Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 1 час, Уиш... написа:

А нищо, много гадно даже, откривателя  в мен  като една хрътка надушила интересна следа в в музикалната джунгла ,аха да му  потекат лигите от удоволствие и бам. нищо. дезинфекция от нов порядък

Хм... ще си позволя за пореден път да цитирам по памет един велик музикант...

"Добрата музика е добра, без значение какъв вид музика е"

А и зад музиката създадена чрез използване на ИИ... в крайна сметка отново стои човек...

ИИ е просто изпълнител...

Вече нямам предубеждения... харесва ли ми нещо - слушам го...

преди 2 часа, Уиш... написа:

Еее,Jan Garbarek e ярка следа..

Апсолутно... любим...

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 3 часа, lebel написа:

Почти се бех прецакал с едни плейлисти "Dark Blues" и в частност  - “Smoke Don’t Lie” на "артиста Driftwood Light".

Донякъде съм спокоен, шото не предвиждам занапред кой знае колко активен полов живот (то и безполов не остана кой знае колко), че там какви интелектуални изненади са възможни... ум да ти зайде.  :полушега: 

едит: докато писах горната премъдрост, се сетих (не за пръв път) за една от любимите ми фрази (която не знам защо водят за анекдот):

Така и не разбирам, как, по дяволите, за минута и половина може да се разбере, че съм лош любовник...а?

В оригинал:  Как, блин, за полторы минуты можно было понять, что я плохой любовник, а?

Мда,и на старите джедаи понякога им излизат криви сметките.🙂 Онзи ден слушам баба Дора споделя( любимата столетница на Мира Добрева,ако не  ти е влизала в  полезрението). Голяма глупост сторих,сина ми ме заведе на зъболекар да ми сменят ченето кога бях на 98, пък аз за кога да го сменям му рекох ,то наближило време за мране . и така седем години до днес

преди 2 часа, andiay написа:

Хм... ще си позволя за пореден път да цитирам по памет един велик музикант...

"Добрата музика е добра, без значение какъв вид музика е"

А и зад музиката създадена чрез използване на ИИ... в крайна сметка отново стои човек...

ИИ е просто изпълнител...

Вече нямам предубеждения... харесва ли ми нещо - слушам го...

Апсолутно... любим...

За това спор няма, други са ми тегобите ,други..как да ти го нарисувам..все едно да влезеш в обагрена с цялата топла палитра есенна гора и да няма кьораво листенце, в което да заореш..за това страда кучето в мен.

преди 3 часа, Уиш... написа:

Мда,и на старите джедаи понякога им излизат криви сметките.🙂 Онзи ден слушам баба Дора споделя( любимата столетница на Мира Добрева,ако не  ти е влизала в  полезрението). Голяма глупост сторих,сина ми ме заведе на зъболекар да ми сменят ченето кога бях на 98, пък аз за кога да го сменям му рекох ,то наближило време за мране . и така седем години до днес

...

Мноо е готино. Бих искал да се почувстваш специална (доколкото мога да съдействам) и ще се опитам да помогна за това с реакцията си. Какво и е специалното ли? Ми... кому как... Не съм я използвал досега. Поне не си спомням.

Винаги се радвам да те мерна тъдява, Уиш!

едит:

преди 3 часа, Уиш... написа:

...

За това спор няма, други са ми тегобите ,други..как да ти го нарисувам..все едно да влезеш в обагрена с цялата топла палитра есенна гора и да няма кьораво листенце, в което да заореш..за това страда кучето в мен.

Разчитайки на чувството ти на хумор, бих казал, че и аз предпочитам да имам възможността, влизайки в "обагрена с цялата топла палитра гора", да осе... бе, такова... пейзажа...

А ако трее съм сериозен (нещо което тук се старая да избягвам), бих казал - струва ми се, че разбирам Аndiay, но някак съм по съгласен с теб.

