Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Човечеството - между насилието и мира!

Featured Replies

преди 22 часа, Shiniasu написа:

Въпросът е само как.

По-скоро е с какво. В някои случаи това не може да стане с думи.

И друго, от кой. ;) 

Знае се как, знае се с какво, но все някой трябва да го направи. Когато нещото е свързано само и единствено с теб, то не може друг. ;) От друг може да вземеш начина (как), а от трети средството (какво), но някой трябва да го направи!!! 

п.п. Чужди конфликти лесно се решават!!! Крайния резултат трябва да е мир, а не паритет. ;) 

• Отговори 329
  • Прегледи 28,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Един от големите фактори за насилие в съвременния живот е че децата не са създадени да стоят в малки помещения затворени с други деца  под наблюдението на човек когото не познават почти  всеки ден от

• Това може да е валидно за долните класове. И пак в голяма степен не е точно установено докъде се разпростират правата и отговорностите на учителя свързани с възпитанието. Реално се получава там, къдет

• Ще, ще - що не се получава а ? Защото я няма, те затова. Аз вярвам че ние сме експеримент на висш разум. Само дето се е изродил. И се чудят какво да ни правят.

• Автор
на 22.02.2021 г. в 11:06, NVJ написа:

Нe, не значи това.
Но ние живеем в разделен свят.
В самото разделяне на свои и чужди, на еднакви и различни вече има нещастие.
Ако нямаше разделяне на различни държави, нямаше да има и войни между държавите.
Ако нямаше разделяне на хората, нямаше да има и конфликти между тях.

Тази двойственост, дуалистичност, управлява светския живот.
Ако например има две групи хора, които се борят помежду си, и аз дойда при тях,
тогава едните може да ме попитат, дали съм от техните.
Ако им отговоря, че не съм от техните, те ще си помислят, че съм враг.
Ако отида при техните противници, те също ще ме попитат, дали съм от техните.
И на тях ще отговоря, че не съм от техните, тогава и те ще си помислят, че съм техен враг.

Така е! 

Конфликтът, разделението и дуалността, са заложени в човешката природа.

Още от малки, децата започват да делят на твое и мое.

на 22.02.2021 г. в 11:06, NVJ написа:

За тези, които се замислят за духовно развитие, е важен въпросът "какво да се прави тогава ?"

Дай Боже, повече хора да достигнат до този въпрос.

Когато вече си достигнал до този въпрос, следва че си станал по-зрял и по-съзнателен.

А колкото по-осъзнат е един човек, толкова той ще бъде по-мирен и няма да наврежда на останалите.

Дай Боже, все повече и повече осъзнати същества!  

🌈 🌎 ❤ ☯

преди 2 часа, Aumi написа:

....Още от малки, децата започват да делят .....

....станал по-зрял и по-съзнателен.....

"какво да се прави тогава ?" (сору)

А колко е простичко да се научим да събираме и умножаваме - елементарна аритметика ! :nono: .......Хайде , за висши науки да не говорим , че не са всекиму по силите ! :)

Примерно : От яйцето да отгледаш кокошка - повече яйца да дава ... :nono:

Ама НЕ ! Счупи и изяж яйцето ! А после и на комшията яйцето.... :(

Тук няма да развивам сложни теории - " Кое е първичното " . Общоизвестен факт е , че човек от яйце се ражда.....(върни се на 1-ви ред от примера) :lol6:

преди 15 часа, by_chechi написа:

Тук няма да развивам сложни теории

Нейната теория не е сложна. :) Други да събират и умножават, а тя да дели. :) Друг освен нея не може да си позволява да дели. :) Тя ако пожелае, ще позволи човек да се роди от яйцето. :) 

Само където аз се съмнявам да е принцеса ... :) 

• 1 година по-късно...

За всичко е "виновна" склонността на хората да намират извинение и оправдание за действията си. Така насилието вече не е насилие; бариерата е премахната - непозволеното преди и за другите, вече е позволено за нас и нашите. В действителност всичко е проява на пристрастност и белег за ментална и емоционална зависимост. Зависимост, защото зависимият се идентифицира с това от което е зависим и черпи самочуствие от него. Отделно установената мисловна нагласа и навик, изградащи с времето канали в ума, по които мислите могат да си текат леко и без усилия. И какво се случва в действителност: Петърчо, създал си в ума представа, че Иванчо е много добър и поддържал тази представа години наред, в един момент когато Иванчо удря Митко, не може да приеме този факт и започва да прави всякакви умствени гимнастики за да го оправдае. Всъщност за да избяга от конфликта в ума си, Петърчо не признава или пък изопачава конфликта отвън. Ако приеме случващото се отвън за насилие, той ще трябва да преразгледа собствената си позиция и отношение към Иванчо, а това е трудно. Обикновено е по-лесно е да запазиш пристрастието си, освен ако не се получи прекалено голям дисонанс между случващото се в действителност и установените умствени навици и нагласи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.