Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

преди 8 часа, acnekt написа:

Анчето не може да разбере, че едно време е било много модерно тази наука. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Евгеника

Особено в САЩ.

Това не е наука, а ПСЕВДОНАУКА! Как не го проумявате? Това е същото, като с вярата във извънземни - всеки дрънка за тях, но никой не е виждал извънземен наистина. Или пък като да вярваш, че Атлантида наистина съществува.

Евгениката е простотия, която води до морално падение и морална деградация. Модерно не значи  непременно прогресивно, морално и редно.

На вас не ви пука, че са били избити невинни хора, на мен ми пука, защото реално нищо не се е променило оттогава. Да, вече не избиват хората с увреждания, но те  нямат много права, особено по отношение на личния живот. Заради евгеничните идеи, наложени на обществото, и в които хората вярват,  аз нямам нормален живот, нямам лично щастие. И не, нещата не опират само до характера ми, опира до това, че никой не иска  до себе си човек с увреждания, само че се бои да го признае.

Цял живот съм била дискриминирана, защото съм различна. В училище нито ми позволиха да уча английски език (защото съм била тъпа), нито ми позволиха да съм мажоретка,  нито да уча народни танци, нито да бъда знаменоска (не съм била достойна).  А сега обществото ми отказва и правото на лично щастие. Като добавим и това, че медицината още е на ниво Менгеле и на лекарите не им пука от хора, които имат нисък праг на болка и местни упойки не ги ловят.................. Те намират за нормално да търпиш болка, разбирате ли, това е същински садизъм. Веднъж преживях да ми махнат ноктите, беше ужасно, втори път в съзнание подобно нещо няма да преживея...................

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 51 минути, Anne написа:

Ядосвам се и се опитвам да не мисля какво ли би било, ако нещата бяха различни и обществото беше нормално, защото вече просто знам, че това общество никога няма да бъде нормално и никога няма да приеме хората като мен!

Анне .... което показва, че твоето нормално не е норма! Ти не може с въпросната обществена норма да се съобразиш, а искаш обществото да се съобрази с твоята, което принципно няма как да стане. За разлика от теб, обществото се развива. Твоята субективна проблематика не му е потребна. И да се ядосваш и да не се ядосваш, си във вид подчинение на обществото в което живееш. Не може да си намериш общество, което да споделя твоята норма. Не можеш да си направиш свое общество което да е по твоята норма. Не обръщаш внимание на какво може да дадеш на това общество, а си тръгнала сметка да му представяш и да го съдиш даже. Това определено е неморално!!! Всяко неморално поведение обществото го игнорира. 

Съвет: Първо придобий вид морал. За същия не са необходими вид физиологически особености, а само и единствено твое желание. Докато не проумееш това, то определено никой не ще ти помогне. Така, че от тук на татък съдбата ти е пряко зависима от другите членове на твоето семейство, но не забравяй, че равнопоставените спрямо твоите родители си имат вече собствено семейство. Решат ли те да те хоспитализират, то няма начин да се не стане. Попаднеш ли в дадена болница или друг вид обществено заведение, то определено вече всичко ще зависи не от теб, а от управата на заведението. 

Радвай се към момента, че все още има неща които си зависят само и единствено от теб. 

Успех!

п.п. Ядовете не довеждат до правилно поведение и от тук следва, че само ядове ще те спохождат. Най-малкото това означава да си промениш начина на мислене. Не го ли направиш = ще срещаш подигравки и нищо друго, които ще усилват ядовете ти. С ядове най-много да си умреш от/със злоба.   

Извинявай, но нямам намерение да се съобразявам с лицемерно, егоистично и дискриминационно общество, което се има за "развито", но третира хората с увреждания като боклуци. Не мога да уважавам хора, особено във сферата на образованието, които си позволяват явна дискриминация спрямо деца с увреждания заради различния им външен вид и забавеното им поведение. Нямам намерение да уважавам лекари, които уж са дали Хипократова клетва, а в действителност третират пациентите си като парче месо.

