Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

• Автор
преди 13 минути, Сталин написа:

Нова дума ли научи, та навсякъде я слагаш или искаш да звучиш "сложно". А знаеш ли и значението?

Вярно бре досега не е ползвала такава дума

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, petie1 написа:

Вярно бре досега не е ползвала такава дума

не съм сигурна, че знае какво значи. Това и е маниер, чуе нещо по сложно и почва да го слага навсякъде. И преди съм го забелязвала

И докога ще разводнява темата? Мисля темата е друга, а не от какво пак е недоволна.

Нормално мандата и на принцеса изтича

• Автор
преди 2 минути, Сталин написа:

не съм сигурна, че знае какво значи. Това и е маниер, чуе нещо по сложно и почва да го слага навсякъде. И преди съм го забелязвала

Мисля че открих отде си пълни главата с врели некипели от един сайт поглед.инфо а доколкото разбрах самата дума е свъзана с любимите й нацисти

току-що, petie1 написа:

Мисля че открих отде си пълни главата с врели некипели от един сайт поглед.инфо а доколкото разбрах самата дума е свъзана с любимите й нацисти

Има ли нещо за нацисти, значи е там

• Автор
току-що, Сталин написа:

Има ли нещо за нацисти, значи е там

Яко значи ако искам да я привлека да пише в темата да пускам снимки на нацисти... А не на понита и еднорози... Бирмата сто пъти я пита за есето но ни вопъл ни стон

преди 2 минути, petie1 написа:

Яко значи ако искам да я привлека да пише в темата да пускам снимки на нацисти... А не на понита и еднорози... Бирмата сто пъти я пита за есето но ни вопъл ни стон

Аз съм забелязала, че той като я пита нещо, тя веднага се покрива. 

• Автор
преди 2 минути, Сталин написа:

Аз съм забелязала, че той като я пита нещо, веднага се покрива. 

А шари си из форума най вече в коронатемата

преди 1 минута, petie1 написа:

А шари си из форума най вече в коронатемата

не знам къде и какво прави, но Анка само като го види и изчезва. Вече няколко пъти го забелязвам

• Автор
преди 23 минути, Сталин написа:

не знам къде и какво прави, но Анка само като го види и изчезва. Вече няколко пъти го забелязвам

Щот й задава неудобни въпроси... Айде почнаха се мръщялките

преди 10 часа, petie1 написа:

Щот й задава неудобни въпроси..

хаха, ако това са му неудобните въпроси как ли биха изглеждали удобните? Нищо особено. 

Не съм научила нова дума, знам я отдавна, и да, знам какво означава. И не, не съм я научила от "поглед, инфо", аз не чета там. Научих я от учебниците по история и документалните филми.

Вие май не се усещате как пишете в стила на нацистите : "Който не работи, не трябва да яде". Нещо, което според мен е напълно грешно мислене, точно такова мислене води до геноцид.

Вие май не схващате, че доста неща са останали от нацисткото мислене, което е грешно и престъпно. Например, да, интеграция на хората с увреждания има, но тя е непълна. Да имат достъп до образование и работа - чудесно, но истината е, че не желаят да имат нещо общо с хора като нас и не желаят смесени бракове, така да се каже. Истината е, че здравите се кръстят и се надяват да нямат деца с увреждания, гледат ги по детските площадки така, сякаш са уроди или непълноценни хора. Те не разбират родителите, които отказват да дадат децата си с увреждания в дом. За тях тези хора си съсипват живота. Мисленето на хората все още е евгенично, а точно по това трябва да се работи и да се премахне. Оказва се, че не всички искат интеграция на хората с увреждания, да не говорим, и че държавата не прави истинска интеграция. Все още се дават повече пари за частни училища, отколкото за специалните училища за деца с увреден слух и нарушено зрение, както и помощните училища. В тези училища класните стаи и физкултурните салони не са мръднали от 80 - те години на 20 век. И вместо хората да се засрамят и да дадат пари за ново училищно обзавеждане, те предпочитат да дават пари за глупости. В моето училище в София класните стаи не са мръднали, чиновете там са над 20 - годишни, но на никой не му пука! Продължават и да са на тревопасна диета, защото месото е скъпо.

За мен интеграцията не е само достъпни сгради и детски площадки за деца в инвалидни колички, не е само достъп до наука, култура, изкуство и спорт, не е само образование и право на работа, но и правото н човек с увреждания сам да избира партньора до себе си, а не да бъде принуден да прави компромис и да се жени за някого като него. Това си е чиста дискриминация!

преди 44 минути, Anne написа:

За мен интеграцията не е само достъпни сгради и детски площадки за деца

Браво!

Започна ли есето вече. Виж откога писа, че го почваш.

на 4.10.2020 г. в 3:28, Anne написа:

Ще ви докажа само, че ме бива в литературата.

Кога? 

Спри да се правиш на жертва и да се въртиш около нацисти, интеграция и училищните ти години, отдавна са минали.Отговори ми кога ще пишеш по темата? КОГА? 

