Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 9 минути, AAUUXX написа:

На няколко места в статията се споменава ,че гледат умно ,очевидно не е вярно щото не знаят как да спрат водата ,но пък не трябва да вземаме прибъразани заключения тъй като може те да са бъдещето на нацията ,сложна раута и кат цяло е хабиби парти.

habibi-arab.gif

Като бачкаш 12 часа и се прибереш вкъщи вечера, голямо парти ще е. Да търпиш 20 арабели пръча, да си принуден да ги търпи, все едно си в Аушвиц, да ти думкат над главата. Да те питам на другия ден, отново 12 часа работа, как ще работиш.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Като бачкаш 12 часа и се прибереш вкъщи вечера, голямо парти ще е. Да търпиш 20 арабели пръча, да си принуден да ги търпи, все едно си в Аушвиц, да ти думкат над главата. Да те питам на другия ден, отново 12 часа работа, как ще работиш.

Евроценности ко да правиш :speak:

преди 1 час, AAUUXX написа:

Евроценности ко да правиш :speak:

Ми, САЩ да си ги взимат у тях. Нали е най-демократичната страна, може и във Великобритания. Там са либерали.

===

преди 4 часа, AAUUXX написа:

На няколко места в статията се споменава ,че гледат умно ,очевидно не е вярно щото не знаят как да спрат водата ,но пък не трябва да вземаме прибъразани заключения тъй като може те да са бъдещето на нацията ,сложна раута и кат цяло е хабиби парти.

habibi-arab.gif

Как САЩ си представят арабска страна.

• Автор
преди 11 часа, adobeaa написа:

Мистър Грух, в многото си лица.

Абе тоз гусин О откак го уволниха от тролската фабрика спря да пише тук

преди 12 часа, AAUUXX написа:

Добро утро,

Още не разбирам защо се мъчи с lmde на този стар компютър?

Щот е садо мазо.....

преди 5 минути, buldak написа:

днес нещо не пишете, котета

No Way Cat GIF

Аз цял ден бачкам и сега отворих телефона за да прочета новините, дори споделих някои във форума. 🙂

преди 27 минути, Звяра! написа:

Аз цял ден бачкам и сега отворих телефона за да прочета новините, дори споделих някои във форума. 🙂

браво на котето

cat day GIF

Аз си немах работа и започнох да обеснявам на жената, за биткойните...

- Като ги купуваш, даваш 3% такса. Като ги продаваш, даваш 7.5%.

По едно време, ме изнерви и съм и дал задача да сметне, колко трябва да се качи биткойна, че като ги дръпнеш, да бъдеш на нула. Върху 64000 долара.

преди 23 минути, adobeaa написа:

По едно време, ме изнерви и съм и дал задача да сметне, колко трябва да се качи биткойна, че като ги дръпнеш, да бъдеш на нула. Върху 64000 долара.

11, 45166%....

Като няма прокопсия, плюл е (ПСЖ) в тая орисия. Баси несретниците. Една КНК за толко години. Борусия беха малко опълченци, ма аз си бех за тех. Изобщо, 'сичко що някога е прецаквало Байерн, мое се радва на подкрепата ми. Мижава, както би казал Панайот Панайотов, ма толко мога.

• Автор

Добро утро!

преди 9 часа, lebel написа:

Като няма прокопсия, плюл е (ПСЖ) в тая орисия. Баси несретниците. Една КНК за толко години. Борусия беха малко опълченци, ма аз си бех за тех. Изобщо, 'сичко що някога е прецаквало Байерн, мое се радва на подкрепата ми. Мижава, както би казал Панайот Панайотов, ма толко мога.

Е, играха... Удариха няколко греди. Въпреки че за мен, дали е греда или аут - си е същото. Не е вътре.

Тази година, какво стана? Докарахме я до там, чс да симпатизирам на Реал.

пп

бабаРо Ска къса книжки по литература, аз ще късам по математека. За втори клас.