Мислех, че обществото се е променило след онази война, че моралът е друг, че глупавите и откачени евгенични идеи  са изоставени, но не би. Цялата тази дискриминация срещу хората с увреждания е отвратителна. Все русите и синеоките деца получават всичко - ами, не е редно, не е правилно, това е дискриминация спрямо останалите. Не е правилно и редно учителите да си играят на вид евгеници в училище, това е просто отвратително. После реват за уважение, как не! Съсипа ми се психиката да уважавам и извинявам учители в училище, само защото са колеги на майка ми и учителската професия беше превъзнесена до небесата. Останах без самочувствие заради това, мислех се за тъпа, защото всички наблягаха на двойките ми по математика, цял клас ми се подиграваше.

Няма как да се променя заради норми, останали от времето на Третия райх, просто абсурд.

Ти знаеш ли какво са мислели германските евгеници за славяните? Че те нямат душа, нямат характер, че не са личности, представяш ли си?

Извинявайте много, но това, че съм с увреждания, не ме прави по - малко човек. И аз си имам мечти, идеали, и аз съм личност. Вие гледате само обвивката и точно там ви е проблема. Вие виждате само човек с увреждания, с уродства, който трябва да е далеч от обществото. А аз виждам хора, които просто са имали ужасния късмет да се родят с увреждания и заболявания, и които, дори и да не могат да ходят или говорят, са хора, личности, имат съзнание.

Това общество ми уби мечтите и правото ми на лично щастие. Това общество се оказа много лицемерно - всъщност то не иска интеграция на хората с увреждания. За вас моралът не е от значение, защото той не струва и не се яде.  Обаче аз пък не мога да си представя да деля хората на нисши и висши по простата причина, че това е малоумие и пълна идиотщина.  Никой, абсолютно никой не е застрахован, че няма да има дете с увреждания.  И не опира само да гени,  колкото повече се замърсява околната среда , толкова повече ще се раждат такива хора.

Извинявай, но една Даниела, само защото е здрава и красива, не стои по - високо от мен. За разлика от мен тя няма морални добродетели, тя е човек, който не се спира пред нищо, за да постигне своето. Докато аз съм човек, който не би си позволил да направи компромиси със морала, етиката и закона. Това, че си здрав и красив не те прави автоматично по - добър, ако ти липсват морал и етика.

Прочетох статията, меко казано съм погнусена и отвратена. Нямах си и идея за идеите на Александър Греъм Бел, Никола Тесла  и много други. Дори не знаех за Чарлз Линдберг,  докато не научих от един филм, че сега хората го подозират, че е убил собствения си син, защото е имал хидроцефалия. Познай дали още се възхищавам на тези хора? Не, вече дори не желая да чувам за Никога Тесла.  И се радвам, че по философия не сме учили за тези простотии на Платон и съм много благодарна на госпожата, че ни е спестила евгеничните му глупости.  После се чудите защо се възхищавам на певиците на "Пайнер".  Защото може да са всякакви, обаче са хора, никога не са се изказвали дискриминационно, винаги са показвали човещина и нормално човешко отношение към всички.  Няма да е зле да потърсите видео от дневниците от турне "Планета Прима" 2006, където Гергана беше гостувала в дом за хора с увреждания, мисля.  Ето това е човещина, това е човешка реакция, такъв човек бих нарекла "връх на човешката цивилизация".

А за сестра ми само мога да кажа, че изобщо не съм очаквала от нея да има подобно мислене.  Отвратителна ми е. Егоизмът и е по - важен от това да се погрижи за близък човек, но явно не ме смята за близка. Жалко за нея, бих казала. Щом смята, че хората с увреждания са тежест на обществото............. съжалявам я, мисленето и е ужасно погрешно.

Отвратена съм, че  тези отвратителни евгенични идеи още циркулират в обществото, вместо да са отдавна погребани.

• Автор

Пак питам защо на мен нищо не ми беше отказано? Обществото не е длъжно да  ни осигури лично щастие което зависи от него ни е осигурено :)

Браво бе оплюхме най великите умове на човечеството ама възхваляваме магистралките от "Пайнер студио" :) Има да се хиля цял ден... Благодаря че ми оправи деня

преди 2 часа, Anne написа:

извънземен наистина.

