Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на IExplorer при стартиране на Windows 10

elisenda

Препоръчан отговор

Здравейте,

Насторо си купих настолен компютър с Windows 10 Home, version 1909 и имам проблем при стартирането, понеже ми се стартира Интернет Експлорер с търсачна Bing и Utorrent. Потърсих информация как да ги премахна, намерихи къде да пипна в регистъра и настройките, но уви не се получава, при всяко ново стартиране на компютъра тези програми се стартират. Някой има ли идея как може да го премахна това. Мои приятели имат също Windows 10 Home, но техните версии са може би по-стари и те нямат този проблем. Благодаря предварително за вниманието.

Elisenda

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, elisenda написа:

Здравейте,

Насторо си купих настолен компютър с Windows 10 Home, version 1909 и имам проблем при стартирането, понеже ми се стартира Интернет Експлорер с търсачна Bing и Utorrent. Потърсих информация как да ги премахна, намерихи къде да пипна в регистъра и настройките, но уви не се получава, при всяко ново стартиране на компютъра тези програми се стартират. Някой има ли идея как може да го премахна това. Мои приятели имат също Windows 10 Home, но техните версии са може би по-стари и те нямат този проблем. Благодаря предварително за вниманието.

Elisenda

Смени браузъра и няма да имаш проблеми. Недей да махаш експлоръра.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте Емил,

Аз ползвам Google Chrome, но когато страртирам компютъра, ми излиза Експлорера, който трябва да затворя и тогава да правя каквото и да е с компютъра, също така се стартира и Utorrent.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, elisenda написа:

Здравейте Емил,

Аз ползвам Google Chrome, но когато страртирам компютъра, ми излиза Експлорера, който трябва да затворя и тогава да правя каквото и да е с компютъра, също така се стартира и Utorrent.

Забрани автоматично стартиране на торента и избери хром да ти е браузър по подразбиране. Деинсталирай и тулбара на торента, защото той по подразбиране се инсталира на експлоръра.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не би да кликаш някъде по някой линк от описанията на фотографиите на заключения екран ? Те май се отварят с Edge, де...

Отвори диспечера на задачите в раздел Стартиране (Startup) и виж там какво има.

Може и да отвориш папката C:\Users\тук твоята потребителска папка\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Като за по-лесно може да я отвориш чрез командата

shell:startup през прозореца Изпълнение, извикан чрез клавиша Windows и клавиша R едновременно.

run_window_0.jpg

Използване на Run (Изпълнение) за бърз достъп до инструменти и настройки в Windows 10

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Контрол панел-програми и компоненти-включване и изключване компоненти на уиндоус,намираш IE 11 и махаш чавката.

Екранна снимка (27).png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, Слави Маринов написа:

Контрол панел

Така ще изключи изцяло IE и може да има проблеми с някои асоциации
https://answers.microsoft.com/en-us/ie/forum/all/how-to-stop-internet-explorer-from-automatically/6d3e71b8-753f-40e9-9ebd-fd48b0e79ea7?auth=1

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Така ще изключи изцяло IE и може да има проблеми с някои асоциации

Знам,но аз мисля,че това иска.......................така и не разбрах какви проблеми и кой асоциации засяга,аз не съм имам никакви проблеми:))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново,

Благодаря за съветите, пробвах всичко, но не се получава, възможно аз да правя нещо зле. На shell:startup, излиза празна папка, на включване/изключване на компоненти на Windows, IE 11 въобще не се показва, а относно линка на DarkEdge, не се показва това, което е обяснено в него, даже въобще няма Интернет опции. А и от всъщност ми се отваря въпросното www.bing.com, но долу на лентата виждам, че е експлорера и за това си мисля, че е експлорера.

Win+R.JPG

Componentes Windows.JPG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той да не би като е с Home версия и да е ограничен и да няма тези възможности,аз никога не съм имал допир с тази версия и нямам представа кое присъства и кое-не, като възможности за настройка.........

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@elisenda , ще предложа нещо:

Изтеглете и инсталирайте програмата CCleaner . Стартирайте я, от лявата колона изберете "Tools", и от следващата до нея - "Startup". И покажете в темата какво излиза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

https://winaero.com/blog/disable-microsoft-edge-prelaunching-windows-10/

За utorrent:
1tor.png

или стартирай msconfig и махни отметката както е на снимката:
3tor.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 16.07.2020 г. в 13:12, дръндю написа:

Не знам, защо ти си дал лог файл, а не автора на темата, но той беше празен, а сега даже го няма вече.

