Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

току-що, petie1 написа:

Ее добре не сте сър :) А защо си викаме "сър"? Не бяхме ли в България  сър?

Това е просто уважение към ВАС СЪР. Знаете защо Ви наричам така. Говорили сме си на лично. Държавата няма значение!

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 минути, Kolev71 написа:

Аз от тук минавам само да прочета до къде могат да стигнат глупостите на хора, претендиращи че са едни от най умните в този форум.За минута не съм забравил до сега какво пише на първа страница от форума, най горе - вляво!

Човешката глупост е безкрайна за разлика от Вселаната нали знаеш?

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Това е просто уважение към ВАС СЪР. Знаете защо Ви наричам така. Говорили сме си на лично. Държавата няма значение!

Имах предвид че "сър" е на английски та затова намесих държавата защото се предполага че говорим на български, е някои говорят на шопски ама викат че било нов език, иначе и аз ви уважавам сър както знаете от разговорите ни на лично

преди 52 минути, Емил Костов написа:

Ето и поредната малоумна тема, дето не можеш да разбереш за какво се говори.

Нали си наясно за темите създавани от новопоявили се участници...трябва да има трафик на постове.

До ден днешен се чудя, как им се връзват и пишат ли пишат , а някой се хили встрани :hush:

преди 1 час, Емил Костов написа:

И посланник не искам да съм. Ето и поредната малоумна тема, дето не можеш да разбереш за какво се говори. За правописни грешки даже няма и да коментирам. Такова нещо преди време не можеше да се случи в този форум. Сега е страшно. Та Валкирия още не може да преглътне, че всичко вече е отишло на дъното.

Малоумна е за теб.

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Два дни ви оставя човек и ще счупите тъпомера в тоя форум.

1 Америка е континент. САЩ е държава разположена в Северна Америка

2 Посочих ти за Американски остромуцунест крокодил. На континента Америка се срещат четири вида крокодили. Като не ти стигат знанията направи справка в У-кито.,както правиш справка дали евреите си запържват лука в ястията. Този вид крокодили Американски остромуцунест се срещат в щата Флорида ,чийто прякор е Everglade State.

3 Не ми давай акъл къде какво да видя  и къде какво има. Не забравяй ,аз съм зрител от ложата на първия етаж. Ти си на последния ред на последния етаж. Това метафорично.

4 Сега, като ти показах ,че географията ти е терра инкогнита ,  можеш да запееш любимия и втръснал до болка познат рефрен, когато човек ви уличи в незнание и непознаване на факти, или в откровена простотия  .."ти си злобна и завистлива и ме обиждаш". Това забавлява Годзила , ако съм пропуснала да  го кажа и на теб.

Ай да не ми даваш наклон и акъл и ти. Кой, каква е ложа е. Плащай там на твоите клакьорите и не се занимавай с мен и престани да обиждаш. Да, добре нищо не знам. Радвай се там и си шракай с фотоапарата.

преди 5 часа, Емил Костов написа:

не можеш да разбереш за какво се говори.

Някъде в някакъв парк е загубено копие на ЛК, но на лист хартия формат А4. Притесненията са провокация във връзка дали определени служители на банки ще приемат копието като действителен документ. Някой го е "качил на котлона" (направил си е шега с него) и понеже не е "грамотен" се допитва. 

И да обясняваш на Валки ситуацията, то едва ли ще я разбере, защото за нея извън нейната персона останалото е тъпотия. 

Такъв е живота. Продължаваме напред. Хората не са виновни, че са станали мързеливи. ;) 

преди 6 часа, petie1 написа:

@dioib И той изчезна, май каберето ми ще фалира :)

Аз съм и тук и таб, НО чета от време на време и ядрото на Линукс. ;) Ох ... английския ми изморява мозъка ... :) Успоредно с това се опитвам да си припомня как се четат последователен ред данни и се преобразуват в структурни ... мда .. яко ме гони склерозата ... :) Освен това си преговарям и портовете в оперативната памет и ред други глупости и определено вече "компютърните цифри" не ми "говорят" ... :) Само някакви Евро ми са ми в мозг ... че се очертава се тая година яко да се изръсвам се ... :)  

преди 8 часа, Емил Костов написа:

В този форум тъпомерът е на почит.

Замислих се. ... "ключовата" дума отключи следното:

Кои са целевите групи които се "интересуват" от компютри, "умни" неща и т.н.?!

Първата са "геймърите". Те постоянно са на компютрите си и за тях това е играчка. Ползват един, "скапват го" и вземат друг. За тях всичко е игра!

Втората са "мис" "Плей мекърките" ... За тях е важно да могат на повече места да поставят снимките си, за да покажат къде ги е завел "чичко паричко".

Третата са "блогърите". Основното е да правят някаква журналистика. 

