Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 18 минути, цър-вул написа:

Тъй-тъй - кола за 4-500Е, ама собствена. Е, някои хора за толко' пари си купуват вратовръзка, ама то пълно щастие няма.

Мани мани - тя неговата кола най най най - хубавата на света - много върви (над 200км/ч) малко гори и изобщо кола мечта. Да се чудиш защо не са всички с такива коли  :) 

А аз 5 мин се чудих с коя кола да излезна на разходка в неделя :) 

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 1 час, цър-вул написа:

Тъй-тъй - кола за 4-500Е, ама собствена. Е, някои хора за толко' пари си купуват вратовръзка, ама то пълно щастие няма.

Абе олигофрен, как оцени колата ми на 4-500 евро година километри модел как? 

преди 1 час, belefor написа:

Мани мани - тя неговата кола най най най - хубавата на света - много върви (над 200км/ч) малко гори и изобщо кола мечта. Да се чудиш защо не са всички с такива коли  :) 

А аз 5 мин се чудих с коя кола да излезна на разходка в неделя :) 

Абе ,,баровец,, за това ли си купи тоя  хибрид да пестиш? Ама колко пести тоя хибрид? 10 стотинки на 100км и трябва да го скопиш на 80км/ч. че натиснеш ли малко газта и отиде икономията в на някой друг джоба. 

преди 1 час, Коркодила написа:

Абе олигофрен, как оцени колата ми на 4-500 евро година километри модел как? 

Абе ,,баровец,, за това ли си купи тоя  хибрид да пестиш? Ама колко пести тоя хибрид? 10 стотинки на 100км и трябва да го скопиш на 80км/ч. че натиснеш ли малко газта и отиде икономията в на някой друг джоба. 

Цървулане! Няма по "пестелив" галош от тебе в този форум. Не гледай човека колко коли има и дали са на лизинг, ами си гледай бутчетата и картофките, неизправните фарове на голфу и скапания акумулатор. Гледай да не пускаш много 10 годишната ти плазма, че не можеш да си платиш тока после. И боя гледай да си вземеш на промоция да си боядисаш кочината, че нямаш пари за майстори и боя на редовна цена.

Скъсан галош си ти и такъв ще си останеш.

преди 6 минути, suzannita написа:

Цървулане! Няма по "пестелив" галош от тебе в този форум. Не гледай човека колко коли има и дали са на лизинг, ами си гледай бутчетата и картофките, неизправните фарове на голфу и скапания акумулатор. Гледай да не пускаш много 10 годишната ти плазма, че не можеш да си платиш тока после. И боя гледай да си вземеш на промоция да си боядисаш кочината, че нямаш пари за майстори и боя на редовна цена.

Скъсан галош си ти и такъв ще си останеш.

Бобка всъщност беше ми изгоряла крушката в багажника и в жабката. Фаровете са ми напълно изправни. Айде ариведарчи регаци😎

преди 13 часа, цър-вул написа:

К'во говориш - тя направо мирише горивото... 😎

Цър-вул е ниво, по-ниско от тревата!

За да се коментира нещо, то трябва и да се разбира. В противен случай е просто упражнение на лицевите мускули или тези на ръката. А резултатът обикновено е трагичен.

преди 6 минути, Ma_ri написа:

С пепси.....:cheers:

пепси ? :lock:

ПЕПСИ ?! :no-no: 

Ти....ти... ти просто уби всичко детско в мен ! Бира се пие по това време, бира ! :beer: 

преди 1 минута, Trichocephalus написа:

Ти....ти... ти просто уби всичко детско в мен ! Бира се пие по това време, бира ! :beer: 

Амиииии....Аз по всяко време - Пепси. Тъпо и упорито :biggrin:

преди 39 минути, цър-вул написа:

'ми, рекламните лица са т'ка...😎

Направо ми се разпени халбата от това и изказване , честно ! пепси ще ми пие вечерно време, пепси :no-no:

Ти как си, другарю ? По нашия край нищо нищо суб соле. Покривът е завършен, стени са прави, остават още 10 линейни метра на 2 и половина дълбочина да се изкопаят за хидроизолацията и строително-ремонтните дейности приключват. Имам обаче известно количество дърва за рязане и прибиране на сухо. например

ун.jpeg

ду.jpeg

А да не говорим колко четох за асинхронни двигатели , звезда/триъгълник, и как да изчисля стартовия и работния кондензатор за да свържа пусков контактор само и само за да си навия на пръста и да възкреся един стар 1,6 киловатор трифазен мотор захранващ циркуляр, наследен от едни по-добри времена, когато имението е било захранвано в трифазен ток, а днес от монофазен.

Ама с магарешкия си инат и помощ от интернет - успях, м@мка му, успях  :beer: 

направих и стойка на мотора от осанали ми дъски от покрива - забележи на едната снимка - просто прелест :) Гледах снимки, клипчета в тубата, сайтове и форуми и накрая - направих всичко сам от подръчни материали - в началото имах само изхвърлен стар трифазен мотор , стар контактор без бутони, без кутия и окабеляване, и ръждясала стойка за циркуляр, която трудно се разпознаваше от какво е.