Дали? :)

преди 2 минути, petie1 написа:

Пак питам защо на мен нищо не ми беше отказано? Обществото не е длъжно да  ни осигури лично щастие което зависи от него ни е осигурено :)

На мен не беше. Преживях хиляди разочарования, защото нямаше кой да ми каже, че обществото е евгенично. Не съм искала специално внимание, но имаше много неща, които ме нараняваха още като дете. В детската градина ми  отказаха ролята на Снежанка и я дадоха на момиче с руса коса и сини очи, което още тогава усетих като евгенично, ако щеш вярвай. И не стега това, ами въпросното момиче, заедно с още две други беше като от филмите тип "Виолета" със надути и сериозни гадни момичета.  Тези бяха точно такива, любимките на учителката от втора група, а аз бях аутсайдерът, с който никой не искаше да си играе, защото не чувам.

Тръгнах с много голямо желание на училище, но и там имаше разочарования - на два пъти не ми позволиха да уча английски език,  пак идеално на външен вид момиче с руса коса и сини очи и талантливо, беше любимката. Във второто ми училище ми позволиха да уча френски, но не ми позволиха нито да съм мажоретка, нито да уча народни танци, нито да съм знаменоска.  Тъпа съм била, недостойна съм била.............. Вярно, бавно уча, от това никой не е застрахован. Пък и нашите вкъщи наблягаха на математиката, искаха от мен да съм математически гений като сестра ми. На никой не му пукаше за това, че моите интереси и сила са в литературата и историята.  Само в училището в София нямах разочарования, но там учителите бяха истински учители, не евгеници.  Хора със сърца и души.

А като завърших училище, имах мечти, надявах се да срещна и да имам романтична любов, мечтаех за любов и брак. Е, не ми се получи. И защо? Защото обществото си е навило на пръста, че понеже съм болна и с увреждания, мога да съсипя живота на човек, да не говорим и че не мога да имам деца, не, че не мога, но здравето ми не го позволява.  А аз съм чела и съм гледала толкова много филми, в които хора, които истински се обичат, се разделят само заради невъзможността да имат деца. А никъде не се споменава любовта, че тя трябва да е най - важното нещо. Винаги съм смятала, че приоритетът на хората първо трябва да е любовта, после децата, а не обратното. Защото в името на децата хората правят компромиси, които ги съсипват и нараняват. Не трябва да е така.

Съжалявам, но не мога да уважавам общество, което още има евгенично мислене. Не мога да уважавам хора, които изоставят децата си, само защото са с увреждания. Тези деца също имат чувства, мисли и мечти, дори и да не могат да ходят или говорят. Да, по тях има много грижи, но, ако хората полагаха грижи за тях, вместо да се занимават с интриги и тъпо кариерно развитие, светът щеше да е много по - добро място, а хората - много по - щастливи.

Да, имам увреждания и здравословни проблеми, но имам и мечти, желания, душа. Никой обаче не иска да ме опознае. Всички гледат само обвивката.

На мен не ми е достатъчно само да имам право да гласувам, да имам достъп до култура и изкуство. Имам нужда от любов, от секс. Неща, от които съм лишена и липсата на които води до още здравословни проблеми.

преди 22 минути, petie1 написа:

Браво бе оплюхме най великите умове на човечеството ама възхваляваме магистралките от "Пайнер студио" :) Има да се хиля цял ден... Благодаря че ми оправи деня

Дали? :)

Най - великите умове за мен са онези, които работят в полза на човечеството наистина, и които не са с евгенично мислене.

Съжалявам, няма как след прочетеното да продължа да се възхищавам на Никола Тесла. Отвратително е, предвид, че е източноевропеец, да проявява такава дискриминация. За мен човек с такова мислене, не е човек.

Певиците от "Пайнер" може да са магистралки, но са хора с широки сърца и души.

Ако толкова те интересува, за мен една от великите личности е Шарл дьо Гол. Даже не знаех, че е имал болна дъщеря, към която е бил много привързан. Това за мен е човек. Ако щете, и комунист го наречете, но това е истински човек.

