Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква да е съдбата на хората с увреждания?

Featured Replies

преди 6 часа, Anne написа:

И искате аз да бъда мила с нея след всичко това? Абсурд.

А ти искаш да е мила с теб след всичко това. Абсурд.

Jim Carrey Reaction GIF

• Отговори 2k
  • Прегледи 101,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Гост. написа:

На мен защо нищо не ми излиза на тези теми ;(

https://s12.directupload.net/images/200921/xnqitttc.jpg

преди 2 часа, Anne написа:

Насочила съм мислите си към друго, обаче искам да знам Айнщайн...

... коя е и къде живее. Иначе е затворена книга тая детинщина, знаем.

Това cosmo било клюкарски сайт. Има доста интимни теми. Мръснишки сайт. Научих нещо ново.

Имало и списание Космо.

преди 16 минути, Myanmar написа:

skynews-charles-ingram-millionaire_49693

Е, това обяснява защо не покриваш държавните образователни стандарти и си завършила неграмотна.

Пък и, припомни ми, тези, които не са учили и им завиждаш, че са се забавлявали по дискотеки, са получили диплома за завършен етап като теб. Ето колко струва тя.

Нямало е изпит за влизане. То ако имаше как ще влезеш?

Мда, трудно е да останеш в нормално училище без да си се научила да смяташ за 8 години.

Много ли ти е смешно? Че имам дискалкулия? Мен са ме учили да не се подигравам на хората с увреждания или някакви проблеми, а ти точно това правиш.

За държавните образователни стандарти можем малко да поспорим Учих в периода 2000 - 2004, явно си по - малък от мен и не помниш това време какво беше. Аз го помня. Точно като бях в 9 клас, издадоха два различни учебника по литература - по старата и по новата програма. Ние учебници нямахме, но госпожата по литература каза, че ще учим по старата програма, за да не повтаряме стари неща. Така че, вместо в 9 клас пак да учим скучните антична и средновековна литература, учихме литературата на Ренесанса. Да, изобщо учехме без учебници. Но всеки Божи ден имахме по 6 учебни часа (7 в понеделник) и преписвахме абсолютно всичко от дъската или от учебниците на учителите, по български език, литература, история, география, физика, химия, биология, психология, етика и право, философия, сват и личност + 4 професионални предмета - познай после колко ме болеше ръката и какъв краснопис имах точно! Пишехме по 3 - 4 страници по всеки от предметите! 4 години поред! Това ли наричаш мързел?

Да, не учехме по програмите, зададени от скапаното министерство, ама се подготвяхме 3 години за матура по литература, дето накрая ни я отмениха! 3 години! 3 години усилен труд на вятъра, а щях от раз да изкарам шестица! Само защото министерството реши в последния момент вместо матура, да държим държавни изпити по практика! За които забележи - имахме само месец за подготовка и цели 14 теми уроци с по 4 - 5 страници, които да учим. Защото ние не учехме само как се шие на практика, имахме и теория! 14 теми! Защото не се знаеше коя ще ни се падне! Учих, учих, четох, но от стрес и притеснение всичко си забравих в деня на изпита.

Поне не съм бягала от училище, нямам неизвинени отсъствия, е взимах си малка и заслужена ваканция в началото на юни, за да ходя на фестивала, ама си беше заслужена, а и не са ми се карали.

Е, да, не бях отличника по философия. Но философията примерно никога не ми е била интересна. Да, наблягах на литературата и историята, където ми е силата, е и?

Смея да кажа, че получихме добро образование, наистина на ниво. Не само, че не бях мързел, но и съм участвала във училищни викторини, които печелих -по история, география и български език и литература. На последната бях капитан на отбора и взехме първо място.

Та, мързел ли?

преди 2 часа, Anne написа:

За нормално ли намираш да се праща троянски кон?

Не е била тя, описания от теб механизъм не може да сработи. Спри се и го прочети няколко пъти. Компютрите не са магьосничество.

Аз си мечтаех за такова списание

https://bg.wikipedia.org/wiki/Космос_(списание)

Младежите какви неща четат. Космополитан. Ужас.

преди 42 минути, Anne написа:

Опорочихте идеята ми на темата нарочно!

Аз лично правя самопризнания. Няма да бъда съучастник в пропиляването на живота ти като те съжалявам, вместо да те поощрявам да се развиваш и контролираш съдбата си. Защото твоите родители вече са "паднали" и настоящата тема започна точно с това - идва Видов ден и ще стане ясно кой Пешко, кой в лудницата.

преди 7 минути, Anne написа:

Че имам дискалкулия?

нямаш,нямаш

преди 25 минути, Myanmar написа:

В коя тема ти е PIN-а?