преди 2 часа, lebel написа:

Мноо е готино. Бих искал да се почувстваш специална (доколкото мога да съдействам) и ще се опитам да помогна за това с реакцията си. Какво и е специалното ли? Ми... кому как... Не съм я използвал досега. Поне не си спомням.

Винаги се радвам да те мерна тъдява, Уиш!

Ади, напрайхме му сефтето и на тос реакциЙ. :biggrin: Видиш ли че не боляло :р  лигоча се. I appreciate it.

И на мен ми е драго тук с вас на любимата въртелешка☺️

Разчитайки на чувството ти на хумор, бих казал, че и аз предпочитам да имам възможността, влизайки в "обагрена с цялата топла палитра гора", да осе... бе, такова... пейзажа...

Само за меците острИ уши:biggrin:

тоя автокоректор ме побърква,. Немците че немците,

А ако трее съм сериозен (нещо което тук се старая да избягвам), бих казал - струва ми се, че разбирам Аndiay, но някак съм по съгласен с теб.

Какво да ти кажа, дълбока тема и тънък лед по който тепърва яко ще се суркаме

преди 1 час, Уиш... написа:

...

Само за меците острИ уши

тоя автокоректор ме побърква,. Немците че немците,

...

Меците са бел кахър. Досадни са само, като заносят мед. Но виж коректоритеее, особено нешно времеее...

Писал съм го (последния път съвсем скоро), ама пак не моа се запра. Любим ми е...

- Тези коректори на телефоните са много опасни. Онзи ден пиша на една колежка "Четвъртък искам да те чyкaм като вързана кyчкa".
- Е, ти к'во искаше да напишеш?
- Петък.

Викаш да се отървам от него овреме:D

Алей,как ми кипва енерджито все по нощите начи

на 8.12.2025 г. в 16:44, Уиш... написа:

О, разбрах те още първия път, но е истинско удоволствие за мен да прочета рисунката ти... благодаря за която...

Е, аз не съм особено добър рисувач, но... ша са пробвам по детински да продължа рисунката ти до триптих...

Твоята рисунка е за гора от обагрени от есента дървета, но под нозете ти няма шума...

Продължавам я с рисунка на гора с цветна шума под под нозете, която можеш да подхвърляш над главата си, но... по клоните на дърветата вече няма кьораво листо... те са голи и сиви....

Третата рисунка е идеалния вариант... и по клоните на дърветата е цветно, и под краката ти има килим от мека пъстра шума...

За съжаление и в тази гора, както и в която и да е друга гора... идеалният вариант е най-краткия в сравнение с другите два...

За музикалната гора, той вече е отминал, според моето скромно мнение...

Затова вече съм избрал да се наслаждавам на момента, без да се ограничавам, ако дърветата са красиви, любувам им се на тях, без да гледам в краката си, ако дърветата са голи, радвам се на красотата под краката си...

Това, което бих нарекъл моя тегоба е... защо реалните днешни музиканти в огромната си част създават музика, която е напълно безцветна...

Днес съм на това...

на 11.12.2025 г. в 22:03, andiay написа:

За музикалната гора, той вече е отминал, според моето скромно мнение...

Пепел ти на езика

на 11.12.2025 г. в 22:03, andiay написа:

Това, което бих нарекъл моя тегоба е... защо реалните днешни музиканти в огромната си част създават музика, която е напълно безцветна...

За  днешните какво да ти кажа, един търсач не му е проблем да сърфира между тях .Пък и във всеки един момент има шанс да я оцветят,нали .Лучо Дала избухна с Карузо и това беше песента на живота му. Отсяда случайно в хотела , където великия трнор прекарва последните дни от живота си и бам,чудото се случва.Какво вдъхновение само, със заряд за пет живота напред.  

Пепел ти на езика

А дано... ма надали...

За  днешните какво да ти кажа, един търсач не му е проблем да сърфира между тях.

