Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

А,ся де!.Добър ден!

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

на 10.07.2024 г. в 14:48, Веси Филипова написа:

Хора, голяма жега ми е в тоя Пловдив. Как ще се  издържа това лято не знам.Не помага нито климатика, нито плажа. Хваща ме една гореща лапа като изляза от къщи и ме стиска за гърлото. отвратителна жега.

Така... Качваш се на платноходка за приключения из островите на Гърция за 7 дена... Прибираш се вкъщи на климатик и си викаш: УАУУУууу! Баси, кфо е убаво!

на 9.07.2024 г. в 5:58, emmi написа:

Да са ти живи и здрави ! Да са ти радост и гордост!❤️

Тенкюшън. Избутах и таз годишната патърдия.

на 9.07.2024 г. в 5:58, emmi написа:

С полицай.

Ще ми показва един пожар. 

Показа ли ти го :speak:

преди 22 часа, Амбър написа:

А,ся де!.Добър ден!

Добър да е :whist:

преди 16 часа, darkterminal написа:

Прибираш се вкъщи на климатик и си викаш: УАУУУууу! Баси, кфо е убаво!

От къщи по Фубаво нЕма 🙄

на 15.07.2024 г. в 14:37, Буря написа:

От къщи по Фубаво нЕма 🙄

Потпис: Ема

на 14.07.2024 г. в 15:59, Амбър написа:

А,ся де!.Добър ден!

Тюх, разминале сне се!

на 14.07.2024 г. в 21:52, darkterminal написа:

Така... Качваш се на платноходка за приключения из островите на Гърция за 7 дена... Прибираш се вкъщи на климатик и си викаш: УАУУУууу! Баси, кфо е убаво!

Ма, верно ле ходи на платнохотка!? 

Чек да почерпя макло зелено

received_798563829125163.jpeg

received_3747321858821269.jpeg

received_1207740247236550.jpeg

преди 4 часа, lebel написа:

Лучше встретить во сне болгарина с болгаркой, чем финна с финкой.

Мноо хорър, са се чудя, ко е по-добре, да те гони нашенец с флекс или финландец с ножка, ама ме крепи надеждата, че нашенеца е тръгнал нейде да върши услуга, я да среже някой винкел или тръба на съсед.

преди 37 минути, bulljo написа:

Мноо хорър, са се чудя, ко е по-добре, да те гони нашенец с флекс или финландец с ножка, ама ме крепи надеждата, че нашенеца е тръгнал нейде да върши услуга, я да среже някой винкел или тръба на съсед.

Аз, ко това е ограничения избор, некак предпочитам финката, пред ъглошлайфа. Болгарката некак ми е по хард, а аз малко романтик си падам.

Най-хубаво се зареждат батериите в домашни условия и на хладно - тотал релакс!

преди 16 часа, emmi написа:

...

Ма, верно ле ходи на платнохотка!? 

...

Ахам... Ветер в харю а я шпарю... Бехме хукнали към Цикладите, но се спряхме овреме... После ни доложиха, че там е било страшно... А па ние опъвахме седем дена платната по по-западните архипелази... Лазурна вода... Тайни заливчета... Китни градчета... И много... Много жега!

преди 16 часа, emmi написа:

...

Еййй, че гоцко! Мерсаш!

преди 11 часа, lebel написа:

Лучше встретить во сне болгарина с болгаркой, чем финна с финкой.

... литовец с литовкой и водь с водкой...

на 22.07.2024 г. в 8:08, emmi написа:

Над хижа Плевен?

Първата снимка кефи жистоку...

Определено си турист със стил....

А ний сме плебс, дет дума един "артистокартин" тъдява....

Да почерпя и аз с малко каминяци....

Вечеря, ма свещта йе мноо ярка...

1720039785_dsc_0554a.jpg

Да си пийш първото кафе (или кот там пийш) на идеалното место по идеалното време....

1720967378_dsc_0181b5.jpg

П.С. По-назаде четох, че поне по нещу си мязаме - мразим вторниците, нимой ли го мане некой тоз ден от календаря....

А и по броя работни дни вече....

Вече над 5 годин са наслаждавам на четиридневната, веч се замислям ка да я направя тридневна....

преди 2 часа, andiay написа:

Над хижа Плевен?

Първата снимка кефи жистоку...

Определено си турист със стил....

А ний сме плебс, дет дума един "артистокартин" тъдява....

Да почерпя и аз с малко каминяци....

