Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Очаквани от вас игри

Featured Replies

Мислех, че няма да излезе официално и ще е поредния SCAM, но може би все пак ще се появи:

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 399
  • Прегледи 93,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Ранен достъп означава недовършена (на практика). То дори довършените в последно време имат бъгчета при пускането им, а тази си е един вид бета (или дори алфа) версия. В последно време им стана практик

• V_A_G_A_B_O_N_D
    V_A_G_A_B_O_N_D

Билдера е фен на тези рейсинг симулатори . Мисля ,че е пробвал почти всички излезли от този жанр ,но скоро не съм виждал да пише във форума иначе щеше да сподели впечатления от първо лице .  

• Налял съм досега доста парички в тая поредица, така че си взех и Diablo2: Resurrected за PS4 за което бих казал че съжалявам. Толкова малко неща са променили от оригиналното Diablo 2,  че направо не з

Публикувани изображения

Нямам търпение! :helpwanted3:

• 1 месец по-късно...

Пуснаха Titan Quest II в ранен достъп.

Надявах се до няколко месеца да я пуснат завършена, но явно още ще се чака до тогава.

Играта е с Unreal Engine 5 и е бая тежка, но на RX 6600 с XeSS и настройки low-medium става за играене, макар че тази видеокарта е извън минималните изисквания.

• 4 месеца по-късно...

Една от очакваните излезе Август месец и вече я играя. Направил съм си такъв билд героиня, че сега босовете ги трепя като буболечки - същите босове, които при първия рън мен ме караха само да си приказвам. Ама то с бърза кама, дето има 8 атаки в секунда, няма бос или чудовище, което да оцелее по-дълго от 3 секунди. :D

Обаче някакъв руснак в рутракера изтърси, че тази игра не била направена да върви на RTX 3000. :lol6:

И аз не се стърпях:
"Только в твоих Виндовс!".

Бих си я взел, но нека да излезе първо от Early Access и да добавят още някои друг Act. Иначе TQ AE + 2-те DLC-та (без третото недорозумение) си го разцъквах доста.

Дано не поемат по пътя да се плаща за нов клас като в Last Epoch и дори в Diablo-то (където е с DLC-то се появи и Spiritborn). Иначе сега ще стане интересно...Новия сезон на D4 (с доста промени, козметики и май Paladin) ще съвпадне с новия сезон на PoE, където май също има нов клас Druid... Ще е забавно. :)

на 8.12.2025 г. в 1:26, B-boy/StyLe/ написа:

Бих си я взел, но нека да излезе първо от Early Access и да добавят още някои друг Act. Иначе TQ AE + 2-те DLC-та (без третото недорозумение) си го разцъквах доста.

Дано не поемат по пътя да се плаща за нов клас като в Last Epoch и дори в Diablo-то (където е с DLC-то се появи и Spiritborn). Иначе сега ще стане интересно...Новия сезон на D4 (с доста промени, козметики и май Paladin) ще съвпадне с новия сезон на PoE, където май също има нов клас Druid... Ще е забавно. :)

В TQ AE и TQ 2 няма класове. Имаш само един герой, който го правиш какъвто искаш билд с комбинация от две различни мастерита. В момента моят билд (Hathor) е с WAR & EARTH и е машина за убиване. Дори и да пуснат някое мастери, за което да се плаща, с този билд си ми е добре. Единствено се надявам да НЕ ограничават броя мастерита до само две, както бяха в TQ 1.

преди 2 минути, Валсо написа:

В TQ AE и TQ 2 няма класове. Имаш само един герой, който го правиш какъвто искаш билд с комбинация от две различни мастерита. В момента моят билд (Hathor) е с WAR & EARTH и е машина за убиване. Дори и да пуснат някое мастери, за което да се плаща, с този билд си ми е добре. Единствено се надявам да НЕ ограничават броя мастерита до само две, както бяха в TQ 1.

Е има си класове. Точно различните умения са си класове дори и да можеш да го комбинираш, както си искаш. То и в Grim Dawn е така. Но това не прави игрите без класове!

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Е има си класове. Точно различните умения са си класове дори и да можеш да го комбинираш, както си искаш. То и в Grim Dawn е така. Но това не прави игрите без класове!

