Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Каква е днес темата?

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 5 минути, В. Велев написа:

Каква е днес темата?

При мен едно и също. Просто прегледах новините набързо. Утре е почивен ден. Ден на бащата, а в неделя ден на май..ката.

• Автор

Аа тоя още се мъчи с Убунту

• Автор

Това май е белгийската мида си пеави гаргара с нас

преди 10 часа, lebel написа:

Харесах си (не че ми е толко необходим) ударо, водо и дуракоустойчив телефон (Ulefone Power Armor 20WT... IP68/IP69K ...MIL-STD-810H ... бла-бла-бла), но не съм сигурен дали ми се дават толко пари... според мен може и да си струва, просто не ми се дават. Има и 2-3 други, за които парите по ми се дават, ма там пък не съм сигурен дали си струва... примерно ULEFONE ARMOR X11... даже не про-то

Виж и моделите на CUBOT. Примерно Cubot KingKong 8 може да се намери за около 350 пари

https://pcsales.eu/smartfoni/926760-cubot-king-kong-8-256gb-6gb.html

преди 46 минути, petie1 написа:

Аа тоя още се мъчи с Убунту

Този май не иска нищо да инсталира, прави се на остроумен и се мъчи да докаже нещо. 

Ако искаше досега да беше инсталирал ундиоус и да си отвори криптираните файлове. Защо точно с линукс иска след като не знае как се ползва линукс?

Ясен ми е.

По въпросите ми прилича на господин О грухи! :D

преди 10 часа, Звяра! написа:

Този май не иска нищо да инсталира, прави се на остроумен и се мъчи да докаже нещо. 

Ако искаше досега да беше инсталирал ундиоус и да си отвори криптираните файлове. Защо точно с линукс иска след като не знае как се ползва линукс?

Ясен ми е.

Купил е нещо от "мазето" ...

преди 1 минута, adobeaa написа:

Купил е нещо от "мазето" ...

Това е нашият грухи, няма интернет, линукс, също и иска на направи нещо което не е по възможностите му. 

• Автор
преди 7 минути, Звяра! написа:

Ясен ми е.

Ааа може и да е гусин О

преди 1 минута, Звяра! написа:

Това е нашият грухи, няма интернет, линукс, също и иска на направи нещо което не е по възможностите му. 

Аз му дадох ключа за палатката Дебиан 16 ТБ тегли и действа

преди 24 минути, ivottoshev написа:

Виж и моделите на CUBOT. Примерно Cubot KingKong 8 може да се намери за около 350 пари

https://pcsales.eu/smartfoni/926760-cubot-king-kong-8-256gb-6gb.html

Благодаря! Гледам и тях, и Blackview, и MyPhone, и Doogee... ама май ... седим и гледам, седим и гледам... и по ено време гледам само седим (и чакам Реал)... демек малко като в брадатия виц...

- И тая година ми се ходи в Париж...
- Че ти миналата ходи ли?
- Не... ама пак ми се ходеше.

... обичам да разглеждам (разбира се предпочитам да ги държа в ръка при това) разни джаджи (вероятно всеки обича), но не ми е толко зор в случая.

Щех да пусна на @adobeaa едно кратко клипче, в което трошаха орехи с "изделие"-то, ма се разсеях и го "загубик".

едит: те почнали дeба. Поне гол още няма.

преди 7 часа, adobeaa написа:

Абе, ти си много зле бе. Ама много, много.

Като вадиш 64000 плащаш + 7.5%.

За да извадиш, 64000.

При плащане прибавяш, при теглене изваждаш.

Ама то не е, за твоята главичка.

Същата работа, като с филма.

Тииймо, купуваш биткойн за 64 000 като плащаш такса от 3 %, значи биткойните са ти излезли на 64 000 +3 % или 65 920....

За да си на нула след продажбата на същото количество биткойни требе да завършиш също с 65 920 $, колкото си платил в началото, като заплатиш и 7,5 % такса....

Според твоите изчисления, биткойна требе да скочи с 10,5 %....

