Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 1 час, цър-вул написа:

Два са бора ред до редом расли...
Освен ако нямаш предвид комбинираната машина абрихт-бор...

В неговия случай беше само един бор. И за лош късмет не в задния двор ами досами хасиендата му. 

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 11 часа, darkterminal написа:

...

И ас кат тебе, за изненада на целокупното ни опщество, без да май страм вупще, пих ино дефствено мохито...

Т'ва без ром ли е... или с безалкохолен ром... ма не, не вярвам да е второто. Т'ва си е кощунство отсекъде. Некои даже биха казали девиация... парафи... не, парафилия 'се пак е прекалено. Макар че...

на 18.10.2023 г. в 22:18, Profruit написа:

....На втория никой не живее и прилича на етнографски музей на гордия якорудец от 2003г. Кинескопни телевизори, DVD-плейъри, кинозала с суббуфери, руски микровълнови, сръбски перални, 100 сервиза в полска секция, китайски вентилатори на тавана, сателитна антена и прочие достижения за тази епоха. .....

Препоръчвам обиталището да не се пипа. Даже не влизай вътре - още 20 години трявбат. Ще бъде като "time capsule" 

наздраве :beer: 

жив си, това стига.

преди 12 часа, emmi написа:

В неговия случай беше само един бор. И за лош късмет не в задния двор ами досами хасиендата му. 

мхм

IMG_5826.jpeg

преди 14 часа, darkterminal написа:

Здрав сън друже и чиста съвест, желая всекиму!

наздраве, друже :beer: 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

току-що, M.Николов написа:

Що бастиса дървото бре?

ти май не виждаш, че дървото бастиса половината къща, но такава е била волята на Всевишния - той е всеблаг и мислостив, падна точно преди започването на конструкцията на новия покрив и новите керемиди. Иначе не ми се мисли в какви допълнителни разходи щеше да ме вкара.

преди 10 часа, M.Николов написа:

Само си падна?

помниш ли бурята лятоска?

преди 12 часа, Trichocephalus написа:

ти май не виждаш, че дървото бастиса половината къща, но такава е била волята на Всевишния - той е всеблаг и мислостив, падна точно преди започването на конструкцията на новия покрив и новите керемиди. Иначе не ми се мисли в какви допълнителни разходи щеше да ме вкара.

Свише ти се е дал верният път в правилния момент! Преди старта изпифте ли на ибекта по ено вино с местния отец?

преди 7 часа, emmi написа:

помниш ли бурята лятоска?

Това беше един от възможните варианти, иначе доколкото знам дърветата(поне здравите такива) не падат от само себе си.

Кафенце?

:newspaper:

на 19.10.2023 г. в 9:51, lebel написа:

Т'ва без ром ли е... или с безалкохолен ром... ма не, не вярвам да е второто. Т'ва си е кощунство отсекъде. Некои даже биха казали девиация... парафи... не, парафилия 'се пак е прекалено. Макар че...

Без ром... Без ром... Навъртяна лемонада един вид... То, това му е хубаво на мохитото... Че носи свежест и наслада и със Мо и без Мо...

преди 22 часа, M.Николов написа:

Това беше един от възможните варианти, иначе доколкото знам дърветата(поне здравите такива) не падат от само себе си.

Кафенце?

:newspaper:

Аперолшприц

Топличко е

Прибрахме се в селската бг база

Утри съм организирала една яка група за посещение на разкопки на едно Кале в Широково

преди 3 минути, emmi написа:

Широково

Ноу готино автентично селце беше. Сега - не знам. Мн. поздрави на сем Кубратови...😎
Преди 30-ина го̀дин се подвизавах там.

преди 26 минути, цър-вул написа:

Ноу готино автентично селце беше. Сега - не знам. Мн. поздрави на сем Кубратови...😎
Преди 30-ина го̀дин се подвизавах там.

Ку ги намеря ше предам обезателно! 

преди 2 часа, цър-вул написа:

Може и да ги знаеш - Мая и Гриша художници от Русе 

А, да! Знам ги! 

