Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 13 минути, jhoro написа:

Чуй се само, какви ги говориш!

Това още не означава, че имаш всички права, при работа! Персонален и личен са съвсем отделни понятия!
Персонален е и служебния - на който нямаш почти никакви права!

Според твоите схващания явно персон не е личност. :) Добрееее ... :) Как само се закачи на това персонален ... :) 

Та, личния ми компютър е в главата ми. ;) Останалото е персонален ... :) = чрез вид анал комуникирам с изчислително устройство ... :)

п.п. Аз не работя с личния си компютър или персоналния, а боравя! ;)

преди 18 минути, miro20 написа:

По принцип не точно модераторите а администраторите на сайта знаят по добре кой откъде влиза .

И аз съм пръв привърженик да се изчистят и наритат тези с по няколко ник-а.

Принципно грешиш, но по твой принцип не. :)

п.п. "По принцип" е паразитно слово съчетание, което показва, че изказващия го не знае принципа. ;)

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

Според твоите схващания …

Остави сега моите схващания - много добре ме разбра.
„Персонален компютър” е машина, на която може да работи само един потребител (без значение правата). Даже при „дистанционен достъп” - системата работи само с един потребител. За смяна - лог-офф, лог-он …
Другото е централен компютър с терминали. Където централната конзола обслужва заявки на няколко терминала.

Какво става с принцесата, още ли принцеси или я опандизиха или завързаха?

преди 2 часа, dioib написа:

п.п. "По принцип" е паразитно слово съчетание, което показва, че изказващия го не знае принципа. ;)

По принцип си прав.

преди 27 минути, Myanmar написа:

По принцип си прав.

Принципно съм седна, но мога и да стана прав, за да не е по принцип, но да е принципно когато дама доближи масата ми. :) 

преди 54 минути, jhoro написа:

„Персонален компютър” е машина

Цитат

Значение на думата персонален

персонална, персонално, мн. персонални, прил.
1. Който се отнася до персонал.
2. Личен. Персонално възнаграждение. Персонална покана.

Това, че идва от друг език не означава, че при компютъра трябва да губи смисъла си. ;) 

п.п. Ако се изразя личната ми електронно изчислителна машина, то дали няма някой да го свърже с калкулатор?!

• Автор
преди 34 минути, Myanmar написа:

Принцесата си прави дрън дрън теми и хич не й пука за есето иди да цидш

преди 6 часа, petie1 написа:

Принцесата си прави дрън дрън теми и хич не й пука за есето иди да цидш

В новата ѝ тема не съм и поглеждал (излъгах) на къде е дръпнала хорото .... 

В момента профила на "търсещия истина" е разобличен. :) Даже ЛС получих със странен въпрос, каква ми е идеята и къде е развита пълно. :) 

Та, аз съм от децата които се забавляват, а другите си играят. ;) Трети пък ни пускат гатанки. Това е ... шарения ... цигания ... но ... по-важното е оркестъра да свири и се пие и пее .... Наздраве! :)  ................. с кафе обаче ... :) 

п.п. Та, аз "разклатих" три ОС ... хм ... 7 се бави да се свърже с АП-Рутера след като се зареди от нов старт, 10 хвърчи, изобщо нема грижа, а с "отворената сузи" ко пипнах и те тъка при xfce си губи пяспортъ и е по битер от 7 ... га иска артуризъция, а га не .... но докато се освести и тръгне към мрежата си е гадаене дали или не дали ... :) Ей тъй съм си ... аз си клатя ОС и ми дреми на философиите де Анне прочие и сие джуркъ в нови теми ... :)  .... а при плазмътъ забравих ко бе странното ... :) ... с една дума джуркъм пакети на лево и десно и гледам само кой ской пакет не се понасят ... :) и кое с кое дистро тоже ... :) Голем мъйтап си пляфя с програмата linux ... ;)  ... все още не съм се върнал на програмата win ... :), a отвореното ядро го нищя, мъ не со хъс ... :)  

п.п.2. Естествено това на личния ми (персонален) изчислител го правя, че на служебния ... хм ... е далече ... и де се вика сменям дисковете къ Беглецъ, че иначе да не ми видят с ко се занимавам в действителност ... :) 

преди 22 минути, miro20 написа:

...  и обсебвания от моята скромна милост ... 

