Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Човечеството - между насилието и мира!

Featured Replies

да определено не си получил добро образование и възпитание , според мен изобщо не трябва да уважаваш учителите си толкова много , може би защото си бил учител си се считал достоен за уважение.Относно образователната система и състоянието на преподаване , то е много ниско и никой не го крие.Националния учителски протест които беше един от малкото успешни свърши с никакви подобрения по системата и увеличение на заплатите на даскалите , точно по мое мнение се правеше и не ходихме на даскало.
Относно как да стане е ясно че няма как да стане тъй като образователния проблем е обвързан с още много премного социални проблеми. В селата циганите не се съобразяват с учителки и тем подобни особено ако са първо поколение тръгнали на даскало много от тях напускат преди определения задължителен клас който е 12-ти по закон в момента майче , ама ако даскалите бият повече това не значи че тоя бой им се отразява положително за това че дори от страх може да слушат повече в клас, а те са си свикнали на бой , като те станат големи също ще си позволяват да бият и т.н.Всеки трябва да определи до каква степен може да помогне в социален план на другите.Ясно е че повечето хора са се отказали от България като теб и се спасяват на вънка никой не ги обвинява защото всеки знае какво положението тука и повечето хора смятат че е невъзможно да се промени.
Аз съм разрешил проблема с децата и обществото в раздела по философия може да погледнеш ако искаш.

• Отговори 329
  • Прегледи 28,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Един от големите фактори за насилие в съвременния живот е че децата не са създадени да стоят в малки помещения затворени с други деца  под наблюдението на човек когото не познават почти  всеки ден от

• Това може да е валидно за долните класове. И пак в голяма степен не е точно установено докъде се разпростират правата и отговорностите на учителя свързани с възпитанието. Реално се получава там, къдет

• Ще, ще - що не се получава а ? Защото я няма, те затова. Аз вярвам че ние сме експеримент на висш разум. Само дето се е изродил. И се чудят какво да ни правят.

• Автор
преди 8 часа, Myanmar написа:

99,99% от богаташите не са родени бедни.

Значи, според теб 99,99% са наследници. А тези от които са наследили милионите и те ли са ги наследили?

Жалко е че мислиш така и не познаваш нито един честен и почтен човек, който с труд е станал милионер.

преди 4 часа, Bubbles написа:

НИЩО, учителя не е терорист а учител, достатъчно е само посерковците да виждат коша и той да им напомня че може да ги сполети ако не си изпълняват задълженията и правят глупости, останалото го върши или психиката или респекта.
Прочети Том Сойер, Марк Твен добре е описал нещата, а има и един цитат който също от ден на ден се убеждавам все повече колко е верен : "Който жали тоягата, не жали детето си!".

Излиза, че според теб, учителят съжалява, че няма правото да ползва тоягата.

А ако имаше това право - дали децата щяха да станат по-възпитани? Или просто щяха да станат по-послушни. А да си послушен, но да стаяваш гнева си, съвсем не означава, че си възпитан добре. Защото рано или късно стаяваната агресия ще избие от някъде.

преди 4 часа, Bubbles написа:

И какво има да снимат чаветата работата на учителя?. На децата муабета им е  да учат, тука е напълно забранено ученик да носи телефон в училище, в Българията ако могат и плейстейшъните да си домъкнат и въобще не е**ват даскала като им говори.
Както казваше Жоро Мамалев "Пълен въздух".

Интересно ми е ти по какво си бил учител?

А ти познаваш ли Aumi? Сигурно само си мислиш че познаваш , защото действително не ги познаваш...
По пара не по душа съди жената !
GALA - Freed from desire [Official video HD] - YouTube

• Автор
преди 8 часа, Belhor написа:

Научава се на безотговорност. На прехвърляне на отговорността върху другите. Да ти звучи познато напоследък?

Да, звучи ми много познато от твоите постове, в които винаги се опитваш да прехвърляш отговорността за собственият си живот  и неудачи върху другите - най-вече върху държавата и политиците! :)

преди 9 минути, Milkydead написа:

А ти познаваш ли Aumi? Сигурно само си мислиш че познаваш , защото действително не ги познаваш...
По пара не по душа съди жената !
GALA - Freed from desire [Official video HD] - YouTube

А ти, ако си мислиш че я  познаваш ...

Все пак не разбрах, накъде клониш ...

Клоня към това че всички така наречени работодатели са експлоататори и експлоатацията е заложена в самата капиталистическа система.Всички в политико-бизнес-мутро класата на България са шуробадженаци които крадат от български народ и няма богат човек с чиста съвест в тая държава.За да ти е съвсем нагледно ти казвам че грешиш.

• Автор
преди 3 минути, Milkydead написа:

Клоня към това че всички така наречени работодатели са експлоататори и експлоатацията е заложена в самата капиталистическа система.Всички в политико-бизнес-мутро класата на България са шуробадженаци които крадат от български народ и няма богат човек с чиста съвест в тая държава.За да ти е съвсем нагледно ти казвам че грешиш.