Те най-често се сблъскват с вид компютърни проблем, но понеже ги мързи да четат търсят из форумите готови решения. 

Определено професионалист не ще потърси решение на проблем във форум. Той ще изнамери необходимата документация от производителя и ще приложи необходимото, за да си реши проблема. 

Тук е свободен форум. Има възможност за създаване на затворени групи и там да се водят на друго ниво разговори и беседи. 

Интересното е, че много от младите които определено са с повече "познания" по английски език от мен (НО да обърна внимание = на ниво игра = да от там изучават английския ... )  не могат да си потърсят нещо = да си направят правилен английски въпрос. 

Затова им прости, че не могат да питат на български. Ти се пази!!! Успех!

От ЧЕЗ прекаляват. Не стига, че от декември месец в града ни има дискотека с тока и аварии и, че едва не ни оставиха целия град на тъмно за Бъдни вечер, ами и сега ни треснаха сметка от 300+ лв. На електрическо парно сме и не, не токът е скъп, а ни скубят с преноса на енергия! Тоя пренос златен излезе! Ще ми заминат паричките от пенсията, а исках някой път да отидем на Монтана, да си потърся едно хубаво зимно якенце и някакъв подарък с парите от баба. :angry22:

После защо не съм харесвала демонокрацията и капитализма. При социализма тия простотии ги нямаше. Крадците и престъпниците ги пращаха без церемонене в "Белене".

А тва тъпо еко - парно боклук, дето и не топли хич в тоя сибирски студ, ми иде да го метна на боклука.

Не се връзвайте на всякакви еко - простотии.

Какво е това електрическо парно? Радиатори на ток? И сега не е сибирски студ. По-скоро прилича на есенно време. Дано за тази Коледа си вземеш якенце...

преди 18 минути, ncl написа:

Какво е това електрическо парно? Радиатори на ток? И сега не е сибирски студ. По-скоро прилича на есенно време. Дано за тази Коледа си вземеш якенце...

При вас - сигурно. Тука е като в Сибир.

Да, с радиатори на ток, нещо такова, пълен боклук. И за този боклук - 300+лв сметка за тока!

А преди си имахме собствено  парно на въглища и дърва, топлеше екстра!

И защо се отказахте? По-лесно е, но не и по-евтино. Ние сме с парно на дърва като се отоплява около 80 квадрата и отоплението излиза 120-150 лева на месец.

преди 57 минути, ncl написа:

И защо се отказахте? По-лесно е, но не и по-евтино. Ние сме с парно на дърва като се отоплява около 80 квадрата и отоплението излиза 120-150 лева на месец.

Щото тъпата община ни натисна, трябвало да сме "еко" целия град. А като спре тока, буквално оставаме на студено, сякаш сме в концлагер - на завет,но пак на студено.

Тая "еко" фашистка политика взе да ми писва.

Ние да сме "еко", а бракониери да ни секат гората и да ни изнасят дървесината за Турция...............

Като пипна бронхит, пак ще трябва да даваме пари за лекарства и да кашлям един месец на нашите.......... Защото не мога да повръщам и храчките си стоят в дробовете. Красота...............

преди 15 минути, ncl написа:

И циганите ли са на такова еко парно?

Те не, но те са си с протекции, избиратели на ГЕРБ и смети Скрудж са. При тях пушат коминчетата, а и какви модерни къщи си имат................ със златни парапети. Лично видяно от мен. Майка ми работи в тяхното училище, та знам.

• Автор
преди 16 часа, dioib написа:

Аз съм и тук и таб, НО чета от време на време и ядрото на Линукс. ;) Ох ... английския ми изморява мозъка ... :) Успоредно с това се опитвам да си припомня как се четат последователен ред данни и се преобразуват в структурни ... мда .. яко ме гони склерозата ... :) Освен това си преговарям и портовете в оперативната памет и ред други глупости и определено вече "компютърните цифри" не ми "говорят" ... :) Само някакви Евро ми са ми в мозг ... че се очертава се тая година яко да се изръсвам се ... :)  

А добре го четеш четеш ти ядрото ама докъде стигна с дискетата/

преди 9 часа, Anne написа:

Те не, но те са си с протекции, избиратели на ГЕРБ и смети Скрудж са. При тях пушат коминчетата, а и какви модерни къщи си имат................ със златни парапети. Лично видяно от мен. Майка ми работи в тяхното училище, та знам.

Ами стани и ти избирател на ГЕРБ та да ти пуши и на теб комина де:lol6: Иначе най мразя пушеши комини и кадилки че не мога да дишам от тях :( И що др набутахте с тия радиатори а не с климатици?