• Автор

Е пореден ферман и нищо друго освен глупости за евгеника и някакво момиче което било русо и талантиво и затова спечелило ролята на Снежанка а АБПФК Кити-Анне нямала талант та се цупи, то все едно аз да искам да стана военен пилот а кат ме изхвърлят за това че съм над 100% увреждание да рева по форумите че съм дискримиран хехе... Ех АБПФК Кити-Анне ако разбереш какви глупости пишеш може би ще разбереш какво ти казваме... Просто навсякъде си има някакъв миниум бил той физически или интелектуален който се спазва тоест всекиму според възможностите... А между друготои децата са израз на любовта между мъж и жена  така че непременно ще стигнеш до  този момент хехе ако някой те избере и ти него де :)

преди 23 минути, petie1 написа:

Е пореден ферман и нищо друго освен глупости за евгеника и някакво момиче което било русо и талантиво и затова спечелило ролята на Снежанка а АБПФК Кити-Анне нямала талант та се цупи, то все едно аз да искам да стана военен пилот а кат ме изхвърлят за това че съм над 100% увреждание да рева по форумите че съм дискримиран хехе... Ех АБПФК Кити-Анне ако разбереш какви глупости пишеш може би ще разбереш какво ти казваме... Просто навсякъде си има някакъв миниум бил той физически или интелектуален който се спазва тоест всекиму според възможностите... А между друготои децата са израз на любовта между мъж и жена  така че непременно ще стигнеш до  този момент хехе ако някой те избере и ти него де :)

Няма да стигна, защото няма да си рискувам живота и здравето.

И не съм писала глупости. Говорим за обикновена коледна пиеска в детска градина. Не е редно нито учителките да си имат любимци сред децата, нито все те да получават главните роли. Нито учителите в училище не трябва да имат любимци. Защото така няма обективност!

преди 12 часа, Anne написа:

Мога да се справя, но просто в момента не съм в настроение.

Настроението не пречи на способностите. Ако чакаш да си на кеф, може и да не доживееш.

Почваш го, и без друго един месец вече мина, през който чакаше да ти стане кеф.

Това е същото, като с вярата във извънземни - всеки дрънка за тях, но никой не е виждал извънземен наистина.

Това не е така. И Дядо Коледа се крие, ама оставя подаръци под елхата!

В училище нито ми позволиха да уча английски език (защото съм била тъпа), нито ми позволиха да съм мажоретка...

... защото си саката, по думите ти инвалид. Гадни расисти!

• Автор
преди 10 часа, Anne написа:

Няма да стигна, защото няма да си рискувам живота и здравето.

И не съм писала глупости. Говорим за обикновена коледна пиеска в детска градина. Не е редно нито учителките да си имат любимци сред децата, нито все те да получават главните роли. Нито учителите в училище не трябва да имат любимци. Защото така няма обективност!

Е с това мислене си готова за магистралка отивай пък пък може и някой тираджия да ти го отпере :) Нормално е децата с талант да са любимци на учителите така че не виждам защо врякаш на тая тема...

Ей Бирма ти разбираш ли защо АБПФК Кити-Анне плюе великите умове на човеството?

преди 11 часа, Anne написа:

Не е редно нито учителките да си имат любимци сред децата, нито все те да получават главните роли.

Говорим за травмата, която всеки един от нас има от детската градина.

Певиците от "Пайнер" може да са магистралки

Happy John Legend GIF by The Voice

преди 26 минути, petie1 написа:

Е с това мислене си готова за магистралка отивай пък пък може и някой тираджия да ти го отпере

иска и се

преди 13 часа, Anne написа:

но една Даниела, само защото е здрава и красива, не стои по - високо от мен. За разлика от мен тя няма морални добродетели, тя е човек, който не се спира пред нищо

Пак ли Даниела? 

• Автор
преди 43 минути, Сталин написа:

иска и се

Ама яко й се иска

преди 58 минути, Myanmar написа:

Говорим за травмата, която всеки един от нас има от детската градина.

