Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Човечеството - между насилието и мира!

Featured Replies

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да! Така ще е в бъдеще, т.е. ще са роботи. Не виждам проблем. Въпрос на време е да няма професия учител. Родителите сами ще избират кой да учи децата им. Останалите обществени училища ще преминат към дистанционно обучение. Благодарение на вируса в момента се усъвършенстват методите на въпросното обществено обучение и не ще има насилие в учебния час. :) Няма физически учител = няма насилие. :) Детето или се изучава или не. Седи си в дома и ако родителите му купят компютър, то ще "ходи" на училище. :) 

Ще е перфектно и определено тази тема ще се изчерпи, защото ще бъде решен основния проблем = физическото присъствие което довежда до проява на насилие. :) 

Едно е факт: Вече няма педагози. Нови времена, нов подход към образованието. За какво му е на човек да е образован?! 

п.п. Ако до момента не си разбрала основната роля на училището, то няма смисъл да обсъждаме ролята на учителя и неговите методи на преподаване и държане извън учебния час. 

В днешно време, работодателят гледа какво умееш и до колко се подчиняваш, а не какви ти са знанията. В тоя случай за какво изобщо са го пуснали родителите онова женско хлапе на училище?! Може би, за да получават социални помощи ... мда ... интересен начин на доход ... 

Странно е как може изобщо да си помисли човек да повери децата си на изуствен интелект, който при всички случаи стои много под възможностите на детето. Изкуственият интелект нито може да осъзнае, нито да направи свободен избор извън предварително зададени граници. За адаптивност към индивидуалните потребности на детето да не говорим. 

Образованието е нужно защото възоснова на него се извършва до определена степен изборът на професия и спрямо него се определя дали човекът е квалифициран. 

Образованието спомага за развиване на умствените способности и всичко свързано с тях. Ако умът на детето не бива натоварван в детството със съответните знания и проблеми, той няма да се развие. Детето ще остане на едно посредствено умствено и интелектуално ниво. 

В процеса на образование децата се запознават с живота извън семейството. В училището се изграждат определени взаимоотношения в които детето се учи да се адаптира. 

Да се остави образованието на детето на машини е безразсъдно и безотговорно. То няма как да доведе до развитие на образователната система и съответно до по-добро общество. 

• Отговори 329
  • Прегледи 28,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Един от големите фактори за насилие в съвременния живот е че децата не са създадени да стоят в малки помещения затворени с други деца  под наблюдението на човек когото не познават почти  всеки ден от

• Това може да е валидно за долните класове. И пак в голяма степен не е точно установено докъде се разпростират правата и отговорностите на учителя свързани с възпитанието. Реално се получава там, къдет

• Ще, ще - що не се получава а ? Защото я няма, те затова. Аз вярвам че ние сме експеримент на висш разум. Само дето се е изродил. И се чудят какво да ни правят.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Странно е как може изобщо да си помисли човек да повери децата си на изуствен интелект

Явно остаряваш. :) Днешните деца не са като от миналия век. Утрешните пък няма да са като тези в момента. :) 

И, тук не говорим за ИИ, а за платформа. ;) Достатъчно е да имаш вид основно образование. Останалото е въпрос на алгоритъм. 

Преди две години случай:

Младежи пукат гума на автомобила който управлява единия. С умния си телефон намират алгоритъма и я сменя. :) 

Всичко се свежда да усвоиш английския. Това е важно! За младите останалото е "фасулска" работа. Английския го научават от компютърните игри. 

Елементарна логика: Докато играе човек = се научава. Не играе ли, то колкото и да се образова = не може да се реализира, защото ще е по-умен от шефа си. 

Това е дивата сегашна реалност. Кажеш ли на шефа си, че не става по неговия начин ... си вън ... 

Благодаря ти, че ме развесели ... :) Необходимо ми бе, че обръщах внимание на "огнения дракон". Страдаше от остро запушване на "носа" и кашляше дим и огън ,,, уви без физическа намеса от моя страна не можеше да го излекувам от "острото му респираторно заболяване:". :) 

п.п. Проблема не е в бъдещето, а сега!!! Има насилие от учителите = трябва до един да се уволнят. Няма кадърни = това е проблем на държавата, т.е. на Бойко Борисов = не обръща внимание на образованието, а на пътищата към Европа. :) 

И да не забравяме: Не посягайте по никакъв начин на дете от малцинството ... Ауми ... бди ... :)  Особено ако е от женски пол ... :) 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Явно остаряваш. :) Днешните деца не са като от миналия век. Утрешните пък няма да са като тези в момента. :) 

И, тук не говорим за ИИ, а за платформа. ;) Достатъчно е да имаш вид основно образование. Останалото е въпрос на алгоритъм. 

