Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 24 минути, haidukpikaso написа:

ама как тъй забранен а ТЕЛК даже ти смъкнал точките

:lol6:

В документите от ТЕЛК наистина пише, че имам забрана за физически труд.

Не смятам да си публикувам документа.

Това, че не ми вярвате, си  лично ваш проблем.

Колкото до смъкнатите точки, не ми се отваря пак темата за послушния и политизиран герберски ТЕЛК.

Пробвай ти с тегло 40+ кг да мъкнеш тежки неща, при положение, че имаш изкривен гръбначен стълб, не можеш да пазиш равновесие  и си минала операции, заради които също не бива да вдигаш тежко.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 10 минути, Anne написа:

В документите от ТЕЛК наистина пише, че имам забрана за физически труд.

Не смятам да си публикувам документа.

Това, че не ми вярвате, си  лично ваш проблем.

Колкото до смъкнатите точки, не ми се отваря пак темата за послушния и политизиран герберски ТЕЛК.

Пробвай ти с тегло 40+ кг да мъкнеш тежки неща, при положение, че имаш изкривен гръбначен стълб, не можеш да пазиш равновесие  и си минала операции, заради които също не бива да вдигаш тежко.

За психически труд? То е ясно не от всеки става хамал. Да мъкне 100 кг насам, натам.

преди 1 час, Чингис Хан написа:

Е тука ще отнася само погледи, а на уатсапа може може и еротичен чат и виртуален кекс...  Зима е... подарете топлина...

• Автор
преди 1 час, Anne написа:

Никой не ме иска

Защо някой  да те иска като нищо не си показала? Нито интелект нито "....подскокнал подрипнал Моралдо Мори", не съм видял да помогнеш на някой от форума да речем пък за снимките ти да не говорим... Лично на мен ми беше интересна отначало ама кат те видях ква расистка и нацистка си ми мина желанието да си общувам с теб.. Па и не си много образована кат те гледам и доказах не един и два пъти  също и малката Бирма Валкирия1 също е доказала че хал хабер си нямаш от евреите които уж защитаваш та пак се връщаме какво аджеба да ти харесат?

преди 42 минути, Anne написа:

А интелектуален няма как да върша, защото първо, нямам висше, второ - в администрация няма да работя никога, трето - за това противно мутрафонско правителство не смятам да работя изобщо! Принципи!

Ами заради тези принципи ще седиш гладна след време :)

преди 3 часа, dioib написа:

За мен всяка шега е бисер, а не на Бисер шегата ... :) 

Така е шегите са вид бисери

преди 3 часа, Чингис Хан написа:

Аве пак ли се захванахте с Анджелина?  Защо не си направите група в уатсап, поне там комуникейшъна ще върви по-бързо.

Много пари това уасаби бре как го ядат не знам

преди 5 часа, haidukpikaso написа:

Бе на нея цялата Вселена и околностите са й длъжни

----------

Видяхме достатъчно още сме у потрес от злобата от клетвите

мани мани

Аз от друго съм потресен чр р много ниско ниво като образование а се има за интелектуалецв

преди 1 минута, petie1 написа:

Така е шегите са вид бисери

Не чакам миди от САЩ ... ;) И ... прочие ... :)

преди 5 часа, haidukpikaso написа:

Бе на нея цялата Вселена и околностите са й длъжни

----------

Видяхме достатъчно още сме у потрес от злобата от клетвите

мани мани

Окултни ритуали.

преди 2 часа, Anne написа:

Да, а като спомена любовта и грижата и хората веднага почват (включително и вие) "Това не е достатъчно на един мъж, ти какво ще му предложиш в замяна?". Странни птици сте, говорите за любов, грижи и помощ, но като ги спомена аз, и почвате, че не било достатъчно, че съм щяла да съм товар, че човекът до мен щял да ми бъде слуга и болногледач..........

Да, обществото не е длъжно по принцип, но предвид колко тесногръдо и пронацистко се оказа, е длъжно! Откъде - накъде, с кое право мен ще наричат товар и проблем,  с кое право си позволяват да ме окачестявяват като проблемен човек? Да ме дискриминират заради уврежданията?

