

Няма нужда да казвам, че си неграмотен

Какво му пречи на милиционер да ви симпатизира и да е част от орагнизацията без да е писан, че е партиен член? Партийните назначения в по високите етажи на инструментите отговорни за националната сигурност как стават? Самият факт, че милиционери са ви били сред основателите както тая кука дето я плюете, че ви разкрива доказва до колко пречи връзката със службите да участваш в партия. Тя не само че не пречи, но и помага! Така че тоя закон си го приложете първо на вас. Ивелин дето уж е военен как стана депутат, а?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.