Преди две години случай:

Младежи пукат гума на автомобила който управлява единия. С умния си телефон намират алгоритъма и я сменя. :) 

Тези младежи деца ли са? Щом управляват автомобил, явно не са. Освен това смяната на гума не е кой знае какво. Това, че някои хора изпитват проблем с технологиите идва от навика. Не че новото поколение е по-умно, но при него от ранна възраст са изградени съответните навици да боравят с по-новите технологии. По-старите поколения трябва да изградят този навик на възраст когато това е по-трудно, а и новите навици следва да заменят определени стари и вече утвърдени. Така че не бъркай понятията. Това, че пет годишно дете може да си пусне играта на телефон, не е кой знае какъв критерий за интелектуално развитие. Това е просто запаметен определен набор от действия. 

Елементарна логика: Докато играе човек = се научава. Не играе ли, то колкото и да се образова = не може да се реализира, защото ще е по-умен от шефа си. 

Това е дивата сегашна реалност. Кажеш ли на шефа си, че не става по неговия начин ... си вън ... 

Докато играе човек може и да научи нещо, но много повече може да научи когато учи целенасочено и с желание.

В съвременното общество ако шефът не си назначи хора, които да са по-умни от него що се отнася до функциите, които изискват тясна специализация, то този шеф го чака най-вероятно провал. Затова са специалистите, за да ги назначиш там където, друг (включително и ти самия) не можеш да се справиш. 

Това последното твърдение също не е задължително вярно. 

п.п. Проблема не е в бъдещето, а сега!!! Има насилие от учителите = трябва до един да се уволнят. Няма кадърни = това е проблем на държавата, т.е. на Бойко Борисов = не обръща внимание на образованието, а на пътищата към Европа. :) 

Ти как разбра, че няма кадърни учители? И след като ги уволниш какво следва? Ако ще предлагаш решение, предложи такова, което да реши проблема докрай, а не да създаде друг още по-голям.

преди 3 часа, Shiniasu написа:

....

Елементарно: Разиграх вид словесен набор и резултата е налице. :) 

И всичко дойде от "прогнозата" ми, как в бъдеще професията на учител ще бъде премахната, а на негово място ще е робот. :) 

Това се казва: Да направиш нещо с очакван резултат. :) 

• Автор

Не е проблемът само в учителите.

"Родителите са жестоки към своите деца, защото са инвестирали в тях.

Родителите имат свои собствени амбиции и мечти, които биха искали да осъществят чрез децата си - ето затова са жестоки. Те искат да използват своите деца. В този момент, когато искате да използвате някого, вие не може да не сте жесток. В самата идея да се използва някой като средство има жестокост и насилие. Никога не използвайте друг човек като средство, защото всеки човек е ценен сам по себе си.

Родителите са жестоки, защото имат идеали. Те искат децата им да бъдат такива и такива. Те искат децата им да бъдат богати, знаменити, уважавани. Те искат децата им да осъществят техните мечти. Да бъдат тяхното продължение.

Бащата иска да е богат, но не е успял, а сега усеща че живота му е към края си. Той е разочарован. Още не е достигнал целите си. Това е несправедливо. Затова той иска сина му да продължи неговото дело: "Имам такива желания към теб. Ако ги изпълниш, ще бъда щастлив. Ако ги изпълниш, то ти си заплатил дълга към баща си. Но ако не ги изпълниш - ще ме предадеш."

Ето от къде идва жестокостта. Бащата форсира детето си за неговите лични желания. Той забравя че детето има свой живот, своя индивидуалност, свой път на развитие. Но бащата налага своите идеи. Той мисли, че обича. Но обича собствените си амбиции. Обича сина си дотолкова, до колкото той се явява инструмент или средство. Ето какво е жестокост.

Питаш ме: "Защо родителите са така жестоки към децата си?" Те нищо не могат да направят, защото имат идеи, амбиции, желания, които все още не са изпълнени. А искат да се изпълнят, за да продължат себе си чрез детето си. Така подрязват, сломяват и деформират своите деца.

