Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спешен компютърен въпрос.

Гост

Препоръчан отговор

Извинявам се, но нямам време да търся подходящия раздел. Нещо става на комптъра и мишката ми, усеща се вибрация. Компютърът ми не е почивал от дни, може ли да е от това? Много съм уплашена, защото съм сама.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Anne написа:

Нещо става на комптъра и мишката ми, усеща се вибрация.

Каква вибрация ?

Да не би да стърже вентилатора на захранването ?

Духа ли от там, горещо ли, звук чува ли се ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, NVJ написа:

Каква вибрация ?

Да не би да стърже вентилатора на захранването ?

Духа ли от там, горещо ли, звук чува ли се ?

Не знам, не чувам, глуха съм. Но усещам как бюрото и мишката вибрират. Сама съм вкъщи и не знам дали не е опасно положението.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Страх ме е да го изключа сама, да не ме хване тока. Всичко стана заради тъпия смарт телевизор, дето си купи баща ми, да зяпа филми вечерно време.

А братовчед ми е в датско, а аз нищо не разбирам от компютри.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е, ако е работил с години, някой от вентилаторите в компютъра да се износи и да се върти трудно.
Ако е така пак може да работи, но трябва ремонт - да се смаже или да се смени вентилатор.

При мен един колега казва да не би да сте забравили някой CD диск сложен и той да развърта и да вибрира. 

Не може ли компютъра да се спре от Windows: Start -> Shutdown ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, де, но нали трябва и да се изключи от разклонителя? Мен него ме е страх да го изключвам.

Не сме р(забравили нищо, просто тъпия ми баща не дава да изключваме компютъра, та да има интернет мрежа за неговата смарт простотия и да си зяпа тъпи филми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бе мрежата няма нищо общо с компютъра, така че спокойно можеш да го спираш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Anne написа:

Да, де, но нали трябва и да се изключи от разклонителя?

Ако се спре от Windows Shutdown ще си изключи автоматично основното захранване и трябва да спре да вибрира.
Тогава и да не се изключва от контакта ще има само слабо дежурно захранване и няма какво толкова да стане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес не е петък!

А ако сега спре тока какво ще правиш, сама?

И къде е връзката на настолната машина със Smart TV-то на бащати при положение, че него явно го няма?

Слагаш това CPUID HWMonitor, снимаш, ако желаеш качваш тук.

Изгаси компютъра за 5-10 минути и го пусни отново, ако веднага почне да вибрира - значи текущата му температура не оказва влияние.

Провери отново температурите с CPUID HWMonitor - сравни ги ти или ако нищо не разбираш - качи новите резултати тук също.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стига лъгахте, машината е пред запалване, даже може от разклонителя да се запали като фитил и да стигне до компютъра, до телевизора на баща й, после печка и хладилник и т.н.

Веднага да вика пожарна и линейка, че нещата стават неконтролирани

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вие компютъра директно от щепсела ли го изключвате? Ако е така не е правилно. Трябва да е под напрежение винаги. Трябва му дежурно захранване поне за паметта на биоса. Батерийката вероятно е свършила...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никак за съжаление не е компютърен въпроса, а по-скоро имате признаци на монофобия на която трябва да обърнете внимание или по-скоро близките около вас !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък си мисля, че проблема идва от някои съседи? Тя не чува и не може да прецени адекватно. Възможно е някой да пробива или кърти нещо и от там да са вибрациите. Едва ли едни-два вентилатора в компютъра ще разклатят цяло бюро...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, ice_lion__01 написа:

Аз пък си мисля, че проблема идва от някои съседи? Тя не чува и не може да прецени адекватно. Възможно е някой да пробива или кърти нещо и от там да са вибрациите. Едва ли едни-два вентилатора в компютъра ще разклатят цяло бюро...

Значи не си виждал какво прави перка със само една счупена лопатка!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Намерете мъж на тази женица, че положението излиза от контрол... Никой не се сети да препоръча изключване на вибратора от копчето...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, Joss Bomon написа:

Намерете мъж на тази женица, че положението излиза от контрол... Никой не се сети да препоръча изключване на вибратора от копчето...

Ако жената наистина е в неравностойно положение и е с изброените от нея и в други теми "проблеми", коментара ще е доста неуместен в случая и бих се въздържал от такъв със сигурност , а друг е въпроса дали е истина и си прави гаргара с нас ! Аз съм на принципа , че с тези работи шега не бива , понеже Той гледа и си знае работата !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

мда, толкова й е "спешно" че изобщо не я интересува, е от 4 часа пише не е влизала

поредната й тема за обръщане на внимание

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, haidukpikaso написа:

мда, толкова й е "спешно" че изобщо не я интересува, е от 4 часа пише не е влизала

поредната й тема за обръщане на внимание

Мое пък да го е изгасила с пожарогасителя знаеш ли?

Не разбрах е връзката между мрежата и компютъра ама ко ли знам и аз дето ги ръчкам тия неща над 17 години

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

и е с изброените от нея и в други теми "проблеми"

Точно защото съм убеден, че "проблемите" са плод на създаден изкуствено образ, отговарям по този начин. Не знам колко от темите и си следил, но още в първата на която попаднах случайно се натъкнах на противоречиви диагнози  и то в количество, граничещо с невъзможното. Обърни внимание, че хората които не взимат на сериозно темите и не са  някакви селски бекове и простаци, а хора с аналитично мислене и опит във форума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Точно защото съм убеден, че "проблемите" са плод на създаден изкуствено образ, отговарям по този начин. Не знам колко от темите и си следил, но още в първата на която попаднах случайно се натъкнах на противоречиви диагнози  и то в количество, граничещо с невъзможното. Обърни внимание, че хората които не взимат на сериозно темите и не са  някакви селски бекове и простаци, а хора с аналитично мислене и опит във форума.

Поради това аз и не отхвърлям другата реалност, което не пречи да не бъдем крайни в изказа !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя темите си ги пуска с цел да привлича внимание и тайничко в себе си се надява да се разводнят над 4-5 страници.

Но доста от потребилите тук я разбраха що за стока е и вече трудно някой и се връзва на каквото и да било.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...