Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 3 часа, lebel написа:

Слайд сигурно са немат нищо руско вкъщи

Не позна, или поне не съвсем. Ама под ягодите, защо свързваш соца с Русия. Социализъм имаше в СССР. Иначе, бащата беше научил руският много добре. Имам известен брой литература и някои учебници, ако не се лъжа на руски език. Има и някакъв брой списания. Така и не съм се сетил да го попитам докато беше жив. Абе татко, ти маниак на тема СССР ли си? Не, не беше, иначе щеше да си личи. Всъщност не говореше на руски на глас. Но когато бях малък, ми четеше приказки, дори цели романи. Като малък, имам предвид наистина малък, често се разболявах. Когато не можех да заспя, заради температура и некомфортно усещане, ми четеше. Преводът беше толкова добър, все едно четеше книга написана на български. Има много преведен на руски Дюма, няколко от Джек Лондон. Освен това Иван Ле, Михас Лыньков, Жул Верн и много митове и приказки. Снимам няколко за пример само:

IMG20230921091549_copy_2304x1728.jpg.41b14951d6feef51ea397f42d9417e05.jpgIMG20230921091332_copy_2304x1728.jpg.5cba1f50e80e40e4dbc72dd5eff6dd42.jpg

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

Уникално

IMG_20230921_103118.thumb.jpg.3e2143048793e3d17d4804242adb931f.jpg

@АСПЕКТ

Пишеш ли такива табелки ?

• Автор

Ха вече ще си говорим с кокошките чрез ИИ :) 

• Автор
преди 1 час, Sliderum2 написа:

Не позна, или поне не съвсем. Ама под ягодите, защо свързваш соца с Русия. Социализъм имаше в СССР. Иначе, бащата беше научил руският много добре. Имам известен брой литература и някои учебници, ако не се лъжа на руски език. Има и някакъв брой списания. Така и не съм се сетил да го попитам докато беше жив. Абе татко, ти маниак на тема СССР ли си? Не, не беше, иначе щеше да си личи. Всъщност не говореше на руски на глас. Но когато бях малък, ми четеше приказки, дори цели романи. Като малък, имам предвид наистина малък, често се разболявах. Когато не можех да заспя, заради температура и некомфортно усещане, ми четеше. Преводът беше толкова добър, все едно четеше книга написана на български. Има много преведен на руски Дюма, няколко от Джек Лондон. Освен това Иван Ле, Михас Лыньков, Жул Верн и много митове и приказки. Снимам няколко за пример само:

IMG20230921091549_copy_2304x1728.jpg.41b14951d6feef51ea397f42d9417e05.jpgIMG20230921091332_copy_2304x1728.jpg.5cba1f50e80e40e4dbc72dd5eff6dd42.jpg

Еха хубави книги

• Автор
преди 1 минута, Нушо написа:

Моите кокошки отдавна говорят, чрез ИИ

Браво модерна работа хихи

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Не знам на теб как ти е удобно, но на мен, когато, примерно, гледах мач тогава, ми беше някак по-удобно да псувам или да превъзнасям* (това последното обикновено не се налагаше) руснаците (въпреки че в тия времена гръбнакът на рашките бяха Динамо Киев и Динамо Тбилиси), а не съветските граждани... или гражданите на съюза на съветските социалистически републики... или сесесерейците... тъй беше (и е) и с всичко извън футбола. Ако можеше да попиташ тогава Баща си (мир на праха му) - Тате, откъде купи приказките, предполагам, че щеше да ти каже - от руската книжарница... на бул. Руски, примерно (там отдавна няма книжарница, погледнах през Google Earth - май са е игрална зала... естествено, другият вариант е дрехи втора употреба).

Книгите добре, но аз имах предвид по-скоро... бе, още си пазя (като музеен експонат) Вятка-та, която сигурно е в Гинес за най-тежка пералня.

Иначе имам голяма библиотека и поне половината от нея е на руски (чета на руски без затруднения... на български - също)  . Преводна литература (те превеждаха много повече от нас, ние се снишавахме и предпазливо гледахме какво превеждат те), но и руско-съветска... приключения, кримки и много, много фантастика. Списания (Искатель - Фантастика и Приключения)  Пазя още и учебници, и таблици разни на руски. Тук учих, но така беше тогава. Имах един професор, който един ден заяви - следващите 4 лекции няма да намерите в никакъв учебник и затова пишете. А аз мразех да пиша, особено ненужно. И намерих учебника по съответната дисциплина на руски (в същата книжарница на Руски) и както и предполагах, пичът преподаваше мотамо по него.

И те така. Харесвам руския език, со се сичкото сленг, идиоми, ненормативна лексика (великолепен е за вицове и игра на думи), руската водка (Зеленая марка, примерно) и други руски неща (е, предпочитам шведската тройка (в съотношение на половите хромозоми** Y/X = 1/5), пред руската). Това, което не харесвам, както и друг път съм споменавал, е кремълския клан, начело с хаяско и пишпунта... меко казано.

