Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 минута, Bubbles написа:

...

Че колко му е, дацже може да им дадем и Гонзо за президент на висшата лига.

Него го зарибяват от Лига 1. И в Рен не са го забравили.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 1 минута, Звяра! написа:

Че то от поне 5 години се работи само в €. /ако няма някоя схема с лв/

• Автор
преди 2 часа, adobeaa написа:

Знам си аз стоката. Хванах се веднъж.

Помоли ме, да му оправя нещата. На една двуядрена щайга. Играх си два - три часа, инсталации, пароли, хостове... 

На другия ден го деинсталирал и ми пише - то спря.??!??!??!?!?!!

Отварям пак тиймвювъра, гледам - а. Пак гледам - пак а.

Има едни хора, на които не трябва да и се помага. Тук съм запомнил няколко...

Егасиму разигравката е било, още не съм схванал що се  поти с тая щракалка при наличието на деб пакет?

преди 1 час, Bubbles написа:

Че колко му е, дацже може да им дадем и Гонзо за президент на висшата лига.

Или на Лига 1

Червената Шапчица

Дигитална осъвременена версия на класическата приказка

Имало едно време една млада системна администраторка, на която й казвали Червената Шапчица, защото работела на Red Hat Linux. Един ден майка й, стара компютърджийка, й казала:
- Вземи това TCP/IP пакетче и го занеси на баба си, дето се хоства отвъд дебрите на големия тъмен нет. Но не се доверявай на непознати рутъри и не спирай да браузваш по пътя, че опасният хакер Големият Лош Вълк отдавна търси пробив в секюритито ни.
И така, взела пакетчето Червената Шапчица и тръгнала из дебрите на нета - от рутер на рутер - към хостинга на Бабата. Но не щеш ли, по пътя й доскучало и решила да влезне за малко в IRC, да почати с аверчетата. Майка й била казала да не браузва и да не се доверява на непознати, но за IRC нищо не била казала, така че Шапчицата без колебание се логнала в любимия си канал, където стария й познайник Трите Прасенца тъкмо се хвалел на всички с новата си тухлена версия файъруол, която за разлика от предишните сламена и пръчкова версии, била абсолютно непробиваема. На Трите Прасенца прякорът му бил такъв, защото тежал 170 кг. и не можел да се надигне от стола си без чужда помощ, но всичко било наред, защото така и така столът му бил позициониран на идеалното място - пред компютъра, а освен това бил на колелца, та можел лесно да се придвижва и до хладилника. Разговорът им протекъл горе-долу така:

RedHat: Hi, shishko!
3pigs: Maraba!
RedHat: Sega neam wreme za chat, shtoto byrzam kym babata da i dostawq 1 paketche.
3pigs: Whatever...
RedHat: Btw, wsichko towa da si ostane mejdu nas, OK?
3pigs: Whatever, seginka shte go postna w neta.
RedHat: LOL. ROLF! C U.
*** RedHat has left #****

Но не щеш ли разговорът им бил подслушван от опасния хакер с прякор Големият Лош Вълк, които тутакси започнал да флуди Червената Шапчица, за да забави прогреса й, а самият той избързал към хостинга на Бабата и преодолял файъруола й, маскирайки IP-то си през проксито на Червената Шапчица. Влезнал той в хостинга на Бабата, изкопирал цялата секретна информация, подобрил рекорда й на Minesweeper и я изял. В това време Червената Шапчица, която вече успяла да пренасочи флуда към сървъра на Microsoft, стигнала до хостинга на бабата и се логнала. Вътре я чакал Вълкът, широко отворил уста, за да я изяде. Но преди да щракне с челюсти, Шапчицата се разбъбрила:
- Бабо, бабо, защо си се кирилизирала с FlexType?
- За да те из....
- Бабо, бабо, а защо пишеш на фонетична а не на BDS?
- За да те из....
- Бабо, бабо, а защо ти е толкоз смотан файъруола?
- За да те из....
- Бабо, бабо, а как успя да направиш толкоз добър рекорд на Minesweeper?
На Вълка му писнало от толкоз въпроси и я изял. Но той дори не подозирал, че в момента към бабата се приближавал стар дуумър, който искал да я покани в кварталното клубче за едно бързо детмачле. Вълкът понечил да го изяде и него но му излязло съобщение за грешка - не му достигнала оперативна памет. В това време Ловецът без много да му мисли извадил едно BFG и го гръмнал право между очите. От кървавата каша се измъкнали Шапчицата и бабата, на по 1% жизненост. За щастие, бабата си била купила един голям медикит с последната пенсия, та като си го поделили двете, раните и обгарянията от експлозията по чудодеен начин изчезнали. След това бабата, Шапчицата и Ловецът се запътили към кварталния клуб, където направили едно хубаво тройно детмачле. Между другото бабата спечелила, но другите я обвинили че чийтва

преди 1 час, lebel написа:

Него го зарибяват от Лига 1. И в Рен не са го забравили.