Обществото няма право да ми се бърка в чувствата, нито да ми създава лошо име! Никой не ме иска, защото всички разправят, че съм разглезена, принцеса,това, мъка, че с мен не се живеело, че съм щяла да съсипя на някого живота...............

Не аз съм съсипала живота на родителите ми, а гнусното неморално общесство в моя град, което си позволяваше години наред да се хвали пред родителите ми с здравите си, красиви и отлични деца ученици, математическите гении на България, ама с липса на етика и морал, на възпитание и уважение. Да, видях ги какви станаха съучениците ми до един - уж пораснали, с работа, партньори, бракове, деца, но се държат детински, не искат да ме знаят и да ме чуват, не искат и да помнят, че сме учили заедно. Вярно, става дума само за съучениците ми от първото ми училище, тези от второто, в което учих две години,  тока и не съм ги намирала в интернет, много от тях бяха или от бедни семейства или от околните на Берковица села.  Не знаете как през 2006 се регистрирах в "Атол", и се надявах да срещна виртуално и да си бъбрим съучениците от класа............. Не ги бях виждала и чувала отдавна, щях да се радвам истински отново да сиговорим след толкова години............ Е, оказа се, че никой от този клас не иска да ме знае и чува, че рече човек, че някакво голямо престъпление съм извършила. Не, просто се оказа, че тези хубостници се "осъзнали" и не искали да общуват с човек с увреждания, не искат да имат такъв човек в приятелската си листа. А някои се опитаха да ми смачкат самочувствието с хвалбите си за работа и пътешествия в чужбина. Ако са очаквали да им завидя, не познаха. Жалка работа, мина толкова време, а още са на мисленето от 90 - те. Да, като дете бях наивна и хич не ми хрумна, че може едно време да са ми завиждали за много книги и хубави играчки и дрешки.  Да, осъзнах го много късно. Но просто аз не съм такъв човек - материалистичен. Била съм на гости на някои у тях и никога не съм си и помисляла да им се подигравам че са бедни или нямат това и онова..........

Да, имам здравословни проблеми и отвреме - навреме кисна по болници и взимам лекарства, да - с годините имам нужда от все повече помощ. Да,не съм самостоятелна. Но не е вярно, че с мен се живее трудно, че съм ужасен човек. Да, не знам колко дълго ще живея. Но колкото и да е, искам да взема всичко от живота и да му се радвам така, както и останалите хора. Най - тъжното нещо за мен е, че ще си умра без да познавам секса, без да съм била истински щастлива, без да съм била омъжена, да съм булка................

Колкото до клетвите - нещото, което най - много мразя, е намесата в личния ми живот и в интересите ми. Доста независим човек съм душевно. Не обичам от малка да ми казват кой учебен предмет да ми е важен, какви книги да чета, каква музика да слушам, как да се обличам, как да се държа, кого да харесвам..............Не съм невъзпитана, но мразя фалша и предпочитам да съм себе си, да се държа естествено, вместо да съм фалшива, предпочитам да си казвам мнението, отколкото да се преструвам на нещо, което не съм. Да, пряма съм и си казвам ой харесвам и кой не, защо, за какво, не ми харесва и не желая да се преструвам. Всички вкъщи ми превърнаха живота в ад заради тъпата математика, а аз исках да наблегна на любимите си предмети, които са ми на сърце - литература, история, учих малко време, по две години но с голямо желание английски и френски. Чувствах се гадно през двете години, в които трябваше да уча немски, учех го насила и не ми беше приятно, въпреки, че не се излагах с четенето на  глас на немски език. Бяха ми гадни подигравките, че пея фалшиво, никой не разбираше любовта ми към музиката и огромното желание, с което ходех на репетициите на училищния хор във второто ми училище. Беше ми гадно, че в същото това училище не ми позволиха нито да уча народни танци, нито модерен балет, нито да съм мажоретка. Никой не разбираше и не разбира и до днес любовта ми към книгите и четенето, към пазенето на книги. Поне не съм отнасяла критики (вкъщи) за избора мина любим стил музика. Както и за дрехите и стила ми на обличане. Както и на политическите ми възгледи и това, за кого да гласувам. Не ми се бъркат и за това какви филми да гледам, телевизионни предавания, за любима храна.........