* - никой не е по-саркастичен към руския футбол от самите руснаци...

- Аргентина - чемпионы мира!
- Вот видите, мечты сбываются и без Газпрома.

Новости спорта:
- Сборная России завершила свое среднеазиатское турне, сыграв нулевую ничью со сборной Узбекистана... А теперь о футболе...

Что такое футбол в России?
Это когда толпы настоящих истинных мужыков приходят на стадион посмотреть, как двадцать два пидapacа на поле балду гоняют.

Раньше сборная России могла попасть на чемпионат мира по футболу через отборочные матчи, а теперь может попасть только через суд.

Чтобы подняться в рейтинге УЕФА, России нужно просто присоединить Приднестровье.

** - ако некой успее да прикачи неква джендърия към съотношението след **, ще използвам друго описание

едит: толко рядко виждам нормален (за моите разбирания) пост от теб, че ако можех, бих праснал на цитираното още 10 лайка.

преди 27 минути, Teemo написа:

@АСПЕКТ

Пишеш ли такива табелки ?

Не. Защото пи.каят на пода и не си пускат водата.  И ухае на ацетон.

Мммм, шоколад!

Thats So Raven Chocolate GIF

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Аз си говоря с тях и без ИИ :rolleyes:

Имах един колега (мир на праха му), който обичаше да си говори с пуйки. Когато минехме край фитките, винаги преметаше 4-5 пъти език в устата, с въпросителна интонация, и онея се скъсваха да му разказват разни неща.

преди 1 минута, lebel написа:

Имах един колега (мир на праха му), който обичаше да си говори с пуйки. Когато минехме край фитките, винаги преметаше 4-5 пъти език в устата, с въпросителна интонация, и онея се скъсваха да му разказват разни неща.

Така е ,пуйките са по общителни от кокошките ,не ни е нужен ИИ за да говорим с тях.

преди 19 минути, АСПЕКТ написа:

Добро утро,

Варна, морето.

Морската столица.

380767250_872084204287330_83685425796237

Стълбите във Варна са правени със солен пясък, затова са в това състояние сега. Когато се използва солен пясък за да се направи бетон, след известно време започва да се рони бетона.

Във Египет няма солен пясък!

преди 4 минути, free... написа:

Стълбите във Варна са правени със солен пясък, затова са в това състояние сега. Когато се използва солен пясък за да се направи бетон, след известно време започва да се рони бетона.

Във Египет няма солен пясък!

Строителите предполагам, че знаят това. Ако съответно не са целели именно това, за да могат отново да дойдат и да построят наново. И така в един цикъл.

току-що, АСПЕКТ написа:

Строителите предполагам, че знаят това.

Знаят го разбира се, по нашето черноморие пясъка е солен и затова се доставя пясък от вътрешността на страната. Така пясъка се оскъпява заради транспорта, също има недостиг на пясък заради строителството.

Тези стълби са част от общински проект и някой е предложил ниска оферта за да вземе проекта. Ниската оферта означава ограничени еФтини материали и евтина работна ръка без опит. Некачествени материали и работници които нямат нужните познания в строителството водят до снимката която показваш!

преди 42 минути, petie1 написа:

Ха вече ще си говорим с кокошките чрез ИИ :) 

В едно от извънземните са намерили яйца ,възможно ли е да са рептили били тез ? 

@free... ко се смееш ,добре че сме еволюирали и не снасяме яйца щот ако треа да снесеш днеска 20-30 яйца нема се смееш тъй :speak:

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Рептил това не е ли кръстоска между човек и гущер?

Тези извънземни не са хора и са много малки, яйцата доказват, че въпросните същества са възрастни екземпляри.

преди 2 минути, free... написа:

Рептил това не е ли кръстоска между човек и гущер?

Тези извънземни не са хора и са много малки, яйцата доказват, че въпросните същества са възрастни екземпляри.

Преди да се кръстосат са били само гущер.

Не са хора ,хората не снасят яйца ,те са извънземни щот са дошли от място извън земята ,а ние сме земни хора щот сме от тука.

Изображение на Рептил.

%D0%B82.jpeg

• Автор
преди 11 минути, AAUUXX написа:

@free... ко се смееш ,добре че сме еволюирали и не снасяме яйца щот ако треа да снесеш днеска 20-30 яйца нема се смееш тъй :speak:

Питай проф Сергеев

преди 1 минута, free... написа:

Изображение на Рептил.

%D0%B82.jpeg

Онези дет са ги намерили може да са друга порода.

току-що, petie1 написа:

Питай проф Сергеев

Той има връзка със сивите само.

• Автор
преди 35 минути, AAUUXX написа:

Аз си говоря с тях и без ИИ :rolleyes:

Че ти не беше ли по козичките? :)

преди 52 минути, lebel написа:

** - ако некой успее да прикачи неква джендърия към съотношението

Аа тва е е в областа на Голям Щрифт

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.