Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква бюджетна кола е подходяща за ръст 2 метра?

Featured Replies

преди 4 минути, Ъндъртейкър написа:

С тая кочинка едва Тия Мерцедеси колкото и добри да са за западняка, толкова зле са за българина, който няма пари да ги поддържа 

Баце, това е Ц класа 1.8, не е 560 SEC, не изисква някаква специална поддръжка. 

Другия момент е, че тая "кочина" ако я вземеш за 2 и останалите пари от бюджета (4500-5000) ги вкараш в него за реновиране ще надживее 99% от колите в мобилето.  Друг въпрос е, че пак ще си остане 25 годишен Мерцедес де 😆

Сааб 9-5 на газ. Шведски коли правени по стандарт на шведите, а те са най-високите в световен мащаб.Гарантирам, че ще му е адски комфортно.Много са ефтини и много здрави коли.

Не е ли най-добре ... 

Една легенда се завръща! Вижте новия Икарус СНИМКИ

Вътре е височко!

CLK

E class

C class

E39

E46 coupe

Passat 5/5.5

Golf/Bora 

406

A4 B6/A6 C4/C5

Чак баничарка, все пак е за каране, не за работа. Просто се гледа нещо над 4 метра

А да, и Галант 8, ама европейски, не хамерски. 

Хонда акорд 

Лансер от тия малко по-новите, там не е ясно, може и да не се събере. 

Шведски - Волво/Сааб

преди 2 часа, Ivelin _ написа:

Чак баничарка, все пак е за каране, не за работа. Просто се гледа нещо над 4 метра

Не слагай всички „баничарки“ под един знаменател!

Има чисто товарни - две врати отпред и една двойна отзад. С две места и твърда преграда между пътническото и багажното отделение.

Има товаро-пътнически - три врати отпред и двойната отзад. Пет места за пътници, като задните облегалки „лягат“ и се увеличава багажното отделение.

Има и само пътнически - с четири врати отпред и задната.

Ползването на втория и третия тип като нормален автомобил не се различава от другите модели коли.

Хайде стига с тия автобуси. Човекът иска автомобил. А те са с други габарити, режим на движение,категория, винетки и разход.

По темата - Мисля че Ford Mondeo ще ти свърши работа.

преди 3 часа, Филипов написа:

По темата - Мисля че Ford Mondeo ще ти свърши работа.

По темата - вече го написах!

на 1.09.2020 г. в 16:45, jhoro написа:

Ще бъде някоя, в която се чувства удобно!

Както е казало кучето - „Всичко е въпрос на вкус!“

на 1.09.2020 г. в 22:19, Ъндъртейкър написа:

Примерно се подлагаха едни шайбички на ускорителната помпа, откачаше се регулатора за скорост, който ограничаваше до 90 км/ч и тем подобни нещица. 

Тая тема я остави, че не си улучил човека...

Не можеш да сложиш повече от 2 шайби, защото лоста на ускорителя ще опре в корпуса. С това не правиш нищо, а само увеличаваш обема на камерата на ускорителя... с 2мм. Магистралите до дюзите за впръскване са калибрирани и ефекта от този "тунинг" е точно никакъв. Ограничителя не е на скорост, а на максимални обороти, и в движение също не оказва никакво влияние, защото максимални обороти се вдигат единствено на място. :wink12:

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Тая тема я остави, че не си улучил човека...

Не можеш да сложиш повече от 2 шайби, защото лоста на ускорителя ще опре в корпуса. С това не правиш нищо, а само увеличаваш обема на камерата на ускорителя... с 2мм. Магистралите до дюзите за впръскване са калибрирани и ефекта от този "тунинг" е точно никакъв. Ограничителя не е на скорост, а на максимални обороти, и в движение също не оказва никакво влияние, защото максимални обороти се вдигат единствено на място. :wink12:

Не, при ЗиЛ максималната скорост е ограничена на 90 при 3500 оборота ако не греша и това са 150 к.с, но при 3800 мощността е ако не греша, 170 к.с. Това си го пише в книжката, която явно не си чел никога и няма да прочетеш.  Не знам защо спорим за тия неща, просто ти казвам, че ме търсеха в Казармата войници като мен, я да им оправя камиона, я да бутна нещо по него, за да върви.  В училище имахме един даскал, не знам дали още е жив, но може и да е, който в края на  практиката отделяше доста време да ни учи как се тунингова даден мотор...тогава акто ученици ни влечаха Балканчетата :)  От него ги знаех тия работи. Човека няма да забравя, казваше нещо за Голф. Тогава още двойка - Фолксваген правят най-добрите дизелови мотори. Това осемдесетте, още преди някой да е чувал за Голф 3, 4, 5...Той бе и един от най-добрите майстори по ДВГ в града ни, ако не и най-добрия. Учил съм се от най-добрите. 

на 2.09.2020 г. в 17:06, Ivelin _ написа:

Това изобщо, ама изобщо не е вярно!!! Човекът май не е уточнил, дали ще вози и някой зад него, щото ако не вози, смисъл от автомбоил с дължина над 4 метра няма!  Гледа се преданта седалка колко се дърпа, колко добре пасва волана след регулировка и евентуално дали не те притеснява ширината на купето, щото знам ли, може да ти опира крака в пластмасите встрани, а отдясно да ти се пречка мацката като превключваш предавки. Трябва да се има предвид и друго. Ако човек е висок, той дърпа седалката максимално назад и тая в дясно ако не е дръпната достатъчно, може да пречи при превключване на предавките. Това обикновено става в малък автомобил, дето седалката е дръпната малко по-напред, за да има място и за задния. от тая гледна точка си прав за автомобил с дълга база, но всичко е толкова относително, че що се отнася до размерите, най-добре е човек да пробва сам. Наглася седалките според ръста си и според ръста на спътника, сяда отзад да види как е, ако ще вози и други и преценява.  Най-простият тест е точно тоя - наглася си за ръста седалката и сяда отзад. Ако не може да влезе, значи зад него не трябва да има друг.  Аз 23 години май минаха вече, карам автомобили с 2-3 врати, все малки. За това време, много рядко ми се е случвало да седне някой зад мен. От тая гледна точка е неоправдано, да се дават много пари за по-голям автомобил, защото тия пари може да се ползват за повече екстри и удобства. 

И още нещо. За дългучите автомобил задължително с темпомат, че на дълъг път се чудиш де да си сложиш крака. 

Гробарю, отдавна разбрахме, че знаеш всичко (разбирай - нищо ;) )

А това е опасно:

преди 46 минути, Ъндъртейкър написа:

За дългучите автомобил задължително с темпомат, че на дълъг път се чудиш де да си сложиш крака. 

Когато изсккочи прпятствие, вземаме отпуска да си намерим краката, че евентуално да спрем...:angry:

1,85 съм, карам отдавна Берлинго, има над главата ми 25 см. Мразя да карам със свити крака, седалката ми на макс назад не съм имал проблем и при дълги преходи. Отзад има място което е по-вече от достатъчно са друг голям човек. 15 годишно е  до 5к.

• 3 седмици по-късно...
на 4.09.2020 г. в 17:39, profan4o написа:

1,85 съм, карам отдавна Берлинго, има над главата ми 25 см. Мразя да карам със свити крака, седалката ми на макс назад не съм имал проблем и при дълги преходи. Отзад има място което е по-вече от достатъчно са друг голям човек. 15 годишно е  до 5к.

ОК, но човекът не се кани да продава банички... ;)

То и аз не карам банички, ама за тез пари толкоз, ако не трябва да кара суджук и после ще си вземе джипарка. Не че всички дето карат джипове хогят по планини и ниви.😀

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.