преди 44 минути, adobeaa написа:

Мейби ша късаш своята книжка?

Задачката, която постави не може да се реши със знания по математика от втори клас....

Системите от уравнения се изучават доста по-късно, поне по мое време....

А отговора на задачата ти е точно този, който посочих - 11,45166% требе да скочи биткойна, за да може след продажбата му, да покриеш разходите по такси в началото от 3% и в края от 7,5% и да имаш отново 64 000 $....

Предполагам, че можеш да го сметнеш и сам....

64 000 - 3% = 62 080 (първоначална инвестиция след приспадане на таксата за купуване)

62 080 + 11, 45166% = 69 189, 19 (обща сума след покачване от 11,45166%, преди таксата за продаване)

69 189, 19 - 7,5% = 64 000 (крайна сума след плащане на таксата за продаване)

Сумата в началото и края е една и съща, следователно си "на нула", няма печалба, няма загуба....

Което естествено е един опростен вариант, който не гарантира, че ще си на нула....

Зависи колко време е отнело това покачване от 11, 45166%, но това вече е доста по сложно за изчисление и се боя, че пак ще го приемеш за наставнически тон....

На всички ни се случва да грешим....

Просто на някои им се случва по-често....

преди 2 часа, adobeaa написа:

Е, играха... Удариха няколко греди. Въпреки че за мен, дали е греда или аут - си е същото. Не е вътре.

Тази година, какво стана? Докарахме я до там, чс да симпатизирам на Реал.

пп

Те винаги... ае, почти винаги играят (де що звезда има мина през годините през тях)... и накрая другите (които и да са те) се класират.

Сякаш оная известна на всички "100-годишна" фраза на Линекер - Футболът е проста игра. Двайсет и двама мъже гонят топка 90 минути и накрая германците печелят - е валидна и за французите... ако заместим "германците печелят", с "парижани губят".

Докато я търсех (щото ме мързи да пиша нещо, което мога да копна...нишо че докато го обясня написах повече), мернах нешо, за което нямах спомен - че Линекер я бил погребал, след като англетата биха немците на европейското2020, ... Мисля, че е време фразата "германците винаги печелят" да бъде погребана. Почивай в мир - написа 60-годишният Линекер (който и като играч ме кефеше) в "Туитър". Ето как мързелът носи знание... нишо че знанието носи печал.

--------

Харесах си (не че ми е толко необходим) ударо, водо и дуракоустойчив телефон (Ulefone Power Armor 20WT... IP68/IP69K ...MIL-STD-810H ... бла-бла-бла), но не съм сигурен дали ми се дават толко пари... според мен може и да си струва, просто не ми се дават. Има и 2-3 други, за които парите по ми се дават, ма там пък не съм сигурен дали си струва... примерно ULEFONE ARMOR X11... даже не про-то

Ко некой ми се смее на избора, аз ш'се смея последен. Не за друго, а щото са отивам да пия кафе... и ше го видя после. Шегувам се, смейте  се на воля.

преди 10 часа, andiay написа:

Просто на някои им се случва по-често....

На някои, още по - често...

Обеснявам:

- Като платиш 64000 долара, добавяш таксата, а не да я приспадаш от салдото. Плащаш 64000 + 3% .

Разбираш ли? 

Като продаваш - тогава я вадиш 7.5%. Стават точно - 10.5 % .

Престани с този тон, на моля другарката... Защото съм те видял, много пъти - колко си зле.

Затова едни цял живот снимат, други смятат.

• Автор
преди 2 часа, adobeaa написа:

А стърчина Киров  по ИТ :)

току-що, adobeaa написа:

На някои, още по - често...

Обеснявам:

- Като платиш 64000 долара, добавяш таксата, а не да я приспадаш от салдото. Плащаш 64000 + 3% .

Разбираш ли? 

Като продаваш - тогава я вадиш 7.5%. Стават точно - 10.5 % .