Да проверим кво се получава....

1. Купил си биткойни на стойност към момента на сделката за 64 000 $ + такса от 3% от 64 000 (1 920$), което прави 65 920$, които реално си платил....

2. Вече имаш биткойни за 64 000 $, след време стойността на биткойна се повишава с 10,5% (6 720$) и биткойните ти се оценяват на  70 720$...

3. Решаваш да ги обмениш отново в долари, за което ти се удържат 7,5% от 70 720$ , което прави 5 304$, 70 720 - 5 304 = 65 416$....

Т.е, загубата ти е 584$..

Хайде да видим как с твоята дълбока главица получаваш равенство в началото и края след повишаване на биткойна с 10,5%....

Давай - смятай....

Единствения вариант е, ако приемем, че плащаш 7,5% от 64 000$, а ги продаваш за 70 720$....

Което не мисля, че звучи реално....

Но... с интерес очаквам сметките ти....

преди 3 минути, lebel написа:

едит: те почнали дeба. Поне гол още няма

Сори, че ти отнемам вниманието от мача....

Може да ми отговориш и след него...

Ти ли бе споменал, че си фен на книгите от поредицата за Джак Ричър?

преди 6 минути, andiay написа:

...

Няма нищо.

Да.

току-що, lebel написа:

Няма нищо.

Да.

Имаш ли ги всичките в цифров формат?

Че не мога да намеря - Сметки за разчистване и Лош късмет и неприятности...

Па не ми се купуват...

преди 10 часа, andiay написа:

Тииймо, купуваш биткойн за 64 000 като плащаш такса от 3 %, значи биткойните са ти излезли на 64 000 +3 % или 65 920....

За да си на нула след продажбата на същото количество биткойни требе да завършиш също с 65 920 $, колкото си платил в началото, като заплатиш и 7,5 % такса....

Според твоите изчисления, биткойна требе да скочи с 10,5 %....

Да проверим кво се получава....

1. Купил си биткойни на стойност към момента на сделката за 64 000 $ + такса от 3% от 64 000 (1 920$), което прави 65 920$, които реално си платил....

2. Вече имаш биткойни за 64 000 $, след време стойността на биткойна се повишава с 10,5% (6 720$) и биткойните ти се оценяват на  70 720$...

3. Решаваш да ги обмениш отново в долари, за което ти се удържат 7,5% от 70 720$ , което прави 5 304$, 70 720 - 5 304 = 65 416$....

Т.е, загубата ти е 584$..

Хайде да видим как с твоята дълбока главица получаваш равенство в началото и края след повишаване на биткойна с 10,5%....

Давай - смятай....

Единствения вариант е, ако приемем, че плащаш 7,5% от 64 000$, а ги продаваш за 70 720$....

Което не мисля, че звучи реално....

Но... с интерес очаквам сметките ти....

Защо реши че, искам да си говоря с теб?

пп

Логиката ти е като на всички, които губят пари. Като разбереш какво значи "на нула" - тогава ще си говорим, пак (евентуално) .

преди 4 минути, andiay написа:

Па не ми се купуват...

Мисля, че имам всичко излязло досега на български. Някои от поредицата ми бяха на руски, но преди месец-два-три ги подмених с наш'те. Ще погледна на почивката.

преди 10 часа, lebel написа:

Благодаря! Гледам и тях, и Blackview, и MyPhone, и Doogee... ама май ... седим и гледам, седим и гледам... и по ено време гледам само седим (и чакам Реал)... демек малко като в брадатия виц...

- И тая година ми се ходи в Париж...
- Че ти миналата ходи ли?
- Не... ама пак ми се ходеше.

... обичам да разглеждам (разбира се предпочитам да ги държа в ръка при това) разни джаджи (вероятно всеки обича), но не ми е толко зор в случая.

Щех да пусна на @adobeaa едно кратко клипче, в което трошаха орехи с "изделие"-то, ма се разсеях и го "загубик".

едит: те почнали дeба. Поне гол още няма.