Вечеря, ма свещта йе мноо ярка...

1720039785_dsc_0554a.jpg

Да си пийш първото кафе (или кот там пийш) на идеалното место по идеалното време....

1720967378_dsc_0181b5.jpg

П.С. По-назаде четох, че поне по нещу си мязаме - мразим вторниците, нимой ли го мане некой тоз ден от календаря....

А и по броя работни дни вече....

Вече над 5 годин са наслаждавам на четиридневната, веч се замислям ка да я направя тридневна....

Представи си гледка: народа слиза заклехтял се от Ботев и си мечтае за чаша студено. Другите амбицирани наемат да атакуват баира към заслона и Ботев. И Тук сме ние -  отпиваме чаша просеко излежавайки се на полянката и мърдайки си пръстите на босите крака.

Забавно е. 

Вторник е много лоша дума!

Прекрасни са ти спомените! Няма и как да не са на такива чудни места.

преди 4 часа, emmi написа:

Представи си гледка: народа слиза заклехтял се от Ботев и си мечтае за чаша студено. Другите амбицирани наемат да атакуват баира към заслона и Ботев. И Тук сме ние -  отпиваме чаша просеко излежавайки се на полянката и мърдайки си пръстите на босите крака.

Забавно е. 

Придставям си я чудесно....

Бих се изкефил, ку съм ви бил видел и щех да кажа - Наздраве...

То и нас ни глеат учудено, коги има навалица....

Седим си некъде спокойно и дзяпаме ка народа пренася хаоса и стреса от полето у планината....

Бързат се едно са на състезание....

А ние можем да кандидатстваме за Гинес като най-бавно преминаващи маршрута....

Обичаме да се наслаждаваме на природата, а не да се състезаваме....

Затуй ви разбирам чудесно - вашето е истинския рилакс....

Отвратителна.... първиот работен ден от седмицата....

Ку перифразирам оня смърф (Хейти ли бе, Лейзи ли, не помня) - "Вторник, работа, вторник, работа - Мразя вторника"....

Единственото, което мразя повече от вторник са високосните години....

Па вторник през високосна.... напрао ми потичат салзи...

Прекрасни са ти спомените! Няма и как да не са на такива чудни места.

Благодаря, твоите също....

Нъл туй му остава на чиляк - спомените и да ги споделя....

Тез беа от Рила, утре заминаваме четири дни из Пирин да попълваме нови спомени....

Ку не мине църна маца път (пу, пу, пу)....

А онази снимка с чашите ме подсети за един любим кадър на една чудесна българска фотографка...

Ей я на....

20190618183208_lunchtime-gergiiski.jpg

преди 4 часа, цър-вул написа:

Пусни петисия да са прекръсти на нефторник

Като и да са прекръсти веднагически става лоша дума, мхм....

"Вълка козината си мени ма нрава не" - като е казал народа....

преди 6 часа, andiay написа:

...

...

...

...

spacer.png

Остров невезения  (+ link)

Весь покрытый зеленью, абсолютно весь
Остров Невезения в океане есть
Остров Невезения в океане есть
Весь покрытый зеленью, абсолютно весь

Там живут несчастные люди-дикари
На лицо ужасные, добрые внутри
На лицо ужасные, добрые внутри
Там живут несчастные люди-дикари

Что они не делают, не идут дела
Видимо во  вторник их мама родила    (Видно, в понедельник их мама родила - отпада)
Видимо во  вторник их мама родила    (Видно, в понедельник их мама родила - отпада)
Что они не делают, не идут дела

Крокодил не ловится, не растёт кокос
Плачут, богу молятся, не жалея слёз
Плачут, богу молятся, не жалея слёз
Крокодил не ловится, не растёт кокос

Вроде не бездельники и могли бы жить
Им бы  только вторники взять и отменить    (Им бы понедельники взять и отменить - отпада)
Им бы  только вторники взять и отменить    (Им бы понедельники взять и отменить - отпада)
Вроде не бездельники и могли бы жить

Как назло, на острове нет календаря
Ребятня и взрослые пропадают зря
Ребятня и взрослые пропадают зря
На проклятом острове нет календаря

По такому случаю с ночи до зари
Плачут невезучие люди-дикари
И рыдают бедные, и клянут беду
В день какой - неведомо, в никаком году

Испольнитель:  Андрей Миронов (46г) светла му Памет!
Композитор:      Александр Зацепин (98г)
Автор текста:    Леонид Дербенёв (64г) светла му Памет!

