Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

преди 1 час, Anne написа:

Такава носталгия води до нови войни! Германците трябва да се примирят с решението, взето на срещата на тримата големи в "Цецилиенхоф" след края на войната а именно - пруската държава се разпуска завинаги, а Полша бива обезщетена (и с пълно право) със земите на бившата Източна Прусия, които стават полски, германското население се прогонва от тези земи (за да не създават нови проблеми) а в замяна на това Полша дава част от бившите си източни територии на Русия и Литва, мисля че беше.

Хората тогава са се бояли и то с основание, че след 20 години пак ще се появи луд германец, да направи война. Трябвало е на германците по твърд начин да им се покаже, че няма да е на тяхното, затова и до днес Калининград (бившия Кьонигсберг) е строго охраняван и там са разположени сериозни войски. А Германия няма право да ревизира мирните договори от онова време. Всъщност тя наруши едно от тях,  като се обедини. Именно слаба и разделена Германия беше гаранцията за дълготраен мир в Европа.  А вижте ги сега - натресоха ни мулти-култи толерастията, докараха ни мюсюлманските фанатици и всичко това прикрито под лицемерното "изкупване на вина за миналото".  Вината ще си я изкупят, като възстановят разрушените синагоги.

Очаквам тия всеки момент да ревнат за бившата Източна Прусия и да опитат да правят договорки с Полша зад гърба на Русия. Полша не трябва да приема такива неща, това ще е престъпление, спрямо жертвите. На германците трябва да им забранят изобщо да ходят на екскурзии в Полша!

Светът не трябва да ревизира никакви мирни договори, сключени след 1945. Нито българите трябва да реват за Ньойския договор. Да, изтекъл е, но не трябва да се поддаваме на това минно поле. Примирете се, че западните покрайнини не са наши и точка по въпроса. Не желая нови войни със съседите. Онези хора там, като се чувстват българи, да се приберат да живеят в родината, не да подбуждат етнически проблеми със съседите!

За да има войни в Сирия и Афганистан, Германия не е виновна.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, Anne написа:

Такава носталгия води до нови войни! Германците трябва да се примирят с решението, взето на срещата на тримата големи в "Цецилиенхоф" след края на войната а именно - пруската държава се разпуска завинаги, а Полша бива обезщетена (и с пълно право) със земите на бившата Източна Прусия, които стават полски, германското население се прогонва от тези земи (за да не създават нови проблеми) а в замяна на това Полша дава част от бившите си източни територии на Русия и Литва, мисля че беше.

Хората тогава са се бояли и то с основание, че след 20 години пак ще се появи луд германец, да направи война. Трябвало е на германците по твърд начин да им се покаже, че няма да е на тяхното, затова и до днес Калининград (бившия Кьонигсберг) е строго охраняван и там са разположени сериозни войски. А Германия няма право да ревизира мирните договори от онова време. Всъщност тя наруши едно от тях,  като се обедини. Именно слаба и разделена Германия беше гаранцията за дълготраен мир в Европа.  А вижте ги сега - натресоха ни мулти-култи толерастията, докараха ни мюсюлманските фанатици и всичко това прикрито под лицемерното "изкупване на вина за миналото".  Вината ще си я изкупят, като възстановят разрушените синагоги.

Очаквам тия всеки момент да ревнат за бившата Източна Прусия и да опитат да правят договорки с Полша зад гърба на Русия. Полша не трябва да приема такива неща, това ще е престъпление, спрямо жертвите. На германците трябва да им забранят изобщо да ходят на екскурзии в Полша!

Светът не трябва да ревизира никакви мирни договори, сключени след 1945. Нито българите трябва да реват за Ньойския договор. Да, изтекъл е, но не трябва да се поддаваме на това минно поле. Примирете се, че западните покрайнини не са наши и точка по въпроса. Не желая нови войни със съседите. Онези хора там, като се чувстват българи, да се приберат да живеят в родината, не да подбуждат етнически проблеми със съседите!

Почвай да пишеш.Имаш задача, иначе ще докажеш точно това което всички си мислят, че не разбираш нито от история, нито от литература. 

Германия за разлика от България не е била съгласна с договорите след първата световна война и не е била съгласна и за подялбата на териториите. Това, че България се е примирила с Ньойски договор през 1919 година, не означава, че и Германия се е примирила.