Но много, страшно много негативи отнесох заради това, че си позволих да си харесам готин тип, който е здрав, красив, чаровен, забавен, умен............. Просто не съм очаквала такова нещо. Нито пък съм очаквала да ми се случи такава откачена история - негово гадже да ме търси и тормози, да не разбира от едно "Остави ме на мира, не ми се общува с теб"! Толкова стрес и нерви преживях заради нея.......... И понеже от добра дума не разбира, се наложи да стигна до обиди и клетви.............

Нито обичам да се занимавам с ревниви гаджета, нито да ме притискат да се откажа от някого и да променям чувствата си. Няма и как спокойно да приемам, когато ревнива крава ми праща троянски кон и ми затрива сума ти неща...........

Аз не се бъркам в живота на другите, не ме интересува кой с кого е, кой за кого се е оженил, развел.........Не обичам клюки и интриги и не се занимавам с такива глупости. Да, по - различна съм от повечето жени, предпочитам да чета списания за музика, научнопопулярни, или такива женски като някогашното "Списание за жената", което беше далеч от стила на "Космополитън". Да, никога не съм искала да гледам на себе си като на ходеща секс кукла и да се обличам и да изглеждам като парцал. Да, предпочитам да гледам научнопопулярни филми и игрални филми от европейското кино, да, не съм фенка на тъпни като "Сексът и градът" и "Отчаяни съпруги". Да, предпочитани от мен дестинации за екскурзии са градове с исторически и етнографски музеи, музеи, посветени на дадени личности, вместо да кисна по тъпото море. Да, дискотеката не ми е мястото за забавления, нито мястото, където да срещна някого. Да, не съм по носенето на маркови или модни неща, предпочитам да имам свой собствен стил на обличане. Да, живо се интересувам от политика.Да, предпочитам да имам собствено мнение, а не да ми налагат какво да мисля. Да, обичам празниците и семейния уют.

Това ми трябва да го прочета 1 седмица. И да го разкодирам. Но да позная, не ми се работи, не обичам обществото, те са виновни.

Е не ... Googgggleментъ ме разочарова ... не ми дава възможност за избор, а иска отговора да е Да! :) И туа има Макетъ ... :)

Ай ... за пореден пъ ще се съгласявам, но до кога, Ъ?!

:)

Не съм неграмотна! Това, че не съм математически гений, хич не значи, че съм проста! Може и да не разбирам от физика, химия и биология, да не знам нотите и да правя гафове по география (то кой не е правил), иначе знам страшно много по история и съм чела страшно много книги. Имам доста богата обща култура.

Нацистка хич не съм, а това, че не съм толерантна към "най - мирната религия в света" и към един кърлежен етнос, е съвсем отделна тема. За този етнос се наляха куп пари и резултат - никакъв. А истинска интеграция на хората с увреждания в обществото - няма!

преди 16 часа, Anne написа:

Никой не разбира аз през колко много съм минала, колко много съм страдала и колко рядко съм била истински щастлива. Никой не разбира, че имам нужда от истинско щастие

В контекста на поста ти-какво би те направило щастлива ?

преди 5 часа, Чингис Хан написа:

Зима е... подарете топлина...

кажи  тропна ли едно хорце в амстердамските канали ?

преди 1 минута, valkiria1 написа:

В контекста на поста ти-какво би те направило щастлива ?

Една голяма и истинска романтична любов, секс, брак, пълноценен живот, доколкото може.

преди 26 минути, Anne написа:

Една голяма и истинска романтична любов, секс, брак, пълноценен живот, доколкото може.

Това изисква само твоите усилия. Има една такава сентенция ,че „Щастието не е крайна цел, а   начин на пътуване“.

