Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Така е ,а за строежа са използвали птеродактили които са издигали блоковета като кран ,а хората само са напътствали блока да бъде в правилна позиция при поставянето му :hush:

Имаше кран но му свърши бензина, арабите нямат петрол макетата не им дадоха 

Със камилите качиха камъните горе, камилите се катерят и така ги напрайха пирамидите

Нищо сложно;)

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Имали са инструменти и машини. Както и технологии.

Дали са били достатъчни за да построят пирамида ?

преди 2 минути, free... написа:

Със камилите качиха камъните горе, камилите се катерят и така ги напрайха пирамидите

Нищо сложно;)

Аз хамила която се катери не съм виждал :ohmy:

Да не бъркаш хамила със скална козичка ?

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Дали са били достатъчни за да построят пирамида ?

Ми, като гледам намерени са около 140 пирамиди. Общо тегло 6,4 млн тона.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Бъркаш животните хамилата не може да се катери Камилата може

Кофти ситуация. Преди не много време, при разговор с Бард, моделът можеше да поставя адреси* на уебстраници с материали при поискване. Тази сутрин ме отряза, не бил програмиран за това. А имаше съобщение в началото, че е имало обновяване. Нещо са го орязали. Горкото ми.

*Само изписан адреса, не активиран за отваряне с натискане в самият отговор.

току-що, АСПЕКТ написа:

Ми, като гледам намерени са около 140 пирамиди. Общо тегло 7 млн тона.

Така е, но едва ли са човешко дело ,или са ползвали технология дадена им тогава на заем от "боговете" ,тезата за рампи е най логична ,но пък още няма доказателства за това че са използаали такива. Най вероятно извънземни са ги построили с цел ориентация ,тъй като се виждат от коскоса и са ги ползвали като карта ,а местните тогава хора са ги считали за богове.

преди 13 минути, AAUUXX написа:

Така е, но едва ли са човешко дело ,или са ползвали технология дадена им тогава на заем от "боговете" ,тезата за рампи е най логична ,но пък още няма доказателства за това че са използаали такива. Най вероятно извънземни са ги построили с цел ориентация ,тъй като се виждат от коскоса и са ги ползвали като карта ,а местните тогава хора са ги считали за богове.

Както от Древна Гърция няма помен, така и с тази цивилизация. Но от простите неща, мисля че твърде много им придаваш важност. Според мен са прост механизъм и няма никаква сложност.

преди 16 минути, Sliderum2 написа:

Кофти ситуация. Преди не много време, при разговор с Бард, моделът можеше да поставя адреси* на уебстраници с материали при поискване. Тази сутрин ме отряза, не бил програмиран за това. А имаше съобщение в началото, че е имало обновяване. Нещо са го орязали. Горкото ми.

*Само изписан адреса, не активиран за отваряне с натискане в самият отговор.

Какво искаш да направиш? Какви адреси?

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Както от Древна Гърция няма помен, така и с тази цивилизация. Но от простите неща, мисля че твърде много им придаваш важност. Според мен са прост механизъм и няма никаква сложност.

Какво искаш да направиш? Какви адреси?

Нищо не искам специално. Просто го проверих. Ако те интересува въпросите бяха за древният Египет и пирамидите. Гледам че е болна тема тук. Имало открити папируси и стенни рисунки как се строят и как се доставят материали от кариерите. Поисках адреси където са публикувани. Отказ. Щото не бил програмиран да публикува адреси. А такива статии, има достатъчно.

преди 23 минути, Sliderum2 написа:

Нищо не искам специално. Просто го проверих. Ако те интересува въпросите бяха за древният Египет и пирамидите. Гледам че е болна тема тук. Имало открити папируси и стенни рисунки как се строят и как се доставят материали от кариерите. Поисках адреси където са публикувани. Отказ. Щото не бил програмиран да публикува адреси. А такива статии, има достатъчно.

На мен това ми изписа.

Като му казах дай уебсайт за построяването на пирамидите.

Screenshot-20230922-100709.png

Да, имената още ги изписва, ама преди публикуваше адреси. Нали се сещаш https:.....

Цитат
sparkle_resting_v2_1ff6f6a71f2d298b1a31.

Изграждането на египетските пирамиди е било сложна и сложна задача, която е изисквала огромни усилия и труд. Основните материали, използвани за изграждането на пирамидите, са били каменни блокове, които са били издълбани от кариери в близост до строителната площадка. Блокове от варовик са били използвани за основната част на пирамидите, докато блокове от гранит са били използвани за облицовката.

Има няколко теории за това как са били транспортирани блоковете до строителната площадка. Една теория е, че блоковете са били транспортирани по канали, изкопани в пясъка. Друга теория е, че блоковете са били транспортирани по дървени релси.

След като блоковете са били транспортирани до строителната площадка, те са били повдигнати на място с помощта на различни методи. Един метод е бил да се използват рампи, които да се издигат по пирамидата по мере на изграждането ѝ. Друг метод е бил да се използват блокове от скала, които да се използват като наклонени платформи за повдигане на блоковете нагоре.

Изграждането на пирамидите е било извършено от работници, които са били организирани в добре организирани екипи. Работниците са били под ръководството на опитни инженери и архитекти.