:) 

Уникално е ... 

Твоята милост била скромна ... :) 

бил съм обсебен ... от нея .... :) 

Мире, запознат съм с твоята фантазия. Тя няма нищо общо с действителността. 

Цитат

Въпреки че нямам големи надежди да се осъзнаеш... все пак комунистите сте едни от най безочливите ,безбожни и безсъвестни същества на Земята.

Лелейййй ...  колко мъка и болка си преживял ... но определено след това твое твърдение ти имаш нужда от психологическа помощ, а не аз. 

Не аз трябва да се осъзная Мире, а ти, но ... възприемам твоята реакция вече, не на отричане, а на мания по отношение на комунистите, че са .... 

Мда .... имаш явно трайна психологическа травма от миналото ... и след като нямаш надежда да промениш моя мироглед, то ... пак да ти напомня само едно .... комунистите са разстреляни още навремето бе Мире .... да, един, двама са се оттеглели някъде из Балкана и после са умрели в самота .... 

Мире, не правилно охарактеризираш определени хора като комунисти, но това е защото не знаеш какво е да си комунист. Били сме безбожни, безсъвестни същества по Земята. Това си е направо расизъм бе Мире .... 

Осъзнай се ти бе Мире. Не живеем по време на великия райх. В който само и единствено една нация е велика и всички останали трябва да се прекланяме и осъзнаваме. Не Ви ли стигна бутането на Мавзолея?! Не Ви ли стига на негово място "Един човек" ?! 

Мире, водиш посредствена журналистика! 

"Един призрак ходи по света и се нарича комунизъм!". :) 

Страхувайте се от него децааааа .... :) 

Гррррррррррррррррр, имам чувството, че католиците ще почнат да си играят с търпението ни, задето ореваха интернет за датата на изборите! И това ми било българи! Тия са по - лоялни на папата, отколкото на България!

Няма пък да си местим датата за изборите заради малцинствата!

БЯСНА СЪМ!:angry22:

Angry Cat GIF by memecandy

преди 6 часа, ncl написа:

Къде гледаш, че католиците са оревали интернет заради датата на изборите?

Фейсбук. Дерат се и вият на умряло, че трябвало било да гласуват на техния Великден и нямало да имат пиене заради това. А сънародниците предатели в чужбина искат гласуване по пощата, ама късно са се сетили да си поискат. Други мислят, че има такава услуга. А бе, чужденците изобщо не са в час какво става у нас, а искат да гласуват. Отде - накъде.

Писна ми. Всички ще разиграват цирк сега и накрая без избори ще останем. Католиците и арменците минават всички граници на търпението ни. Не знам дали разбират, че след всичко станало, ги държим у нас от доброта и по милост.................. Би трябвало да са по - ниски и от тревата............

Ето, на, официално е!

На това му се вика католическа наглост!

https://www.24chasa.bg/region/article/9413847?fbclid=IwAR10MkVaDBNBcJX8IR4lUYnXr3u-bnPuTXqH1W2yFX2li3z1-QIsfVKeJMc

преди 1 час, Anne написа:

Фейсбук. Дерат се и вият на умряло, че трябвало било да гласуват на техния Великден и нямало да имат пиене заради това. А сънародниците предатели в чужбина искат гласуване по пощата, ама късно са се сетили да си поискат. Други мислят, че има такава услуга. А бе, чужденците изобщо не са в час какво става у нас, а искат да гласуват. Отде - накъде.

Писна ми. Всички ще разиграват цирк сега и накрая без избори ще останем. Католиците и арменците минават всички граници на търпението ни. Не знам дали разбират, че след всичко станало, ги държим у нас от доброта и по милост.................. Би трябвало да са по - ниски и от тревата............

Ето, на, официално е!

На това му се вика католическа наглост!

https://www.24chasa.bg/region/article/9413847?fbclid=IwAR10MkVaDBNBcJX8IR4lUYnXr3u-bnPuTXqH1W2yFX2li3z1-QIsfVKeJMc

Великден е един. Датите са различни. И защо да съм предател след като живея в чужбина? Какво предадох? Защо да сме предатели?