Ако вие наистина обичате детето си, не му насаждайте своите идеи. Чистата любов не дава идеи, не проповядва идеологии. Чистата любов уважава, дълбоко уважава. Не заставайте на пътя на детето. Не му казвайте: "Това е неправилно, ти нищо не разбираш, нямаш никакъв житейски опит. Аз знам какво значи пари. Художник (музикант, поет) къща не храни. Най-добре стани политик или лекар." Не се месете, ако го обичате, дайте му своята благословия. Нека да намери своята истина. Нека бъде такъв, какъвто иска да бъде. И не се месете с вашия житейски опит. Вашия опит е ваш. Това, че детето е дошло чрез вас, не значи че е ваше копие. То не трябва да ви имитира. Нека си живее неговия живот. Вие само му помагайте.

Ти ме питаш: "Има ли смисъл да им се държи сметка?"
Не, аз не мисля че има някакъв смисъл да заставиш родителите да носят отговорност. Те самите са страдали от своите родители. Нужно е разбиране.

И ме питаш: "Как да се избегнат повторения на едни и същи грешки?"
Просто се опитайте да разберете тези грешки. Ако намерите причината за тях, няма да ги допускате отново. Разбирането на истината трансформира. Разбирането на истината освобождава. Вижте какво искат от вас вашите родители. Техните намерения несъмнено са добри, но недостатъчно осъзнати. Те биха искали да сте щастливи, но вероятно не са осъзнавали какво е истинското щастие. Те са имали добри намерения - не им се сърдете. Правили са всичко за вас."

- ОШО

Ошо-Бошо, дето е създал секта, чието дело е най-големият терористичен биологичен атентат в САЩ ли намери място да ни поучава как се постига мира? haha.png

• Автор
преди 2 минути, Myanmar написа:

Ошо-Бошо, дето е създал секта, чието дело е най-големият терористичен биологичен атентат в САЩ ли намери място да ни поучава как се постига мира? haha.png

По-лесно и по-интересно е да четеш теории на конспирацията, отколкото да вникнеш в съдържанието на Ошовите послания!

За съжаление, сигурно не си само ти!

Елементарно: Разиграх вид словесен набор и резултата е налице. :) 

И всичко дойде от "прогнозата" ми, как в бъдеще професията на учител ще бъде премахната, а на негово място ще е робот. :) 

Това се казва: Да направиш нещо с очакван резултат. :) 

Ако може, опитай да пишеш свързано. Знам, че ти е трудно, но само това е начинът, ако искаш и другите да те разбират. 

преди 7 часа, Shiniasu написа:

Ако може, опитай да пишеш свързано. Знам, че ти е трудно, но само това е начинът, ако искаш и другите да те разбират. 

За разлика от другите аз не търся тук разбиране. Кой разбрал, разбрал. Това, че ти не може да свържеш нещата, разбереш какво имам в предвид, си е твой проблем, а не на мен. 

1. Робот да е учител = не е странност, а бъдеще. 

2. Кой родител = модерния. 

3. Това бе конкретен коментар към реплика към автора, който до толкова е възмутен от инцидент с учител и яростно защитава правото на самоволие на психическия тормоз на децата върху учителите. 

Всеки един мой коментар и мнение е по темата.  Тя е свързващия елемент. Трябва да проследиш цялата тема, да се запознаеш с проблематиката която е в зародиша. Останалото е философия. 

Учителя е човешко същество. Той в даден момент реагира и посяга. Това било  недопустимо. Насилие. Трябвало да постъпва като био-робот. Да се усмихне и да приеме психическия тормоз от детето. С думи трябвало да укроти детето. 

Някое дете ще се подиграва на учител и той трябвало да стои мирно с усмивка. 

Кратко: Даден човек, за да посегне на друг има причина. Води се разследване и се установява дали има насилие или не.

В днешно време основния проблем е възпитанието на детето в семейството, а не възпитанието на учителя. 

По-горя споменах. Вече няма педагози. Учителя е човешко същество което също може да бъде изкарано от нерви, особено при сегашните обстоятелства. 

Първо се запознай с цялата проблематика през очите на автора. 

Второ се запознай с целия случай който е накарал автора да направи темата. 

Трето: Виж каква теза "защитава" автора. 

Четвърто: Тук е раздел психология, а не философия и затова ползвам вид психологичен метод, който явно не ти е понятен. 