Ей тия Cubot, всички майстори са с такива. Много грозна история... Все едно е покемон.Ама казват че, падат от третия етаж и им няма нищо.

току-що, adobeaa написа:

Защо реши че, искам да си говоря с теб?

Сметките, Тиймо, сметките...

Не ми говори глупости, а ги покажи....

Или не ти излизат?

току-що, adobeaa написа:

Логиката ти е като на всички, които губят пари. Като разбереш какво значи "на нула" - тогава ще си говорим, пак (евентуално)

" На нула" означава без печалба или загуба....

Но... както ти казах и по-рано, реалното "на нула" зависи от доста други променливи, защото парите също имат стойност и не бива да се гледа само конкретното им цифрово изражение....

64 000$ днес, могат да се окажат по-малко от 63 000 долара в бъдещ момент....

Както и 64 000$ днес, могат да се окажат повече от 65 000$ в бъдещ момент...

Тъй че, реалното "на нула" за една инвестиция е, когато покупателната стойност на вложеното е същата като полученото след края й....

Но... да не усложняваме нещата....

Просто покажи как ти се получава сметката с 10,5%....

Досега е описан само един случай, когато някой купува нещо за 2 цента, а го продава за 1 цент, но въпреки това е на печалба....

Явно ти ще си втория....

А не бери грижа дали печеля или губя пари....

преди 49 минути, andiay написа:

Па не ми се купуват...

Така.
В читанката са 22 - https://chitanka.info/serie/dzhak-richyr

В Уикито:

Български (25)  - https://bg.wikipedia.org/wiki/Лий_Чайлд
Руски (29) - https://ru.wikipedia.org/wiki/Ли_Чайлд
Английски (29) - https://en.wikipedia.org/wiki/Lee_Child

В мен (28 - от 0 до 27)
Ще ти пратя списъка (така както се казват файловете ми). Напиши всичко което ти трябва от него (като номера), щото подозирам, че нямаш последните, и си  избери един от двата формата (които имам) - fb2 или mobi. Днес - утре ще уточня какъв им е случая с номера 28 и 29.

spacer.png

преди 24 минути, adobeaa написа:

Ей тия Cubot, всички майстори са с такива. Много грозна история... Все едно е покемон.Ама казват че, падат от третия етаж и им няма нищо.

Мен ме кефят такива ръбести. И тежки. Много обичах да си държа зипо-то в ръката. Когато пушех. Ма от кефят ме, до ш'си купя, има три дни път с кон.

едит: баси, изчезнаха ми стриймовете и есесовците шибнали гол. Ако се класират, дано ги опука Дортмунд. А аз ш'си пусна тв-то.

преди 3 минути, lebel написа:

Ще ти пратя списъка (така както се казват файловете ми). Напиши всичко което ти трябва от него (като номера), щото подозирам, че нямаш последните, и си  избери един от двата формата (които имам) - fb2 или mobi. Днес - утре ще уточня какъв им е случая с номера 28 и 29.

Ей, цена немаш....

Благодарско....

От твоят списък нямам тези отметнати с червено..:

image.jpeg.4b20cadedb30af9f881326482942f25a.jpeg

Ползвам fb2 формат....

П.С. Реал повели бре....

преди 1 час, andiay написа:

...

От твоят списък нямам тези отметнати с червено..:

...

Ползвам fb2 формат....

https://dox.abv.bg/download?id=5d3f89d0c0# - Линк за сваляне  (ще бъде активен 7 дни - до Четвъртък 16 Май,2024)

Линкът води до зип с 5-те книги и отделно 2 корици. Другите 3 корици са си във fb2-тата. Предполагам двете "без" са си били така в читанката, а аз не съм се занимавал да ги тегля при редакцията на метаданните в Калибрето.

• Автор

Добро утро!

Добро утро,

преди 10 часа, petie1 написа:

Това май е белгийската мида си пеави гаргара с нас

Който и да е иска да ни убеди с незнанието си ,че linux не става.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.