преди 7 минути, acnekt написа:

Великден е един. Датите са различни. И защо да съм предател след като живея в чужбина? Какво предадох? Защо да сме предатели?

Защото работите за чуждата икономика, затова! Ако рлаботехте за българската, щяхте да сте истински българи!

Нека да ти кажа нещо. Моето семейство не напусна България, въпреки, че родителите ми са си ги мислили тези неща. Останахме тук и преживяхме всякакви трудности - кризисната 1997, престъпното управление на СДС, войната срещу Сърбия, дишахме обеднения уран от близката съседна Сърбия, деноминацията на парите, икономически и финансови трудности и знаеш ли какво? Не ни беше лесно, но останахме в България, останахме до нашите баби и дядовци! И се гордеем с това! Познаваме си политиката и най - новата история на България, в час сме със всичко случващо се у нас! Преживяхме тревогите около медиците в Либия, и когато очаквахме най - лошото (смъртните присъди), бяхме най - единни като народ! Излязохме силни и човечни от всичко това!

Моята учителка по математика и музика и ръководителка на училищния хор от второто ми училище, замина за САЩ през 2003 заедно с двете си дъщери. Майка ми се беше сприятелила с нея, ходехме си на гости двете семейства. Тя замина и остави на нас да гледаме възрастните и родители. Сякаш не стига, че ние трябваше да се грижим за моите баба и дядо по бащина линия и другата ми баба по майчина линия, ами и за напълно непознати възрастни!  И не стига това, дойдоха си през 2005 за малко, да се кръстят в православната вяра, поле пак си заминаха. А когато на тази госпожа баща и го диагностицираха с рак на гърлото, тя не си дойде да го види. Пращаше на майка ми по имейла разни билкарски рецепти, а баща и беше много зле. Човекът почина, без да види нито нея,нито внучките си. Нещо повече, тя си дойде за малко за погребението и после пак си замина.

На майка ми говореше глупости колко добре било в САЩ........... Просто избиваше комплекси.

Съжалявам, няма как да уважавам хора, предали род и родина за пари, работещи за чужда икономика, възхваляващи чуждото и обиждащи ни на селяни и простаци. Подиграват се на нашите традиции и фолклор, възмущават се от пътищата ни, удобно забравят каква е реалността у нас, маса чужденци не знаят, че у нас не е като в САЩ и ние нямаме опция за гласуване по пощата, а вече е късно да искат това, не е законово уредено. Да не говорим че точно бужбинците гласуват за Боко, когато ниестрадаме тук!

Не ни се хвалете с вашите пари! Не всичко е пари на този свят! Не сме в 90 - те! Не ни интересуват къщите ви и придобивките ви на запад!

Моя леля работеше години наред като гледачка на възрастни хора в Италия. Казваше, че там в Италия е скъпо и изобщо нещата не са така уредени. Радвам се, че напусна Италия и се прибра, работеше в Неапол, а е въпрос на време там да изригне Кампи Флегрей.

Братовчед ми работи в Германия, и хич не е доволен от германците. Но е принуден да ги търпи.

Втората ми братовчедка се прибра от САЩ, след като беше живяла и учила там известно време. Нищо хубаво не може да каже за тази страна. Сега си гледа с мъжа си четирите деца в София, не се оплаква, но не им е лесно.

преди 16 минути, Anne написа:

Защото работите за чуждата икономика, затова! Ако рлаботехте за българската, щяхте да сте истински българи!

Нека да ти кажа нещо. Моето семейство не напусна България, въпреки, че родителите ми са си ги мислили тези неща. Останахме тук и преживяхме всякакви трудности - кризисната 1997, престъпното управление на СДС, войната срещу Сърбия, дишахме обеднения уран от близката съседна Сърбия, деноминацията на парите, икономически и финансови трудности и знаеш ли какво? Не ни беше лесно, но останахме в България, останахме до нашите баби и дядовци! И се гордеем с това! Познаваме си политиката и най - новата история на България, в час сме със всичко случващо се у нас! Преживяхме тревогите около медиците в Либия, и когато очаквахме най - лошото (смъртните присъди), бяхме най - единни като народ! Излязохме силни и човечни от всичко това!