• Автор
преди 7 часа, Anne написа:

правото н човек с увреждания сам да избира партньора до себе си

Това не е функция  на обществото а на БИОЛОГИЯТА кога ще си го набиеш в главата? :(

преди 6 часа, Myanmar написа:

Браво!

Започна ли есето вече. Виж откога писа, че го почваш.

Недей я поздравява за грешните й представи

преди 1 час, Сталин написа:

Кога? 

Спри да се правиш на жертва и да се въртиш около нацисти, интеграция и училищните ти години, отдавна са минали.Отговори ми кога ще пишеш по темата? КОГА? 

• Автор
преди 1 час, Сталин написа:

Кога? 

Когато цъфнат налъмите в банята

преди 1 минута, petie1 написа:

Когато цъфнат налъмите в банята

най вероятно

преди 8 минути, petie1 написа:

Това не е функция  на обществото а на БИОЛОГИЯТА кога ще си го набиеш в главата?

Никога няма да те разбере, писна ми вече да обяснява как всичко и всеки и е виновен.

Изяде ги тези немци.
Омразата поражда омраза.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Омразата,_която_поражда_омраза

Същите тези немци, на които така се възхищавате, ходят в Полша, но не, за да посещават нацистките концлагери и да се срамуват, а да посещават и снимат местата на бившата Източна Прусия и да реват за нея. Продължават да са нагли и да наричат градовете там с германските им, вместо с полските им имена.:angry22:

И само не ми разправяйте глупости за територии. Аз и до днес не мога да разбера сънародниците, ревящи за Западните покрайнини. Вместо да приемате мирните решения, вие май ревете за нови войни.

на 30.10.2020 г. в 12:52, Anne написа:

Съжалявам, имам морал и съвест и не смятам да работя за които не трябва, защото искам да мога да спя спокойно и да имам чиста съвест.

Тогава работи за тези които трябва. Примерно: за сестра си; за твоите родители и т.н. (За хората спрямо твоя морал и/или съвест). 

Анне, трябва да проумееш, че не работиш ли, то няма как да си позволиш неща които нормалния ползва. Дори на вид лустра́ция . 

преди 8 часа, Anne написа:

Аз и до днес не мога да разбера

КОГА ЩЕ ПИШЕШ ПО ТЕМАТА? 

преди 8 часа, Anne написа:

Същите тези немци, на които така се възхищавате, ходят в Полша, но не, за да посещават нацистките концлагери и да се срамуват, а да посещават и снимат местата на бившата Източна Прусия

Носталгия, к`во да ги правиш.

А ти почна ли есето, за което е темата?

Да знаем кога да го очакваме.

преди 3 часа, Myanmar написа:

Носталгия, к`во да ги правиш.

А ти почна ли есето, за което е темата?

Да знаем кога да го очакваме.

Такава носталгия води до нови войни! Германците трябва да се примирят с решението, взето на срещата на тримата големи в "Цецилиенхоф" след края на войната а именно - пруската държава се разпуска завинаги, а Полша бива обезщетена (и с пълно право) със земите на бившата Източна Прусия, които стават полски, германското население се прогонва от тези земи (за да не създават нови проблеми) а в замяна на това Полша дава част от бившите си източни територии на Русия и Литва, мисля че беше.

Хората тогава са се бояли и то с основание, че след 20 години пак ще се появи луд германец, да направи война. Трябвало е на германците по твърд начин да им се покаже, че няма да е на тяхното, затова и до днес Калининград (бившия Кьонигсберг) е строго охраняван и там са разположени сериозни войски. А Германия няма право да ревизира мирните договори от онова време. Всъщност тя наруши едно от тях,  като се обедини. Именно слаба и разделена Германия беше гаранцията за дълготраен мир в Европа.  А вижте ги сега - натресоха ни мулти-култи толерастията, докараха ни мюсюлманските фанатици и всичко това прикрито под лицемерното "изкупване на вина за миналото".  Вината ще си я изкупят, като възстановят разрушените синагоги.

Очаквам тия всеки момент да ревнат за бившата Източна Прусия и да опитат да правят договорки с Полша зад гърба на Русия. Полша не трябва да приема такива неща, това ще е престъпление, спрямо жертвите. На германците трябва да им забранят изобщо да ходят на екскурзии в Полша!

Светът не трябва да ревизира никакви мирни договори, сключени след 1945. Нито българите трябва да реват за Ньойския договор. Да, изтекъл е, но не трябва да се поддаваме на това минно поле. Примирете се, че западните покрайнини не са наши и точка по въпроса. Не желая нови войни със съседите. Онези хора там, като се чувстват българи, да се приберат да живеят в родината, не да подбуждат етнически проблеми със съседите!

преди 44 минути, Anne написа:

Такава носталгия води до нови войни!

Точно така.

Почна ли есето вече? Виж какво те питам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.