А аз ти казвам, че ти грешиш, защото познавам стотици честни хора, работодатели, инвеститори, предприемачи, които работят денонощно, за да осигурят работа на тези, които сами не могат да си я осигурят.

Докато мисленето на един човек е робско, той винаги ще счита себе си за експлоатиран. Но тези които претендират, че са най-експлоатирани, са едни от най-мързеливите тарикати, които по всевъзможни начини хитруват на дребно и чакат подаяния от държавата.

преди 38 минути, Aumi написа:

Излиза, че според теб, учителят съжалява, че няма правото да ползва тоягата.

А ако имаше това право - дали децата щяха да станат по-възпитани? Или просто щяха да станат по-послушни. А да си послушен, но да стаяваш гнева си, съвсем не означава, че си възпитан добре. Защото рано или късно стаяваната агресия ще избие от някъде.

Интересно ми е ти по какво си бил учител?

Не ми завирай думчки в устата моля, това което казах е че УЧИТЕЛЯ Е БЕЗПРАВЕН ПАДАРИН, в същото време децата БЕЗНАКАЗАНИ и не уважават никого и нищо, ни млад, ни стар, ни учител, ни доктор ни чистач, НИКОЙ. Заедно с това родителите напълно са абдикирали от отговорностите и си въобразяват че учителя трябва да върши тяхната работа като им възпитава децата и врякат на умряло ако не дай боже не си облизал подметките на свещения посерко.
Какви хора ще стане от това? Искам да ми отговориш, какви???

Задал съм въпроси, правите си оглушки и ти и онзи другия дето бил намерил философско решение.

И не е важно по какво съм учител, тук говорим за опадъка на обществото ни като цяло.

Tи невежа жена такава ! "Работодателя" купува раб-отник който работи за него вършейки работата която му се дава в полза на работодателя си от която той взима един лъвски пай без да върши почти нищо освен да нарежда да се работи това което иска."Работодателя" работи за себе си , а работника работи за него. Как не можеш да разбереш  че в отношения на господар роб като тези работника работи за да оцелява , работодателя да експлоатира и жъне труда на остналите.Буржоазна глуповата и разглезена госпожичка...

преди 7 минути, Aumi написа:

Докато мисленето на един човек е робско...

С това да беше почнал, тая порода сте уникални...

преди 40 минути, Aumi написа:

А тези от които са наследили милионите и те ли са ги наследили?

В 99,99% от случаите.

преди 41 минути, Aumi написа:

Жалко е че мислиш така и не познаваш нито един честен и почтен човек, който с труд е станал милионер.

Наистина е жалко. Истории за забогатяване чрез далавери знам само.

преди 24 минути, Aumi написа:

Да, звучи ми много познато от твоите постове, в които винаги се опитваш да прехвърляш отговорността за собственият си живот  и неудачи върху другите - най-вече върху държавата и политиците! :)

Това дори не заслужава отговор. Може би все пак ще ме светнеш, за кои МОИ неудачи става въпрос.

преди 4 минути, Milkydead написа:

Tи невежа жена такава ! "Работодателя" купува раб-отник който работи за него вършейки работата която му се дава в полза на работодателя си от която той взима един лъвски пай без да върши почти нищо освен да нарежда да се работи това което иска."Работодателя" работи за себе си , а работника работи за него. Как не можеш да разбереш  че в отношения на господар роб като тези работника работи за да оцелява , работодателя да експлоатира и жъне труда на остналите.Буржоазна глуповата и разглезена госпожичка...

Това е фундаментална истина. Богати хора може да има единствено, ако са ангажирани стотици и дори хиляди бедни хора за да генерират това богатство.

преди 16 минути, Aumi написа:

А аз ти казвам, че ти грешиш, защото познавам стотици честни хора, работодатели, инвеститори, предприемачи, които работят денонощно, за да осигурят работа на тези, които сами не могат да си я осигурят.

Дай имена да преценим сами. Ти си се доказала като лъжкиня тука и просто не ти вярваме.

• Автор
преди 1 минута, Belhor написа:

Дай имена да преценим сами. Ти си се доказала като лъжкиня тука и просто не ти вярваме.

Защо пък да ви давам имена?
Отвори статистиката на работодателите в България и по света, премахни олигарсите и фирмите близки до властта, и ще останат всички останали.

така е Myanmar Aumi , много ми падна в очите , тя е едно от безбройните потвърждения че жените са глуповати по природа...
За съжаление на рода човешки 😢

много важно че съм ви паднала в очите!

Ако вие бяхте много умни - нямаше да плюете работодателите, а щяхте да сте бизнесмени.

преди 1 минута, Aumi написа:

Защо пък да ви давам имена?
Отвори статистиката на работодателите в България и по света, премахни олигарсите и фирмите близки до властта, и ще останат всички останали.