А защо пл1е великите имове на човечеството

преди 5 минути, petie1 написа:

Ама яко й се иска

То каквото и да говорим винаги става въпрос за едно и също

преди 9 минути, petie1 написа:

А защо пл1е великите имове на човечеството

търси внимание, ако напише нещо мило никои няма да я отрази, а така получава внимание

• Автор
преди 14 минути, Сталин написа:

търси внимание, ако напише нещо мило никои няма да я отрази, а така получава внимание

Странен начин да търсиш внимание няма що

преди 4 минути, petie1 написа:

Странен начин да търсиш внимание няма що

то при нея май няма друга опция

Какво внимание бълнувате, бе?

преди 1 минута, Anne написа:

Какво внимание бълнувате, бе?

Зарежи ги тези.

Почна ли есенцето?

преди 17 часа, Anne написа:

Цялата тази дискриминация срещу хората с увреждания е отвратителна.

Анне, дискриминация няма. 

Има принцип който се прилага и за нормални и за ненормални хора. Пред обществото те са равни. Ти или успяваш да се социализираш към същото или не. 

Всеки с увреждания би следвало да обръща внимание с какво да е полезен на обществото в противен случай обществото го игнорира. Игнорирането не е дискриминация. 

Прави това което на теб ти носи удовлетворение. Това е достатъчно. 

Не може да хулиш обществото и да изискваш да те уважава и даже да ти угажда. 

Всеки един (независимо от физиологическото си състояние) или допринася за развитието на обществото или не. Ти си "заорала" в миналото и наблягаш на евгениката, вместо примерно попълниш значението на думата евгеничен тук или тук или т.н., след като може да боравиш с клавиатурата, имаш доволно време и както се вижда си обстоятелствена.  

Кратко: Има къде да с изявяваш, но явно за теб е по-важно да недоволстваш в този форум. (За други ще се въздържа). 

До колкото разбрах е имало реално желание да ти помогнат, но нещо си съгрешила. 

Говориш, че такъв ти е късмета (родила си се с недъзи). Вместо да се възползваш от въпросния късмет желаеш друг късмет. Не пожелавай чуждото. Помисли с този късмет какво може да направиш. Да, но ти не желаеш да мислиш. Твоята мисъл е насочена към момента когато няма кой да се грижи за теб. Това спира твоето интелектуално развитие от една страна, а от друга не допринася за развитието на обществото. 

Кратко: Неоправдан е твоят бунт срещу обществото.

И един такъв въпрос: Кое те кара да считаш, че твоите гени са по-удачни за бъдещото?! Самата ти си отявлен представител на евгениката, защото отричаш божественото, отричаш божията воля и реално не вярваш в Бог. Считаш себе си за равна на Бог, което обаче не отговаря на действителността и реално не схващаш, че си бледо подобие, което не мисли как да живее, а само го гонят терзанията, че другите живеят добре. 

Никога не е имало желание да ми се помогне. Никой не го е грижа за мен.

И недей да извърташ нещата, ако обичаш. Дискриминация има. На обществото мога да бъда полезна, но не и докато на власт са мутри и престъпници и има диктатура. Съжалявам, имам морал и съвест и не смятам да работя за които не трябва, защото искам да мога да спя спокойно и да имам чиста съвест.

Проблемът на хората с мен е, че виждат само външния ми вид, а не искат реално да ме опознаят. Проблемът е, че обществото малко или много е дискриминаторско, а в такова общество не мога да вирея.

Яд ме е, защото осъзнавам, че, ако е имало истинска денацификация след войната, сега щяхме да имаме общества в Европа, желаещи социални държави, и полагащи истински грижи за всички пострадали тогава групи, включително хората с увреждания. Сега можеше да имаме общество, чисто от антисемитизъм, дискриминация и расизъм, общество, което се грижи достойно за всички деца, майките, хората с увреждания, пенсионерите. Сега можеше да имаме образователни програми, в които се набляга на поуките от миналото, морала, етиката, правото, можеше да се изучават забранените от нацистите автори и техни произведения, можеше да живеем във свят, в който моралът е много по - важен от политиката и политическите интереси. Немалка вина, както сега стана ясно, за студената война, принос имат и самите нацисти, непримирили се, че не са успяли да унищожат съветския съюз. И чийто наследници сега искат да унищожат Русия. Можеше сега да няма дискриминация спрямо източноевропейците, например. Боли ме да чета как третират нашите студенти и работници на запад, в какви условия живеят и работят. Можеше сега да сме общество, в което не са важни русите коси и сините очи, а образованието, възможностите, талантите и не на последно място - морала и етиката.