Те и твоите не са съгласни с диагнозите, които си поставяш, така че посмали малко с изявленията. Щом и докторите ти орязаха парите, пък свои хора имаш в системата, прави си сметката.

Щом питаш - да. Християнско е да подадеш другата буза, а не да тормозиш хората, които не те харесват.

Срам те е да я назовеш, че е чалга певица ли? За Анелия малко ли музика, видеа, колажи и видео монтажи изпроси в този форум, че да не е публична тайна.

1.Съгласни са. Просто се намират идиоти да ги лъжат, че изглеждам добре и мога да работя. Идиоти, които не знаят какво е вродена миопатия.

2.Извинявай, не съм мазохистка.

3.Не, не беше за Анелия, а за Милица.Щом толкова те интересува. В добавка ще ти кажа, че тгава беше модерно певици на "Пайнер" да гостуват във форума, създаваха се теми специално за въпроси към тях, както и отделни теми за автографи от певици. Така се сдобих с автографи от Вероника, Валя, Елена и Милица. По - късно и по друг начин - и с автографи от Деси Слава и Гергана. За съжаление от Анелия нямам. А заради "възпитаните ми съграждани" нямам автограф от Глория. Защото удобно не ми казаха тя кога ще дава автографи. Но пък имам от Райна, когато пя при нас. Колкото щете я подигравайте, но Райна се отнесе възпитано и мило с мен, въпреки, че съм Квазимодо.

преди 43 минути, Anne написа:

Все се надявах, че не са мнозинство хората, които не харесват хората с увреждания..........Явно съм твърде голяма идеалистка...........

Не си идеалистка, ами се назландисваш на привилегиите, които получаваш преструвайки се на инвалид. Ти с мен не спори, а с докторите, които са ти намалили процентите на критичния минимум. Сама го призна в тази тема. Здрава и права, дето си надбягвала лесно ученик момче, а с две ръце завряни надълбоко, където носят само лично удоволствие.

Питах те какво си направила ти за света, който се грижи за теб, колкото може. Никой не е казал, че получаваш всичко, което поискаш, макар че родителите ти са жертвали собствените си животи точно да е така, но забравяш, че и здравите хора, прегърбващи се от работа, също не получават и половината от това, което искат или мечтаят. Преди да искаш трябва да застанеш с чиста съвест пред себе си, че си го заслужила.

преди 24 минути, Myanmar написа:

Значи в Планета и Космополитън си изливаш житие-битието, защото те познават. Какво ти е оправданието, че продължаваш това, посочвайки и конкретни имена, места и време в калдата?

Не си го изливах, тия нещастници във косматото ми разбраха и името, и адреса, и коя е сестра ми, ровейки като къртици. За адреса съм сигурна, че го е дала Дани. Което е най - малкото престъпление.

И вие не падате по - долу и ровите като къртици.Отвратителни сте.

преди 3 минути, Anne написа:

1.Съгласни са. Просто се намират идиоти да ги лъжат, че изглеждам добре и мога да работя. Идиоти, които не знаят какво е вродена миопатия.

2.Извинявай, не съм мазохистка.

3.Не, не беше за Анелия, а за Милица.Щом толкова те интересува. В добавка ще ти кажа, че тгава беше модерно певици на "Пайнер" да гостуват във форума, създаваха се теми специално за въпроси към тях, както и отделни теми за автографи от певици. Така се сдобих с автографи от Вероника, Валя, Елена и Милица. По - късно и по друг начин - и с автографи от Деси Слава и Гергана. За съжаление от Анелия нямам. А заради "възпитаните ми съграждани" нямам автограф от Глория. Защото удобно не ми казаха тя кога ще дава автографи. Но пък имам от Райна, когато пя при нас. Колкото щете я подигравайте, но Райна се отнесе възпитано и мило с мен, въпреки, че съм Квазимодо.

Елена е твой набор и е актуална чалга певица. Не може да е от 2008 или 2013. Има няма от 3 години е певица.

преди 52 минути, Anne написа:

Много съм огорчена, че стане ли дума за нас и за парите, всичко се извърта в посока, че ние струваме скъпо на държавата.

От кое си огорчена не разбрах? Ти струваш много на държавата. А в отговор 20 години не си допринесла за нищо България да стане едно по-добро място за живеене. Не си направила всичко по силите си, дори не си го и мечтала. Ти мечтаеш всички немци да бъдат убити и да събираш състрадание от непознати клеветейки непознати хора, които не могат да се защитят. А като се появиха, почна да ги обиждаш, че са луди и злобни.