преди 7 часа, petie1 написа:

А добре го четеш четеш ти ядрото ама докъде стигна с дискетата/

До никъде ... тук нямам физическа, а виртуална нещо се "закучи" ... = хвана ме, без мисли е то = мързи ме = липсва ми мотивация. ;) 

При мен е така = по ме вълнуват реалните неща, а не виртуалните. = Там има предизвикателство. ;) 

Какво да се оправдавам... Ще го кажа така: Виртуален диск правя, но виртуална дискета съм забравил как се прави ... :) 

Кой в днешно време се занимава с дискети или виртуални дискети, а?! :) 

Защо трябва да се занимава човек с безсмислени неща?! = Може да съм пенсионер, но предпочитам с друго да си запълвам времето. ;) 

Детския ентусиазъм ме напусна = мозъка ми се е повредил (склероза, мисли за физиологията ми, битови неща и проекта в Балканя в момента "дробя")... ;) = Там трябва да се качи бетон-помпа, а улица няма и те така ... трябва да правя временна улица (виртуална) през двора на комшията = дипломатически разговори с комшията = това лесно, разговор с един "Мустак" за техника = това също лесно, но пари требят = малко са, климатични условия = неподходящи и те така ... всичко това на фона със справяне с бюрокрацията в една община. Успоредно с това трябва да "вадя" едно удостоверение за наследници и ред други реални "главоблъсканици" са ми в главата = Та = действам си по други приоритети ... дискетата е бел кахър .... :) 

Не се оплаквам, а само споделям. ;) 

Имам си принцип: За всяко нещо си трябва времето, мястото и средства. = Подходящи условие за да стане реалност. ;) Не съм млад, за да бързам и правя нещата накуп. Мозъкът ми е с един процесор и няколко изгорели драйвери в него. Забавя се, забива понякога от множеството информация която да обработи и за да не "гръмне" съм си въвел своя порядък на последователност да действия. = Казва се приоритети. ;) 

И друго: Не владея добре английски. ;) Транслатора в мозъка нещо се е повредил. :) 

Все пак и аз съм човек = От време на време трябва да се забавлявам. :) = Нещо което не ти натоварва мозъка, а го отпуска ... :) 

Леееей какъв фероман наплавих с дрън-дрън формат ... :) 

Ко съм седнал да се оправдавам ... кът некфа ученичкъ ... :)  

Иначе най мразя пушеши комини и кадилки че не мога да дишам от тях

:) Аз пък не мразя ... :) Тук на село се налага да съм си коминочистач. :) Даде ми идея = Следващия път като се запуши коалата на "огнения дракон" да снимам пушилкътъ ... :) Те тогава, ако някои тук не са разбрали, че съм луд = ти ще го констатираш ... и потвърдиш ... :) 

п.п. Такаква е, че не се вижда на 5см. ... :) Те, тогава няма на къде и чистя и кюнци и комин със шампанско ... хм ... ще постна първична снимка на въпросното като доказателствен материал ... :) След малко ... :) 

мразя пушеши

п.п. За да няма пушилка ползвам това:

rDSC_0387.JPG

Може да се нарече: Реално шампанско със сълзи" ... :) = Не чалга, а реална чълготека со шампанско, шушек около теб и реални сълзи ... :) 

преди 15 часа, _ramus_ написа:

Ох, миличкия... антагонистЧО. :lol6: Прав и(о) славен... ама отсякъде. Ама то изповедник, то вярващ... то умен, то знаещ, мъдър. :lol6:

Едни и същи хора са носители на цирковия аспект по всички теми. Но особено "дедовците" направо къртят с настояването на "авторитетност", която никога не са имали и за която много са мечтали. Като че ли... тя може да се завоюва с боси и голи настоявки и дедовски игри от рода " щото не ме слушаш кво ти говоря, и не разбираш колко съм мъдър".

Както виждаш мога да ползвам и "немое". :) 

Тук е кабарето Рамус-чо-ИИ-чо ... :) 

Не съм по статистиката, но лесно се вижда в кой стадий си. По-важното е, че проявяваш емоция, или поне пунктираш, защото под отново плитката ти ирония прозира отново друго. ;) = Самотата в която си заседнал. 

За да се занимаваш с мен, явно нещо не ти върви в реалността. Какво, идеи за сценарии ли ти липсва?! :) с което да запълниш сивото ти ежедневие ... 

Не стига, че си нарцис, но си и инфант. Мда ... от театър минахме към цирк ... :) 

Продължавай да се чудиш какво правя тук! :) 

• Автор

Леле какъв ферман за една дискета

• Автор

Ааа брат Винкелий пак се *бава

преди 6 часа, petie1 написа:

Леле какъв ферман за една дискета

За диск мога го направя пет-тома ... ;) 

п.п. Признавам си Толстой не съм чел, но той е майстор в десет страници да опише как един лист се откъсва от дървото и пада на земята есенно време. ;) 

:) 

п.п.2. След време, като си 'примъкна" и литературата ще качвам сканирани разни стари книжки и за дискети и ОС и т.н. Имам една бракувана сървърна машина, о да ... ще и трябва скъзи дискове и разни други неща, но определено ще дам линк тук към своя сайт и те така ... а колко неща има да споделя ... хм ... сега се замислих ... за в бъдеще ще ми трябва адептер-преходник някакъв за SSD ... хм ... 

