Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

• Автор
преди 17 часа, dioib написа:

Някъде видиях как се възмущава, че вин-ъ му се виждъ под лин-ъ, но обратно не мое ... :) 1. То, диска или дяла мое да се виждат, но ти решаваш кои да монтираш. ;)  Е, що трябва да е физически .... но ... :) Та, не съм точно къ бягащата мида да прекъсвам жицъ или вадя физически дискъ ... :) Рак съм и бегъм на страни, а не со черупкътъ си на глялятъ ... :)

Бягащата мида имам чувството, че бърка ОС с файлова организация на системата ... ;) и изпълним файл с файл имащ достъп до друг файл. ;) Нека да не слизаме по-надолу ... заредена програма в ОП да има достъп до цялата оперативна памет .... ;)

п.п. Някои неща лесно се прихващат ... ;) Тъй, че споко .... забавлявам се с графичните (образите) ... хм ... между другото за слепи хора линукс общностите мислят ли?! Или за момента идеологията им е само за хората със зрение ...

Принципно компютрите са забавни, но лично на мен по-са забавни роботите .... ;) Е, нали е модерно, та сега са ми забавни ИИ-тъта ... ;), ооооо за момента се занимавам обаче с органичните ... :) Събирам "статистически" данннннниииии ... и определено плавам в тест режим ... :)

п.п.2. Нека се чудят по какво съм пилот изпитател .... ;)

п.п.3. Гледам, че Анне е посетила кабарето ти ... :)

Абе той бягащата мида е уникат.... И до днес не съм разбрал защо аджеба трябва да разкача хард диска ма знам ли може да е кат Анка дет ме просветли че са комилаторите трябвало интернет... А в една тема се жалваше че вече имал SSD което се закача директно за слота без кабел... И аз много харесвам роботиката даже съм фшн на Азимов... А то мойто е сладкарница "Малина" ама народа реши че е кабаре... Глас народен глас Божий.. Анка е звездата на кабрето та затва се мярка от дъжд на вятър  или когато й остане време от джуркането на темите :)

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 6 часа, petie1 написа:

уникат

Принципно всички сме уникуми, но някои са унифицирани, други пък са клонигувани, други със 100лицани или прочие ... :)

на 15.01.2021 г. в 15:59, Anne написа:

Моя леля работеше години наред като гледачка на възрастни хора в Италия. Казваше, че там в Италия е скъпо и изобщо нещата не са така уредени.

Братовчед ми работи в Германия, и хич не е доволен от германците. Но е принуден да ги търпи.

Втората ми братовчедка се прибра от САЩ, след като беше живяла и учила там известно време. Нищо хубаво не може да каже за тази страна. Сега си гледа с мъжа си четирите деца в София, не се оплаква, но не им е лесно.