едит: Миронов - още един страшен талант, който си отиде около 40-50-те си години...

... Висоцки, Стийв Маккуин... Чочо Попйорданов... Петър Чернев... Крис Корнел ... помнех още бая, за които 50± беше като непреодолима граница,  но не... не и тая вечер

преди 7 часа, andiay написа:

из Пирин да попълваме нови спомени....

Ох, Пирин ми е любим....

Къде ще обикаляте?

Аз се точа на Урдини, ама да видим....  

преди 7 часа, andiay написа:

Придставям си я чудесно....

Бих се изкефил, ку съм ви бил видел и щех да кажа - Наздраве...

То и нас ни глеат учудено, коги има навалица....

Седим си некъде спокойно и дзяпаме ка народа пренася хаоса и стреса от полето у планината....

Бързат се едно са на състезание....

А ние можем да кандидатстваме за Гинес като най-бавно преминаващи маршрута....

Обичаме да се наслаждаваме на природата, а не да се състезаваме....

Затуй ви разбирам чудесно - вашето е истинския рилакс....

Пътя е процес - трябва да му се насладим

преди 6 часа, lebel написа:

едит: Миронов - още един страшен талант, който си отиде около 40-50-те си години...

... Висоцки, Стийв Маккуин... Чочо Попйорданов... Петър Чернев... Крис Корнел ... помнех още бая, за които 50± беше като непреодолима граница,  но не... не и тая вечер

Гледал ли си (то и да я слушаш е достатъчно) операта Юнона и Авось? 

Без думи оставаш

преди 6 часа, emmi написа:

...

Гледал ли си (то и да я слушаш е достатъчно) операта Юнона и Авось? 

Без думи оставаш

Не, Еми. Не съм. Но мога да послушам. Респективно - да погледна. Както казал оня, дето го питали гинеколог ли е...

едит: Оказва се, че съм слушал (гледал) части(ци) от нея... (харесва ми... но имам и думи)

И вероятно неслучайно това...

ми е любима песен на фона на любим клип...

"Интересна история создания этой песни: во время гастролей по России кто-то подарил маэстро Хенсли DVD "Юнона и Авось", и ему так понравилось, что он обратился официально к Алексею Рыбникову с просьбой использовать фрагменты оперы для создания песни. Рыбников всегда был большим поклонником Хенсли, поэтому сразу дал согласие."

(от коментарите)

Иначе, класическата опера ми е предпоследна в предпочитанията. Преди балета. Всъщност... имаше едни 10-15 минути преди години, в които си бяха сменили местата. Бяхме студенти с моя кум (и кумец) и щяхме да решаваме задачи, като подготовка за една (не помня коя) от математиките. Всъщност... гледахме мач у тях. На почивката мутнахме звука на тв-то и си пуснахме на ретро магнетофона му некво парче на Пърпъл. По ено време погледнах екрана и видях танца на 4-те малки лебедчета... На Пърпъл (никога повече не си спомнихме кое парче беше). Невероятно съчетание на музика и танц. Чайковски... сори пич! Тогава ми се стори че не съм дооценил балета и същият резко се изкачи до предпоследно място. После ми мина̀.

Благодаря, Еми!

Светла им памет и на Караченцов, и на Хенсли!

преди 8 минути, lebel написа:

Невероятно съчетание на музика и танц.

Мат'матиката ша дай виновна за такиви въспреатия! 😎
Има моменти, в които тя изостря разни сетива

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/kompaniyata-vinovna-za-globalniya-it-sriv-se-izvini-edno-kafe

преди 3 часа, lebel написа:

Не, Еми. Не съм. Но мога да послушам. Респективно - да погледна. Както казал оня, дето го питали гинеколог ли е...

едит: Оказва се, че съм слушал (гледал) части(ци) от нея... (харесва ми... но имам и думи)

И вероятно неслучайно това...

ми е любима песен на фона на любим клип...

"Интересна история создания этой песни: во время гастролей по России кто-то подарил маэстро Хенсли DVD "Юнона и Авось", и ему так понравилось, что он обратился официально к Алексею Рыбникову с просьбой использовать фрагменты оперы для создания песни. Рыбников всегда был большим поклонником Хенсли, поэтому сразу дал согласие."