В Рен размитат за него.

преди 40 минути, petie1 написа:

Или на Лига 1

Ми то така и така ФФФ нема как да стане по-зле

преди 11 часа, Bubbles написа:

То реденето е едно на ръка ама трябва и да има кой да редиш а в Юнайтед в момента класата е като на Левски.

И няма кой?!!??!???!?!?!??!?

преди 6 минути, adobeaa написа:

И няма кой?!!??!???!?!?!??!?

Не няма.
С малки изключения състава на Юнайтед е изграден от старци и футболисти които до едно време имаха потенциал но вече са доста зле.
Едно изключение е Бруно Фернандеш, Хьойланд още не може да се наложи, Рашфорд го няма никакъв, Антъни е средна работа, в защита няма никой.
Как да стане?
Трябват или пари за да се привлекат качествени доказани попълнения или да се залага на млади момчета с които за няколко сезона да се изгради отбор както направиха в Арсенал и Леверкузен.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Трябват или пари за да се привлекат качествени доказани попълнения или да се залага на млади момчета с които за няколко сезона да се изгради отбор както направиха в Арсенал и Леверкузен.

Второто!

Шаби Алонсо кефи! Леверкузен също.

А Рен дали размитат не знам, но няма начин да забравят 10-15 мача, 0 гола, 1-ви най-бавен футболист и 2-ри по неуспешност (ко мое се изразя така) трансфер в клуба.

преди 1 минута, lebel написа:

Шаби Алонсо кефи! Леверкузен също.

А Рен дали размитат не знам, но няма начин да забравят 10-15 мача, 0 гола, 1-ви най-бавен футболист и 2-ри по неуспешност (ко мое се изразя така) трансфер в клуба.

Как 0 бре? Има цял един гол от дузпа.

@АСПЕКТ, вчера инсталирах новото Убунту на ССД-то където беше Линукс Минт-а. Идеята да го инсталирам дойде когато каза, че си имал проблеми по време на инсталацията и след рестарт всичко е било нормално. При мен проблеми при инсталацията нямаше, засега всичко е нормално и работи. Ще ти споделя какво не ми харесва в Убунту.

Не намирам за нормално лентата да се намира на горния край на десктопа, отвратително е. Когато искам да затворя някой браузер (ползвам няколко браузери), вместо да затворя браузера горе в дясно винаги нацелвам менюто за изключване. :(

Абсолютно недопустимо е да да има втора лента на задачите, която се намира отляво, дори и да се премести отдясно пак е много гадно. Тези икони които са в тази лента е милион/милиард пъти по-добре да са в основната лента дори и тя да се намира отгоре, което е адски неудобно и гадно. Другия вариант е да ги поставят тези икони на десктопа, дори е желателно да са на десктопа а не отляво. :mad:

Менюто са го направили като копие на андроид? На таблета си имам Андроид, не искам и на домашния компютър.

Докато не си оправят основните бъркотии ще си карам на Минт. 

Вече съжалявам, че инсталирах Убунту и мисля когато имам свободно време да поправя грешката. :)

• Автор
преди 16 минути, Звяра! написа:

@АСПЕКТ, вчера инсталирах новото Убунту на ССД-то където беше Линукс Минт-а. Идеята да го инсталирам дойде когато каза, че си имал проблеми по време на инсталацията и след рестарт всичко е било нормално. При мен проблеми при инсталацията нямаше, засега всичко е нормално и работи. Ще ти споделя какво не ми харесва в Убунту.

Не намирам за нормално лентата да се намира на горния край на десктопа, отвратително е. Когато искам да затворя някой браузер (ползвам няколко браузери), вместо да затворя браузера горе в дясно винаги нацелвам менюто за изключване. :(

Абсолютно недопустимо е да да има втора лента на задачите, която се намира отляво, дори и да се премести отдясно пак е много гадно. Тези икони които са в тази лента е милион/милиард пъти по-добре да са в основната лента дори и тя да се намира отгоре, което е адски неудобно и гадно. Другия вариант е да ги поставят тези икони на десктопа, дори е желателно да са на десктопа а не отляво. :mad:

Менюто са го направили като копие на андроид? На таблета си имам Андроид, не искам и на домашния компютър.

Докато не си оправят основните бъркотии ще си карам на Минт. 

Вече съжалявам, че инсталирах Убунту и мисля когато имам свободно време да поправя грешката. :)

Че това е основния десктоп на Убунту - Гном и си е така мисля от 3 версия... А ако искаш с друга графична среда имаш К(х(л)(б)убунту :)

преди 1 час, Bubbles написа:

Как 0 бре? Има цял един гол от дузпа.