Може пък да ангажирам Аннка тукашна за моя секретарка = как Бетовен бе ангажирал някой ... :) сам де не съм платежоспособен и по другия начин ... :)  

преди 10 минути, ncl написа:

Това ми напомня за въпросът към шофьорите за това коя част от колата е най-важна...

Не го обръщайте на политика и тук. Има си достатъчно такива теми.

"Прав" си, че всичко обръщам на хумор, но се хващам на "журналистите". ;) Слабост са ми ... те превръщат всяка тема в журнал ... и те така ... слаб ми е "ангела" по отношение на журнал таковъчните, а не прагматик тъковащите ... ;) 

Признавам си ... увличам се понякога и не пренасочвам коментарите си ... ще се опитам да съм коректен по темите ... но не обещавам, че не ще се изпускам ...  

преди 31 минути, Aumi написа:

Не при всяка смяна на властта, а по време на нейното управление!

Политиците се опитват да помогнат след дъжд качулка ... както винаги.

Жалко, че кадърните хора са заети със собственият си бизнес, и във властта влизат само некадърни готованковци!

Политизира се, защото се питаме кой е виновният за бедствието и потопа, който заля половин България - Бог или хората?

Нито Бог, нито хората. Предците ни. НО, идейно младите не са подготвени. Вместо да "почистват" какво са направили предците им, само живеят в "утопичен лукс".

Няма съвест, няма лоялност, няма елементарно уважение към по-възрастните и ред други не до там морални неща имат. 

Та, така ... докато се чудиш ... ще ти премини живота и като се обърнеш ще видиш само и единственост твоята си глупост в миналото. 

Основния социален проблем е да се мотивират младите да не стоят само зад компютрите си, но модата е това: Седнал удобно някъде с потракване на клавиши да печелиш пари. И?! О ... някъде имало бедствие ... хм ... е аз не съм там ... за какво да се лиша от домашния комфорт и отида в несгодна среда?! Какво ... там има несгода ... ми ... ония да се оправят ... аз съм добре.

Баща ми имаше приказка: Човек стъпил на плочка не може да го върнеш в калта. Е, аз съм от миналия век и знам какво е кал и какво е уют. Но къде ги виждаш младите да си развалят външния фасон?! И успоредно с това надменност на хора зад океана ... о трябвало да е така ... ми виж какво става там сега ... или какво ... от торнадо до торнадо и те така ... 

Да, много хора, малко маймуни ... и маймуните започна да ги хваща ко-19 беше и кой сега ще им бърше ако или ко беше?!  

Много е лесно е да си над нещата. Летял съм и аз. Но = на каква цена .... инсулт ... благодаря ... втори не искам ... да се оправят младите ... 

Едно е да имаш идея, а друго е да я осъществиш и си седнала да ме поучаваш какво е превантивно ... :) Това става само и единствено когато се правят планове, а не политически маньоври или идеологически или народностни или религиозни ... ;)

Ключово е човещината, но някой я нарича Бай Ганьовско ... да бе ... Някои са забравили едно нещо: "Пази боже сляпо да прогледне..."

Аз казах!!!  

п.п. Няма срамна работа, а има работа която да се свърши. За това обаче трябва да ти се заплати адекватно, а не както реши някой. Щото толкова било в тоя бранш заплащането. И да се "прескочи" плащане към държавата, че там били търтеи. Не става така!!!

• Автор
преди 17 часа, dioib написа:

За диск мога го направя пет-тома ... ;) 

п.п. Признавам си Толстой не съм чел, но той е майстор в десет страници да опише как един лист се откъсва от дървото и пада на земята есенно време. ;) 

:) 

п.п.2. След време, като си 'примъкна" и литературата ще качвам сканирани разни стари книжки и за дискети и ОС и т.н. Имам една бракувана сървърна машина, о да ... ще и трябва скъзи дискове и разни други неща, но определено ще дам линк тук към своя сайт и те така ... а колко неща има да споделя ... хм ... сега се замислих ... за в бъдеще ще ми трябва адептер-преходник някакъв за SSD ... хм ... 

Може пък да ангажирам Аннка тукашна за моя секретарка = как Бетовен бе ангажирал някой ... :) сам де не съм платежоспособен и по другия начин ... :)  

Добра идея за книжките ама секратарката ти Анка изчезна

преди 2 часа, Raze написа:

За какво ти е този windows server?

Защото мисли, че въпросния е "по-силен" = има повече функции и може да прави повече магии ... = примерно ... :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.