(от коментарите)

Иначе, класическата опера ми е предпоследна в предпочитанията. Преди балета. Всъщност... имаше едни 10-15 минути преди години, в които си бяха сменили местата. Бяхме студенти с моя кум (и кумец) и щяхме да решаваме задачи, като подготовка за една (не помня коя) от математиките. Всъщност... гледахме мач у тях. На почивката мутнахме звука на тв-то и си пуснахме на ретро магнетофона му некво парче на Пърпъл. По ено време погледнах екрана и видях танца на 4-те малки лебедчета... На Пърпъл (никога повече не си спомнихме кое парче беше). Невероятно съчетание на музика и танц. Чайковски... сори пич! Тогава ми се стори че не съм дооценил балета и същият резко се изкачи до предпоследно място. После ми мина̀.

Благодаря, Еми!

Светла им памет и на Караченцов, и на Хенсли!

Цял ден си пея части от там

на 25.07.2024 г. в 6:35, emmi написа:

Ох, Пирин ми е любим....

Некакси нимоа да деля планините на повече или по-малко любими....

Сека си има собствен чар....

Къде ще обикаляте?

На 25. 07. - първо задължителното хапване при бай Лазар в "Байкушевата мура" на паркинга под хижа "Бъндерица" (даже видехме най-накрая самата Байкушева мура, че поне 40 пъти сме минавали покрай нея без да отскочим), изчакахме да спре дъжда, насладихме се на изпаренията над Тодорка, Вихрен, Бъндеришки чукар и Дончови караули и после лежерно до хижа Демяница, където преспахме, като по пътя не пропуснахме да се насладим на водопада Юленски скок (Демянишкия го оставихме за на връщане)....

На 26. 07. отново лежерно от хижа Демяница към Тевно езеро на което се каним от години....

Бе баир си е да му са невиди, а и за първи път на гърба ми бе раница над 20 кила, та и да не искахме да е лежерно, па щеше да е лежерно....

Мозговишката порта над Превалските езера ми се стори безкрайна просто, но щом вече пред нас се откриха зъберите на Каменишки кукли, Зъбът и Яловарника секва умора са изпари, а когато и самата Каменица (адски красива и внушителна на живо) се разкри, последвана и от Малка Каменица, от умората немаше веч и спомен....

После и самото Тевно езеро, хлътнало между всичките заобикалящи го от вси страни назъбени чукари - наистина мнооо ама мнооо красиво място....

Нимой да спреш да са любуваш и снимаш....

Бехме резервирали палатка, та за пръв път в живота си спахме на палатка на 2512 м.н.в., за да установим, че ни кефи много....

Пийнахме по едно кафе, а аз са отправих към най-близкия до езерото връх - Валявишки чукар, за да снимам залеза, а жената предпочете да обиколи премката между него и Момин двор....

За жалост на запад и север нямаше кьораво облаче, но.... всеки залез е красив....

На върха разбрах защо викат, че Тевно езеро е сърцето на Пирин - ясно се виждат всички емблематични пирински върхове - Мраморното било, Кутело, Вихрен, Муратов, Бъндеришки чукар, Спанополски чукар, Синаница, Яловарника, Зъбът, Каменишки кукли, Каменица, Малка Каменица, Кралев двор, Момин двор, Джангал, Малък Полежан, Полежан, Газей и още, и още, плюс един куп езера....

На североизток се виждаше Мальовишкия дял на Рила, на югозапад Беласица и на юг Славянка....

Красиво е....

Ето един нескопосан опит да споделя този залез чрез клип....

А щом са стъмни - приказка....

Толкоз мноо звезди сам виждал само на хижа Ехо....

А Млечният път бе точно между Каменица и Каменишки кукли....

За първи път съжалих, че не съм си взел светлосилен обектив или поне да си бех взел статива...

Опитах да заснема с кот имам под ръка, не се получи хич добре, но колкото толкоз, дори лошата снимка е по-добре от никаква, поне събужда спомена от видяното....

image.jpeg.ec83898e142d6d45b92dbb0ca53371d7.jpeg

Пфу, па са олях с писането, сори....

Аз се точа на Урдини, ама да видим.... 

Ку знаеш от колко време им се точим и ние.....

Ма не сме от тез дето ша успеят да ги обходят в рамките на един ден и да успеят да им се насладят....

Затуй решихме - да преспим на палатка там....

Дали тоя месец, или догодина, но туй йе варианта за нас....

Пътя е процес - трябва да му се насладим

Апсолутно....

Дет са вика - пътя е по-важен от целта....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.