Моята учителка по математика и музика и ръководителка на училищния хор от второто ми училище, замина за САЩ през 2003 заедно с двете си дъщери. Майка ми се беше сприятелила с нея, ходехме си на гости двете семейства. Тя замина и остави на нас да гледаме възрастните и родители. Сякаш не стига, че ние трябваше да се грижим за моите баба и дядо по бащина линия и другата ми баба по майчина линия, ами и за напълно непознати възрастни!  И не стига това, дойдоха си през 2005 за малко, да се кръстят в православната вяра, поле пак си заминаха. А когато на тази госпожа баща и го диагностицираха с рак на гърлото, тя не си дойде да го види. Пращаше на майка ми по имейла разни билкарски рецепти, а баща и беше много зле. Човекът почина, без да види нито нея,нито внучките си. Нещо повече, тя си дойде за малко за погребението и после пак си замина.

На майка ми говореше глупости колко добре било в САЩ........... Просто избиваше комплекси.

Съжалявам, няма как да уважавам хора, предали род и родина за пари, работещи за чужда икономика, възхваляващи чуждото и обиждащи ни на селяни и простаци. Подиграват се на нашите традиции и фолклор, възмущават се от пътищата ни, удобно забравят каква е реалността у нас, маса чужденци не знаят, че у нас не е като в САЩ и ние нямаме опция за гласуване по пощата, а вече е късно да искат това, не е законово уредено. Да не говорим че точно бужбинците гласуват за Боко, когато ниестрадаме тук!

Не ни се хвалете с вашите пари! Не всичко е пари на този свят! Не сме в 90 - те! Не ни интересуват къщите ви и придобивките ви на запад!

Моя леля работеше години наред като гледачка на възрастни хора в Италия. Казваше, че там в Италия е скъпо и изобщо нещата не са така уредени. Радвам се, че напусна Италия и се прибра, работеше в Неапол, а е въпрос на време там да изригне Кампи Флегрей.

Братовчед ми работи в Германия, и хич не е доволен от германците. Но е принуден да ги търпи.

Втората ми братовчедка се прибра от САЩ, след като беше живяла и учила там известно време. Нищо хубаво не може да каже за тази страна. Сега си гледа с мъжа си четирите деца в София, не се оплаква, но не им е лесно.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/04/09/3417047_bulgarite_v_chujbina_sa_izpratili_u_doma_nad_4_mlrd_lv/

Българите в чужбина са изпратили у дома над 4 млрд. лв. през 2018 г.

НЕ НИ ПУКА ЗА ПАРИТЕ - ИСКАМЕ ЛОЯЛНОСТ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА!

преди 9 минути, ncl написа:

И аз искам лоялност от българската държава, но няма. За едни е майка, за други - мащеха. Нека тези, за които е майка, те да са лоялни.

НИЕ СМЕ ЛОЯЛНИ! Въпроса е, че други не са и на всичкото отгоре искат специално отношение!

преди 19 минути, Anne написа:

НИЕ СМЕ ЛОЯЛНИ! Въпроса е, че други не са и на всичкото отгоре искат специално отношение!

И ти конкретно, как изразяваш лоялността си към България? Доброволка ли си в нещо? Почистваш улиците на града? Помагаш на бедните в града? 

преди 16 минути, acnekt написа:

И ти конкретно, как изразяваш лоялността си към България? Доброволка ли си в нещо? Почистваш улиците на града? Помагаш на бедните в града? 

Не, но не я предавам за пари.

преди 1 минута, Anne написа:

Не, но не я предавам за пари.

И българите, които са си намерили щастието и работа в чужбина я продават? 

Страшна логика.

току-що, acnekt написа:

И българите, които са си намерили щастието и работа в чужбина я продават? 

Страшна логика.

А вие сте толкова не в час какво става у нас, че мислите, че у нас има опция да се гласува по пощата.

Чудесно сте запознати с нашия начин на гласуване, спор няма!