Днес вече режа дърва със собствен, самоделен циркуляр и съм много доволен от себе си :beer:  

p.s.  и не се хили, виждам те ! :wub::ass:

утре ще го снимам отблизо да видиш какви иновативно хай-тек решения съм приложил :shy11:

на 16.10.2023 г. в 22:49, darkterminal написа:

Сига да не си магаре... Буриданово магаре...

:P

Знаеш ли - едно време избрах аватара си именно заради това. Обаче с възрастта , някак си все по-често ми се случва волята ми да се сблъсква с моралия детерминизъм. И все по-често двуумейки се - сякаш случайно избирам морала. И спя спокойно. Не съжалявам за "пропуснатите ползи".Спя си. Наздраве :beer: 

преди 1 час, Trichocephalus написа:

Вино! 

Онзи ден по път за Вишавград кривнах към караиесенската трудова кооперация Грозд

преди 1 час, Trichocephalus написа:

Направо ми се разпени халбата от това и изказване , честно ! пепси ще ми пие вечерно време, пепси :no-no:

Ти как си, другарю ? По нашия край нищо нищо суб соле. Покривът е завършен, стени са прави, остават още 10 линейни метра на 2 и половина дълбочина да се изкопаят за хидроизолацията и строително-ремонтните дейности приключват. Имам обаче известно количество дърва за рязане и прибиране на сухо. например

ун.jpeg

ду.jpeg

А да не говорим колко четох за асинхронни двигатели , звезда/триъгълник, и как да изчисля стартовия и работния кондензатор за да свържа пусков контактор само и само за да си навия на пръста и да възкреся един стар 1,6 киловатор трифазен мотор захранващ циркуляр, наследен от едни по-добри времена, когато имението е било захранвано в трифазен ток, а днес от монофазен.

Ама с магарешкия си инат и помощ от интернет - успях, м@мка му, успях  :beer: 

направих и стойка на мотора от осанали ми дъски от покрива - забележи на едната снимка - просто прелест :) Гледах снимки, клипчета в тубата, сайтове и форуми и накрая - направих всичко сам от подръчни материали - в началото имах само изхвърлен стар трифазен мотор , стар контактор без бутони, без кутия и окабеляване, и ръждясала стойка за циркуляр, която трудно се разпознаваше от какво е.

Днес вече режа дърва със собствен, самоделен циркуляр и съм много доволен от себе си :beer:  

p.s.  и не се хили, виждам те ! :wub::ass:

утре ще го снимам отблизо да видиш какви иновативно хай-тек решения съм приложил :shy11:

Вземи ено фиорино и си донеси кльощавото гзче насам - ще ти прехвърля един

преди 1 минута, emmi написа:

Вземи ено фиорино и си донеси кльощавото гзче насам - ще ти прехвърля един

:lol6:  това предложение щеше да ми дойде дюшеш преди седмица - две, когато започнах да се занимавам с тази дейност. Днес вече не можеш да ме изкушиш - горд съм с дейноста на собствените си ръце и скоро няма да се разделя с творението си - мило ми е, все едно дете съ, направил, не циркуляр :shy11: 

апрoпо - наздраве де :beer: 

преди 36 минути, Trichocephalus написа:

:lol6:  това предложение щеше да ми дойде дюшеш преди седмица - две, когато започнах да се занимавам с тази дейност. Днес вече не можеш да ме изкушиш - горд съм с дейноста на собствените си ръце и скоро няма да се разделя с творението си - мило ми е, все едно дете съ, направил, не циркуляр :shy11: 

апрoпо - наздраве де :beer: 

Абе, един резервен.... Да си имаш там

Викаш, по Коледа ще ни чакате на гости? 

преди 2 часа, Trichocephalus написа:

Днес вече не можеш да ме изкушиш

Щот не мислиш за абрихта, за който тепърва ще ти мине между дъългите уши.😎

преди 6 часа, цър-вул написа:

Е, как нищо - имаш покрив!
При мен всичко е по старому...

И няма бор😎

преди 26 минути, emmi написа:

И няма бор😎

Два са бора ред до редом расли...
Освен ако нямаш предвид комбинираната машина абрихт-бор...

преди 14 часа, Trichocephalus написа:

Ей, наздраве викам , денят свърши :beer: 

Наздраве друже! Наздраве!

преди 12 часа, Trichocephalus написа:

Знаеш ли - едно време избрах аватара си именно заради това....

...

Повня друже, повня! Свидетел съм на тези древни събития... Повня ти и "медената питка" и "косматия" червей... Славни времена бяха! Славни...

преди 12 часа, Trichocephalus написа:

... Обаче с възрастта , някак си все по-често ми се случва волята ми да се сблъсква с моралия детерминизъм. И все по-често двуумейки се - сякаш случайно избирам морала. И спя спокойно. Не съжалявам за "пропуснатите ползи".Спя си. Наздраве :beer: 

Здрав сън друже и чиста съвест, желая всекиму!

преди 7 часа, lebel написа:

Портокалов сок. За здрав сън. Лека.

пп ако некой земе се дърви, че портокаловият сок ала-бала... вече не чета

И ас кат тебе, за изненада на целокупното ни опщество, без да май страм вупще, пих ино дефствено мохито...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.