Да, де, ама аз имах предвид друго. По повечето игри с класове, даденият клас е ограничен само до умения за него. Примерно, клас Warrior е ограничен само до умения за ръкопашен бой с меч, щит или боздуган и щит - не можеш да развиваш умения с магии, както е в TQ1 & 2 и в KOA Re-Reckoning.

А Grim Dawn щеше да е перфектна игра, ако имаше нормална голяма и малка карта, които да ти показват ти къде се намираш и евентуално как да стигнеш до целта, вместо да обикаляш като муха без глава.

преди 27 минути, Валсо написа:

А Grim Dawn щеше да е перфектна игра, ако имаше нормална голяма и малка карта, които да ти показват ти къде се намираш и евентуално как да стигнеш до целта, вместо да обикаляш като муха без глава.

Е с голямата се свиква, но да, трябва да знаеш горе-долу районите и телепортите. Иначе поне си има минимап. За мен е перфектна иначе. Но пък за разлика от Diablo за добро или лошо като изчистиш една територия от гадове няма повече такива до рестарт на играта. За мен е ок, защото голямата карта е достатъчно голяма, че да не се налага да правиш повтарящи се dungeons, но за някой може да е проблем. Но за мен GD си е топ игрица от ARPG жанра. :)

А и все пак е от отцепилите се разработчици на TQ.

преди 40 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Е с голямата се свиква, но да, трябва да знаеш горе-долу районите и телепортите. Иначе поне си има минимап. За мен е перфектна иначе. Но пък за разлика от Diablo за добро или лошо като изчистиш една територия от гадове няма повече такива до рестарт на играта. За мен е ок, защото голямата карта е достатъчно голяма, че да не се налага да правиш повтарящи се dungeons, но за някой може да е проблем. Но за мен GD си е топ игрица от ARPG жанра. :)

А и все пак е от отцепилите се разработчици на TQ.

Под "голяма карта" имах предвид такава, дето като натиснеш "М" и ти показва целия регион, както е в "Kingdoms of Amalur".

преди 39 минути, Валсо написа:

Под "голяма карта" имах предвид такава, дето като натиснеш "М" и ти показва целия регион, както е в "Kingdoms of Amalur".

Така де. Разбрах го това. Говориш за World map-a.

https://www.grimtools.com/map/

В D4 признавам, че world map-а ми допада повeче. :)

Мисля, че Harry Potter продължението и то ще ползва UE, та подобни подобрения в engine-a биха били от ползва на повечето игри. Не е за тази тема, но се чудех къде да го пусна.

Unreal Engine 5.7 brings significant improvements over the notoriously demanding 5.4 version, tester claims — benchmark shows up to 25% GPU performance increase, 35% CPU boost

https://www.tomshardware.com/video-games/pc-gaming/unreal-engine-5-7-brings-significant-improvements-over-the-notoriously-demanding-5-4-version-tester-claims-benchmark-shows-up-to-25-percent-gpu-performance-increase-35-percent-cpu-boost

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
преди 2 часа, саби написа:

Доста прилична на китайска версия на Stellar Blade. Дано не я застигне съдбата на китайската версия на Horizon - Light of motiram. Иначе изглежда интересна и бих я пробвал. Но пък не съм фен на roguelite жанра. Ако беше чисто ARPG може би по щеше да ме грабне.

на 28.01.2026 г. в 0:11, B-boy/StyLe/ написа:

Доста прилична на китайска версия на Stellar Blade. Дано не я застигне съдбата на китайската версия на Horizon - Light of motiram. Иначе изглежда интересна и бих я пробвал. Но пък не съм фен на roguelite жанра. Ако беше чисто ARPG може би по щеше да ме грабне.

Аз заради бойната система и музиката ще я пробвам, макар че и на мен не ми допадат roguelite игрите. Hades ми беше интересна, щото ми беше първата игра от този жанр, но 2-ката не ме грабна, хем се води, че имала доста подобрения спрямо първата.

Аз пари на дeнувo не давам, така че чакам да го махнат от Stellar Blade, за да я пробвам.

• 2 седмици по-късно...
преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Като съм гледал филмите ако и игрите са подобни ще има голяма касапница...

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.