Клишета и глупости. Пълна липса на аргументация. И като как двама трима неудачника, които не могат да се справят нито в България, нито в други страни ще са мерило за нещо.Тоест българите работливи,честни , обаче държавите скапани и никъде не ги оценят.Като не си мърдала от компа, кой убеждаваш дълго и напоително с тия глупости. Имам преки впечатления и от трите държави, да не говорим ,че половинката ми и в момента е ангажиран дистанционо като експерт-консултант  в една от престижните европейски банкови институции в Германия/отделно командировките и предишен дълъг престой  в страната  пак като такъв/  и приказките ти могат да минават само сред невежи ,които като теб не виждат по -далече от носа си. За сведения  от първа ръка  :домашната ни  помощничка работи само при нас. Заплата ,бонуси,отделно заплащане за всеки един час извънреден труд,за дните в които би трябвало да почива, ако се наложи да я повикаме с нейно съгласие-заплащането  е двойно. Заплатата и върви дори ,когато не сме в САЩ и се налага да наглежда къщата или да я приготви за връщането ни.Съпруга и също работи в сферата на услугите. Плащат ипотека на къща,  имат две превозни средства, помагат на родителите си в Мексико, гледат  и изучават две деца, плащат си данъците и осигуровките. Почасово наемаме и друг персонал, която по всичко личи, че ще бъде ангажирана постоянно според нуждите на едно малко човече. Фирмата която обслужва горите към къщите в квартала  е собственост  на руснак. Идва преди години в САЩ само с едната си гола душа и семейство, което  е дало последните си пари за билети . Започва да предлага услугите си като пуска в пощенските кутии на къщите листчета с номера на телефона си и какви услуги извършва. Помагат му двамата му сина, които едновременно учат и работят. Днес имат бизнес в който са ангажирали 40 човека, скъпа техника и в момента предлагат и вътрешна и  външна поддръжка на къщите-почистване на улуци, измиване и пр.и пр.. Собственик е на къща  и издържа половината си рода в Русия. Преди 8 години едно момче от квартала предлага на възрастна жена да и пазарува. Скоро към него се обръщат за същото и други хора за други дребни услуги-разходка на кучетата , на възрастни хора, пазаруване, измиване на алеи  пред къщите и пр..Момчето ангажира свои съученици да се включат в  предлагането на услуги. Първата си кола купува с парите от бакшишите. Баща му  и майка му са адвокати и са достатъчно заможни ,но той искал да изкарва парите си сам. Днес развива бизнес за услуги и едновременно е студент.Това е само малка част от примерите ,които могат да се посочат. Първите два става въпрос за хора без образование и които са имали адски трудности с устройването и езика. Така ,че драга ми Анне, недей да ми даваш за пример провала на някой и да го сочиш като представителна сводка за  живота  и положението в съответните страни. Това, за да не почна да ти давам за пример как се справят с тия "гнили" държави  и как живеят и печелят специалистите.Иди да отваряш поетично очите на някой, който не е мърдал от България и цял свят начело с евреите му е виновен ,че му е скапан живота и за нищо не става.

Ей, ей,ей, не съм казвала, че евреите са виновни! Я по - леко с обвиненията в антисемитизъм, защото моите близки и като цял българите не сме такива!

Близките ми не са неудачници. Просто са хора, които не биха направили определени компромиси с етиката и морала си, отделно от това не са и алчни и не мечтаят за големи къщи и луксозни коли. Това, което искат е просто уважение, което навън не получават, защото все още на запад има ксенофобия спрямо източноевропейците.

А относно живота в тези страни............. От 15 - годишна чета вестници и списания, гледам новини, а от 22 - годишна чета новини и информация и от интернет. Ще ме извиняваш, но хиляда пъти предпочитам да вярвам на своите близки, отколкото на напудрени статии и разкази на хора от по - богато потекло за това, как е във "великата чужбина".

Не знам споменава ли съм го ( а и не обичам, по ред лични причини), че имам богати роднини. Когат бях на 19, с баба ми гостувахме на леля ми (сестра на баща ми) във Враца. Тя се беше върнала от Италия, където живееха по това време големият ми братовчед, жена му и дъщеря им. Разказа адски напудрени неща за Италия, на които не се вързах, просто защото гледах новини и точно тогава отвсякъде гърмеше скандала с заринатия в боклуци Неапол. А леля ми разправяш пълни простотии - там всичко било уредено, хората живеели добре, имало какво ли не, показа снимки на жилището на братовчед ми - доста луксозно, как ходят по заведения, как той имал хубава работа на хубава позиция........... А по същото време много българи, работещи нелегално на великия запад, разказваха на журналистите ни как са били експлоатирани, колко много се претрепвали от работа, как заплатите били нищожни, как едно кафе във Великобритания е било доста скъпо.......

Извинявай, но не мога да вярвам на теб и такива като теб. Няма общо с религията ти. Просто не вярвам на богатите хора, всички знаем как се забогатява в България. Предпочитам да вярвам на другата ми леля (съпруга на брата на мама), която години наред беше в Италия и е виждала истинската страна на живота там. Предпочитам да вярвам и на братовчедите ми.

Братовчедка ми замина да учи средно в САЩ по някаква програма, после май и висше е учила, пишеше писма до баба си (с която сме съседки), чела съм тези писма. Първоначално бяха еуфорични, но после имаше доста разочарования. Американците не обичали да ходят пеша изобщо, дори за близки разстояния се качвали в колата, там нямало квартални магазини, хората не си познавали съседите, животът там бил много скъп.......