п.п. Да, вадейки моя коментар от контекста на темата, то определено няма да ме разбереш. 

преди 11 часа, Shiniasu написа:

Знам, че ти е трудно

п.п. Не ми е трудно, а не желая. 

Тук, в този форум, много се правят на журналисти, други на Гуру, трети на знаещи, четвърти се изявяват и т.н. 

Реално във виртуалния модерен свят повечето се правят на вид образ, който в реалността не могат да си позволят, заради определени причини. До колко споделят себе си е вид незнание, но споделят свои мисли и т.н. 

Автора е повдигнал тема за проблематика, която съществува в момента. За решаването на въпросната, както и за случая подбудил автора да повдигне темата има различни варианти (мнения).  Определено не очаквай, че тук ще се изнамери правилното решение на въпросната общата проблематика, а за конкретната, то правоимащи хора вече са приложили необходимите действия за изясняване на случая и отсъждането дали е имало злоупотреба със служебно положение. Факта е: Подразнена учителка е посегнала на ученичка. Да се разисква дали е правилно или не, е безсмислие , защото никой от тук присъстващите е запознат с конкретизацията, а така също не притежаваме съответната компетенция. 

п.п. За някои неща само и единствено с думи не става. Трябва си физически действия! В днешно време учителите са безсилни да наложат вид дисциплина сред учениците. Едно дете, за да е арогантно в училище, то това означава, че нещо има нередно в семейството. Това е социален казус и върху същия не могат да се води вид полемика. По-общото (философското) е, че определени хора свързват психологическите неща с вид философско течение, което не е редно, но тук е свободен форум и определено темите в даден момент се отклоняват в една или друга посока. Нормално е това! 

• Автор
преди 3 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

п.п. За някои неща само и единствено с думи не става. Трябва си физически действия!

Викаш, тоягата решава всички проблеми...

:lol6:

преди 1 минута, Aumi написа:

Викаш, тоягата решава всички проблеми...

Да! В някой случаи се налага "тояга", за да не настъпи анархия. Не ти са известни нещата кога е необходима въпросната = Нормално е. 

п.п. По-добре тояга, а не винкел. ;) 

преди 1 минута, ncl написа:

Теб били ли са те като малка?

Не мисля, че ще сподели. Вероятен отговор = не. ;) 

• Автор

Насилие = Безсилие

Който е безсилен да се справи по друг начин с проблемите, използва насилието.

За другите начини се иска разум и мъдрост, но за "тоягата" се иска да бъдеш само физически по-силен от другия.

преди 12 минути, ncl написа:

Теб били ли са те като малка?

Нямам такъв спомен.

преди 13 минути, Aumi написа:

тоягата

п.п.  Опитай се да се храниш без да ползваш помощни средства, т.е. направо да си консумираш храната без вид прибор при набавянето, поглъщането. :) Дори идеалното = само чрез мислене. :) Не става! :) В тоя свят де, а във  мисловния може и да го превъзнасяш, то същото няма нищо общо с действителността в която сме. Примири се и се смири, че не си със свръх способности и направиш света в нещо което съществува само и единствено между ушите ти или Ошутовските разбирания. :) 

О шуте, ти не на разсмиваш. :) Дай нова емоция! Скучно ни е ... :)  

преди 3 минути, Aumi написа:

Който е безсилен да се справи по друг начин с проблемите, използва насилието.

Ти насила ли се храниш?! :) 

• Автор
преди 26 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

п.п.  Опитай се да се храниш без да ползваш помощни средства, т.е. направо да си консумираш храната без вид прибор при набавянето, поглъщането. :) Дори идеалното = само чрез мислене. :) Не става! :) В тоя свят де, а във  мисловния може и да го превъзнасяш, то същото няма нищо общо с действителността в която сме. Примири се и се смири, че не си със свръх способности и направиш света в нещо което съществува само и единствено между ушите ти или Ошутовските разбирания. :) 

О шуте, ти не на разсмиваш. :) Дай нова емоция! Скучно ни е ... :)  

Ти насила ли се храниш?! :) 

Ти самият разбра ли това което си написал?!

преди 15 минути, Aumi написа:

Ти дали сам разбра това което си написал?!

Сега ще го напиша по друг начин.

Жена ми прояви вид насилие върху баща си. Същият (на 88 г.) не желаеше да се оперира както от вид херния, така и от камъни в жлъчката. 

Понякога се налага употреба на насилие, за да предпазиш другия от вид негово нехайство. 