Няма да остане никой. Затова ти казах да дадеш имена. Да те улесня.

• Автор
преди 8 минути, Myanmar написа:

Това е фундаментална истина. Богати хора може да има единствено, ако са ангажирани стотици и дори хиляди бедни хора за да генерират това богатство.

Вместо да се жалвате, станете вие експлоататори! 

току-що, Belhor написа:

Няма да остане никой. Затова ти казах да дадеш имена. Да те улесня.

Много са, няма да стигнат страници от темата.

преди 18 минути, Bubbles написа:

Не ми завирай думчки в устата моля, това което казах е че УЧИТЕЛЯ Е БЕЗПРАВЕН ПАДАРИН, в същото време децата БЕЗНАКАЗАНИ и не уважават никого и нищо, ни млад, ни стар, ни учител, ни доктор ни чистач, НИКОЙ. Заедно с това родителите напълно са абдикирали от отговорностите и си въобразяват че учителя трябва да върши тяхната работа като им възпитава децата и врякат на умряло ако не дай боже не си облизал подметките на свещения посерко.
Какви хора ще стане от това? Искам да ми отговориш, какви???

Задал съм въпроси, правите си оглушки и ти и онзи другия дето бил намерил философско решение.

И не е важно по какво съм учител, тук говорим за опадъка на обществото ни като цяло.

Ако беше истински учител, поне щеше да се научиш да пишеш грамотно.

пъдар

пъда̀р  съществително име, мъжки род (тип 31a) редактиране

Значение

пъдарят, пъдаря, мн. пъдари, м. Човек, който пази имот — ниви, лозя и др. — от злосторници.прил. пъдарски, пъдарска, пъдарско, мн. пъдарски.

Ох , каква злост , каква арогантност , жена да призовава към експлоатация и човеконенавистничество. Няма надежда , човечеството е зло отвъд каквато и да е възможност да се поправи.

• Автор
преди 9 минути, Aumi написа:

учителя трябва да върши тяхната работа като им възпитава децата и врякат на умряло ако не дай боже не си облизал подметките на свещения посерко.

Самите епитети,  които ползваш, говорят за нивото на което се намираш самият ти.

Съжалявам децата, че са принудени да търпят такива недоразумения. 

Ох , каква злост , каква арогантност , жена да призовава към експлоатация и човеконенавистничество. Няма надежда , човечеството е зло отвъд каквато и да е възможност да се поправи.

Светът е пълен с мързеливи, некадърни мрънкачи, които не могат да осигурят собственото си съществуване, да не говорим да се грижат за семейство и деца.

Естествено е за такива хора жените да са зло!

Oоо... женска безчовечност безпределна.Ще ви припомня лицемерна госпожице , че интересите ви поне до колкото сте посочила са любов и мир по света.А всичко което излъчвате тук е злоба , мизантропия и омерзително съдничество.Не си множете греховете а поне мъничко се опомнете ! 

• Автор
преди 4 минути, Milkydead написа:

Oоо... женска безчовечност безпределна.Ще ви припомня лицемерна госпожице , че интересите ви поне до колкото сте посочила са любов и мир по света.А всичко което излъчвате тук е злоба , мизантропия и омерзително съдничество.Не си множете греховете а поне мъничко се опомнете ! 

Къде видя злобата в думите ми!

Казах, ако не ви харесва да сте работници, да станете работодатели / които според думите ви са експлоататори/!

Не ми харесва , ниското ниво на вашия интелект и познанията ви за света в който живеем.И въпреки деликатната ми натура ако бяхте пред мен в този момент  щяхте да получите един шут в охраненото дупе !

преди 45 минути, Aumi написа:

Вместо да се жалвате, станете вие експлоататори! 

Много са, няма да стигнат страници от темата.

Ако беше истински учител, поне щеше да се научиш да пишеш грамотно.

пъдар

пъда̀р  съществително име, мъжки род (тип 31a) редактиране

Значение

пъдарят, пъдаря, мн. пъдари, м. Човек, който пази имот — ниви, лозя и др. — от злосторници.прил. пъдарски, пъдарска, пъдарско, мн. пъдарски.

За това ли намери да се хванеш? Отговори на въпросите ми ако обичаш.

• Автор
преди 6 минути, Milkydead написа:

Не ми харесва , ниското ниво на вашия интелект и познанията ви за света в който живеем.И въпреки деликатната ми натура ако бяхте пред мен в този момент  щяхте да получите един шут в охраненото дупе !

Пожелавам ти с твоя висш интелект /който не ти служи за нищо, освен да мразиш всичко и всички/, да намериш някой ден щастие и удовлетворение от живота.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Отговори на въпросите ми ако обичаш.

Кои въпроси?

преди 50 минути, Aumi написа:

Ако вие бяхте много умни - нямаше да плюете работодателите, а щяхте да сте бизнесмени.

Бисер след бисер. Как забравих, че Айнщайн е бил бизнесмен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.