Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спешен компютърен въпрос.

Featured Replies

Извинявам се, но нямам време да търся подходящия раздел. Нещо става на комптъра и мишката ми, усеща се вибрация. Компютърът ми не е почивал от дни, може ли да е от това? Много съм уплашена, защото съм сама.

• Отговори 69
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, Anne написа:

Нещо става на комптъра и мишката ми, усеща се вибрация.

Каква вибрация ?

Да не би да стърже вентилатора на захранването ?

Духа ли от там, горещо ли, звук чува ли се ?

току-що, NVJ написа:

Каква вибрация ?

Да не би да стърже вентилатора на захранването ?

Духа ли от там, горещо ли, звук чува ли се ?

Не знам, не чувам, глуха съм. Но усещам как бюрото и мишката вибрират. Сама съм вкъщи и не знам дали не е опасно положението.

Изключвай веднага, може да избяга. А може и да е земетресение. Или подпочвени води.

Страх ме е да го изключа сама, да не ме хване тока. Всичко стана заради тъпия смарт телевизор, дето си купи баща ми, да зяпа филми вечерно време.

А братовчед ми е в датско, а аз нищо не разбирам от компютри.

Възможно е, ако е работил с години, някой от вентилаторите в компютъра да се износи и да се върти трудно.
Ако е така пак може да работи, но трябва ремонт - да се смаже или да се смени вентилатор.

При мен един колега казва да не би да сте забравили някой CD диск сложен и той да развърта и да вибрира. 

Не може ли компютъра да се спре от Windows: Start -> Shutdown ?

Да, де, но нали трябва и да се изключи от разклонителя? Мен него ме е страх да го изключвам.

Не сме р(забравили нищо, просто тъпия ми баща не дава да изключваме компютъра, та да има интернет мрежа за неговата смарт простотия и да си зяпа тъпи филми.

Бе мрежата няма нищо общо с компютъра, така че спокойно можеш да го спираш

преди 26 минути, Anne написа:

Да, де, но нали трябва и да се изключи от разклонителя?

Ако се спре от Windows Shutdown ще си изключи автоматично основното захранване и трябва да спре да вибрира.
Тогава и да не се изключва от контакта ще има само слабо дежурно захранване и няма какво толкова да стане.

Днес не е петък!

А ако сега спре тока какво ще правиш, сама?

И къде е връзката на настолната машина със Smart TV-то на бащати при положение, че него явно го няма?

Слагаш това CPUID HWMonitor, снимаш, ако желаеш качваш тук.

Изгаси компютъра за 5-10 минути и го пусни отново, ако веднага почне да вибрира - значи текущата му температура не оказва влияние.

Провери отново температурите с CPUID HWMonitor - сравни ги ти или ако нищо не разбираш - качи новите резултати тук също.

Стига лъгахте, машината е пред запалване, даже може от разклонителя да се запали като фитил и да стигне до компютъра, до телевизора на баща й, после печка и хладилник и т.н.

Веднага да вика пожарна и линейка, че нещата стават неконтролирани

Вие компютъра директно от щепсела ли го изключвате? Ако е така не е правилно. Трябва да е под напрежение винаги. Трябва му дежурно захранване поне за паметта на биоса. Батерийката вероятно е свършила...

Никак за съжаление не е компютърен въпроса, а по-скоро имате признаци на монофобия на която трябва да обърнете внимание или по-скоро близките около вас !

Аз пък си мисля, че проблема идва от някои съседи? Тя не чува и не може да прецени адекватно. Възможно е някой да пробива или кърти нещо и от там да са вибрациите. Едва ли едни-два вентилатора в компютъра ще разклатят цяло бюро...

преди 4 минути, ice_lion__01 написа:

Аз пък си мисля, че проблема идва от някои съседи? Тя не чува и не може да прецени адекватно. Възможно е някой да пробива или кърти нещо и от там да са вибрациите. Едва ли едни-два вентилатора в компютъра ще разклатят цяло бюро...

Значи не си виждал какво прави перка със само една счупена лопатка!

Намерете мъж на тази женица, че положението излиза от контрол... Никой не се сети да препоръча изключване на вибратора от копчето...

преди 45 минути, Joss Bomon написа:

Намерете мъж на тази женица, че положението излиза от контрол... Никой не се сети да препоръча изключване на вибратора от копчето...

Ако жената наистина е в неравностойно положение и е с изброените от нея и в други теми "проблеми", коментара ще е доста неуместен в случая и бих се въздържал от такъв със сигурност , а друг е въпроса дали е истина и си прави гаргара с нас ! Аз съм на принципа , че с тези работи шега не бива , понеже Той гледа и си знае работата !

мда, толкова й е "спешно" че изобщо не я интересува, е от 4 часа пише не е влизала

поредната й тема за обръщане на внимание

преди 56 минути, haidukpikaso написа:

мда, толкова й е "спешно" че изобщо не я интересува, е от 4 часа пише не е влизала

поредната й тема за обръщане на внимание

Мое пък да го е изгасила с пожарогасителя знаеш ли?

Не разбрах е връзката между мрежата и компютъра ама ко ли знам и аз дето ги ръчкам тия неща над 17 години

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

и е с изброените от нея и в други теми "проблеми"

Точно защото съм убеден, че "проблемите" са плод на създаден изкуствено образ, отговарям по този начин. Не знам колко от темите и си следил, но още в първата на която попаднах случайно се натъкнах на противоречиви диагнози  и то в количество, граничещо с невъзможното. Обърни внимание, че хората които не взимат на сериозно темите и не са  някакви селски бекове и простаци, а хора с аналитично мислене и опит във форума.

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Точно защото съм убеден, че "проблемите" са плод на създаден изкуствено образ, отговарям по този начин. Не знам колко от темите и си следил, но още в първата на която попаднах случайно се натъкнах на противоречиви диагнози  и то в количество, граничещо с невъзможното. Обърни внимание, че хората които не взимат на сериозно темите и не са  някакви селски бекове и простаци, а хора с аналитично мислене и опит във форума.

Поради това аз и не отхвърлям другата реалност, което не пречи да не бъдем крайни в изказа !

Тя темите си ги пуска с цел да привлича внимание и тайничко в себе си се надява да се разводнят над 4-5 страници.

Но доста от потребилите тук я разбраха що за стока е и вече трудно някой и се връзва на каквото и да било.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.