За Германия знам не само от братовчед ми, баща ми лятото на 2003 също ходи да работи там. Върна се, донесе ми стереоуредба (не съм ревала за стереоуредба, негова хрумка е), и каза, че било много скъпо всичко в Германия. Аз исках оттам да ми донесе "Задната къща", но не я намерил, а и не разбрал добре заглавието.......... Както и да е........... Повече не обели и дума за Германия.............

Извинявай, но не съм съгласна живота да се превръща в лукс, да има класово разделение, неща като здравеопазването, образованието, елеткричеството, отоплението, водата, пътуванията да са лукс. Не одобрявам експлоатирането на хора от бедни държави и използването им като нископлатени работници или "помощници". Приказките за богатите синчета, които сами искали да успеят, я разправяй на някой друг. Аз не вярвам в такива глупости.

Сега, като се похвали как живееш и че експлоатираш други хора, ще си навлечеш гнева на всички във форума. Пак ще почнат с глупавите стереотипи за евреите, в които аз не вярвам.

И да, има ксенофобия срещу източноевропейците. Те получават на запад точно слугинската работа - чистачи на тоалетни и чинии, разносвачи, домашни прислужници, сезонни земеделски работници. Живеят при ужасни условия, получават малко пари, хранят се с боклуци и после защо нацията ни е толкова болна............. Третират нашите студенти в САЩ като боклуци, настаняват ги в сгради без отопление, водоснабдяване, нормални мебели и с гадинки навсякъде............. Извинявай, не мога да толерирам подобно отношение, ние не третираме така чуждите студенти.

Знаеш ли колко ми е обидно да чета изповеди по форумите как чужденците питат къде е България, дали е в Африка или Южна Америка, имаме ли хладилници, телевизори,  знаем ли какво са това интернет и таблети............

преди 5 часа, Anne написа:

Сега, като се похвали как живееш и че експлоатираш други хора, ще си навлечеш гнева на всички във форума.

Това ли е което разбра или ти се иска да рзбираш. Защото сентенцията  е,че наблегнах на съдбата на хора, които са ми в полезрението или в къщата.Приказки от рода на кой какво видял ,казал и разбрал при мен не вървят. Достоверно е само това, което виждат очите ми, пипат ръцете ми  и там където ходят краката  ми. И това е отговор на партенките, които се опитваш да пускаш тук, представяйки ги като случило се с близки. Защото само в писаното за САЩ видях три откровени глупости и е странно да ги напише човек,за който твърдиш че е живял там.Произволни твърдения едно-към-две подкрепени с доказателства като гледане на сериали и случаи с  неуспели българи. Явно си експертка по въпросите за живота в САЩ. Вземи се включи в другата тема. Там всички са от твоето ниво-не съм бил,не съм живял там , не съм видял ,обаче всичко знам....

Успокой се, нещо си много злобна. Да подпалиш така заради едните САЩ.............

преди 44 минути, Anne написа:

Успокой се, нещо си много злобна. Да подпалиш така заради едните САЩ.............

Какво да ти кажа , Анне, то това ви е дежурния лаф на цървулите "злобна си ,завистлива си" , когато ви се каже истината в очите.  Когато видя американци да идват на бригада в България да ви берат ябълките  и гроздето и да остават тук да търсят работа,тогава ще взема да ти повярвам,че българите не напускат България заради по-високи доходи, поради силна  корупционна практика и липса на вяра в управляващите, които сами са си избрали.  Самообразовай се и можеш да опиташ да повдигнеш поне една смислена дискусия.

• Автор

Ха сега де АБПФК Кити-Анне се оказа с рода предатели по нейните разбирания а иначе Валкириа1 или Годзилата е права че ако човек се труди има по голям шанс да успее в чужбина а не в България

преди 9 минути, petie1 написа:

Ха сега де АБПФК Кити-Анне се оказа с рода предатели по нейните разбирания а иначе Валкириа1 или Годзилата е права че ако човек се труди има по голям шанс да успее в чужбина а не в България

Вече сме едно глобално село. Едно световно правителство, с една масмедия, с една валута и с еднакви ценности, където и да се трудиш, ще имаш поне хляб на масата. 