Какво да кажа... така е, но... наскоро гледах едно документално филмче за един новозеландец, който цял живот търси нефрити по реката и ги колекционира без да ги обработва. Много трудно е да разпознаеш истински необработен нефрит сред милионите обикновени речни камъни. Трябва да притежаваш необходимите познания и волята да продължиш да търсиш иглата в купата сено... 

Пък и във всеки един момент има шанс да я оцветят,нали

Всъщност... напълно безцветна гора няма през нито един сезон...

Винаги има поне една клонка, която избухва в цвят сред заобикалящата я сивота...

Което ми напомня за нещо на което попаднах миналата късна есен през ноември, в ниската част на Рила...

image.jpeg.0f1de3ffc819875b66f1f1a7c1a255fe.jpeg

Цъфнало дърво в пролетно бяло през ноември...

Но това не означава, че идва пролет, нали...

Лучо Дала избухна с Карузо и това беше песента на живота му. Отсяда случайно в хотела , където великия трнор прекарва последните дни от живота си и бам,чудото се случва.Какво вдъхновение само, със заряд за пет живота напред.

И това се е случило кога... средата на 80-те...

Днес за колко подобни примери се сещаш...

За мое съжаление, днес вдъхновението е насочено предимно към това как най-бързо да бъде капитализирано...

И затова се ползват готови шаблони гарантиращи това... и резултатът е преобладаваща сивота като зимна гора без сняг...

Знаеш ли... преди време бях попаднал на един канал в тубата, където представяха рок групи от 70-те, които така и не са успели да пробият...

А бяха добри, даже доста добри... просто не бяха гениални като Флойд, Цепелин, Сабат и т.н...

Сега трябва да положиш неимоверни усилия, за да откриеш днешните добри или гениални сред безцветните...

Затова казвам, че за мен онзи идеален вариант в който музикалната гора е пъстроцветна и по дърветата и под краката ти е отминал...

Но... все пак сезоните се сменят, рано или късно...

А за "Карузо"...

Любимият ми вариант е само музика, без глас... май някога го споделих и в друга тема...

И още едно изпълнение на същия тромпетист на живо...

П.С. Това второто е два дни след смъртта на Лучо Дала... отдаване на почит на двама гениални музиканти към друг велик музикант...

мен понякога само ме намират

:cheers:

Ако трее да обобщя, нямам против разнообразието от интелекти в музиката, па и в другите изкуства... просто ми се ще да знам Who's Who, без разследване.

Даже мислех да ви поздравя с ено парче... но размислих.

Представям си - чета си нещо, некъф диалог със страхотен лаф (ценител съм), казвам (на некой) - ский къф лаф, к'во чувство за хумор има пичът... а пичът се оказва некъф... софт, сървър, чип, ROM,RAM... RIM... не, тва беше джанта. За к'во му е на AI джанта? Разбирам да беше естествен... Но пък въпросът ме сети за Автобиография-та на Бранислав Нушич и конското чесало... https://chitanka.info/text/3524/23 ... Както и да е. 

Все пак...

И какво сега, всички ще си трайкате  и никой няма да се похвали, да се напъцорчи  барем нюню какво му е донесъл червенобузия старец, че и дружината да се зарадва с него,м ? #nesahubavitesraboti

Честита Нова Година на всички! Пожелавам ви здраве и щастие! 🥂

• 2 седмици по-късно...

За много години на всички в темата...

Със закъснение, но... ка беше... по-добре късно, отколкото никога...

От здраве и късмет да не се отървате....

на 27.12.2025 г. в 17:15, Уиш... написа:

И какво сега, всички ще си трайкате  и никой няма да се похвали, да се напъцорчи  барем нюню какво му е донесъл червенобузия старец, че и дружината да се зарадва с него,м ? #nesahubavitesraboti

На мен лично тази Коледа червенобузестия ме дари с най-хубавия подарък... ще ставам дедо за втори път...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.