Днес беше усилен трудов ден 

IMG_7115.jpeg

Обаче ! 32 градуса, краят на октомври, аз само по къси гащи , с резачката , плющи пот от всяка пора, та  пия бира против обезводяване 

а утре има още три пъти по толкова

IMG_7117.jpeg

преди 1 час, Trichocephalus написа:

Днес беше усилен трудов ден 

IMG_7115.jpeg

Обаче ! 32 градуса, краят на октомври, аз само по къси гащи , с резачката , плющи пот от всяка пора, та  пия бира против обезводяване 

а утре има още три пъти по толкова

IMG_7117.jpeg

А аз днес се поразходих с букурещските си колеги по огледи. 

Ддс-то им е 5%.  От другата година ще го вдигат на 9%. За недвижимите имоти. За другото не знам. Лихвите по кредите били високи и народа предпочитал да живее под наем. 

От трима брокера само единия говореше английски 

Другите двама Д1 им превеждаше

преди 17 минути, цър-вул написа:

И януари пред камината ли?
Чиързз, док!

Януарий, ама не тоя, дето предстои :lol6: Някога, след години, ако сме живи :beer: 

преди 11 минути, M.Николов написа:

Докторе, каква марка е ел.резачката от снимката?

И с нея ли режеш по-дебелите трупи?

Марка  ли ? 

Еми - "парксайд" , ако това го считаш за "марка"  :wub:, закупена от Лидл.

Не, :no-no: , не човече - с нея е абсолютно невъжможно да се отреже греда по-доебела от 8-10 см. Слабичка е, 1,5 кв, с къса, тясна  шина - става за тънките мертечета и/или по-добели, или за свежи клони, или за кастрене на дървета в градината . За старите,дебели  греди - ползвам услугите на една бензинова Хускварна , вземам я от кръстника ми, когато не му трябва на него. 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

преди 29 минути, Trichocephalus написа:

"парксайд"

Чайнамайнасайд ;) - за хоби нужди е екстра

преди 25 минути, M.Николов написа:

Че имам на идея да купувам някаква резачка в бъдеще и се чудя каква да бъде.

Всичко опира до това за какви цели/натоварване се предвижда да е.

преди 11 минути, M.Николов написа:

Ясно, благодаря!

Че имам на идея да купувам някаква резачка в бъдеще и се чудя каква да бъде.

Аз си взех тая от ЛИДЛ за проба. И да, върши работа, но не става за такива дебели, дърти греди. Но - като приключа с тях - не ми се вярва до края на живота ми да ми се наложи да ползва голяма, мощна резачка. Тази ще ми е достатъчна за дребни неща из двора. Понеже режа в момента с циркуляр, електрическа и бензинова резачка, мога спокойно да правя сравнение между трите начина

Циркулярът е идеален за тънки дръвца, дъски, летви, къси мертечета до 5-6 см в диаметър. Просто плотът го прави first choice за всичко късо и дребно.Реже чудесно и няма нужда от помощ, както и не те боли кръста от навеждане.

Електрическата резачка е страхотна за дървета до 8-10 см в диаметър. Ако си вземаш такава - гледаш да е възможно най-мощна и с дълга шина. предимствата и пред бензиновата са ясни - пали на момента, няма особена подръжка, просто сипваш мало за веригата , вклюваш и режеш. Смяната на веригата също е по-лесна, единственото неудобство е че влачиш кабел, но той не пречи особено, защото седиш на едно мястно докато режеш.

Бензиновата резачка е с осново предимстно мощността. Там веригата е с едри зъби, дебела шина, реже яко всичко, без значние от вида дървесина и дебелината. Недостатък - сложно обслужване - зареждане, бензин, пропорция с масло, масло за верига ( наналогично на електрическата ), след това палене, после смяната на веригата е една идея по-усложнена от електрическата......

Всичко е върпос на избор за КАКВО точно ще ползваш резачката и КОЛКО често.

За моите нужди напромер електрическата е идеален вариант, сгреших единствено с мощността.

преди 10 минути, цър-вул написа:

Чайнамайнасайд ;) - за хоби нужди е екстра

Голям съм им  фен :) 

Имам сума ти и уреди с тази марка -някои са идеални, други - стават, тррети са абсолютни недоразумения. През годините не знам дали не съм пробвал всъчност всичко, което се произвежда под тази марка. Среачката единственото, което не съобразих е мощността - просто не предполагах, че тия стари греди от покрива са такива ДЗВЕРОВЕ -, човече - по яки са от желязо. 

При всички положения обаче превъзхождат "райдър", "деу", "графит" и прочее чайнамаш 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.