• Автор
преди 8 часа, Anne написа:

Никога не е имало желание да ми се помогне. Никой не го е грижа за мен.

И недей да извърташ нещата, ако обичаш. Дискриминация има. На обществото мога да бъда полезна, но не и докато на власт са мутри и престъпници и има диктатура. Съжалявам, имам морал и съвест и не смятам да работя за които не трябва, защото искам да мога да спя спокойно и да имам чиста съвест.

Проблемът на хората с мен е, че виждат само външния ми вид, а не искат реално да ме опознаят. Проблемът е, че обществото малко или много е дискриминаторско, а в такова общество не мога да вирея.

Яд ме е, защото осъзнавам, че, ако е имало истинска денацификация след войната, сега щяхме да имаме общества в Европа, желаещи социални държави, и полагащи истински грижи за всички пострадали тогава групи, включително хората с увреждания. Сега можеше да имаме общество, чисто от антисемитизъм, дискриминация и расизъм, общество, което се грижи достойно за всички деца, майките, хората с увреждания, пенсионерите. Сега можеше да имаме образователни програми, в които се набляга на поуките от миналото, морала, етиката, правото, можеше да се изучават забранените от нацистите автори и техни произведения, можеше да живеем във свят, в който моралът е много по - важен от политиката и политическите интереси. Немалка вина, както сега стана ясно, за студената война, принос имат и самите нацисти, непримирили се, че не са успяли да унищожат съветския съюз. И чийто наследници сега искат да унищожат Русия. Можеше сега да няма дискриминация спрямо източноевропейците, например. Боли ме да чета как третират нашите студенти и работници на запад, в какви условия живеят и работят. Можеше сега да сме общество, в което не са важни русите коси и сините очи, а образованието, възможностите, талантите и не на последно място - морала и етиката.

Както винаги пак мяукаш в грешната посока.... А ти какво направи за обществото че го съдиш да префариризиррам въпроса как помогна ти за интеграцията на нас хората с увреждания? Показа ли някакви таланти чрез които да покажеш че не сме втора цедка? Или само мяу мяу по форума?

току-що, petie1 написа:

Както винаги пак мяукаш в грешната посока.... А ти какво направи за обществото че го съдиш да префариризиррам въпроса как помогна ти за интеграцията на нас хората с увреждания? Показа ли някакви таланти чрез които да покажеш че не сме втора цедка? Или само мяу мяу по форума?

Какво съм направила за обществото ли? Да, нищо реално, но и виждам, че обществото няма желание да се отърве от задръстеното си и нацистко мислене, обществото не желае хора, които са високоморални.

Обществото явно не желае денацификация.

• Автор
преди 22 минути, Anne написа:

Какво съм направила за обществото ли? Да, нищо реално, но и виждам, че обществото няма желание да се отърве от задръстеното си и нацистко мислене, обществото не желае хора, които са високоморални.

Обществото явно не желае денацификация.

Тогава нямаш право да съдиш защото реално ти саботираш усилията на хиляда хора с увреждания включително и моите да се интегрираме в това общество и да го  променим и ти не си високоморална а псевдоморална

преди 32 минути, Anne написа:

Какво съм направила за обществото ли?

Напиши си есето. Почна ли го?

• Автор
преди 8 минути, Myanmar написа:

Напиши си есето. Почна ли го?

Иди си виж налъмите в банята като цъфнат тогава ще го почне :)

преди 1 час, Anne написа:

денацификация

Нова дума ли научи, та навсякъде я слагаш или искаш да звучиш "сложно". А знаеш ли и значението? 

преди 1 час, Anne написа:

Какво съм направила за обществото ли? Да, нищо реално

Току що отговори на всичките си въпроси, така, че нямаш право да изискваш каквото и да било

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.