Нямам проблем да напиша прав си... проблемът ми е, че и франсетата му водят 15 (12+1+2) мача/зиро гола.

А не, май има един... като отворих "разбивката" (сивосиния фон), май му водят 1. В Б отбора на Рен и френското първенство за аматьори...

spacer.png

Т'ва ли е?

едит: ако е т'ва, приеми, че съм казал "прав си"... макар че, той може да е вкарал и 5 в двора на некое ренско училище... ма в лига 1... и 2-те купи... както и да е, има гол, отивам за пепел.

преди 11 минути, petie1 написа:

Че това е основния десктоп на Убунту - Гном и си е така мисля от 3 версия... А ако искаш с друга графична среда имаш К(х(л)(б)убунту :)

Сега се появиха още проблеми, първият е със клавиатурната подредба 2024-05-0323-10-30.png.3d334c126a72f6f0c06192592674b5e7.png

Българска традиционна "греда", добавих само "българска" за да мога да пиша на български език. Вчера и днес работеше нормално, нямам идея какво му е станало.

Вторият проблем е, че изчезна перфектно работещия WIFI до преди малко, вече дори не разпознава вградената в дъното wifi карта. Все едно не съществува. Добре, че имам USB wifi флашка за да се свържа и слава на бога, че се разпозна. 😂

Предишните версии по спомен можеше лентата която е закована отгоре, да се премести на който край потребителя желае. Сега не може! :lol6:Все едно със закон съм длъжен да я търпя отгоре.😡 

Тази гадната отляво също.

2024-05-0323-22-02.png.b6442db767ffb14e09f89ef984e7995f.png

Това е версията която свалих и инсталирах!

Аз пък си обичам Кали. Има в менюто recently used - много полезно. И Папагал.

Сега погледнах лаптоп с Lite - железен. С един хост, две години не е мръднал. При него е, че идва с хром и трябва да го премахнеш, преди да правиш каквото и да е.

преди 3 минути, adobeaa написа:

Аз пък си обичам Кали. Има в менюто recently used - много полезно. И Папагал.

Сега погледнах лаптоп с Lite - железен. С един хост, две години не е мръднал. При него е, че идва с хром и трябва да го премахнеш, преди да правиш каквото и да е.

На мен също много ми харесва Кали-то, има доста приложения които са инсталирани в пълната версия и не съм ги ползвал никога, дори не зная как се ползват. Това е минус според мен.

преди 16 минути, lebel написа:

Нямам проблем да напиша прав си... проблемът ми е, че и франсетата му водят 15 (12+1+2) мача/зиро гола.

А не, май има един... като отворих "разбивката" (сивосиния фон), май му водят 1. В Б отбора на Рен и френското първенство за аматьори...

spacer.png

Т'ва ли е?

едит: ако е т'ва, приеми, че съм казал "прав си"... макар че, той може да е вкарал и 5 в двора на некое ренско училище... ма в лига 1... и 2-те купи... както и да е, има гол, отивам за пепел.

О тази малка подробност ми е убягнала, съжалявам.

Помня преди години като вкара тая дузпа медиите гърмяха много.

преди 10 часа, Звяра! написа:

На мен също много ми харесва Кали-то, има доста приложения които са инсталирани в пълната версия и се съм ги ползвал никога, дори не зная как се ползват. Това е минус според мен.

Има един много гаден проблем - самоизяжда се.

Два пъти ми се е случвало, като единия - много псувах. 

Иначе, приложенията се учат. Не че ги ползвам. Само като ме изнерви някой.Те са за ред/уайт/блек. Аз си хоствам/копая на онова място.

преди 12 часа, Петър Ангелов написа:

Това ще ме прощаваш, ама е топ дебилизъм! И като как Шакира може да е мерило за моите залитания по козичките?!

Защото тя има глас на коза.

Убунту!  :rolleyes:

Мнението ми е, че новата версия се отдалечава от десктоп машините и се приближава към мобилните устройства!:)

Горната лента за задачи е ужасно дълга и празна! Там където се пипа най-много, в горния десен ъгъл са сложили иконите за мрежата, изключване, интернет мрежата и клавиатурната подредба. Това е удобно за мобилните телефони, но не и за домашен компютър. Страничната лента може да се скрие, но на нея са важните икони за настройка и управление. Терминала вече искат да го премахнат напълно.

Това ми е мнението. :) Дано не съм прав!

Аз не искам да превърна домашният си компютър във мобилен телефон!!! 😡

преди 12 минути, Mediterranean написа:

Защото тя има глас на коза.

:grimace:

преди 4 минути, Тетя написа:

Добър вечер на всички! @teo-glavata,може ли да те питам на лично съобщение? 😀

Защо не.... Последните дни, просто са мии по натоварени. Идват избори, аз обикновено, "работната година" гледам да я прикючвам до средата на юни

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.