Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

току-що, petie1 написа:

Че ти не беше ли по козичките? :)

И мен еволюцията ме застигна :speak:

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

• Автор
преди 4 минути, AAUUXX написа:

Той има връзка със сивите само.

Е няма начин да не знаят нещо Сивите

преди 1 минута, AAUUXX написа:

И мен еволюцията ме застигна :speak:

УжасТ преброй си и хромозомите хихи

преди 12 минути, AAUUXX написа:

,те са извънземни щот са дошли от място извън земята ,а ние сме земни хора щот сме от тука.

човекът не е създаден за тая планета

гравитацията е голяма и слънцето свети силно

или нещо е станало и гравитацията се е увеличила а преди е било небето само с облаци и  слънцето не се е виждало 

преди 2 минути, Banesc написа:

човекът не е създаден за тая планета

гравитацията е голяма и слънцето свети силно

или нещо е станало и гравитацията се е увеличила а преди е било небето само с облаци и  слънцето не се е виждало 

Вярно е ,затова извънземните са с големи и тъмни очи за да пропускат повече светлина което води до това което казваш че светлината тук е била по слаба на слънцето когато са били на замята. Гравитацията е била тогава по малка защото извънземните са толкова малки. 

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Вярно е ,затова извънземните са с големи и тъмни очи

според  мен  пирамидите са построени от тях и са били под вода  а там  е слаба светлината

но вземята се е вдигнала и ги  езкарала отгоре а други неща е потопила 

преди 8 минути, Banesc написа:

според  мен  пирамидите са построени от тях и са били под вода  а там  е слаба светлината

но вземята се е вдигнала и ги  езкарала отгоре а други неща е потопила 

Така е пирамидите са били под вода ,но когато гравитацията е започнала да се променя се е получило изместване на океаните и морета и сухите части от земята, като пирамидите остават на суха част ,а друга част от земята под вода ,затова има пясък около пирамидите, където има пясък е имало вода. Сигурно извънземните тогава не са могли да се приспособят към новите условия на живот и са загинали.

преди 1 час, petie1 написа:

Еха хубави книги

Да, има и още доста. Далече са от представителна колекция, но не бяхме богати. Някои от томовете са по над 5 рубли. Разбира се, плащани са в левове. В София имаше, а може би все още има руска книжарница. Водил ме е когато бях малък и не знам адреса. Между другото, оттам ми вземаше и комикси, на френски. Ама не мога да ги намеря в момента и не знам дори дали още ги има у нас.

преди 1 час, lebel написа:

Не знам на теб как ти е удобно, но на мен, когато, примерно, гледах мач тогава, ми беше някак по-удобно да псувам или да превъзнасям* (това последното обикновено не се налагаше) руснаците (въпреки че в тия времена гръбнакът на рашките бяха Динамо Киев и Динамо Тбилиси), а не съветските граждани... или гражданите на съюза на съветските социалистически републики... или сесесерейците... тъй беше (и е) и с всичко извън футбола. Ако можеше да попиташ тогава Баща си (мир на праха му) - Тате, откъде купи приказките, предполагам, че щеше да ти каже - от руската книжарница... на бул. Руски, примерно (там отдавна няма книжарница, погледнах през Google Earth - май са е игрална зала... естествено, другият вариант е дрехи втора употреба).

Книгите добре, но аз имах предвид по-скоро... бе, още си пазя (като музеен експонат) Вятка-та, която сигурно е в Гинес за най-тежка пералня.

Иначе имам голяма библиотека и поне половината от нея е на руски (чета на руски без затруднения... на български - също)  . Преводна литература (те превеждаха много повече от нас, ние се снишавахме и предпазливо гледахме какво превеждат те), но и руско-съветска... приключения, кримки и много, много фантастика. Списания (Искатель - Фантастика и Приключения)  Пазя още и учебници, и таблици разни на руски. Тук учих, но така беше тогава. Имах един професор, който един ден заяви - следващите 4 лекции няма да намерите в никакъв учебник и затова пишете. А аз мразех да пиша, особено ненужно. И намерих учебника по съответната дисциплина на руски (в същата книжарница на Руски) и както и предполагах, пичът преподаваше мотамо по него.