Но след това е различното и има тънка граница. След първото стъпало в пирамидата на Маслоу. Щом си задовилиш физиолигичните нужди, някак си.

• Автор
преди 4 минути, acnekt написа:

Вече сме едно глобално село. Едно световно правителство, с една масмедия, с една валута и с еднакеи ценности, където и да се трудиш, ще имаш поне хляб на масата. 

Но след това е различното и има тънка граница. След първото стъпало в пирамидата на Маслоу.

Абе и тва е така ама нали знаеш кой седи на върха на пирамидата?

преди 5 минути, petie1 написа:

Кинг Конг.

• Автор
преди 3 минути, acnekt написа:

Годзила.

Или не беше Кинг Конг.

Хората на АБПФК Кити-Анне седят на върха на пирамидата нали знаеш?

преди 18 часа, dioib написа:

Принципно всички сме уникуми, но някои са унифицирани, други пък са клонигувани, други със 100лицани или прочие ... :)

Аз съм си 100 % уникат

преди 58 минути, petie1 написа:

преди 49 минути, petie1 написа:

Хората на АБПФК Кити-Анне седят на върха на пирамидата нали знаеш?

пирамидата на Маслоу е йерархия на нуждите на човека по важност. На върха на пирамидата е духовното познание на човека. На най-ниската степен са физиологичните му нужди. Така ,че правилният въпрос е какво/ кое , а не кой стои на върха на човешките потребности./  Обаче с acnekt се надпреварвате в нищоговоренето та затуй се явяват и такива странни въпроси и още по-странни отговори. Това за да не кажа друга по-точна дума, която да нарани нечие крехко его.

• Автор
току-що, valkiria1 написа:

пирамидата на Маслоу е йерархия на нуждите на човека по важност. На върха на пирамидата е духовното познание на човека. На най-ниската степен са физиологичните му нужди. Така ,че правилният въпрос е какво/ кое , а не кой стои на върха на човешките потребности./  Обаче с acnekt се надпреварвате в нищоговоренето та затуй се явяват и такива странни въпроси.

О грешно се изразих нямах предвид пирамидата на Маслоу а съвсем друга пирамида, тази на власта в света :)

преди 14 минути, petie1 написа:

О грешно се изразих нямах предвид пирамидата на Маслоу а съвсем друга пирамида, тази на власта в света :)

е, аз не се сещам :lol6:Като искам да науча нещо влизам в Калдейта. Всичките експерти са се събрали тук-за ваксините, за религиите, за строителството,за колите, за зимнината ... Тук са най-задълбочените коментатори на американската политика и живот. Забранила съм на всички роднини да ми дават съвети и напътствия . Казвам,че експертите са в български форум и толкоз.

Между другото баронът умря, да живее новия  барон от другото коляно !!! 

Хайде почвайте с конспирациите :lol6:

• Автор
преди 2 минути, valkiria1 написа:

е, аз не се сещам :lol6:Като искам да науча нещо влизам в Калдейта. Всичките експерти са се събрали тук-за ваксините, за религиите, за строителството,за колите, за зимнината ... Тук са най-задълбочените коментатори на американската политика и живот. Забранила съм на всички роднини да ми дават съвети и напътствия . Казвам,че експертите са в български форум и толкоз.

Между другото баронът умря, да живее новия  барон!!!

Е признах си грешката :) Кой барон? Мюнхаузен ли? Наистина в хоремага на бай Калин е яка веселба с много Образи и Скици :)

преди 10 минути, petie1 написа:

Е признах си грешката :) Кой барон? Мюнхаузен ли? Наистина в хоремага на бай Калин е яка веселба с много Образи и Скици :)

БАЛЕТът, БАЛЕТът е страхотен.

преди 4 часа, valkiria1 написа:

Какво да ти кажа , Анне, то това ви е дежурния лаф на цървулите "злобна си ,завистлива си" , когато ви се каже истината в очите.  Когато видя американци да идват на бригада в България да ви берат ябълките  и гроздето и да остават тук да търсят работа,тогава ще взема да ти повярвам,че българите не напускат България заради по-високи доходи, поради силна  корупционна практика и липса на вяра в управляващите, които сами са си избрали.  Самообразовай се и можеш да опиташ да повдигнеш поне една смислена дискусия.