Ето какво губи България

Според договора България трябва да предаде на Кралството на сърби, хървати и словенци Западните покрайнини – областите около Босилеград, Цариброд и Струмица, както и няколко села в Кулско с предимно влашко население. Антантата поема под управление Беломорска Тракия, която скоро след това е дадена на Гърция.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ньойски_договор

Ето и за немците

Те също губят територии. 13 процента. Освен територии, трябвало и да плащат репарации 132 млрд златни марки, губят и 10 процента от населението.... 

преди 1 час, acnekt написа:

За да има войни в Сирия и Афганистан, Германия не е виновна.

Обаче можеше да не приема фанатичната мюсюлманска напаст! И то прикрита зад историята с изкупването на вина към евреите.

преди 1 час, acnekt написа:

Германия за разлика от България не е била съгласна с договорите след първата световна война и не е била съгласна и за подялбата на териториите. Това, че България се е примирила с Ньойски договор през 1919 година, не означава, че и Германия се е примирила.

Ето какво губи България

Според договора България трябва да предаде на Кралството на сърби, хървати и словенци Западните покрайнини – областите около Босилеград, Цариброд и Струмица, както и няколко села в Кулско с предимно влашко население. Антантата поема под управление Беломорска Тракия, която скоро след това е дадена на Гърция.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ньойски_договор

Ето и за немците

Те също губят територии. 13 процента. Освен територии, трябвало и да плащат репарации 132 млрд златни марки, губят и 10 процента от населението.... 

Германия е могла да се примири и да се държи цивилизовано,  ама германците все ги избива на агресия и показност на сила. Все пак, си платиха репарациите преди няколко години. Обаче дължат репарации на Гърция за Втората световна, но се дърпат като магарета на мост и не щат да плащат.

на 4.10.2020 г. в 1:23, Myanmar написа:

Темата е "Алитерация в смъртта".

Спри да се опитваш да се катериш по мъжете, отговори на поставената ти задача. Почвай да пишеш, иначе аз ще пусна тема за пропуските в знанията ти. А те са много. 

преди 1 час, Anne написа:

Германия е могла да се примири

Точно така.

А темата е "Алитерация в смъртта".

• Автор
преди 10 часа, Сталин написа:

КОГА ЩЕ ПИШЕШ ПО ТЕМАТА? 

Цъфнаха ли налъмите? :)

преди 18 часа, Anne написа:

Вместо да приемате мирните решения, вие май ревете за нови войни.

Единствения който реве за нови войни е АБПФК Кити-Анне, например гражданска или нова балканска и недей да отричаш щот постовете още ти стоят

преди 4 часа, Сталин написа:

Почвай да пишеш.Имаш задача, иначе ще докажеш точно това което всички си мислят, че не разбираш нито от история, нито от литература. 

За мен го е доказала

преди 12 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Тогава работи за тези които трябва. Примерно: за сестра си; за твоите родители и т.н. (За хората спрямо твоя морал и/или съвест). 

Анне, трябва да проумееш, че не работиш ли, то няма как да си позволиш неща които нормалния ползва. Дори на вид лустра́ция . 

И тогава ще има пари за всичко

Не съм в настроение да ви пиша тъпи отговори, имам си достатъчно ядове къщи. Нашите подали документи за личен асистент, хубаво, само дето не ми ги показали и ми подправили подписа. Не стига това, а дори не се грижат истински за мен, уж майка ми е болна от коронавирус. А аз стоях две седмици мръсна заради тоя коронавирус, щото нямаше кой да ме изкъпе, понеже сама водата не мога да пускам,  а бойлера не го пипам, пък и е много нависоко. Няма кой да ме мие, а бюрото ми тъне в мръсотия.

Явно сестра ми наистина си е навила на пръста да ме изкара луда и да ме прати в лудница. Отвратена съм!

Уж са болни, но за мен откакто почна тоя вирус, не полагат грижи както преди. Че и крият документи от мен и ми подправят подписа!:angry22:

преди 2 минути, Anne написа:

Не съм в настроение да ви пиша тъпи отговори, имам си достатъчно ядове къщи.

Как така "тъпи отговори"? Нали ти предложи и тема си поиска. Направихме я за теб.

преди 13 минути, Anne написа:

Не съм в настроение да ви пиша тъпи отговори, имам си достатъчно ядове къщи. Нашите подали документи за личен асистент, хубаво, само дето не ми ги показали и ми подправили подписа. Не стига това, а дори не се грижат истински за мен, уж майка ми е болна от коронавирус. А аз стоях две седмици мръсна заради тоя коронавирус, щото нямаше кой да ме изкъпе, понеже сама водата не мога да пускам,  а бойлера не го пипам, пък и е много нависоко. Няма кой да ме мие, а бюрото ми тъне в мръсотия.