И те така. Харесвам руския език, со се сичкото сленг, идиоми, ненормативна лексика (великолепен е за вицове и игра на думи), руската водка (Зеленая марка, примерно) и други руски неща (е, предпочитам шведската тройка (в съотношение на половите хромозоми** Y/X = 1/5), пред руската). Това, което не харесвам, както и друг път съм споменавал, е кремълския клан, начело с хаяско и пишпунта... меко казано.

* - никой не е по-саркастичен към руския футбол от самите руснаци...

- Аргентина - чемпионы мира!
- Вот видите, мечты сбываются и без Газпрома.

Новости спорта:
- Сборная России завершила свое среднеазиатское турне, сыграв нулевую ничью со сборной Узбекистана... А теперь о футболе...

Что такое футбол в России?
Это когда толпы настоящих истинных мужыков приходят на стадион посмотреть, как двадцать два пидapacа на поле балду гоняют.

Раньше сборная России могла попасть на чемпионат мира по футболу через отборочные матчи, а теперь может попасть только через суд.

Чтобы подняться в рейтинге УЕФА, России нужно просто присоединить Приднестровье.

** - ако некой успее да прикачи неква джендърия към съотношението след **, ще използвам друго описание

едит: толко рядко виждам нормален (за моите разбирания) пост от теб, че ако можех, бих праснал на цитираното още 10 лайка.

Да, вероятно е там адреса. Благодаря за инфото.!

преди 1 час, AAUUXX написа:

Така е пирамидите са били под вода ,но когато гравитацията е започнала да се променя се е получило изместване на океаните и морета и сухите части от земята, като пирамидите остават на суха част ,а друга част от земята под вода ,затова има пясък около пирамидите, където има пясък е имало вода. Сигурно извънземните тогава не са могли да се приспособят към новите условия на живот и са загинали.

Доколкото знам, от дебелите книги - водата се е преместила, заради изместване на оста, на земята.

И си е нещо обичайно. Не помня през какъв период.

Та пирамидите, може да са строени на  суха почва и да са претърпели, две завъртания.

преди 9 минути, Teemo написа:

Та пирамидите, може да са строени на  суха почва и да са претърпели, две завъртания.

Ако са строени сушата тогава как са качвали и редили тези големи каменни блокове ? По вероятно е строежа да е бил под водата ,тогава блоковете ще бъдат по леки и по лесно ще бъдат нареждани в пирамида.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Ако са строени сушата тогава как са качвали и редили тези големи каменни блокове ? По вероятно е строежа да е бил под водата ,тогава блоковете ще бъдат по леки и по лесно ще бъдат нареждани в пирамида.

Е 20 тона, колко да олекне ?

И как ще прецапват и копаят, в пясъка - подводно ?

Няма опора. Да сух, както и да е. Но в мокър пясък...

преди 4 минути, Teemo написа:

Е 20 тона, колко да олекне ?

Зависи от дълбочината на която са били когато са строили.

И как ще прецапват и копаят, в пясъка - подводно ?

Може да не са копали ,строили са на дъното ,а след това да е бил натрупан този пясък.

Може да са се окопавали с летящата чиния на дъното докато станат основи за пирамидата.

Няма опора. Да сух, както и да е. Но в мокър пясък...

Опората я дава основата ,която е пирамида.

преди 39 минути, AAUUXX написа:

С рампи.

Ето така.

07plO9ehBOvBn3CScf3XbcmZdz8jFcke8jG8JeI=

Сигурно извънземните тогава не са могли да се приспособят към новите условия на живот и са загинали.

или не са извънземни а са си земни но живеят в океана и а останали малко  и както на нас ни е трудно да стигнем дъното на океана на тех им е трудно да стоят на сушата 

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

С рампи.

Ето така.

07plO9ehBOvBn3CScf3XbcmZdz8jFcke8jG8JeI=

Не знам ,да дъпраш няколко тона каменен блок по стръмна повърхност не ми изглежда правдоподобно.

преди 14 минути, Banesc написа:

или не са извънземни а са си земни но живеят в океана и а останали малко  и както на нас ни е трудно да стигнем дъното на океана на тех им е трудно да стоят на сушата 

Това е също възможно.