Престани с този тон, на моля другарката... Защото съм те видял, много пъти - колко си зле.

Затова едни цял живот снимат, други смятат.

Аз разбирам, но явно ти нимойш са разбира сам....

Първо - не си уточнил това в условието си, но пак е без значение - сметките ти отново нема да излязат....

Ако към 64 000 прибавиш 3%, то сумата на инвестицията ти вече не е 64 000, а 65 920 и требе да я получиш и в края....

Срещу 65 920, ще получиш стока (биткойни в случая) за 64 000....

64 000 + 10, 5% = 70 720

70 720 - 7,5% = 65 416, което определено не е нито 64 000, нито размера на първоначалната инвестиция от 65 920, за да си "на нула"...

65 416 - 65 920 = - 504, 504 $ не достигат, за да си "на нула"...

Сиреч си на загуба с 504$....

Не ми се изчислява за пълна точност, но в този вариант на задачата предполагам, че резултата ще бъде с около 0.1% по-нисък, или нещо към 11, 351% необходимо покачване, за да излезеш "на нула" и след продажбата да имаш отново инвестираните в началото 65 920$ - 64 000 за закупуване + 3% такса...

Дано поне да снимаш можеш, щото да смяташ определено доказваш, че не можеш....

Преди да гледаш другите се научи да виждаш себе си....

И да приемеш, че много неща не разбираш и да спреш да се цупиш като зубрачка, когато някой ти каже и докаже, че грешиш....

При всички случаи смятам по-добре, отколкото снимам....

Във фотографията съм аматьор...

Добро утро,

какъв коментар прочетох 

https://m.dir.bg/dnes/temida/balgarski-masazhist-beshe-osaden-po-12-obvineniya-za-seksualno-posegatelstvo-vav-velikobritaniya

☹️☹️☹️

Не вярвайте :

Спасител спасява момиченце от удавяне. Прави му сърдечен масаж и изкуствени дишане. Съден и осъден от родителите за сексуално посегателство.

преди 14 минути, andiay написа:

Аз разбирам, но явно ти нимойш са разбира сам....

Първо - не си уточнил това в условието си, но пак е без значение - сметките ти отново нема да излязат....

Ако към 64 000 прибавиш 3%, то сумата на инвестицията ти вече не е 64 000, а 65 920 и требе да я получиш и в края....

Срещу 65 920, ще получиш стока (биткойни в случая) за 64 000....

64 000 + 10, 5% = 70 720

70 720 - 7,5% = 65 416, което определено не е нито 64 000, нито размера на първоначалната инвестиция от 65 920, за да си "на нула"...

65 416 - 65 920 = - 504, 504 $ не достигат, за да си "на нула"...

Сиреч си на загуба с 504$....

Не ми се изчислява за пълна точност, но в този вариант на задачата предполагам, че резултата ще бъде с около 0.1% по-нисък, или нещо към 11, 351% необходимо покачване, за да излезеш "на нула" и след продажбата да имаш отново инвестираните в началото 65 920$ - 64 000 за закупуване + 3% такса...

Дано поне да снимаш можеш, щото да смяташ определено доказваш, че не можеш....

Преди да гледаш другите се научи да виждаш себе си....

И да приемеш, че много неща не разбираш и да спреш да се цупиш като зубрачка, когато някой ти каже и докаже, че грешиш....

При всички случаи смятам по-добре, отколкото снимам....

Във фотографията съм аматьор...

Абе, ти си много зле бе. Ама много, много.

Като вадиш 64000 плащаш + 7.5%.

За да извадиш, 64000.

При плащане прибавяш, при теглене изваждаш.

Ама то не е, за твоята главичка.

Същата работа, като с филма.

2038 година часовниците ще се занулят и всички, ще се окажат в 1901 година.

Year_2038_problem.gif

😁

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Проблемът_2038_година

😁

1697448127653?e=2147483647&v=beta&t=PM_n

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.