Я пак се успокой, нещо не си познала.

Не съм гласувала за ГЕРБ, а изборите от няколко години са нагласени, така че никой нищо не е избирал. Не одобрявам корупцията.

И не, не вяврам в коспирацията за световен еврейски заговор, не ме слагай в един кюп с неграмотниците тук.

преди 5 часа, petie1 написа:

Аз съм си 100 % уникат

Дооообле .... :) аз пък 99.999 % .... ;) Няк си не съм Бог .... :) или Краля-Слънце де огряфа навсааааяй де и мое задоволи и каприз на Анне дори .... :)

п.п. Има неспасяеми случаи .... не си губя времето с тях ... ;) Там оставям на моя шеф дъ си работи .... :)

п.п. Хм .... Замислих се .... мое и да съм 98 % къ краставицата .... :)

преди 4 часа, valkiria1 написа:

На върха на пирамидата е духовното познание на човека.

Валки .... там е: Себе си, да направиш по-съвършен.. Нищо общо няма с духовността и познанието, защото едното е свързано със справедливост, а другото е утопия. Това твоето е оксиморон, И да ти припомя, че пирамидата не е триъгълника на Маслоууу ... :) Твърде плоско разсъждаваш .... :)

преди 8 часа, petie1 написа:

Барон дьо Ротшилд. Инфаркт. 

Мисля си, че ако и България беше пострадала така сериозно от Германия и нацизма, ако и тук е имало концентрационни лагери, хората сега щяха да имат друго мислене и отношение към евреите и хората с увреждания. Най - малкото, никой нямаше да ми потъпква правата и да ми отнеме правото на лично щастие.

• Автор
преди 17 часа, dioib написа:

не дори .... :)

п.п. Има неспасяеми случаи .... не си губя времето с тях ... ;) Там оставям на моя шеф дъ си работи ....

Хм май е така :(  Анне си е баш за твоя шеф :)

преди 20 часа, Anne написа:

Не съм гласувала за ГЕРБ, а изборите от няколко години са нагласени, така че никой нищо не е избирал. Не одобрявам корупцията.

Ами те всичките ни избори след Освобождението та до днес са днес са нагласени. та и затова и не си губя времето с гласуване и политика

преди 13 часа, Радул написа:

Барон дьо Ротшилд. Инфаркт. 

Аа мерси :)

преди 48 минути, Anne написа:

Мисля си, че ако и България беше пострадала така сериозно от Германия и нацизма, ако и тук е имало концентрационни лагери, хората сега щяха да имат друго мислене и отношение към евреите и хората с увреждания. Най - малкото, никой нямаше да ми потъпква правата и да ми отнеме правото на лично щастие.

Да бе вярвай си в илюзиите

преди 7 минути, petie1 написа:

Да бе вярвай си в илюзиите

Не са илюзии.

Ако тук се беше случило нещо такова, никой нямаше да посмее повече да говори глупости за евреите, нито щеше да дискриминира хората като мен. Щях да имам нормален живот сега -  никой нямаше да ми откаже нито да уча езици, нито танци, нито щяха да ми откажат правото на лично щастие.

преди 7 минути, Anne написа:

Не са илюзии.

Ако тук се беше случило нещо такова, никой нямаше да посмее повече да говори глупости за евреите, нито щеше да дискриминира хората като мен. Щях да имам нормален живот сега -  никой нямаше да ми откаже нито да уча езици, нито танци, нито щяха да ми откажат правото на лично щастие.

Че сега кой ти ги отказва тия неща?

• Автор
преди 4 минути, Anne написа:

Не са илюзии.

Абе от темите ти стил дрън дрън стана ясно че можеш да учиш кот искаш  ама те мързи и то яката та ти един ЛИС не драсна два месеца та за какво говорим изобщо? А за личното то зависи от теб и никой ама никой не те дискриминира

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.