Че и за Боко гласувате, и размахвате пръсти и ни поучавате, и за демокрация говорите.

Която вече не я искаме!

Колко от вас имат българското знаме вкъщи? Колко от вас знаят българския национален химн?

преди 36 минути, Anne написа:

А вие сте толкова не в час какво става у нас, че мислите, че у нас има опция да се гласува по пощата.

Чудесно сте запознати с нашия начин на гласуване, спор няма!

Че и за Боко гласувате, и размахвате пръсти и ни поучавате, и за демокрация говорите.

Която вече не я искаме!

Колко от вас имат българското знаме вкъщи? Колко от вас знаят българския национален химн?

И как да отидем да гласуваме, след като има 15 км забрана и забрана мисля, че беше с повече от едно лице на едно място.

Сега и транспортта се чува, че Ангела Меркел ще забранява.

Как да стане? Със SMS ли? Като в Евровизия?

преди 1 час, acnekt написа:

И как да отидем да гласуваме, след като има 15 км забрана и забрана мисля, че беше с повече от едно лице на едно място.

Сега и транспортта се чува, че Ангела Меркел ще забранява.

Как да стане? Със SMS ли? Като в Евровизия?

Да не сме ви виновни, че се натрихте в чужбинско? Носете си последствията от решенията си!

• Автор
преди 17 часа, dioib написа:

п.п.2. Естествено това на личния ми (персонален) изчислител го правя, че на служебния ... хм ... е далече ... и де се вика сменям дисковете къ Беглецъ, че иначе да не ми видят с ко се занимавам в действителност ... :) 

Абе то с тея смени на дисковете станахте легендарни с белгийската мида :) Също като АБПФК Кити-Анне с джуркането на темите... Линукс си е голяма занимавка по принцип :)

преди 6 часа, petie1 написа:

белгийската мида

Някъде видиях как се възмущава, че вин-ъ му се виждъ под лин-ъ, но обратно не мое ... :) 1. То, диска или дяла мое да се виждат, но ти решаваш кои да монтираш. ;)  Е, що трябва да е физически .... но ... :) Та, не съм точно къ бягащата мида да прекъсвам жицъ или вадя физически дискъ ... :) Рак съм и бегъм на страни, а не со черупкътъ си на глялятъ ... :)

Бягащата мида имам чувството, че бърка ОС с файлова организация на системата ... ;) и изпълним файл с файл имащ достъп до друг файл. ;) Нека да не слизаме по-надолу ... заредена програма в ОП да има достъп до цялата оперативна памет .... ;)

п.п. Някои неща лесно се прихващат ... ;) Тъй, че споко .... забавлявам се с графичните (образите) ... хм ... между другото за слепи хора линукс общностите мислят ли?! Или за момента идеологията им е само за хората със зрение ...

Принципно компютрите са забавни, но лично на мен по-са забавни роботите .... ;) Е, нали е модерно, та сега са ми забавни ИИ-тъта ... ;), ооооо за момента се занимавам обаче с органичните ... :) Събирам "статистически" данннннниииии ... и определено плавам в тест режим ... :)

п.п.2. Нека се чудят по какво съм пилот изпитател .... ;)

п.п.3. Гледам, че Анне е посетила кабарето ти ... :)

преди 2 минути, Бонбон с катран! написа:

Моли ме да премахна инсталационната медия и след това да натисна Enter по време на изключване на компютъра. Ако махна флашката докато системата се изпълнява на компютъра дали ще скъса нещо? :)

Може да скъса нещо по флашката, но се съмнявам ... Просто е надпис с напомняне на култура при изключване на USB устройство, да някак си нелогично е, но знам ли въпросната ОС при изключване какво непрекъснато записва върху флашката и е където се вика е на онче бонче счупеното бонбонче дали няма да предизвика токов удър върху чипа и флашката за кошчето ... Намирисва ми на хамерикански начин на мислене да не би да заведеш иск срещу общността на ОС, че не те е информирала за нещо ... :) Ай спирам до тук, че иначе бих казал: Не добре написан софтуер ... ;) и бягство от отговорност ... :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.