преди 52 минути, Anne написа:

не желаете интеграция на хората с увреждания в обществото

Малко е лицемерно да пишеш това след като твоята твърда позиция е, че ти е под нивото да общуваш или да се събираш с инвалиди. Твоята непоносимост, отвращение и надменност към инвалидите не може да се сравни с нищо подобно в тази тема. Аз самият ти споделих, че познавам инвалиди и съм общува с тях, приемайки ги за приятели.

преди 18 минути, Myanmar написа:

Айде, айде, аз и още няколко души ти събрахме това!!! Кого лъжеш? Забрави ли, че не знаеш как се сваля музика, как се тегли торент и разни други сложнотии в нета?

Не съм забравила, но се научих! И търсих помощ конкретно за сваляне с тъпия ЪпТорент, защото "Биткомет"-а вече го няма.

Иначе се научих отдавна исамо съм си сваляла разни неща от "Замунда" - та и "Дата"  - та.

преди 54 минути, Anne написа:

Явно и тук трябва да стане същото, за да ви уврат мозъците!

Не разбрах, трябва да бъдем убити ние или децата ни?

преди 6 минути, Anne написа:

че изглеждам добре

steve brule what GIF

преди 2 минути, Anne написа:

Не съм забравила, но се научих! И търсих помощ конкретно за сваляне с тъпия ЪпТорент, защото "Биткомет"-а вече го няма.

Иначе се научих отдавна исамо съм си сваляла разни неща от "Замунда" - та и "Дата"  - та.

Гений

преди 49 минути, Гост. написа:

Айде да се успокоим малко а?! Самата ти си уникална расистка, иначе на нас говори! Всеки един е дискриминиран по един или друг начин ама само ти ревеш! Ти отказа приятелство на момче тука в форума,защо?!? Защото драга, е с увреждане! Браво Анке,браво...

Хубаво е да се отбележи. Защото Анка се тупа в гърдите, че била много жалостива, ала на дела е срам и позор.

преди 14 минути, acnekt написа:

Аз си мечтаех за такова списание

https://bg.wikipedia.org/wiki/Космос_(списание)

Младежите какви неща четат. Космополитан. Ужас.

Ами, навремето беше модерно, като навлезе в България. Чела съм го, но после спрях, защото пишеше все едно и също. И преди да ми скочите, не съм го купувала. Заемах го от сестра ми. Аз си купувах "Нов фолк" и "Всичко за жената". И вестниците "24 часа" и "Труд",  както и "Седмичен труд", преди отново да пожълтее. И "Стандарт". Само лятото на 2007 взимах тъпия жълтурски "Уикенд" , задари филмите на "Дискавъри" и "Белия бим, Черното ухо".

преди 42 минути, Anne написа:

Ние, всички, им помагахме. И моите родители, и неговите.

Последно? Твоите родители и неговите или всички. Знам, че си зле с математиката, ама всички минус твоите родители и неговите е равно на теб. Т.е. ти не си помагала с нищо. На теб са ти помагали.

преди 13 минути, Айнщайн написа:

нямаш,нямаш

Лесно ти е да го кажеш. Аз без пръсти и без калкулатор не мога да смятам. Наистина. Колкото и да не ти се вярва. Всеки път, като погледна учебниците по математика на принцесата, свят ми се вие. Чудя се как ги учи и запомня тези неща.

Още не схващам за какво учихме различните триъгълници.

преди 44 минути, Anne написа:

За разлика от вас обаче, аз не съм държала глупава сметка на сестра ми,  че е станала майка, без да има работа.

Ние всичките се оказахме, че имаме сестри, които са станали безработни майки. Брях, да му се невиди!!!!!! Разконспирира ни!

Sarcastic Sarcasm GIF

току-що, Anne написа:

Лесно ти е да го кажеш. Аз без пръсти и без калкулатор не мога да смятам. Наистина. Колкото и да не ти се вярва. Всеки път, като погледна учебниците по математика на принцесата, свят ми се вие. Чудя се как ги учи и запомня тези неща.

Още не схващам за какво учихме различните триъгълници.

радвай се,че имаш пръсти тогава,че за доста неща явно ги ползваш

преди 47 минути, Anne написа:

Не им беше лесно, но се радвам, че съм им помагала

Те са ти давали 1000 лв. за да те издържат, а ти си им давала 50 лв., за да ти остават за чалга албуми. И с цялата наглост помагачка се водиш.

преди 49 минути, Anne написа:

Не я знам коя е, и не ми пука от нея. Но тя ви лъже откровено, че ме познава. А вие се връзвате.

1. Лъжеш. Сама призна, че си търсила нейния адрес и име.

2. Няма как да лъже, че те познава, след като изнесе факти за теб, които ти призна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.