преди 4 часа, elisenda написа:

Инсталирах ccleaner, излиза ми следното:

Ако ползваш Firefox 79, внимавай с CCleaner, защото има проблеми с текущата версия и при сложена отметка Internet Cache, трие настройките на инсталираните добавки.

https://community.ccleaner.com/topic/58613-problem-with-firefox-79/

Специално за uTorrent аз му махам настройката за стартиране още по време на инсталационния процес (там също има такава възможност).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не знам, защо ти си дал лог файл, а не автора на темата, но той беше празен, а сега даже го няма вече.

моя грешка от прибързаност
нямам възможността да изтрия грешен пост

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, elisenda написа:

Инсталирах ccleaner, излиза ми следното:

Прекалено много програми се стартират заедно с компютъра ви. Аз на ваше място бих поразчистил, и бих оставил само необходимите.

Не виждам IE да е в списъка, затова предполагам, че някоя друга от тях го стартира, в опит да влезе във връзка с интернет.

Кой браузър ви е зададен по подразбиране? Когато се отвори IE при старт на компютъра, зарежда ли се някаква страница в него, и каква? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, RudeBoy написа:

някоя друга от тях го стартира

Стартира го ОС по дизайн:
Microsoft-Edge-preloader-process.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въведен е Google Chrome по подразбиране, IE не се стартира и не се зарежда никакъв сайт. Аз до сега направих всички препоръчани тук стъпки, за момента не се отваря нищо като рестартирам, но като ме задължи да ъпдейтна като рестартирам, ми излизат пак някакви Microsof edge или подобни глупости и пак се връщам тук да прилагам съветите. Не знам дали защото е Home версия (те така ми го продадоха), но е голям тормоз  да се работи с тоя компютър, непрекъснато изскачат разни прозорци за какво ли не, подканване за потвърждаване на разни майкрософт сметки, емайли и т.н., въпреки че уж всичко е дезактивирано, (дефендери, антивирусни и прочие...). 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 15.07.2020 г. в 17:21, elisenda написа:

понеже ми се стартира Интернет Експлорер

IE не се стартира 

ми излизат пак някакви Microsof edge или подобни глупости ..... непрекъснато изскачат разни прозорци за какво ли не, подканване за потвърждаване на разни майкрософт сметки, емайли и т.н.

Хайде, моля ви, уточнете какво точно се стартира!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, hudyr написа:

За малтретиране на Windows 10 - MSMG Toolkit.

Искаш да кажеш за осакатяване на Windows - от Advanced User ставаш най-обикновен прост потребител с ограничените си възможности. :getout:

преди 19 часа, elisenda написа:

Въведен е Google Chrome по подразбиране, IE не се стартира и не се зарежда никакъв сайт. Аз до сега направих всички препоръчани тук стъпки, за момента не се отваря нищо като рестартирам, но като ме задължи да ъпдейтна като рестартирам, ми излизат пак някакви Microsof edge или подобни глупости и пак се връщам тук да прилагам съветите.

Защото си ползвал инсталатор, който ти слага адуер. Обикновено такива наглости съм срещал от руските нелегални инсталатори. Или си инсталирал пиратска програма или някоя нелегална програма за автоматична инсталация на драйвъри. Препоръката е - почистване или нова инсталация на системата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Компютърът е купен преди около месец от магазин с легален Windows, който в случая е Windows 10 Home, не е инсталиран от човек, мой познат или нещо такова, просто има много приложения, които излизат по подрабиране, прозорци, предупреждения и тем подобни, в които ако се вгледаш, забравяш за какво си пуснал компютъра и работата, която трябва да свършиш. Нямам представа дали мога да използвам настоящия лизенз, за да го ъпгрейдна до версия Про, а и не съм наясно къде може да се случи това и кой въобще ще го направи, при положение, че има компютър + софтуер имат гаранция мисля, че 2 години. И като говориме за тормоз, не ми се отварят линкове към сайтове, поставени в word ири excel, за което нямам никаква идея защо се случва, на нито едни компютър до сега това не ми се е случвало, а са минали мн през ръцете ми.

Captura.JPG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...