Явно сестра ми наистина си е навила на пръста да ме изкара луда и да ме прати в лудница. Отвратена съм!

Уж са болни, но за мен откакто почна тоя вирус, не полагат грижи както преди. Че и крият документи от мен и ми подправят подписа!:angry22:

obama GIF

Как пиеш вода? Там не се ли пуска водата от чешмата?

преди 3 минути, acnekt написа:

obama GIF

Вода ѝ наливат, екскурзиите са секнали.

Anne, защо си си сложила аватар с Бойко Борисов. Нали не го харесваше.

на 31.10.2020 г. в 14:54, Anne написа:

Вие май не се усещате как пишете в стила на нацистите : "Който не работи, не трябва да яде".

Това е българска приказка, не немска.

210401_b.jpg

преди 21 минути, Anne написа:

А аз стоях две седмици мръсна

🤮🤮🤮

преди 24 минути, Anne написа:

Явно сестра ми наистина си е навила на пръста да ме изкара луда и да ме прати в лудница.

Защо пък сестра ти, може вашите да са го решили

преди 24 минути, Anne написа:

Нашите подали документи за личен асистент, хубаво, само дето не ми ги показали и ми подправили подписа.

не се изисква подпис от теб
предполага се, че си безпомощна
а ти и без друго си принцеса...тъй де, гледат те
не е като да са те зарязали в някой дом

преди 20 минути, acnekt написа:

obama GIF

Не мога да настройвам водата в банята, може да се изгоря, или пък да измръзна  до смърт. Бойлер не пипам, а и е високо, а аз съм 1,57 и не мога да достигам някои неща.

На умивалника в кухнята ми е лесно да си мия ръцете, там водата по - лесно се настройва.

преди 1 минута, Anne написа:

Не мога да настройвам водата в банята, може да се изгоря, или пък да измръзна  до смърт. Бойлер не пипам, а и е високо, а аз съм 1,57 и не мога да достигам някои неща.

На умивалника в кухнята ми е лесно да си мия ръцете, там водата по - лесно се настройва.

Думата термостат не си ли чувала?

преди 15 минути, Сталин написа:

🤮🤮🤮

Защо пък сестра ти, може вашите да са го решили

Щото тя заплаши да ме вкара в лудница, след като някаква простачка от космото я е тормозило.

От студенокръвен козирог със сметачно мислене хич не очаквам човещина. Просто тя не знае какво е това.

преди 7 минути, дpъндю написа:

не се изисква подпис от теб
предполага се, че си безпомощна
а ти и без друго си принцеса...тъй де, гледат те
не е като да са те зарязали в някой дом

Иначе се подписвам за доста неща, но точно тези документи не ми ги бяха показали даже. Ама като е за купуване на коли и телефони, все ме търсят за подпис. И все ме убеждават да подписвам.

преди 2 минути, acnekt написа:

Думата термостат не си ли чувала?

Какво е това?

преди 3 минути, Anne написа:

Не мога да настройвам водата в банята, може да се изгоря, или пък да измръзна  до смърт.

Въртиш крановете. В едната посока се пуска повече, а в другата се спира.

преди 3 минути, Anne написа:

Иначе се подписвам за доста неща, но точно тези документи не ми ги бяха показали даже. Ама като е за купуване на коли и телефони, все ме търсят за подпис. И все ме убеждават да подписвам.

Какво е това?

Термостат не допуска по-голяма температура от тази, която си задала. Примерно 37 градуса. Носи вода с постоянна температура по принцип 37 градуса, примерно.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Въртиш крановете. В едната посока се пуска повече, а в другата се спира.

Да, и като потече вряла вода, да си изгоря ръката. Перфектна идея, няма що.

преди 1 минута, Anne написа:

Първо пускаш студената. После пускаш малко от горещата. Проверяваш, тя ще е хладка. И пускаш по малко горещата, докато ти хареса.

преди 2 минути, Anne написа:

преди 5 минути, Anne написа:

Щото тя заплаши да ме вкара в лудница, след като някаква простачка от космото я е тормозило.

От студенокръвен козирог със сметачно мислене хич не очаквам човещина. Просто тя не знае какво е това.

Що да е простачка? Знаеш ли как хубаво са си говорили? 

Какво общо имат зодиите тук? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.