И друг пример: В момента съдят личния лекар на Марадона. 

Кратко: Има професии които ако не проявят вид физическа и/или психическа агресия е подсъдно. 

п.п. Гледай си мирния живот и си фантазира каква да е действителността. Същата само с приказки и "приказки" не ще се промени към по-добро. Ти ползваш вид придобивки, които в миналото са били налагани чрез насилие. Това е висша степен на лицемерие!!! Нищо повече!

преди 50 минути, Aumi написа:

Ще взема да ти купя ей това, за да мирясаш ... :)

Продукт Simba Маша и Мечока - Кукла Маша с триколка - BG Hlapeta

Жива, здрава и нищо лично. ;) 

:) 

• Автор

Да, благодарение на такива защитници на насилието като теб, светът върви с пълна сила към своето самоунищожение!

https://novinitebul.eu/деца-и-внуци-пребиват-родителите-си-а-т/?fbclid=IwAR1o0vA-HNw75E7zJKBvtCr0cOCtlZ83445JXuWWoYQABymxqeJ4KbfUXss

преди 1 час, Aumi написа:

светът върви с пълна сила към своето самоунищожение!

Дали това ще се случи докато съм жив или ти дори, то шанса точно ти да предотвратиш въпросното клони изключително към абсолютната нулева стойност. :) 

Това, че се съмняваш, че ще се спасиш от въпросното унищожение показва до колко си несъвършена и следователно не би следвало да ме вълнува, защото хора с моя начин на мислене ще успеят да се спасят и от "поредния катаклизъм" на човешкото безумие. 

Така е устроен този свят. Ще стане това което вярваш, а не предполагаш, надяваш се или искаш. Такава е божията промисъл, която обаче за теб е непонятна. 

Светът не върви! Хората го ползват по начин който не е праведен, но да се безпокоиш = това означава, че ти не си праведен. 

Аз проблем с този свят = нямам. За другите = техен си проблем = дали вярват в близко самоунищожение или не. Да се живее мислейки за предстоящата гибел на човечеството е пагубна мисъл!!! Тя не е подходяща за бъдещото поколение. Ще доведе до пълна де-мотивация!

Не усещаш как си проводник на лукавия. Няма нищо лошо в това. 

Жива и здрава и се радвай докато можеш. Не мисли за нещо което е извън твоя живот. Какво ти липсва?!  

• 4 седмици по-късно...

• Автор
на 9.12.2020 г. в 10:09, dioib написа:

Не усещаш как си проводник на лукавия

Внимавай с клеветите, защото когато клеветиш неправомерно някого, злото се връща като бумеранг.

преди 7 минути, Aumi написа:

Внимавай с клеветите, защото когато клеветиш неправомерно някого, злото се връща като бумеранг.

Отдавна се познавам с "Лукавия". Отдавна съм получавал удари от въпросния "буме ранг" ... Да, над моя ранг има друг ... ;)

Кратко: Вече съм на такава възраст, че дали ще внимавам или не, е = без значение.

п.п. Не ми е известно, защо сметна, че клеветя, но определено някои го приемат лично. Защо?!

• Автор
преди 9 минути, dioib написа:

защо сметна, че клеветя,

Защото, това което казваш, е клевета!

Цитат

Не усещаш как си проводник на лукавия

преди 8 минути, Aumi написа:

Защото, това което казваш, е клевета!

За да кажеш, че това е клевета, значи си го приела лично. Забравяш, че не те смятам за личност, а за ИИ. Тук си изградила образ. Същия е "лукав", защото в противен случай ще си с истинското име, снимка и т.н., но дори това няма как аз да знам дали е истина. 

В тоя случай кой клеветя?! Само и единствено твоя образ тук!!! То = не е лична клевета!!! Не те познавам.

• Автор
преди 4 минути, dioib написа:

За да кажеш, че това е клевета, значи си го приела лично. Забравяш, че не те смятам за личност, а за ИИ. Тук си изградила образ. Същия е "лукав", защото в противен случай ще си с истинското име, снимка и т.н., но дори това няма как аз да знам дали е истина. 

В тоя случай кой клеветя?! Само и единствено твоя образ тук!!! То = не е лична клевета!!! Не те познавам.

Когато твърдиш нещо, трябва да се обосновеш и да посочиш защо според теб, този образ който съм си изградила тук, според теб - е лукав?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.