преди 1 час, Banesc написа:

Риби викаш , че са? :D

:cantbelieve:

преди 19 минути, free... написа:

Риби викаш , че са? :D

:cantbelieve:

живеят на тъмно  с тия големи черни очи

може и някъде под земята

някъде в турция имаше някакво селище под земята за 10000 народ

Не знам ,да дъпраш няколко тона каменен блок по стръмна повърхност не ми изглежда правдоподобно.

Това е също възможно.

Печели се сила, когато дърпаш по рампа. И ако премахнеш триенето още по-добре. Те са имали и лебедки.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Печели се сила, когато дърпаш по рампа. И ако премахнеш триенето още по-добре. Те са имали и лебедки.

Дори така да е ,това иска голям човешки ресурс за обработка на камъка ,за доствянето му до мястото на което ще се строи и след това строежа - не мисля че е дело на хора.

преди 23 часа, АСПЕКТ написа:

Ти програмист ли си бил моето момче. Имаш ли си гадже?

преди 1 час, Banesc написа:

живеят на тъмно  с тия големи черни очи

може и някъде под земята

някъде в турция имаше някакво селище под земята за 10000 народ

Знаеш има още 9998 такива риби?

преди 4 часа, Sliderum2 написа:

Да, има и още доста. Далече са от представителна колекция, но не бяхме богати. Някои от томовете са по над 5 рубли. Разбира се, плащани са в левове. В София имаше, а може би все още има руска книжарница. Водил ме е когато бях малък и не знам адреса. Между другото, оттам ми вземаше и комикси, на френски. Ама не мога да ги намеря в момента и не знам дори дали още ги има у нас.

Да, вероятно е там адреса. Благодаря за инфото.!

За нищо. Всъщност, това са двете големи, които си спомням...

На бул. Руски (Цар Освободител, Царя) и ул. Раковски - при Руската църква (с архимандрит Васиан, по известен като шпионина)

spacer.png  spacer.png

Сега ми мяза на игрална зала

На бул. Витоша и ул. Алабин (при Съдебната палата - дето гърмяха на стълбите и Златко Баретата) ... тая беше двуетажна, доколкото помня

spacer.png  spacer.png

Сега - Макдоналдс

Имаше и неква на Графа. Май... и некви щандове, ма тия беха главните. Мое некоя ти съвпадне със спомените. Макар че детските спомени...

Живях в родния си град първите 8 години (важните +1), помнех блокчето, в което живеехме, и огромното дворно място, на което играехме.

След мноо години се оказах в командировка там, намерих ги... блокчето се оказа двуетажна къща, а в огромния двор имаше два москвича... и нямаше място за трети. И те така.

преди 4 часа, Teemo написа:

Доколкото знам, от дебелите книги - водата се е преместила, заради изместване на оста, на земята.

И си е нещо обичайно. Не помня през какъв период.

Пирамидите са строени от наша гледна точка и от наша изходна позиция, напред в бъдещето. 

Защото е много възможно животът да се движи от края към началото. Тоест, да не започва с поемането на първия дъх, а да приключва с процеса на раждане, моментът преди бебето да си поеме дъх.

И пирамидите ще бъдат построени в следващите години, чрез модерна технология. Ако някой от нас е свидетел, то той ще види как в тези дни на тяхно място няма нищо и модерните машини носят материалите и ги изграждат. А хората сложени вътре, най-вероятно ще са някои от свръхбогатите хора, които искат да се спасят от Апокалипсиса. 

преди 5 минути, Mediterranean написа:

Пирамидите са строени от наша гледна точка и от наша изходна позиция, напред в бъдещето. 

Защото е много възможно животът да се движи от края към началото. Тоест, да не започва с поемането на първия дъх, а да приключва с процеса на раждане, моментът преди бебето да си поеме дъх.

И пирамидите ще бъдат построени в следващите години, чрез модерна технология. Ако някой от нас е свидетел, то той ще види как в тези дни на тяхно място няма нищо и модерните машини носят материалите и ги изграждат. А хората сложени вътре, най-вероятно ще са някои от свръхбогатите хора, които искат да се спасят от Апокалипсиса. 

Браво ! Чудесна гледна точка.

Има само един проблем - времето, като такова, съществува само на земята. В нашите глави.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.