преди 47 минути, Anne написа:

не ти трябва
заради единия секс, шъ требе да мийш паници, да белиш картоф, лук и още една камара нещица, а пъ ти не ги умееш
тръкай съ до кът ти мине  меракът за секс...тъй де, поне тва вероятно го можеш

пп

ся са чуда, кой ма би по главата а съ женъ

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

преди 19 минути, valkiria1 написа:

Това изисква само твоите усилия. Има една такава сентенция ,че „Щастието не е крайна цел, а   начин на пътуване“.

Какви мои усилия, Валкирия? Мен никой не ме иска. Защото съм с увреждания, всички са наплашени  от това каква трагедия ги чака да живеят с човек с увреждания.

Опитвах, доста опитвах да преборя градските легенди и митове относно хората с увреждания и не става. Хората са си навили на пръста, че аз съм товар, с мен ще им е трудно.

Относно излизането и търсенето - нито обичам дискотеките, нито съм на възраст за там. А и не харесвам гледката на пияни хора и просташки изпълнения, тази от дискотеката след бала ми ми стига за цял живот.

И не лъжа като казвам, че в моя град има простаци. Образованите, интелигентните, са вече заети. Аз няма как да знам кой е свободен и кой не, не им го пише на челата. И няма как да съм сигурна, че нямат откачени ревниви бивши, а не ми се занимава пак с подобни истории. Писна ми от ревниви жени, които третират мъжете като стока и собственост. С такива не можеш да се разбереш нормално. Да не говорим, че ще ми отнеме адски много време да опозная някого, а не съм първа младост вече. Не умея добре да преценявам хората и не знам дали няма да направя грешка и да попадна на насилник или престъпник. По - лесно щеше да ми е с някого, когото познавам, но............. обществото не може да разбере това!

Относно външния ми вид: не обичам грима и не искам да се гримирам. Като цяло не ползвам козметика, защото мирише. Тъпо, но факт. Да, нося детски дрехи, защото съм 1,57 висока, едва си намирам нещо като за мен по отношение на дрехи и обувки. 40+кг съм. По принцип се обличам според времето, само лятото си позволявам да съм модерна. Не, че не искам по принцип, но още като малка се научих да си ценя здравето. Родена съм март месец и една година, като бях още в детската градина, за седмия ми рожден ден във втора група (трета нямахме, ходех на детска градина на село), се бях заинатила и исках за рождения ми ден да съм хубава, с поличка и блуза. Е, после, като се разболях, си научих урока, че март месец не е време за полички и ризки с хубава яка. Иначе не съм на 50 години, не мисля, че е проблем все още да нося лятото тениски със сърчица, Хелоу Кити, Айфеловата кула, дрешки в розово и цикламено или блузи с голи рамене.

Очила нося, защото не виждам добре. Преди ме подиграваха за едни очила, които наистина бяха с бабешка рамка, но тогава цветни нямаше. Сега нося такива с розова рамка, защото винаги съм искала такива, откакто се появиха. Без очила не мога, а лещи не искам, според мен са вредни.

Лятото нося шапки, защото съм кривогледа с едното око, пазя го да не гледа към слънцето и да не ослепея, също така имам и фотофобия. А и много обичам шапки, имам всякакви, но съм с малка глава и няма как да не нося детски, а едноцветните ме депресират.

преди 50 минути, valkiria1 написа:

кажи  тропна ли едно хорце в амстердамските канали ?

За кръста скачах хорото го пропуснах....

Сетих се за ония виц...

Трима игра ли хоро.  Тоя който бил най-отзад на хорото само чукал, и рекъл...:

-Голямо хоро тежко хоро !

Тоя по средата хем чукал, хем го чукат и рекъл...:

-Аве хоро като хоро...

Тоя  най-отпред само го чукали и  рекъл...:

-Аре ве, нямали да обръщаме хорото?

• Автор
преди 4 часа, dioib написа:

Не чакам миди от САЩ ... ;) И ... прочие ... :)

Те ти мида

800px-Giant_clam_black&white_komodo.jpg

преди 3 минути, petie1 написа:

Те ти мида

Се въл мейч ... :) Мъ глед:

Забавно - div.bg

:) 

p.s. Мога и друго да пусна, мо ... цензура ... ;) 

преди 5 минути, Anne написа:

Какви мои усилия, Валкирия?