Ето някои от основните етапи на изграждането на египетските пирамиди:

1. Избор на място: Първият етап е бил изборът на място за пирамидата. Местата са били избирани въз основа на редица фактори, включително близостта до източници на камък и вода, както и естетическото въздействие на пирамидата на околния пейзаж.
  2. Изграждане на основата: След като е било избрано мястото, е била изградена основата на пирамидата. Основата е била направена от големи каменни блокове, които са били внимателно подравнени, за да осигурят стабилна основа за пирамидата.
  3. Изграждане на тялото на пирамидата: След като основата е била изградена, е започнало изграждането на тялото на пирамидата. Блокове от варовик са били подредени в редове, за да образуват пирамидалната форма.
  4. Изграждане на облицовката: След като тялото на пирамидата е било завършено, е била изградена облицовката. Облицовката е била направена от големи каменни блокове от гранит, които са били полирани, за да придадат на пирамидата гладка и лъскава повърхност.
  5. Изграждане на вътрешен двор и камери: Вътре в пирамидата е бил изграден вътрешен двор, който е бил използван за погребални ритуали. В някои пирамиди са били изградени и камери, които са били използвани за съхраняване на телата на фараоните и техните съпруги.

Изграждането на египетските пирамиди е било грандиозно начинание, което е изисквало огромни усилия и ресурси. Пирамидите са били свидетелство за техническите умения и строителните способности на древните египтяни. Те са и продължават да бъдат едно от най-впечатляващите и загадъчни архитектурни постижения в света.

Ето някои от най-често срещаните теории за това как са били построени египетските пирамиди:

• Теория за наклонената рампа: Тази теория предполага, че пирамидите са били построени с помощта на наклонени рампи, които са се издигали по пирамидата по мере на изграждането ѝ.
  • Теория за издигането с блокове от скала: Тази теория предполага, че пирамидите са били построени с помощта на блокове от скала, които са били използвани като наклонени платформи за повдигане на блоковете нагоре.
  • Теория за използването на лебедка: Тази теория предполага, че пирамидите са били построени с помощта на лебедка, която е била използвана за повдигане на блоковете нагоре.

Няма консенсус относно това коя теория е правилна. Въпреки това, всички теории предполагат, че изграждането на египетските пирамиди е било сложна и сложна задача, която е изисквала огромни усилия и труд.

Днес по тема пирамиди,фараони.

Добре са си древните.

Ей ги Цепелин, от '71 строят стълба към небето.

Аз си отивам в другия си профил

Дежурството ми свърши;)

преди 22 минути, free... написа:

Аз си отивам в другия си профил

Дежурството ми свърши;)

Полуде от кинти.

От две места лапкаш.

Посетители в Музея по естествена история разглеждат скелет на динозавър. Един от групата пита човек от охраната, стоящ наблизо:
- На колко години е?
- Четири милиона, три години и шест месеца.
- А как установихте възрастта с такава точност?
- Нищо сложно, аз работя тук от три години и шест месеца, а като започнах работа, беше на четири милиона години…

Късен Мезозой. Мъжки и женски динозавър:
- Ше ми пуснеш ли?
- Не!
- Пусни ми, ма!
- Не си и помисляй!
- Ше измрем!!
И измрели...

А добър ви вечер.:bye1:Абе то тея пирами че не са строени от хора не са по скоро зелените человечета са кацнали и са рекли дайте по 1 кен бира и ще ви ги построим безплатно.:D:handshake::beer11:

• Автор

Пирамиди фараони и балъци за милиони :)

А то за пирамидите отдавна е доказано че няма как да са строени от хора без машини ако една пирамида е строена 20 години то това е средно ппо 20 тонен блок на минута а това дори и днес не е възможно

преди 18 минути, vlado1985 написа:

А добър ви вечер.:bye1:Абе то тея пирами че не са строени от хора не са по скоро зелените человечета са кацнали и са рекли дайте по 1 кен бира и ще ви ги построим безплатно.:D:handshake::beer11:

АА само че не са зелени а сиви

преди 6 минути, Тетя написа:

Здравейте и от мен.

Здрасти

преди 5 минути, petie1 написа:

А то за пирамидите отдавна е доказано че няма как да са строени от хора без машини ако една пирамида е строена 20 години то това е средно ппо 20 тонен блок на минута а това дори и днес не е възможно

Здрасти

Наща е жива.Разписала се е но там ме е страх да влезна да чета 😄

• Автор
преди 2 минути, Тетя написа:

Наща е жива.Разписала се е но там ме е страх да влезна да чета 😄

Знам нали там я учихме да кормува дрон хихи

преди 3 минути, petie1 написа:

Аааа за зелени или сиви незнам какви са но колко муе и да са цветни. А относно пирамидите ще дам един пример само с тези старите паметници Руските великани .

ruski_pametnik2.jpg

То за такъв паметник и 20 човека ако ще да са немогат да го вдигнат на ръце и да го монтират без техника. Та какво остава за строеж на пирамида и то на ръка без никаква техника.

преди 4 минути, petie1 написа:

Знам нали там я учихме да кормува дрон хихи

Въй… 

преди 24 минути, Тетя написа:

Здравейте и от мен.

Драсти. Чадър ханъм?

едит:

преди 5 минути, Тетя написа:

Въй… 

Туй ме сети за...

Мога ли да ви поканя на танц?
- Имам три деца!
- Въй!!! Почивайте, почивайте...

(макар че скоро го писах)

преди 12 минути, lebel написа:

Драсти. Чадър ханъм?

едит:

Туй ме сети за...

Мога ли да ви поканя на танц?
- Имам три деца!
- Въй!!! Почивайте, почивайте...

(макар че скоро го писах)

😂😂че много е изморена,нали.

Ами добре си починах 😄

преди 29 минути, petie1 написа:

Възможно е в случай ,че гравитацията тогава е била по малка ,тогава тези блокове които сега тежат от 2 до 20 тона ще тежат десетки пъти по малко ,но пък трябва хората тогава да са били по тежки за да не излетят в космоса. Но най вероятно е дело на извънземни ,с цел да си направят карта.

преди 33 минути, petie1 написа:

Има и зелени ,зелените са рептили

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.