Това е единственото изречение ,което прочетох. Не продължавам понеже знам последващото,което е банално повторяемо. Сигурно ти е направило впечатление,че не взимам отношение относно теб. Общото ми впечатление е ,че обичаш да се самоистезаваш с епитети и да държиш други отговорни за твоя живот.Не вярвам дилемата ти да е по сложна от тази на Хамлет.  Мисля,че си на грешен път,затова как да живееш и се развиваш житейски  ,  но както казах,това е твоят път и твоят избор. Спирам до тук. Жива и здрава.

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Това е единственото изречение ,което прочетох. Не продължавам понеже знам последващото,което е банално повторяемо. Сигурно ти е направило впечатление,че не взимам отношение относно теб. Общото ми впечатление е ,че обичаш да се самоистезаваш с епитети и да държиш други отговорни за твоя живот.Не вярвам дилемата ти да е по сложна от тази на Хамлет.  Мисля,че си на грешен път,затова как да живееш и се развиваш житейски  ,  но както казах,това е твоят път и твоят избор. Спирам до тук. Жива и здрава.

Сложна е! Вземи прочети целия пост.

Съжалявам, че не разбираш какво е да си човек с увреждания и то такъв, който не умее да преценява добре някои неща.

• Автор
преди 1 час, Anne написа:

Не съм неграмотна! Това, че не съм математически гений, хич не значи, че съм проста! Може и да не разбирам от физика, химия и биология, да не знам нотите и да правя гафове по география (то кой не е правил), иначе знам страшно много по история и съм чела страшно много книги. Имам доста богата обща култура

Посмали манго защото архивите на Калдата показват че си гола вода и по исстория за това колко си чела няма данни така че не се наемам да каажа дали имаш богата обща култура :)

преди 14 минути, valkiria1 написа:

Не вярвам дилемата ти да е по сложна от тази на Хамлет. 

Тя няма своя Ромео ... ;) Е ... Е вашето се знае ... :)  и то благодарение на теб ... :) 

• Автор

Ей искам си хомо луденсите пък

п.п Поздрав за ... който се припознае ... ;)

Атлас - Кукла - YouTube

преди 4 минути, Anne написа:

Сложна е! Вземи прочети целия пост.

Съжалявам, че не разбираш какво е да си човек с увреждания и то такъв, който не умее да преценява добре някои неща.

Не искам да влизам в излишни и ненужни за мен полемики, относно личния ти живот. Но ме предизвикваш да ти кажа да изгледаш поне  няколко кадъра от Параолимпийски игри. Да изгледаш по един кадър от всичките дисциплини и да видиш какво постигат хора, които не мрънкат за състоянието си /вродено или придобито/ . Само за сведение категориите са за състезатели с :

В онзи клип ,който ти дадох да изгледаш, на сцената танцуваше момиче без два крака в инвалидна количка. В интересите си пишеш ,че обичаш музика, обичаш музикални клипове, но се оправда ,че нямаш нормален слух за да го изгледаш и слушаш. Само за миг си помисли, дори човек да иска да направи нещо за теб ,би ли го направил  ,след като всяка твоя втора дума е,че обществото ти е длъжно, или ,че  не му пука за теб.?!?!Пак го "казвам" ,пътя към твоето щастие е твоят път ,който  ти самата трябва да извървиш. Не моя,не на някой друг. Твоят път.

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Не искам да влизам в излишни и ненужни за мен полемики,

И въпреки това правиш полемика?! 

• Автор
преди 7 минути, valkiria1 написа:

. Само за миг си помисли, дори човек да иска да направи нещо за теб ,би ли го направил  ,след като всяка твоя втора дума е,че обществото ти е длъжно, или ,че  не му пука за теб.?!?!П

Точно така е, лично й дадох пример със себе си но тя не ме отрази

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 3

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.